Maddi uçurum psikolojimi altüst etti

Elbetteki durumu iyiyse erkek arkadaşının ufak tefek masrafları üstlenmesi normal. sana bazı hediyeler alması, yemeğe götürmesi, evine bırakması kabul edilebilir şeyler. Gayet de doğal. Ama tatil planı hoşuma gitmedi. 8 ay bir insanı tanımak için yeterli bir süre değil. İlerde başına kakılabilecek harcamalara girmesine izin verme bence. Seni ve aileni utandıracak durumlara yol açabilir ve inan orda eğlendiğin 3-4 güne hiç değmez. Burda bazı yorumlar çok sevimsiz geldi bana. Canın isterse git tatilini yap keyfine bak gibi. Harcamalardan mahcup olup buraya konu açtığına, fikir istediğine göre sen kaldıramazsın bence öyle şeyleri. Pek sana göre değil sanki. Zaten bu yaşlarda kızlar nasıl alışırsa öyle gider. Erkek arkadaşından yada hayat bu belli olmaz ilerde görüşeceğin erkeklerden saygı görmek istiyorsan tatil planlarına, pahalı mücevherlere göz yumma derim. ailesi ve çevresinin yanında da kendin ol, paran yoksa yok de, bir yeri bilmiyorsan bilmiyorum de, bir yemeği yada içeceği daha önce tatmadıysan tatmadım de. ezilecek bir durum yok. herkesin ailesi çocuğuna bol para harcayarak büyütemeyebilir. Öğrenci halinle durumundan utanman biraz da ailenden utanman demek. Oysa yazık kimbilir ne fedakarlıklarla seni buralara kadar büyütüp okutmuşlar. kimseyi takma, kendine güven. zaten biri ezik hissettirecek olursa emin ol onun kendi kompleksleri yüzündendir

Cok tatlisin:)zengin yere kapak atmaya çalışan, o kadar kiz varken sen bu zenginlikten rahatsiz oluyorsun
Sana hissettirmedikce sorun yok bence he eğer olurda hissedersen uzaklaş eminim daha iyisini bulacagina..

ne var bunda kendını kötü hissetme ,

senden geliri daha düşük biriyle birlikte olsaydın emın ol daha zorlanırdın ,

sevgilinle hayatın tadını çıkar bu yaşlara geri gelemiyeceksin.

Yani kusura bakma da sen bu adamla ayni evde bulusuyorsun vakit geciriyorsun bu senin bilecegin sey bize laf dusmez ama takildigin konu adamin zengin olup sana hediyeler almasi guzel mekanlara goturmesi ve kendini ezik hissetmen oyle mi ? Ne diyeceğimi bilemedim en iyisi susayim ben.

Yani kusura bakma da sen bu adamla ayni evde bulusuyorsun vakit geciriyorsun bu senin bilecegin sey bize laf dusmez ama
Size laf düşmüyorsa niye bunu yazıyorsunuz? Ha bazıları böyle alenen yazıyor ya hemcinsini o.. yerine koyuyor diyorum ki ben de içimden bu zamanında çok böyle şeyler yaşamak istedi ama yaşayamadı baskılandı özgürce yaşayan kızlara o...lar bilmem ne diyor işte biz namusluyuz erkeğin gözlerine bakmazdık şimdikiler evlerine gidiyor... Tecavüze uğrayanlara da oh hak etti demiyorsunuzdur inşallah...

Konuş sevgilinle yaşadığın hayatı gördüğün görgüden bahset ve onların öyle bir düşüncesi olmasada ben kötü hissediyorum dışarı çıktığımızda de.
Haklısın bende olsam hissederim ama kendi maaşım olunca geçer bu düşünce kafamdan. O zaman ben 3 kazanıyorum o 15 ezilirmiyim psikolojisine girmem ama ben kazandığıma bakarım ondan para istemiyorsam tamamdır benim için. İş ciddiye binince bu duygularınız geçer.
Ben memurum eşim ticaretle uğraşıyo hiç umrumda değil çok kazanması harcaması evin masraflarını benden çok vermesi felan napayım yani ben memurum ticaret yapamam ki anlamam o işten biz dirsek çürüttük :)

Ya canım içi yaaa kız sen daha hayatin çok basindasin yapmayın böyle şeyler kurban olim yaaa bosversene ezik hissedecek durum yok zaten sevgilim calsitigi için parası var yapma ama sevgilim buna birşey demiyorsa boşver derse zaten ayıp eder sen öğrenci sin hala

O herhalde öğrencilikle alakalı. Yarın öbür gün sen de kendi paranı kazanmaya başlayınca bunlardan kurtulursun diye düşünüyorum. Rahat insanlar her zaman daha mutludur. Senin yerinde şimdi buraya bazen gelip "erkek dediğin hesabı öder, kadın ödemez, erkek adam karısına bakmalı bik bik bik" zihniyetli hatunlar olsaydı nasıl da sefasını sürerlerdi bu "zengin sevgili"nin! Yalan mı? Değil. Ben sana adama para harcat ya da harcatma engel ol demiyorum, bu hissiyatın geçer diyorum. Sen de az buçuk birşeyler ısmarlayabiliyorsan bu harika. Tatile falan gidin gitmesine ama pahalı hediyeler falan alıyorsa çok fazla olacaktır muhtemelen, bilemiyorum. Biraz rahat ol en azından "ne kadar rahat para harcıyorlar" fikrinden kurtul. Bu dünyaya bir kere gelen insanlar, neden harcamasınlar? Hele ki varsa...

Yani tamam konuşun edin ama... Adamın pahalı butik otele veya 5 yıldızlı otele gidecek imkanı varsa pansiyona gitmek istemez doğal olarak.

Bu para konusuna hiç bir zaman güvenmem nice zenginler iflas etti eğitimi ve bilgisi önemli ,

Bu para durumlari kimde az kimde cok olayindan ziyade kisilikle alakali.ben evliyken eski esim is guc birakti baban baksin bize siz zenginsiniz dedi.
Simdi erkek arkadasim benim 1 aylik harcamami bana 1 gunde harcayabiliyor.bende ona mi diyeyim ee hadi sen benden zenginsin bana bak diye.
Hic ezik hissetme.hislerini paylas sevgilinle.kotu hissediyorum planlarimizi benimde karsilayabilcegim ve rahatsiz olmayacagim sekilde yapabilirsek iyi hissedecegim diyebilirsin mesela

Hiç öyle düşünme,erkek arkadaşın normal olani yapıyor,benim de eşimin ailesinin durumu bizden iyiydi.ben 6 yıl çıktım ve bir gün elimi cebime attirmadi, bu bi yerde seni sahiplendiğini de gösterir.nişan döneminde de evlilik sürecinde de çok şükür sorunsuz atlattık. kendini öyle görüp geri çekme lütfen sonuçta sen birşeyler istemiyorsun ondan özel olarak. Ortak paylaştığınız şeyleri ödüyor. :)

Hanimefendi öncelikle yazdigin seyleri kendi kendine yazip cevap vermissin..Ben ne oyle ithamlarda bulundum ne de senin yazdigin seyleri düşünüyorum..kimsenin ahlak bekcisi degiliz neticede.Öncelikle uslubuna dikkat et beni alintilama yaparken suclamalarina dikkat et konuyu saptirip tartisma haline getirmeye calismissin.Ama buna ben düşmem..Konu sahibinin bu kadar ince dusunmesine karsilik kendini kotu hissetmesine karsilik evinde agirlamayi nasil olagan karsiladigini anlayamadim ve bana sacma geldi bu benim fikrim.Ezik hissederken sadece maddi anlamdan ziyade surekli evimde agirliyorum dedigi icin bence asil takilmasi gerekenin bu oldugunu dusunuyorum adamin gözünde ezik duruma dusmeyeyim derken..

Beni tartisma icine cekersen seni kiblicem haberin olsun.Saygili olun biraz ya

Pahalı hediyelere zaten hayatta izin vermem ve sevmem de takıdır şudur budur. Kendilerine harcasınlar ne güzel ama bana da harcayınca tuhaf hissediyorum aralarında. Ay bilemiyorum ya besleme gibi ne bikiyim

Evet ev çok lüks çünkü kimsede yok o yüzden evinde buluşmayı dert etmeliyim siz de haklısınız... Konuyla alakasız yorumlar yapmayın lütfen.

Ailemden kesinlikle utanmıyorum neden öyle dediniz ki zaten takı falan almasına izin vermem ve sevmem de. Daha da küçük hissederim kendimi. Tatil işi konusunu da bilmiyorum gerçekten aslında çok isterim birlikte tatil yapmak ama işte...

Sende teklif et bazen bu yemeği ben ismarliyim gibi. Eger cok rahatsiz oluyorsanki bunu desende ödemez erkekler sevmez bu konularin muhabbetini. Bence rahatsiz olma odemeli her erkekbunu yapiyor durumu yettigince seninkinin durumu standartin ustunde olmasi bu kurali bozmaz bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…