- Konu Sahibi Sunshine232
-
İnanın aynısı dediğinizin ben bir baktım ki kardeşine bile takacağınız dügün hediyesini ben yapmışım ama hiçbir önemi yok gözünde verdiklerimin o görünen kendi parasının bana takılan yüzük kolyenin peşine düştü ne acı bir durum 5 yıldır evli olduğum adam bunu da yaptı . Evet iyi bir avukatım var alacak ona kalsa herseyi ama ben engelledim kıyamadım aptal gibi zaten benim aptallıgımı bildiği için yıllarca sömürdü beni . Çocuğun izin konusunda ve mal paylaşımında anlaşmazsa taleplerim çok daha farklı olacak kendisindenVallahi paragöz insanlar salam diplomasisi uyguluyor resmen, onu öde bunu öde diyip diyip insanı gıdım gıdım ödemeye alıştırıyorlar. Bir de arkanıza bakıyorsunuz ki herşeyi size ödetmiş, kendisi keyif çatmış.
Ayda az nafaka geliyor diyorsunuz, aslında 400-500 tl bile çok ciddi paradır, evinizin tüm faturalarını öder. Velayet kendisinde olsa ayda 100 tl yi bile isterdi sizden hiç şüpheniz olmasın.
Aslında sizin yapmanız gereken çok birşey yok, iyi bir avukatınız var gibi görünüyor. O avukat şunu da alabiliriz bunu da alabiliriz dediğinde muhtemelen “aman insanlık bende kalsın sakın isteme” diyip işini yapmasını engellediniz, genelde öyle olur.
Artık engellemeyin, bırakın işini yapsın talep etsin.Zaten bu konuda Yargıtay kararları ve teammüller var hakim de size hakkınızı verecektir, fazlasını değil. Siz yeter ki engel olmayın.
Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum zaten harcanır da şimdi bile üst baş yiyecekleri şurupları vs tutabiliyor o kadar400-500 ödemek öyle koyar ki ona kesinlikle isteyin evladınızın hakkını.. harcamasanız da onun adına bankaya koyarsınız 18 yaşına gelince o parayla ne yapacağına kendi karar verir
Evet ben artık diyorum benden yıpranma payı isteyecek heraldeallahım okudukça çıldırıyorum darp raporunuz da var ve para için çirkefleşiyor bari tazminat da isteseydi sizden..siz neden istemiyorsunuz tazminat
Mehri isteyemezsiniz , kanunda bunun yeri yok. Mahkemede ileri süremezsiniz. Düğünde takılan takılar sizin ve evlilik içinde alınanların da yarısı sizin. Ayrıca çocuğa nafaka vermek zorunda. Cekişmeli boşanın.Ben de tam tersi mehri isteyip onun akrabalarının taktıklarını iade ediyorum ki akrabasından gelen çok daha fazla . Tarlaya hiç para ödemedi ben ödüyorum yeni başladı geri ödemesi
emin misiniz ben avukattan duydun istenebileceğiniMehri isteyemezsiniz , kanunda bunun yeri yok. Mahkemede ileri süremezsiniz. Düğünde takılan takılar sizin ve evlilik içinde alınanların da yarısı sizin. Ayrıca çocuğa nafaka vermek zorunda. Cekişmeli boşanın.
Yazılı olması gerekir ve iki tarafın da imzalaması gerekir.emin misiniz ben avukattan duydun istenebileceğini
Evet yazılı olması gerektiğini söylemişti avukat daYazılı olması gerekir ve iki tarafın da imzalaması gerekir.
Avukat isteyebileceğimi söyledi zaten ben altınların hepsini istemedim ki ikiye bölünsün hepsi diyorumMehri isteyemezsiniz , kanunda bunun yeri yok. Mahkemede ileri süremezsiniz. Düğünde takılan takılar sizin ve evlilik içinde alınanların da yarısı sizin. Ayrıca çocuğa nafaka vermek zorunda. Cekişmeli boşanın.
Ancak yazılı ise isteyebilirsiniz. Yazılı ve imzalı şekilde olması gerekiyor. Genelde kimse yazılı yapmadığı için öyle dedim ama yaptıysanız iyi o zaman. Altınların hepsi hakkınız ama, siz ikiye bölünsün demiş olabilirsiniz ama ziynet eşyaları kadınındır medeni kanuna göre.Avukat isteyebileceğimi söyledi zaten ben altınların hepsini istemedim ki ikiye bölünsün hepsi diyorum
Cekismeli açtım zaten anlaşmalıya yanaşmadı kendisi suan bıktırma politikası uyguluyor bıkayım ve tamam deyip vazgeçeyim diye . Adam bana koyduğu araba parasını söylüyor da evet sen de su kadar fazla para koydun diyemiyor çok yazıkÇekişmeli açın ve bir kuruşunuzu bırakmayın. Çocuğa da nafaka versin. Tazminat da isteyin ortada şiddet var yahu. Kusurlu taraf eşiniz.
Ben şu evlendikten sonra her şey %50 olayını da manasız buluyorum. Ben eşimin 3 katı kazanıyorum. Alınan şeyde 3 kat fazla emeğim var. Ne demek yüzde 50?
Evet istediMerhaba çekişmeli açıp birşeyleri sunduğunuz zaman avukat sizden de en az 3 tanık istedi mi
Yargıtay sürekli karar değiştiriyor bu konuda en son erkek tarafından takılan çeyrekler erkeğindir dedi yani bilezik kolye vs yine kadının ama çeyrek cumhuriyet vs erkegindir dediÖncelikle nafakadan vazgeçmeyin o çocuğun hakkı.
Size şiddet gösteren bir adamdanda tazminat istemekten çekinmeyin. Çünkü bu sizi kötü veya paragöz yapmaz.
Anlaşmalıyı es geçin.
Çekişmeliye geçin ve haklarınızı sonuna kadar alın.
Böyle bir adam iyi niyeti hak etmiyor.
Altınlarınızı vs tabi vermeyin onlar yasal olarak size ait.
Şimdiden iyi şanslar
Konu sahıbı bosanabıldımı acaba
Hakkınızı yedirmeyin bu adama. Sonuna kadar uğraşın gerekirse. Avukatınız umarım dişli biridir de söke söke alırHanımlar selamlar . Birkaç gün önce boşanma konumu anlatıp yazmıştım buraya siddet hakaret ekonomik baskı kurma derken en son darp raporu alıp cekismeli boşanma davası açtım . Eşim olacak şahsiyetsiz boşanmayı kabullendi anlaşmalı olsun dedi haspam. Ama mal paylaşımında tavrı aynen su benden önce bir arabası vardı onu sattık evlenince üstüne para koyup yeni bir araba aldık ben de onun arabasının parasından 5 6 bin eksik para koydum çok çalıştım ondan daha fazla çalıştım öğretmenim 5 aylık bebeğimi bırakıp hafta sonu kurslarına bile gittim okulda hep gelirim ondan Daha fazla oldu şimdi bana dediği o benim arabamın prasını bu satılacak arabanın parasından düşelim ! Sok oldum ben de kattım diyorum ben eve harcadım sen biriktirdin de koydun diyor bunu söyleyen adam daha birkez bile kira ödemedi düşünün hep ben attım . O da anca faturaları ödedi. Mehirim 50 gramdı onu istiyorum ve bana taktıkları takı seti tektaş alyans vs var onları vermek istemiyorum kanunlarda da böyle zaten . Onları istiyor benden mehirim arabadan aldığım paraymış zaten ! Bir de geçen sene babama tarla aldıttırdı kendisi biz kredi çekip veririz dedi o kredi de üstüme kaldı ama kendisinin verdiği 20 çeyrek var sadece başka bisey yok bana diyor ki sayemde tarla zengini oldun ki tarlaların borcunu suan çalışarak içinde babam ödüyor ben sok oluyorum duyduklarım karşısında bir kadından böyle şeyler istenir mi ki tazminat vs istemediğim halde . Çocuğumuz var 3 yaşında nafaka da zaten vermez biliyorum çocuğumun hakkını gözetmek zorundayım . Allah aşkına bana birsey deyin ben mi fazla şey istemişim karşımdaki mi leş yiyici ? Ama şükürler olsun ki çok üzülüyordum boşanıyoruz diye kendi yüzünü gösterdi zaten para düşkünü olduğunu biliyordum da bana bu kadar küçülecegini düsünmezdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?