Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

Ayy canım, valla unuttun dedim ben.. Hiç uğramıyorsun topiğine.. Merak ediyordum bende seni..
Benim son 4 günüm kaldı Baharcığım.. Ayın 12 sinde sezeryan olacağım, acayip korkuyorum.. Uyanamazsam,
bebeğim ortada kalırsa, çarpıntım gelirse, atak geçirirsem falan.. Ohooo bende senaryo çoook..

Bahar unutma bizi , ara sıra uğra buraya.. Haberlerini ver, gene git.. Bak maşaAllah 8 aylık oldunuz hee.. Sünneti
bile hallettiniz maşaAllah.. Allah nasip ederse bende hemen halletmeyi düşünüyorum.. Hayırlı uğurlu olsun.. Rabb'im damat olduğu günleri de göstersin sana arkadaşım...

Nilcim canım benim nasılsın, çok az kalmış doğuma Allah' ım yar ve yardımcın olsun inşallah hayırlısıyla kucağına al bebeğini. Canım senin paxil in 10 mg mıydı hamileliğinden bu yana, aynı dozda kullandın dimi hep 10 mg. yani..

dünyaya hoşgeldin minik bebek, canım nil'im, bebek ilk saatlerini yaşıyor şimdi, ve sende sezaryen sancıları ile boğuşuyorsun biliyorum, hayırlı uğurlu olsun, allah analı babalı büyütsün, ilk kutlayan ben olmak istedim, ne de olsa teyze sayılırım :))) canım benim ya, çok duyguluyum şu an, ve bugün herşeyin yolunda gitmesi için hep dua ettim. Ilk fırsatta bir resim bekliyorum, ikinizde allaha emanet olun...

meraba canım :) ben artık sık sık giremiyorum diye yazılanları görme fırsatım olamıyor. teşekkür ederim canım arkadaşım allah cümlemizinkilerin mürüvetlerini göstersin inşallah. ben iyiyim ağrım ara sıra oluyor ama panik atağım artmış durumda çocuk ağladığında bi korkuya kapılıyorum sorma yaa ama şükür diyorum enazından hamile kalabildim süreci geçirdim ve doğum yaptım en büyük korkularım bunlardı çok şükür geçti. bebiş daha iyi teyzesi 3.250gr 52cm sezeryanla doğdu adını umutalp koyduk. doğum tarihi doktorum 17eylül vermişti sancım 15inde başladı eşim işten gelip hastaneye gidesiye epey zaman geçti. her geçen zaman korkularım arttı. çünkü ben 17sne kurmuştum kendimi saat gibi. hastaneye gidince muayene ettiler 3cm açılma var dediler dokorum gelene açılma artarsa normal doğum yapayım diye düşündüm bi an ameliyattan ve bayılmaktan korktum. tabii zaman geçtikçe sanclarım çok çok arttı daha çok panikledim doktorum geldiğnde hala 3cm dedi hemen bayıl tın beni bebeği alın dayanamıyorum dedim o an o saniyelerde dakikalarda tek kelimeyle tavan yapmıştı tansiyon çarpıntı panik v.s. ve doğumum oldu ama maalesef panik ve stresten son an bebek pisliğini yapıp yemiş ciğerleri enfeksiyon kapmış 10 gün yoğunbakımda kaldı çok zor günlerdi allahıma şükür şimdi umutalp iyi teyzesi ama yaşadığım korkular üzüntüler iki kat arttırdı pannik atağımı ama hafiflicek zamanla biliyorum inşallah burdaki tüm arkadaşlarımızda iyileşp bebiş sahibi olur. müsasait olduğum ilk zamanda resimlerini atıcam bebişimin canım. sünnet olmasına çok sevindim en güzelini yapmışsın canım büyümeden anlamadan olması daha iyi olmuş allah damatlığında göstersin inşallah. demek emeklemeye başlıcanız ay ay ay pek şeker oluyorlar yaa tam yemelik :))) dişinizde çıkmıştır annesi dimi yerim ben onu benim için kocccam öp oğluşumuzu olurmu baharcım.sen naptın tedavin devam ediyormu? kendine çok iyi bak tatlım çok öpüyorum

mrb arkadaşlar yorumlarınızı okudum.yaşadıklarınız gerçekten zor ....Allah kolaylığını veriyor ama...yeterki içinizi ferah tutun.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar ben 15 senedir tedavi görüyorum ve 8 yıllık evliyim.Çocuk sahibi değilim, ilaçlar sağolsun. Çok ağar ataklar geçirdim ve 15 senem dalgalı geçti hala okadar ilaç almama rağmen tam düzelmiş değilim ama bu kadar senede bu hastalıkla savaşmayı öğrendim ve yaşadıklarıma karşı bakış açım çok değişti ve farkındalığım arttı artık kendimi daha iyi kontrol edebiliyorum. Son iki senedir tam düzelmesemde oldukça iyi hisettiğim ve günlük hayata adapte olabildiğim için çocuk niyetiyle ilaçları azalttık, yani 9 dan 4 e indirdik fakat tekrar çok hafif olmayan dalgalanmalar başladı ve doktor ilaçları arttırdı ve bana hamileliğin çok riskli olduğunu çocuk yapmamamın, evlat edinmemim daha akıllıca olacağını söyledi... Bizim umudumuz tükenmişti ve ilaçlı hamile kalma gibi bir durumdanda haberimiz yoktu tam çok sıkıntılıyken yazdıklarınızı okudum özellikle Baharın seçtiği yol bana umut oldu.... Ben Antalya'da yaşıyorum ve 1-2 haftaya Bahar'ın doktoruna gideceğim; Baharcım özellikle sana sormak istediğim ben şimdiye kadar duygu durum düzenleyici olarak hep Dep.... kullandım günde 5 e kadar çıktı bunun yanında Abil...., Ser....., ve diğer bütün ilaçlar, hepsini saysam bitmez bütün ilaçları denediler sadece son 2 senedir 3 Dep... ve 5 Lity.... ve 5 mg Abil..... arada diğer yeşil reçeteleri kullanıyorum ve bu kombinasyon bana oldukça iyi geldi. Ben 15 senedir tedavimde yanlışlık olduğunu düşünüyorum..... Bu halde sence hamilelik için umut var mı? Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun. Doğacak ve doğmuş bebişlerin anneleriyle sağlıklı günleri olsun..

Son düzenleme:
ucrenkmavi.. Çok geçmiş oplsun canım benim ..
Evet Bahar hepimize ışık oldu.. Aklımıza gelmeyecek bir hayalimizin öncüsü oldu..
Cesaret kazandık.. Olur mu olmaz mı derken.. Hamile kaldık.. Ben bu topiği
görmeden önce hamile kalmayı aklımın ucundan bile geçirmiyordum..
Bu topikle tanışmamdan 2-3 ay sonra da hamileydim.. Birazda nasip işi..
Herşeyin bir vesilesi var, bizim vesilemizde BAHARCIM oldu..

Kendisi buraya çok seyrek uğruyor, keşke daha sık görüşme, tanışma imkanımız olsaydı..
Canım benim, Allah onun yoılunu her daim açık etsin.. Hiiiç darda zorda koymasın onu Rabb'im..
Kalbimdeki yeri ayrı.. Allah biliyor..

Canım , inşaAllah senin içinde bu topiğe yazmak bir başlangıç olur.. Güzel günlere atılan ilk adım olur..
İnşaAllah..

BAHARCIM.. CANIMIN İÇİ.. Çok sağol, ince düşüncen için.. Benei tebrik etmek için girmiş, yazmışsın.. Ne kadar etkilendim anlatamam.. Ve sana ne kadar dua etsem azdır..

Vee.. İşte benim oğlum Bahar teyzesinin elini öpmeye geldiii...............

nilcim tebrik ederim allah oğlunla sana huzurlu mutlu sağlıklı uzun ömür versin mesajın için çok sağol mutlu oldum. Allah inşallah bana ve isteyen herkese kısmet eder. Her karanlık tünel sanırım bir gün ışığa ulaşıyor. Daha önce kullandığım ilaçları yazmıştım tavsiyelerinizi bekliyorum.....

Kızlar, yaaa, son yazdıklarınız beni mutluluktan kendimden geçirdi, kendimi gerçekten çok mutlu hissediyorum şimdi, ya ayrıca minik oğlumu da ben koklarım, ben şimdi onun teyzesi miyim? Benim oğlum ne kadar tatlı maaşallah..... Allah analı babalı büyütsün, hayırlı uğurlu olsun nilciğim, canım ya, ne kadar güzelsiniz hepiniz, ayrı ayrı ne kadar değerlisiniz kızlar...
Ayrıca bizim burada yani istanbul çengelköy'de bizler gibi tedavi gören annelerden birinin daha bebeği dünyaya gelecek, şimdi 8 aylık bir kız bebek.. Yani kendimi övmek gibi olmasın ama,:))) , ben cesaret verdim.. Bebiş çok sağlıklı, tüm tahlilleri yapıldı, herşey yolunda gidiyor..
Canlarım ya, daha yazıcam ama bizimki ağlıyor şimdilik kısa kesiyorum, inşallah yarın vaktim olur , byeee herkese

slm bahar ben yazdıklarını okudum ve çok enerjik birisin maşallah banada cevap ve yardımcı olusan sevinirim istanbulda oturuyorum gittiğin hastane ve dr.isimlerini söyleyebilirmisin bende depresyon ve panik atak tedavisi görüyorum ve bebek istiyorum ama cesaret edemiyorum hangi dr.gittiysem ilacı bırakmadan hamile kalamazsın dedi çok umutsuzdum takii buraya takılana kadar buradaki arkadaşlar bana umut oldu şu an iyi bir dr.arıyorum beni anlayan lütfen bana yardımcı ollll tşkler...

sevgili arkadaşlar, "alıntı ile cevapla" deyince bir sorun oluyor ve yayınlamıyor, o nedenle arkadaşlarımın sorularını alıntı ile cevaplayamıyorum... Şöyle yazayım.. Hamileliğim boyunca Marmara üniversitesi vakfı Özel Academic hospital Çiftehavuzlar Şubesindeki Prof. Dr. Kaan Kora'ya gittim. Kendisi benim 16 yıl önce ilk hastalandığım zaman gittiğim rahmetli Esat Oğuz Göktepe'nin öğrencisidir. Artık bayrağı o devraldı diyebilirim. Yalnız muayene ücreti gerçekten pahalı. Şu anda 400 tl civarında olmalı, valla artık gidemiyorum.. Onun yerine SSK ile anlaşmalı olan Çengelköy Estevia Kliniği'ne gidiyorum. Orada anlaşmalı doktor var, hafta içi geliyor, Hülya Eltutan Öncüloğlu, muayene üsreti 50 tl ve kendisi aynı zamanda Acıbadem Hastanesi'nin doktoru. Burada hamile bir arkadaşım var demiştim ya, hani 8 aylık, onun takibinde.. Gayet memnunuz.
Gelelim sevgili yeni katılan arkadaşımın sorusuna, bildiğim kadarı ile Lityum kullanımı gebelikte yasak, fakat onun yerine geçebilecek onun etkisini gösterebilecek birçok ilaç mevcut ki bende onları kullandım. Yani doktorun çocuk sahibi olmayın bunun yerine evlar edinin demesi, ve bu şekilde kestirip atması bence çok yanlış. Bunun yerine daha az riskli ilaçları kullanmayı tercih edebilirlerdi. Ben bunun gibi yüzlercesini yaşadım, umudumu kaybettim, ağladım, imkansız gibi gördüm. Sonra cesaretimi topladım. Yurt dışındaki kliniklerin araştırmalarını okudum, yazıştım çünkü Türkiye'de yapılmış fazla bir araştırma yok ne yazıkki. İşte böyle bu günlere geldik çok şükür.
Bence C grubu ilaçlarla bu mümkün, Ayrıca lityumun yaptığı işi yapan hatta daha da iyi gelen ilaçlar var, dalgalanmaları hafifleten duydurum düzenleyici olarak kullanılan, aslında epilepsi tedavisinde kullanılan karbamazepin gibi. Tıpta herşeyin bir alternatifi olduğunu düşünüyorum, fakat doktorlar risk almayı değil sorumluluk almayı sevmiyorlar. Yinede içinizi ferah tutun, eğer benim doktoruma görünmek isterseniz iyi olur. Diğer tüm konularda da ben buradayım arkadaşlar, sanırım sizler için topiğe geri döndüm :))))

baharcım ben şu an paxil 10 mg ve remeron 7,5 mg remeron kullanıyorum ama paxille hamileliğini geçiren arkadaşlar var ben remeronu bırakmayı denedim ama 2.veya 3.günü aşırı mide bulantılarım başlıyor göz açtırmıyor hiç birşey yiyemiyorum dayanamadm tekrar başladım özele gidemem yani 350-400 vs. veremem bütçem gereği avcılarda oturuyorum remeronu bırakmak istiyorum çok bağımlı oldum gibi düşünüyorum remerona nasıl bırakıcam bilmiyorum tecrübelerine dayanarak soruyorum mide bulantılarım olmasa hayat daha güzel olucak ama olmuyorrr cevap yazarsan sevinirim bu arada bebişini güle güle sağlıcakla büyüt çok tatlı maşallah resimlerinde...

Baharcım cevap yazdığın için sağol. Dr. Kora'dan randevu aldım fakat 2 ay sonrasına verdi şu anda da dalgalanmalar var çok iyi sayılmam ne yapmalıyım. Hülya hanım'da en az onun kadar iyi mi yoksa bekleyip Kaan beyin tedavisine mi gireyim? bebişe ve kendine iyi bak....

SEVGİLİ ÜÇRENKMAVİ, canım arkadaşım, Kaan beyden randevu almışsın, şinümdilik bu randevunu iptal etme, ama ben hem fiyat açısından hem sık sık gitmen gerekirse randevu alman kolay olsun diye Şimdilik Hülya hanıma bir görün derim, ama benim için maddiyat önemli değil her ay bu parayı gerekirse verebilirm dersen Kaan Beye git derim. Yalnız dediğim gibi ona randevu almak biraz zor çünkü çok hastası var. O nedenle almış olduğun randevu çok kıymetli :)), sakın iptal etme, eğer vazgeçersen hastaneden randevu gününden 1 gün önce seni arayacaklar o zaman iptal edersin, ama Hülya hanım'dan memnun kalmazsan o zaman gidersin. İnşallah kafanı karıştırmamışımdır. İstersen İstanbul Çengelköy Özel Esteviea Kliniği'nin telefonunu da yazarım sana birtanem. İnternette var ama eğer istersen veririm. Hülya Hanım'ın ücreti daha makul tabi, sonuşta ikisi de yarım saat seni dinliyor. Hem benim evim Hülya Hanım'ın kliniğine yürüyerek 2 dakika mesafede :)) Gelirsen görüşürüz, ben kliniğin oraya gelirim. Yeni tedavin şimdiden hayırlı olsun. Sana şifalar olsun inşallah. Çok güzel şeyler umuyor ve hayal ediyorum senin için, geçen yılda nil ve cerene aynı dilekleri diliyordum, sanırım temiz kalpliyim yaaa, oluyor dileklerim. Senden hayırlı haberler bekliyorum canım, görüşürüz ...

Üçrenkciğim, ayrıca maden dalgalanmalar var, 2 ay de beklemek için epey uzun bir süre, tedaviye başlarsınız bir an önce baktın iki ayda hiç düzelmedin o zaman Kaan beye gidersin, ben tezcanlıyım ya tedavin hemen başlasın istiyorum, birde şunun düşünüyorum, antalyadan sürekli nasıl gidip geleceksin tatlım, bu arada Antalya'yı çok özledim yaaaaa, hele Kemer'i , eğer gidersen Bahar'ım buraları çok severmiş de bir bak oralara benim için olur mu...

SEVGİLİ SEVVALA, tatlım sana da geçmiş olsun, ya hepinizi ayrı ayrı seviyorum ya, ne tatlısınız... Birtanem Remeron da bildiğim kadarıyla C grubu bir antidepresan, o nedenle büyük bir risk teşkil etmiyor, fakat yine de ısrarla bırakmak istiyorsan bence çoook yavaş bırak derim, yani öyle doktorların dediği gibi 1 hafta arayla kesme, daha yavaş kes, çünkü bıçakla elini bile kestiğinde elin bir süre kanamaya devam eder, bazı şeyler öyle tıp kitaplarında yazdığı gibi hooop diye olmuyor, 1 adet bütün içiyorsan 1 ay süreyle dörtte üç kullan, böylelikle "eyvah iacımı kesiyorum acaba kötüleşecekmiyim" diye kendini dinlememiş olursun, sonra 15-20 gün süreyle yarım kullan, sonra 1 ay çeyrek kullan, yani 15 günde şıp diye kesmek yerine 3 ayda kes, ne olurki..
Birde sinirsel mide bulantılarına karşı Metpamid Tablet kullanıyordum bir zamanlar, çok bulantım vardı aynı senin gibi, 50 kiloydum yemek yiyemiyordum, midemde kasılmalar oluyordu, çok şükür atlattım, sabahları yarım (bana yarım yeterli geliyordu) veya 1 adet vermişti rahmetli Esat Bey, çok iyi gelmişti, antidepresan değil bulantı ilacı, ama gerçekten etkisini görmüştüm. Birde sinirsel bulantı ve iştahsızlığa karşı Benexol B12 diyorum başka da birşey demiyorum.... Gerçekten B vitamininin sinirler üzerindeki etkisi kanıtlanmıştır. Benexol'ü hamilelik döneminde de rahatlıkla kullanabilirsiniz... Aklınızda bulunsun, buradan hepinize sağlık huzur ve mutluluk dolu geceler diliyorum.. Ceren'in ve Nil'im şimdi taze anneler, onlar bebekleriyle ilgileniyordur, bizimki uyuyor, bende size yazıyorum. Ben ilk 3 ay doğru dürüst bilgisayarı elime bile alamadım.. Ah canlarım inşallah bebişler sizi fazla uykusuz bırakmıyordur... Nil'ciğim ve Ceren'im, ikinizide bebişlerle beraber öpüyorum.. Alaah'a emanet olun kızlar..

baharcım cevapların için çok tşk ederim metpamid bende aşırı sıkıntı ve mide bulantısı yapıyor tam tersine bilmiyorum neden öyle yapıyor benexol b12 biara kullanmıştım tekrar alıp kullanabilirim. ya ben bilmiyordum remeronun c grubu olduğunu çok sordum arkadaşlara kimse bişey demedi ayyyy iyiki seni bulmuşum :)
şu an çeyrek kullanıyorum zaten bu şekilde iyiyim yani bebek düşünebilirmiyim acaba paxil ve remeronla çeyreğinde yarısına düşürünce mide bulantım olmuyor iştahsız ve hafif sıkıntım oluyor ama tam kesince dünya başıma yıkılıyor sanki banyodan gelemiyorum öğürmekten yemeyincede sıkıntım başlıyor çok zor bir hastalık yaa bu rabbim beterinden saklasında sen bana ne önerirsin çengelköy anadolu yakasında galiba bilmiyorum bana akın ver ne olursun...

CANIM SEVVALA, bebeğim şimdi emin olmak için internetten Remeron'un ilaç prospektüsüne baktım, kesinlikle "C" grubu ve ayrıca, 30 mg'lık bir ilacın çeyreğinin kullanarak buna bağımlı hale gelmiş olmak düşüncesine hiç ama hiç katılmıyorum, bir ilacın çeyreğini tamamen bırakabilirsin ama ona ihtiyacın varsa bırakmaman daha doğru olur. Şimdiye kadar hastanelerde yüzbinlerce doğum oldu, öyle olsa mutlaka klinik bir araştırma olurdu, C grubu ilaçlar hayvanlarda denenmiş ama bir anormali görülmemiş, sadece insanlar üzerinde yeterli çalışma yok. Sana hamileliğim boyunca kullandığım ilaçları saysam var ya, inan umutların yeşerirdi. Bence, Remeronu kesince mide bulantılarından birşey yiyemiyorsan, hamile kaldığında da yeterli miktarda gıda alamazsın, ve daha kötü olur diye düşünüyorum.

senin gittiğin dr.gitsem eni anlarmı bahar hanıma onun kontrolündemi yapsam acaba beni anlayan dr.olsun oraya gelirim Allahın izniyle yaa ben senden güç buluyorum biliyormusun seninle sürekli görüşmek isterim rabbim bütün dualarını kabul etsin seni zorda bırakmasın inş.

canım sevvala, biliyorum Avcılar'da oturuyorsun, buraya epey uzak, biz Anadolu yakasındayız, acaba ayda bir kere doktor için gelebilirmisin? Metrobüs'le falan gelebilirsin belki, randevunu öğlen saatlerine alırsın, mesela en güzel saat 13.30 randevusudur, öğlen yemeğinden hemen sonra olduğu için senden bir önceki hastanın çıkmasını beklemezsin, bilirsinki saat tam 13.30 da gireceksin içeriye, dönüş içinde yeterli vaktin olur. Yine de karar senin tatlım.. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…