Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

Merhaba Bahar... Öncelikle seni hem tebrik ederim hemde bizim durumumuzda olan insanlara verdiğin cesaretten dolayı çok çok teşekkür ederim...
Hayatta hiç birşeyin kesinliğinin olmadığı ve Allah ne derse onun olacağını gösteren çok güzel bir örneksin sen..
Umarım sevvala arkadaşıma da umut olursun.. En azından doktor konusunda rahat eder..
Bende hamileliğimin 6. haftasından beri antidepresan kullananlardanım.. Efexor 75lik kullanıyorum bilmiyorum bu ilaçla ilgili fikrin, duyumların yada araştırmaların var mı
Varsa paylaşırsan benimle de sevinirim çünkü anladığım kadarıyla bu süreçte epey bir araştırma yapmışsın..
İlacı profosor olan ve ilaç konusunda güvendiğim ve beni bu konuda rahatlatan Bursa'da bulunan doktorum Prof. Dr. Selçuk Kırlı verdi..
Ama insan yinede taşıdığı küçücük bir cansa eğer içinde hep şüpheyle durmadan edemiyor..
Ama sen ve senin gibi mutlu ve güzel sonla biten örnekler içimizi rahatlatıyor..
Umarım hepimiz senin gibi hamileliğimizi mutlu sonla bitiririz...
Bu kadar insana verdiğin umutla aldığın dualar inanki paha biçilemez :)

Sevgili Melek'ciğim, sayfamıza hoşgeldin diyor, seni ve bebişini sevgiyle kucaklıyorum, buradan. Elimden geldiğince hepinize bir damla su, bir nefes hava, bir ılık meltem olmaya çalışıyorum.. Geçtiğim yollardan siz geçerken karanlıkta korkmayın diye elinizi tutup, fenerle yolu aydınlatmaya çalışıyorum... Bu sayfayı okuyan ve buraya yazan herkesi ayrı ayrı seviyorum..
Öncelikle hayırlı osun, şimdi kaçıncı haftadasın tatlım.. Nasıl gidiyor hamişlik? Göbüş çıktımı? :))) Tabii bunlar işin tatlı yanı, eğer bu ilacı bir doktor hemde bir profesör uygun görmüşse, bizler için "güvenli" kapsamına bir ilaç daha eklendi demektir. Çünkü şimdiye kadar efexor kullanan arkadaşımıza rastlamamıştık sanırım. Genelde antidepresanların çoğu "C" grubu, bu ilacın da C grubu olduğuna eminim ama yine de senin için online eczane bilgilerinden bakacağım. İlacpedia'dan giriyorum bilgilere çıkıyor kızlar. Eğer bir ilacın prospektüsünü attıysanız buradan bakabilirsiniz.
Kaç hafta sonra yeniden teyze oluyorum bakalım ??? Eveeet kızlar bir bebişimiz daha geliyor.. Yakında belki de 1 yıl sonra falan okulda pilav günü düzenler gibi sizlerle bir gün düzenlemeyi düşünüyorum. İstanbul'da olanlar katılabilir belki..
Birtanem, gelelim soruna, eğer bu ilacı bir profesör verdiyse mutlaka bir bildiği var demektir, kolay kolay bu mertebelere gelinmiyor meleğim, mesleki tecrübelerine güven doktorunun, tabii önce Allah'a güven, bizlerde buradan dualar edeceğiz.. Ayrıntılı ultrason çekildimi? İkli üçlü veya dörtlü test yapıldı mı? Sonuçları bizimle paylaşırsan başkalarına ışık olursun.. Sevgiyle kal canım arkadaşım, meleğim..

Erce41, zeyneeeep, nil'im, ceren'im, ve diğer can dostlarım, sizi unuttum zannetmeyin... Özledim sizi ama, "erce41"de siteyi ziyaret ediyor ama yazmıyormuş, kuşlar söyledi.. Kız arada gel bi selam ver git, Nasıl olduğunu bilelim.. Hepiniz Allah'a emanet olun kızlar.. Öpüyorum sizi..

Evet bahar haklısın.. Önce Rabbime sığınıyorum sonra doktoruma güveniyorum...
15. haftanın içindeyim henüz ayrıntılı bakılmadı 2li tarama testimizde sorun yok
Bebişim şuan gayet sağlıklı görünüyor şükürler olsun ki..
Bu ayın 19 unda cinsiyet öğrenmeye gideceğiz..
Doktorum 20. haftaya kadar herşeyin biteceğini 3lü 4lü ayrıntılı hepsinin tamamlanacağını söyledi..
Burdan bende sizinle paylaşacağım güzel haberlerimi inşallah..
Efexor evet C grubu bir antidepresan aslında en korktuğum kalp anomalisi ve antidepresanlarda erken doğum riski olduğunu okumuştum...
İçimi rahat tutmaya çalışıyorum..
Sen ve diğer topikteki arkadaşlarım bana umut ışığı oldular çok destek oldular Allah onlardanda bin kere razı olsun..
Aldıracaktım ilk zamanlar onlarında payı büyüktür bu mutluluğuma..
Allah hepimizin yavrularına sağlık versin cevabın için çok çok teşekkürler... :)

Sevgili melekciğim, ikili tarama tesitinin sonucunun iyi çıkmasına çok sevindim, diğerlerinin de iyi çıkacağına eminim. Hamileliğin süresince ilaç kullandığın için tüm testleri yapacaklar ve resmen didik didik bakacaklar herşeye, sakın merak etme, benim zamanında evham yaptığım gibi "acaba birşeyden mi şüpheleniyorlar" diye düşünme, ben öyle düşünmüştüm, ama doktorlar açık olan tüm yolları tıkayıp tüm ihtimalleri araştırıyorlar. Sakım evham yapma, bırak baksınlar.
Tüm güzel haberlerini bekliyoruz, inşallah bize müjdelerle geleceksin.. Kendini rahat tut, ben son yıllarda kendimi ilaç ve doktor tedavisinin yanı sıra kendimce geliştirdiğim rahatlama metodlarımı da kullanıyorum... Mesala her akşam 1-2 saat uyku öncesi rahatlama ve gevşeme zamanım. Bunu yaparken olmazsa olmazlarım şunlar... 1-) Yaklaşık yarım saat süren orta ısıda banyo, ve güzel kokan duş jelleri, mümkünse lavanta!!! 2-) Mum ışığı 3-) Tütsü 4-) Rahatlatan müzikler (bu müzikleri internetten youtube dan indirdim. Kuş sesleri, deniz kenarında dalga sesleri, reiki ve yoga müzikleri) bunları dinlerken bir bakmışım püüüf diye uykuya dalmışım. Gerçekten çok yararını gördüm. Gece uykusunu ne kadar derin uyursam ertesi günü o kadar rahat geçiriyorum.
Herşeyin çok güzel gelişeceğine inanıyorum, inşallah geri kalan 25 hafta da su gibi geçecek.. Ve bizler buradan senin doğumunu kutlayacağız.. Allah'a emanet olmanız dileği ile.. Yakışıklı oğlum kızına selam söylüyor, kız olacakmış öyle dedi :)))

baharcım bende burda bi dr.gürünüyüm dedim randevu almışdım gittim durumumu anlattım kullandığım ilaçların birden kesilmeyeceğini başka bir ilaca geçip mide bulantımın durumuna göre bakıcaz dedi 2 senedir dr. gitmiyordum iyiyim diye. anladığım kadarıyla biraz evhamlısın nasıl dayandın bu kadar doktora gitmeden dedi bende iyiyim diye gitmedim ama şimdi bebek istiyorum ve ilacı bırakınca mide bulantım oluyor ne yapmam lazım dedim oda iki ilacınıda kesicez dedi prozac 20 mg verdi 15 gün kullan sonra mide bulantına göre iyi olursan yarıma sonrada kesicez dedi dualarınız eksik etmeyin benim için inş. mide bulantım olmaz da herşey iyi olur benim için . ama aklımda hülya hanım var duruma göre onada gelicem inş. baharcım yorumlarını bekliyorum tatlım...

Ne güzel şeyler yazmışsın canım çook teşekkür ederim :)
Doğum yapmış ve bu dönemi atlatmış olmana rağmen hala bu durumdaki insanlara verdiğin cesaret ve destek inan ki beni çok etkiliyor
İnşallah oğlun doğru bir tahminde bulunmuştur.. Mutlu olurum :)

Sevvala canım ben bu konuda fikrimi söylemek istiyorum Çok sevindim iyi bir doktor bulmana
Ama sakın ilacı bırakır bırakmaz hamile kalma çünkü bizlerin hastalığının tekrar etme riski biliyorsun çok fazla
ilaçsız 3-4 ay geçirebiliyorsan ondan sonra gebelik düşün
Bir de tabi hamilelikte hormon faktörü de var.. Hormonlar bence genellikle hastalığı tetikliyor heleki evhamlı kişilerde..
Ben senin yerinde olsam uzman doktor tercih etmektense profosore giderdim
Şunu unutma ki hiç bir uzman doktor ilaç vermiyor hamilelikte... Çünkü yeterli araştırmaları yok çoğunun riskede atmıyorlar kendilerini yoksa hastasının ne yaşadığı bence umurlarında değil..istisnalar vardır tabi...
Ben 1 ayda 5 tane uzman psikiyatri gezdim hepsi pasiflora yazıp yolladı birde yanında daha çok moralimi bozdular tavırlarıyla...
Kendini dene ve bu süreyi kısa bir zamana sığdırma eğer hamileyken ilaç kullanmak istemiyorum diyorsan...

Sevgili Zeynep'im, bebeğim, yeni ilacının inşallah sana iyi gelmesini diliyorum, Prozac kullanan bir arkadaşımız oldu, evet gebelikte prozac verebiliyorlar daha önce denenmiş bir durum diye duymuştum. İnşallah sana iyi gelir birtanem, bakalım 1-2 ay kadar kullan, vücudun o ilaca uyum sağlasın, bakalım ne olacak. Ben hamile kaldığımda 34 yaşındaydım, yaş önemli değil o kadar, inşallah olacak, bu 1 yıl içinde senin mutlu haberini de alacağız diye düşünüyorum. 1 ay önce 1 ay sonra farketmez, çok acele etmemeni, mevsimsel olarak da atakların tekrar edebileceğini unutma birtanem. Mesela çok çok iyi olsam da her Mayıs ayında ve her ağustos ayında o güzelim havalarda benim ataklarım hafif de olsa oluyor, olmazmı, baş edebiliyorum ama "ben buradayım beni unutma,sakın ilaçlarının tümünü kesme, hazırda bekliyorum" diyor adeta. Bu nedenle çoook uzun yıllar küçücük de olsa bir idame doz kullandığım sürece eskisi kadar kötü olmayacağımı biliyorum. Bakalım bu yeni tedaviye nasıl cevap vereceksin? Umutla bekliyoruz ve hepimiz yanındayız. En kötü zamanlarında bile.. Günde 2 defa bu sayfaya bakmaya çalışıyorum, ne zaman başın sıkışırsa buradayım, buradayız... Sevgiyle, sağlıcakla ve dualarımızla kalman dileği ile..

Sevgili Melekciğim, elimden geldiği kadar yanınızdayım bebeğim, birbirimizi hiç görmesekte, tanımasakta, ayın durumdayız ve gönüllerimiz bir, bu bize yeter değilmi.. Sen ve bebişinde sevgi ve dualarla kalın inşallah.. Havalar çok soğuk, güzel güzel oturun evde film izleyin.. Üşümeyin olur mu.. :))

Oooo maşaAllah sayfamız hareketlenmiş..

Melekciğim hoşgeldin.. Canım kusuruma bakma, durumum vahim, uğrayıp destek te olamadım sizlere ne zamandır..

Kızlar, benim kusuruma hiiiiç bakmayın, oğlum acayip huysuz, hiç uyumuyor, sürekli ağlıyor, bırakın nete girmeyi, yemek bile yapamıyorum evde.. Sadece abdest- namaz.. O da zorla inanın.. O yüzden beni idare edeceksiniz artık..

Hepinizi seviyorum..

tşk düşüncelerini paylaştığın için evet bir müddet kendimi denemem lazım zaten evet ben sordum dr.a hamileyken kullanamazsın dedi bakalım deniycem kendimi eğer bu ilaç iyi gelirde kesebilirse baharın önerdiği dr.gidicem zaten hülya hanıma bahar memnun ondan ve o anlıyomuş bakalım zaman herşeyi göstericek önce rabbim sonrada ilaç inş.iyi olur benim için bekleyip görücez ama çok korkuyorum mide bulantım başlar diyeeee ((

çok tşk ederim destekleriniz için inş. prozacla mide bulantım başlamazda yavaş yavaş keserizz hakkımızda hayırlısı inş. bir günde ben bebek bekliyorum diye size müjde veririmmm hiç buradan gitme bahar sana ihtiyacımız var bizim :)))

Nilciğim senin durumunu çok iyi biliyorum.. arasıra fırsat buldukça haberdar et kendinden ve yaramaz tatlı mı tatlımı oğluşundan :)
Zamanla düzene girince bebişin daha çok zaman ayırırsın bize diye ümitleniyorum açıkçası.. :) O günlerde gelecek inşallah
Herşeyden önemlisi sağlıklı olun da herşey zamanla yoluna girer.. Kendine ve yavrularına iyi bak Allaha emanet olun canım..

Sevgili Nilciğim, Yaramaz oğlunun ağlamasının nedenini bulmamız lazım, mutlaka bir derdi var ki ağlıyor, ya inşallah bu yazdığımı okursun. Gazı mı var yoksa doymuyormu.. Anne sütü veriyorsan yeterli gelmiyor olabilir, ya da mama veriyorsan gaz yapıyor olabilir, biz ilk ayda Milupa Aptamil veriyorduk, bir gaz yaptı bebeğe anlatamam, sonra birkisel bir şurup olan "colıca" adlı şurubu verdi, doktora duacıyız ne diyeyim, kime tavsiye ettiysem dua almışımdır, adaçayı, kimyon ve dereotu özleri var içinde, Berko firmasının şurubu. Diğer tavsiye edilen yok metsil damla vs. falan hepsini denedik. Sabahlara kadar ağlayan çocuk birden susuverdi. Bir denemende fayda var canım aklında bulunsun :))) Çok öpüyorum seni ve oğlunu.. Sen hiç merak etme, ben burada sayfamızın başında nöbetçiyim, sen şeker oğlana ve kendine iyi bak canım. Tüm ailecek Allah'a emanet olun..

Sevgili Zeynep'im, canım inşallah Prozac sana iyi gelecek, dünyada çok fazla kullanılan bir ilaç, inşallah sana da şifa olacak. Ayrıca hiçbir yere gitmiyorum sen doğurmadan :)))) Aaaa daha senin bebeğinin de teyzesi olucam dur bakalım.. Zaman gerçekten su gibi akıp geçiyor, onun için öyle eminim ki senin de güzel haberlerini alacağımıza. Bu aynen şöyle bir duygu.. !8 yaşında aşk acısı çeken bir genç kızın annesinin "yavrum geçer, unutursun" demesi gibi bir duygu, anlatabildim değil mi, çünkü o kadın o kadar emindir yani geçeceğine, kendinden biliyordur :)) Canım benim sende kendine iyi bak tatlım yarın görüşürüz kızlar

Melekciğim, sana ve minik ayaklı kızına da tatlı ve renkli rüyalar dilerim... Melekler yanıbaşınızda olsun şekerlerim.. Mucklardan bir demet..

ayyyy o kadar güzel şeyler yazmışsınki okur okumaz yüzümde gülücükler oluştu inş.günlerde benim için güzel geçer ve dediğin gibi güzel haberlerimi sizlerle paylaşırım çooooook çokkkkk tşk ederim cevapların ve morelin için canım seni çok seviyorum :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…