Mal paylaşımında çirkinleşen eş

Sunshine232

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2021
1.160
1.694
83
33
Hanımlar selamlar . Birkaç gün önce boşanma konumu anlatıp yazmıştım buraya siddet hakaret ekonomik baskı kurma derken en son darp raporu alıp cekismeli boşanma davası açtım . Eşim olacak şahsiyetsiz boşanmayı kabullendi anlaşmalı olsun dedi haspam. Ama mal paylaşımında tavrı aynen su benden önce bir arabası vardı onu sattık evlenince üstüne para koyup yeni bir araba aldık ben de onun arabasının parasından 5 6 bin eksik para koydum çok çalıştım ondan daha fazla çalıştım öğretmenim 5 aylık bebeğimi bırakıp hafta sonu kurslarına bile gittim okulda hep gelirim ondan Daha fazla oldu şimdi bana dediği o benim arabamın prasını bu satılacak arabanın parasından düşelim ! Sok oldum ben de kattım diyorum ben eve harcadım sen biriktirdin de koydun diyor bunu söyleyen adam daha birkez bile kira ödemedi düşünün hep ben attım . O da anca faturaları ödedi. Mehirim 50 gramdı onu istiyorum ve bana taktıkları takı seti tektaş alyans vs var onları vermek istemiyorum kanunlarda da böyle zaten . Onları istiyor benden mehirim arabadan aldığım paraymış zaten ! Bir de geçen sene babama tarla aldıttırdı kendisi biz kredi çekip veririz dedi o kredi de üstüme kaldı ama kendisinin verdiği 20 çeyrek var sadece başka bisey yok bana diyor ki sayemde tarla zengini oldun ki tarlaların borcunu suan çalışarak içinde babam ödüyor ben sok oluyorum duyduklarım karşısında bir kadından böyle şeyler istenir mi ki tazminat vs istemediğim halde . Çocuğumuz var 3 yaşında nafaka da zaten vermez biliyorum çocuğumun hakkını gözetmek zorundayım . Allah aşkına bana birsey deyin ben mi fazla şey istemişim karşımdaki mi leş yiyici ? Ama şükürler olsun ki çok üzülüyordum boşanıyoruz diye kendi yüzünü gösterdi zaten para düşkünü olduğunu biliyordum da bana bu kadar küçülecegini düsünmezdim

Na
Nafaka alın bunu hak ediyor

O zaman boşanmıyorum anlaşmalı diyeceksin, açacaksın çekişmeli dava ,öyle altının parasını düşelim, sen fatura ödemedim ,mehiri ona say falan görsün gününü. Ayrıca ne demek nafaka vermez, verecek mecbur. Bunla anlaşmalı boşanılmaz bacım.

Degil mi ya ? Benim istediğimde ne var Allah askına darp raporum olduğu icin avukat donunu Bile alırız diyor kısacası . Ama ben istemedim tazminat vs hersey ikiye bölünsün dedim o bana taktıklarının peşine düştü

Ben olsam,

- arabanın yarısını isterim.
- Mehri istemem.
- Düğünde takılanlardan sadece onun anne babasının bana taktıklarını iade ederim. Geri kalan takıları almak isterim.
- Tarla için satım yapılsın, ele geçen paradan adamın ödediğini öder, geri kalanını isterim. Ya da tarla tamamen çocuğun üzerine yapılsın isterim.
- Çocuk için yıllık enflasyona göre artırılacak nafaka isterim.
-Çocuk okula başlayınca eğitim masraflarının asgari yarısının karşılanmasını talep ederim.

Tabi bunun fazlasını azını istemek sizin tasarrufunuzda. Yani bunun doğrusu yanlışı yok bana göre.

Ben de tam tersi mehri isteyip onun akrabalarının taktıklarını iade ediyorum ki akrabasından gelen çok daha fazla . Tarlaya hiç para ödemedi ben ödüyorum yeni başladı geri ödemesi

Mahkeme öncesine sonrasına bakmıyor.. evlilik birliği içinde alınan hersey , borçta buna dahil ortak paylaşılıyor.. Arabanın yarısı sizin , düğün takıları sizin, ayrıca tektaş vs.. hediye adı altında geçtiği için eşiniz hak iddia edemiyor.. çok özür dilerim ama çocuğuna eşek gibi verecek nafakasını..

Ben de tam tersi mehri isteyip onun akrabalarının taktıklarını iade ediyorum ki akrabasından gelen çok daha fazla . Tarlaya hiç para ödemedi ben ödüyorum yeni başladı geri ödemesi

Tarlada sanki altınlar ile ön ödeme yapmış gibi anladım. Eğer ödemedi ise tabi beş kuruş vermem.

Akrabalarından geleni niye iade ediyorsun. Ben olsam etmem. Sonuçta düğünde sizin ailenize takılmış.

Mehir de çok göreceli bir kavram, bulaşmam ona

Darp raporu var çekişmeli açsanız soyup soğana çevirirsiniz. Böyle çirkefin nesiyle anlaşacaksınız? Tazminat nafaka ne hakkınız varsa hepsini isteyin. Onlar sizin hakkınız hakkınızı niye bırakıyorsunuz? Anlaşmalıya çevirmeyin siz kaybedersiniz. Para falan da vermeyin. Kendisini çok akıllı sanıyor herhalde uyanığa bak.

Takılarda son durum onun ailesinden gelenler ona kalıyormus benim kişisel kullanacaklarım kolye küpe bilezik hariç zaten onları al diyorum alsın naprsa yapsın adam taktı arabanın yarısı benim değilmiş çocuğun da suan ne masrafı varmış hesapla ikiye böl bana söyle dedi nafaka o olacakmış

Yok hayır tarlalar icin sadece 20 çeyrek verdi ben de çocuğum icin o bende kalsın istiyorum o kadar mehir dediğim bu oluyor yani 50 gram bilezikten de geçtim zaten

Öyle zaten suan elimdekileri almak icin çırpınıyor tarlalardan ettiğin karı al sus diyor kısaca ama adamın o tarla icin herhangi bir geri ödemesi olmadı ben ödüyorum . Tazminat istemediğim nafakayı yüksek tutmadığım halde tavrı bu oldu bundan sonra görecek artık o

Kızmasanız bir kabahatinizi söyleyeceğim.
Minik yavru ve elinizde kapı gibi darp raporu varken niye nafaka/tazminat istemiyorsunuz?

Hayır isteyin de vermeyecekse mahkeme vermesin, niye miniğin şansı sıfırlanıyor? Bari çocuğun hakkını gözetin rica ediyorum.

İstemeyince eş kişisi de iştahlanmış, “isterem hepsini isterem” havasına girmiş. Az isteyerek insanoğlunu tatmin edemezsiniz.

Takır takır nafakayı da tazminatı da isteyin. Eş kişisi paralar gidecek diye paniklemedikçe asla anlaşmalıya razı olmaz zaten.
Avukatınızı dinleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…