Olay sadece gelir olayi mi sence? Cocuk olsa gene anlarimda? Gelirin olsada bu adam goz dikebilir dikkat et.Kendi gelirim var. Çalışmamayı bu nedenle tercih ettim.
Her anlamda çok dikkatliyim canım.Para kolay kazanılmıyor. 9yıldır çalışıyorum çok şey yaşadım gördüm geçirdim. Sektör çok yorucu artık. Çok şükür gelirim de var. Dinlenmek istiyorum artık. Belki ilerde yeni yeni işler kurarım. Bilemiyorum...Herşeyin hayırlısı. Teşekkür ederim cevapların için.Olay sadece gelir olayi mi sence? Cocuk olsa gene anlarimda? Gelirin olsada bu adam goz dikebilir dikkat et.
yasiniz beklemege müsait degil acida olsa gercek bu... 33 yas nezaman evlencen anne olacanKızlar uzun zamandır birlikte olduğum biriyle artık ciddi adımlar atmak istiyoruz. Fakat gelin görün ki 2-3yıl sonunda anca bitecek olan borçlara sahip kendisi. Yeni iş kurdu, krediler çekti, ablasının düğün masrafları vs. Yaşlarımız 33.Geç kalmak istemiyorum fakat borçlar için de birde üstüne borçlarla dolu bi evliliğe de adım atmak istemiyorum. Söz de bi iki ay için de aileler tanışacaktı.Mantıklı düşününce de biraz daha beklemenin doğru karar olacağını zanneder oldum.Elim kolum bağlı. Halbu ki ne kadar da çok hazır etmiştim kendimi. Üzüntü, hayal kırıklığı çok karışık duygularım. Kendisine bunlardan söz ettim. Bunca borcunun içinde bizim evlilik durumumuzun olamayacağını dile getirdim. Bana söylediği,evlenen herkesin parasının olmadığı. Abim evlendi yakın zaman da kuzenlerim evlendi. Kızlar Allah aşkına evlilik masrafsız bi olay mı? Ben mi yanlış biliyor, yanlış düşünüyorum. (Benim maddi durumum kendisinden çok daha iyi)
Lütfen fikirlerinizi bekliyorum.
19-20 olsan 5-10 beklersin ama sizin yasinizds kimseyi beklemezdim kusura bakma...Yaşım kritik fakat borç batağı içine atamam ki kendimi. Ailem öğrense zaten işler çok başka noktaya gelir. Konuştuk bekleme kararı aldık.
Şu konuya nasıl denk geldim anlamıyorum. Blender seti tavsiyesi bakacaktım oysa ki...
Ben benzer bi durumu yaşıyorum, düğünü erteledim. Ben de yeni bir iş kurdum, borcum yok çok şükür ama nişanlımın borçları var, düzenli maaşı olduğu için (memur) güvenip kredi çekiyor ailesine yardımda bulunuyor, bunun dışında kendisi yüklü bir miktar dolandırılmış. Karşılıksız çek vakası... Bunların hepsini nişanlandıktan sonra öğrendim. Geri dönmedim ancak bu şekilde evlenemeyiz deyip erteledim. 2 seneden fazladır nişanlıyız şuan ve sanki evliliğin ertelenmesi benim yüzümden olmuş gibi sitem edip duruyor. Kırıcı olmamak adına geçiştiriyorum yeni işe alışayım çalışma ve gelir düzenim otursun vs diye. Fakat geçenlerde sebebini bilmiyor musun borçlarımız yüzünden evlenmedik deyiverdim. Benim kendime göre bir hesabım var maaşım belli sana ödetmeyeceğim korkma dedi. Sorun benim ödemem mi? Evlendikten sonra senin maaşın benim kazancım şeklinde ayıracak mıyız bu maddiyatı.
İnanın nelerden vazgeçtim, tüm hayallerimi küçülttüm. Ailemin çok şükür durumu iyi, yine maddi meseleleri konuştuğumuz gün, bu kadar maddi durumları dert etme kaç tane yeriniz var birini satarsınız ailen payına düşeni verir dedi. Şok oldum ! Bunu nasıl diyebilirsin, benim mi o yerler... Maddi konuları konuşmak dünyanın en tatsız meselesi.
Bu konu dışında tek bir problemimiz dahi yok, hep sabretmeye çalışıyorum dolandırılmış sonuçta kendi isteği ile borçlanmamış ki... Bir çare bulursanız, konuyu takip etmek için yorum yazdım biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen...
Nişanlınız aslında belli bir düşünce yapısını önceden belirtmiş. Kendisi evlenince ailesi için borçlara vs girecek ama sizin kurduğunuz yuva için ailen yerini satsın onlar versin diyecek gibi. Ben maddiyat konusunda biraz seni yoracak gibi görüyorum ya da çirkinleşebilecek.
Ailesi için fedakar olmaya ömrünün sonuna kadar devam edecek, bunun farkındayım. Bencillik edemem bu konuda. Ama herkes ayağını yorganına göre uzatmalı. Annem de arada bunu dert ediyor, çocuk kendisine bir şey biriktiremiyor paranın hesabını bilmiyor diyor. O bilse ailesi bilmiyor. Ama sırf para sebebiyle de ayrılamam.
Buradaki konuları oku derim. Ailesine harcıyor kendisine harcıyor borç yapıyor ve sana ailen yerini satsın diyor. Sırf para meselesi değil bu başka bir şey. Evlilik öncesi kartopu gibi olan şey sonra çığ gibi oluyor. Annem babam ve ailesini hep bu konuda suçladığı için biliyorum. Annem tarafı nispeten zengin pek çok şeyi onlara yaptırıyor babam tarafı ve eve harcama yapmıyor ilk zamanlar. Ailen ne verdi vs hesabında. Hep evliliklerinde bu sorun oldu. Babam çocuklarından esirgemedi ben etkilenmedim ama eş olarak annem için iyi olmadı. Sadece annem değil teyzelerim eşlerinde de var benzer durum.Ailesi için fedakar olmaya ömrünün sonuna kadar devam edecek, bunun farkındayım. Bencillik edemem bu konuda. Ama herkes ayağını yorganına göre uzatmalı. Annem de arada bunu dert ediyor, çocuk kendisine bir şey biriktiremiyor paranın hesabını bilmiyor diyor. O bilse ailesi bilmiyor. Ama sırf para sebebiyle de ayrılamam.
sen ortada olan birşeyi bile çekinerek söylerken(üstelik bide nişanlandıktan sonra öğrenmişsin)o ailenin malının hesabını planını yapmış...bunun dışında problemimiz yok diyorsun da zaten bu başlı başına büyük bir sorunŞu konuya nasıl denk geldim anlamıyorum. Blender seti tavsiyesi bakacaktım oysa ki...
Ben benzer bi durumu yaşıyorum, düğünü erteledim. Ben de yeni bir iş kurdum, borcum yok çok şükür ama nişanlımın borçları var, düzenli maaşı olduğu için (memur) güvenip kredi çekiyor ailesine yardımda bulunuyor, bunun dışında kendisi yüklü bir miktar dolandırılmış. Karşılıksız çek vakası... Bunların hepsini nişanlandıktan sonra öğrendim. Geri dönmedim ancak bu şekilde evlenemeyiz deyip erteledim. 2 seneden fazladır nişanlıyız şuan ve sanki evliliğin ertelenmesi benim yüzümden olmuş gibi sitem edip duruyor. Kırıcı olmamak adına geçiştiriyorum yeni işe alışayım çalışma ve gelir düzenim otursun vs diye. Fakat geçenlerde sebebini bilmiyor musun borçlarımız yüzünden evlenmedik deyiverdim. Benim kendime göre bir hesabım var maaşım belli sana ödetmeyeceğim korkma dedi. Sorun benim ödemem mi? Evlendikten sonra senin maaşın benim kazancım şeklinde ayıracak mıyız bu maddiyatı.
İnanın nelerden vazgeçtim, tüm hayallerimi küçülttüm. Ailemin çok şükür durumu iyi, yine maddi meseleleri konuştuğumuz gün, bu kadar maddi durumları dert etme kaç tane yeriniz var birini satarsınız ailen payına düşeni verir dedi. Şok oldum ! Bunu nasıl diyebilirsin, benim mi o yerler... Maddi konuları konuşmak dünyanın en tatsız meselesi.
Bu konu dışında tek bir problemimiz dahi yok, hep sabretmeye çalışıyorum dolandırılmış sonuçta kendi isteği ile borçlanmamış ki... Bir çare bulursanız, konuyu takip etmek için yorum yazdım biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen...
İyi yaptın cevap yazmakla canım. Senle durumumuz biraz farklı. Sen maddi sıkıntıyı nişanlıyken yaşıyorsun, ben daha hiç bi adım atmadan. Durumlar düzelince kendisini aileme anlatma kararı aldım. Evet zamana ihtiyacım var. Allah seninde yardımcın olsun.Şu konuya nasıl denk geldim anlamıyorum. Blender seti tavsiyesi bakacaktım oysa ki...
Zamana bıraktım. Vardır bunda bi hayır canım :)Bırak bacım 3_4 sene sonra olsun evlendikten sonra bu günleri arıyacaksin :)
Beklicem canım. 5yıllık bi ilişki seviyorum seviliyorum beklemeye değer biri. Rabbim nasip ederse herşey de olur.yasiniz beklemege müsait degil acida olsa gercek bu... 33 yas nezaman evlencen anne olacan
Konumda da anlaşılacağı üzere, maddiyat yüzünden evlenemiyoruz.Kendisinin durumu düzelmeye başlayınca, ciddi adımlar atıcaz.Siz maddiyat sız evlenmiş olabilirsiniz bu sizin ve karşı tarafın tercihi. Fakat biz maddiyat olmadan bi adım atmayı düşünmüyoruz. Çok şükür 5yıllık bi ilişki. Sevgi, saygı, değer herşeye sahibim.Kendisi de Maddi açıdan hazır olunca, rabbimin de izniyle bizde evlilik yoluna adım atacağız.Maddiyat yüzünden evlenememek diye birşeyin olabileceğini düşünmüyorum. En maddiyatsız evlenen benimdir herhalde. Kredi bile çıkmayacak durumdaydık. İki ailede birbirinden bitik durumdaydı. Herşeye rağmen herkes olduğu kadarıyla elini cebine attı. Herkes bir eksiği tamamladı. Hiçbirşeyi seçme şansım olmadı. Kim ne aldıysa o oldu. Gelinliğim 3 yıl önce 500 tl’ye kiraladığım bir gelinlikti. (Aynı yıl evlenen arkadaşımın gelinliği 3000 liraydı) Eli yüzü düzgün bir yatak odası takımının yarı fiyatına tüm ev eşyalarını düzdük. Şimdiyse herşeyin en güzeline sahibim çok şükür. Siz yüksek beklentiden sıyrılıp olabileceğe razı olmaya karar verdiğinizde ciddiyetinizi gören herkes elinden geleni yapacaktır. Evlilik bir şekilde oluyor. Düğün dernek amaç değil araç. Önce kafanıza koyun, gerisi gelecektir. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Olabilir canım sen beklemezsin, ama ben sevdiğim adamı maddi konuları yoluna sokana kadar gerekirse 5yıl daha beklerim.19-20 olsan 5-10 beklersin ama sizin yasinizds kimseyi beklemezdim kusura bakma...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?