Malım ne kıymetliymiş.

Yahu kadının yazdığı ilk mesajı daha dikkatli okuyun. Allah korusun kendisine bişey olabilir, birine vurur kaza olur falan filan yazmış. Babasına birşey olma ihtimalini de söylemiş siz hala burada gelip neler diyorsunuz. Gerçekten bu sitedeki bazı kişilerin okuması ve anlaması sıkıntılı. Bu kadın sadece "kaza yapar, birine vurur, ruhsat benim uğraşmak zorunda kalırım" yazmamış ki. Hayret bişeysiniz, mesele saldırmak olsun canınıza minnet. :) bin tane ihtimal var, kendisine bişey olur, başkasına bişey olur, maddi kaza yapar vs. Önemli olan elbette can ama demek ki o da babasını biliyor ki alkollü falan kullanmış daha önce. Ha sadece malı da kıymetli olabilir, ona da yapacak bişey yok. Bence yanlış bişey yapmamış ama babasına durumu daha detaylı söyleyerek gönlünü almaya çalışsa fena olmaz.

Babam ölsünde motora bisey olmasin kafasinda olsam konu acmazdim. Bisey kanitlamak zorunda degilim. Ha evet buraya yazarken "babamin cani sagolsun ama....babamdan kiymetlimi ama... " diye cumleler kursam daha şık duracakti lakin kafamdaki butun dusunceleri oldugu gibi aktardim ve birden fazla sebebim var.

Babamlada konustum, tepkimi sert verdigim konusundaki elestirilere katiliyorum ama babamin beni anladigini dusunuyorum.Zaten kendide ben bekarken ve motorum yokken kendi motorunu bana emanet vermiyordu coluga cocuga carpcan basimiza bela getircen derdi.

Kaldiki benden motoru isteme sebebi ihtiyaci oldugundan degildi istese benim motorumdan 1 tanede kendine alabilecek durumda yani heveslik bisey yok zaten sabah sürmüş surecegi kadar biseyde demedim. Ulasim icin zaten altinda arabasi var. Gereksiz yere riske girmelik bir durum yok meydanda.

Onun disinda esimin yakinina ve arkadaslarina motor verdirtmedim. Diyorsunuz ki babayla O bir mi? Evet esimin kardesi gibi gordugu insan, benim icin babamla bir degil olamaz ama esimin tarafindanda bakmak zorundayim kiymet verdigi bir insan neticede O nuda anlamaliyim. Esimi bu konuda kisitlayip sonrada babamla O bir mi diyip motoru vermem mantikli bir hareket olmazdi.
Esimi niye kisitladim bu konuda cunku baska turlu bu emanetciligin onunu alamazdim devamli istiyorlardi. Hevesi olan gitsin alsin kendine herkese motor dagitip elalemin yaptigi hasarlari, yedigi cezalari odeyecek kadar zengin degiliz.

Son olarak motosikletin hayatimdaki yeri ayridir. Benim icin özel bir alettir, sadece ulasim amaci olmaktan daha ötedir. Bunu herkesin anlamasini beklemiyorum zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabiki malın kıymetli olacak. Olmalı da. Malının değerini bilmeyen insan hiçbirşeyin değerini bilemez. Bazı insanları çok paylaşımcı gördüm. Burdaki insanların ailesi annesi babası çok mükemmel sanırım. Konuyu açanın nasıl bir babası var konuyu açan daha iyi bilir. Bir kere vermiş işte babasıda vur dedikçe öldürmüş. Bir de izin almadan kullanmış bu çok yanlış. İnsanın babası da olsa izin almalı. @rivavira doğru olanı yapmışsınız. Kimse sizin malınızı sizden habersiz almamalı her zaman malınızın kıymetini bilin.İyi günler

ben verirdim ama herkes kendi anne babasini bilir ben babama kardesime veririm ama esimin kardesine vermesine izin vermem insanlarin sorumluluk sahibi olup olmadigiyla alakali

babanın motor ehliyeti var mı?
eğer ehliyeti varsa, versen olurmuş zaten şehirler arası falan sürmezdi herhalde

yine de araba varken motoru napcakmış ki

Konu sahibine yazılan yorumların çoğu benim yorumunda dahil duygusalliķla yazılmış yorumlar.
Evet babası birilerine yada kendisine de zarar vermesin istiyor fakat baba araba kullanıyor , geçmişte motosiklette kullanmış bir tecrübesi vardır diye düşünülmüş olabilir bu kadar felaket senaryosu yazmaya gerek yok.
Size gelecek olursak sizin bir çok konu sonuna mutlaka burda yaptığınız gibi bütün yorumları genelleştirerek
Arkadaşlar niye konuyu anlayamıyorsunuz aslında konu sahibi şunu demek istedi ..Benzeri mesajlarınıza rastlıyorum .
Bir tek anlayan zeki sizsiniz yani..
Burası bir forum ve dileyen saygı çerçevesinde duygularını , düşüncelerini yazabilir diye düşünüyorum.
Diğerinin düşüncesini küçümsemden

Son düzenleme:
Bi motor kavgasi da esinle yapmistin sanki? Yanlis mi hatirliyorum?

Evet onada emanet vermistim bi guzel yere dusurmustu, ben dusurdugune inanamamiştim o hasari gorunce ve birine emanet verdide bana soyleyemiyor diye dusunmustum baya kizmistim.
Maddi hasar vermisti. Onun haricinde üzülmüştüm bu duruma cunku motorumda cizik dahi yoktu. Cimrilik degil hasari esim yapti parasi bizden cikti. Bizde senin paran benim param yok. Bende düşürebilirdim.
Ama hani diyorlar ya ehliyeti var surmeyi biliyorsa ver. Ben motorun m sini bilmezken esim motor kullaniyormus o senelerde, benden cok cooook daha tecrubeli ve alkol kullanmaz, dikkatlidir ona ragmen iki teker sonuçta tecrubeye ehliyete bakmiyor. Arabaya gore daha riskli Emanetinde cani burnunda olur. Oluyor işte. Babam cok dikkatli degildir, alkolde kullanir gecmis agir kazalari da var guvenip veremezdim. Hem kendine bisey olabilir, hem benim basimi derde sokabilir

Kaza yapar,birine vurur ruhsat benim adima....Bu sozlerden once dusunmeniz gereken can guvenligi olmali ruhsat sahibi olusunuz değil...Kaza yaparsa babanizin sagligi tehlikeye girebilir ya da karsidakinin...

Bunu soylemişseniz sebebi vardır muhakkak. Yoksa esirgemezsiniz diye düşünüyorum..

Birde bazı insanların malı kıymetli olur gerçekten. Mesela bir klasik arabası olur , ya da sevdiği model, toz konsa içi gider. Sevda gibi :)

Babanızla iletisiminiz nasıl bilmiyorum ama gönlünü alsanız iyi olur.

Allah korusun kendisine bisey olabilir, kaza yapar, birine vurur ruhsat sahibi benim.

Yazinin yarisini alip alip yazmak nedir ya? "Kaza yapar" dan önce yazdigim cumle kör noktaniza mi geliyor hepinizin? Tutturmuşsunuz bisey gidiyor.

Kaza yapar,birine vurur ruhsat benim adima....Bu sozlerden once dusunmeniz gereken can guvenligi olmali ruhsat sahibi olusunuz değil...Kaza yaparsa babanizin sagligi tehlikeye girebilir ya da karsidakinin...

Kesinlikle motosiklet bir sevda benim icin. Moralim bozuluyor bisey olunca cunku özeniyorum ona, tek olsy parada degil.
Karsidan "veririm gider" deniliyor ama o duyguya sahip olmayan icin önemsiz oluyor tabi anlayamiyorlar. Oyle mal sakinan biri degilim motosiklet haricinde. Zaten izinsiz gitmis sürmüş sabah, tek laf etmedim o konuda.
Ama babamda guvenilcek biri degil. Babamla tekrar konustum zaten.

Benim de malim kiymetlidir hele ki delicesine sevdali oldugum bir esyamsa kimselere dokundurtmam ama sanirim anneme babama laf soyleyrmezdim , gerci su anda 39 yasimdayim da bunu soyluyorum , 20 li yaslarda onlara da vermezdim yada elletmezdim sanirim

Malim kiymetli olmadi hic ama şu hayatta bi zevkim, sevgim var o da motor 24 yaşındayim 17 yaşından beri hayalini kurduğum bir model şuan ki motorum.
:) kimselere vermek istemem elbette ama babamda gonul rahatligiyla al anahtari git dencek biri degil. Kendide motor kullaniyordu onceden ama agir kazalari oldu ve dikkatli özenli kullanmaz. Alkolde alabiliyor.
Hem kendine hem bana zarar ne gerek var. Zaten babami zor durumda veya ihtiyacta birakmis degilim kendisinin arabasi var. Keyfi olarak istedi benim motoru.

Son düzenleyen: Moderatör:
Iciniz nasil rahat ediyorsa oyle yapin , ben sizi anliyorum , babanizin da gonlunu alirsiniz olur biter :)

Riskli olduğu için başına bir şey gelir korkusuyla motorunuzu vermediyseniz hak veririm, aynı şekilde değil ki motoru küçücük bir eşyayı dahi haketmeyen babalarda çok piyasada, hal böyleyken babanız onlardan biriyse yine hak veririm davranışınıza. Ancak bunlar dışında sadece" kendininkini niye sattın, emanet motor verilir mi?" kafa yapısı ile eşyanızı sakındıysanız canınızın bir parçasından bu benim anlayabileceğim bir durum değil malesef.Yinede bu durumda malınızın kıymetli olması eleştirileri üyelerce çok abartılmış gibi geldi. Bence babanıza dönük üslup yanlış ve eksik birşeyler var. Neden sattın vs muhabbeti yanlış yani. Tabi sizi bu yoruma iten sebepleri bilmiyoruz. Sanki saklamışsınız eksik bir şeyler var gibi geldi..O yüzden net cevap verilebilecek bir konu değil bana göre

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…