Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

canım çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm rahatsız olmana ama madem antibiotik tedavisine başladın allahında izniyle çabuk iyi olursun sıkılma şimdi ilaçlar çok iyi ve etkili. şimdi nasıl oldun bulantıların ne durumda canım? kendine ve bebişe çok iyi bak annesi çabuk iyileşki oğluşumuzda rahatlasın. valla bende uzun süre giremedim bilgisayar bozuktu tamire gidip gelmesi zaman aldı. zaten bi kere bozulup tamire gittimi biliyorsun ardı arkası kesilmiyor amaa eşim sağolsun yeni almış bana sıkılmayım diye hamileliğime gelince çok zor günler geçiriyorum kaburgamda dayanılmaz acı oluyor sancıdan oturamıyorum kalkamıyorum genelde yatıyorum çareyi ağlamakta buluyorum ağrım geçmeyince. doktor bebek geli,ştikçe kaburgaya kemiğe baskı yaptığını söyledi buna yapılacvak bişey yokmuş doğum yapana kadar. badem yağı sürüyorum yumuşatsın diye oda etkkilemiyor anlıcan arkadaşım zorlanıyorum artık bi,de midem közzz gibi yanıyor. doğum nasipse eylülde tam tarihi konuşmadık doktorla soup öğrenmek istemiyorum şimdiden zaten korkularım tavan yapmaya başladı napıcam nasıl yapıcam doğumu diye. rabbim senide benide nerde varsa herkesi kurtarsıın inşallah hayırlısıyla. ben kızkardeşimden eşya aldım beşiğide hepsini yıkadım ütülücem artık birazda kendim bişeyler aldım eksiklerim tamamlandı saayılır. yavaş yavaşda doğum temizliğine başlıcam kızlarımla bayramdan sonra daha ağırlaşırım diye başilayım diyorumm. bu hafta sonu kontrolum var teyzesi bakalım bizim tosun nekadaR OLMUŞ biz isim kararına varmdık şimdilik gel tosun git git tosun diyoruz bebişe sen yada oğlun ne düşünüyor kardeşinin adını canım? bebeğinin usg de herşeyinin iyi olmasına sevindim sertpilmiştir oda kıyamammm ben ona teyzesi onuda yer yer canım allaha emanet ol şimdilik i,yi geceler oğlunu öp benim için senide kocaman öpüyorum gülüm bebşde okşa benim için kalbim seninle canım

canım çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm rahatsız olmana ama madem antibiotik tedavisine başladın allahında izniyle çabuk iyi olursun sıkılma şimdi ilaçlar çok iyi ve etkili. şimdi nasıl oldun bulantıların ne durumda canım? kendine ve bebişe çok iyi bak annesi çabuk iyileşki oğluşumuzda rahatlasın. valla bende uzun süre giremedim bilgisayar bozuktu tamire gidip gelmesi zaman aldı. zaten bi kere bozulup tamire gittimi biliyorsun ardı arkası kesilmiyor amaa eşim sağolsun yeni almış bana sıkılmayım diye hamileliğime gelince çok zor günler geçiriyorum kaburgamda dayanılmaz acı oluyor sancıdan oturamıyorum kalkamıyorum genelde yatıyorum çareyi ağlamakta buluyorum ağrım geçmeyince. doktor bebek geli,ştikçe kaburgaya kemiğe baskı yaptığını söyledi buna yapılacvak bişey yokmuş doğum yapana kadar. badem yağı sürüyorum yumuşatsın diye oda etkkilemiyor anlıcan arkadaşım zorlanıyorum artık bi,de midem közzz gibi yanıyor. doğum nasipse eylülde tam tarihi konuşmadık doktorla soup öğrenmek istemiyorum şimdiden zaten korkularım tavan yapmaya başladı napıcam nasıl yapıcam doğumu diye. rabbim senide benide nerde varsa herkesi kurtarsıın inşallah hayırlısıyla. ben kızkardeşimden eşya aldım beşiğide hepsini yıkadım ütülücem artık birazda kendim bişeyler aldım eksiklerim tamamlandı saayılır. yavaş yavaşda doğum temizliğine başlıcam kızlarımla bayramdan sonra daha ağırlaşırım diye başilayım diyorumm. bu hafta sonu kontrolum var teyzesi bakalım bizim tosun nekadaR OLMUŞ biz isim kararına varmdık şimdilik gel tosun git git tosun diyoruz bebişe sen yada oğlun ne düşünüyor kardeşinin adını canım? bebeğinin usg de herşeyinin iyi olmasına sevindim sertpilmiştir oda kıyamammm ben ona teyzesi onuda yer yer canım allaha emanet ol şimdilik i,yi geceler oğlunu öp benim için senide kocaman öpüyorum gülüm bebşde okşa benim için kalbim seninle canım

Aa geldin mii.. Ah be yavrum yaa.. Kaburga ağrısıda nedir şimdi.. Seni ağlatacak kadar ağrıyor demek ha? Ne diyeyim bir tanem.. Rabb'im zorlarını kolay eylesin.. Rahatlatsın seni.. 1 ayın kalmış.. sen sona geldin.. Benim daha kocamaaaaaaaaaaannn 3 ayım var.. Nasıl geçecek bilmiyorum..
Aa eşyalarıda tamamladın bak.. MaşaAllah.. Yıka ütüle, hazır olsun.. Sen son ayına girdin herşeyin hazır olsun ne olur ne olmaz.. Hastne çantanda hazır dursun bir köşede.. Doğum temizliğini nasıl yapacaksın canım benim yaa sen o halde.. Kızların ne kadar yardım ederlerki sana.. Kendini çok yormadan yap bari.. Keşek bir tanıdığın, komşun falan yardım etse.. Ne güzzel olurdu.. Kız ben yanında olsaydım, 2 hamiş yavaş yavaş yapardık temizliğini.. Yardım ederdim sana.. Gerçi bendende sana hiç hayır olmazdı yaa.. Sürekli tansiyonum düşüyor benimde.. Sürekli bayıldım bayılacağım yaşıyorum.. Tek başıma bir yerlere gidemiyorum.. Başım dönüyor.. İçim tükeniyor.. Hani ilk aylarda olur ya.. Benim şimdi daha çok.. Olurmuş buda bazı hamileliklerde.. YTapacak birşey yokmuş.. Bende yata yata geçiriyorum bu günleri.. Laylaylom geçirenlere gıptayla baklıyorum inan.. Rabb'im herkesi daah iyi etsin.. Bizleride etsin..
Benim tosununda adı belli değil daha.. Abisi Furkan ya ismine uygun olsun, faruk olsun istiyor.. Hatta Faruk Efe olsun diyor.. Babası Efe neymiş diyor.. Ne bileyim , benim aklımda da öyle bir isim oluşmadı henüz, daha erken diye.. Aslında hazır dursun dim i.. Erkense erken..
Bak, PC. de yapılmış.. Daha sık uğra. Hatta bak burada çok tatlı arkadaşlar var.. Hatta dünde seni konuştum ben orada.. Sende gelsene oraya.. Senin gibi doğumu yakın arkadaşlar var.. Onlarla dertleşip rahatlıyoruz işte.. İşte adres bu: http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...ak-yasayan-hamileler-hamile-adaylari-105.html Mutlaka gel oraya , tamam mı...
Ayy bu kontroller, çok seviyorum ben yaa.. Ama tansiyonum çok düşüyor, perişan oluyorum hastanelerde ondnada korka korka gidiyorum.. Git bakalım, ne kadar olmuş tosun paşa.. Bıcırık.. Yerim onu ben.. Ne alemdeymiş.. Haberlerini yaz mutlaka.. Benimde haftaya şeker yüklemem var.. Psikiyatride kontrolüm var.. Bakalım nasıl gidecem.. Nasıl yapacam.. Allah'ım yardım et5sin heğpimize.. Rabb'im kolaylık versinde zaman çabuk geçsin, bir an önce kavuşalım yavrularımıza sağlıkla inşaAllah..
Senide Rabb'ime emanet ediyorum arkadaşım.. Kendine iyi bak. Haberlerini buradan eksik etme.. Beni bekeltme fazla.. Kızlarınıda öööp..

nilcim selam canım bahsettiğin sayfaya girdim dediğin gibi herkes pek canlı bi ara orayada takılırım canım. dün kontrolüme gittim bebiş 2.190kg olmuş teyzesi boyuda 42cm maşallah bizimki epey serpilmiş doğum şeklinide almaya başlamış 2aya yakındır her kontrolumde baş aşağı duruyor doktor ağrım sancım olursa hastaneye gitmemi söyledi erken doğum olabilir diye. ama ben öyle düşünmüyorum benim bebek kaburgama yerleşmede çaba gösteriyor daha çıkmak şöyle dursun kaburga ağrım her geçen gün daha çok artıyor çünkü o gayet mutlu valla teyzi yerinden. nasipsw 15 eylül gibi diyor doktor doğuma korkularım tavan yapmış durumda. panik atağımın artması normalmiş bu dönemlerde doğumdan sonra böyle devam ederse dozum yükseltilcek. güzel olan ilacımı içerken bebeğimi emzireb ilecekmişim canım bunuda psikiyatri doktorum söyledi. içtiğim ilaç hamilelik ve emzirmede kullanmada hiç sakıncası olmayan ilaçmışb . allah hepimizin hayırlısıyla sağlıklısıyla kurtulmamızı nasip etsin inşallah gülüm. keşke bu kadar kalbi güzel olan arkadaşım yani sen yakınımda otursaydın hiç yardımın olmasada varlığın yeterdi ama nasip işte. seninde büyümüş annesi sende allahın izniyle yarı yolu geçtin geri sayıma başladın bile. bak nasıl olcak dedik dedik sonlara gelmeye başladık gördünmü canım .sadece biraz daha sabır tatlım . isime gelince ben umut alp eşim alperen kızlar ediz diyor artık doğduğunda adı belli olcak heralde teyzesi seninkide öyle olacağa benziyor hayırlısı bakalım. bi ara diğer sayfayada girer katılırım tatlım .senin şeker yüklemesi ne zaman?dozu 50mg mı olcak? inşallah oda temiz çıkar canım sonrada bitiyor dimi tahliller bi son rutin kan idrar kalıyor. bakalım dolktorun 4booyutlu isticekmi? benimki istemişti. hem hastalığımızda hem hamileliğimizde nasipse ilerde bebklerimiz konusunda aynı şeyleri paylaşmak çok güzel yaa ortak noktamızın çok olması çok güzel enazından birbirimizi anlayabiliyoruz. günün birinde izmire taşınıcak yada gezmeye gelecek olursan gelişnle çok mutlu olacak olan bi arkadaşın olduğunu hiçbirzaman unutma gülüm. seni ve evlatlarını allaha emanet ediyorum tatlım kocamanda öpüyorum bebişede iyi bak hee imi onu üzmee rahat ettir tosuncuğu

Ayy maşaAllahhh.. 2 kg.mı da geçmiş maşaAllah.. Ee ne kaldı şunun şurasında.. 1 ayın var.. Ne güzel yaa.. Bak doktorun sana ayrıntılı bilgi veriyor.. Doğum tarihini söylemiş. İlacın hakkında da yorum yapmış.. Benim doktorlarla başım dertte.. Ne yapacağımı bilmez durumda ordan oraya savruluyorum..
Benim bu salı psikyatride çarşamba da şeker yüklemesi için Kadın doğumda randevum var.. Bakalım neler olacak.. Kendimi çok kötü hissediyourm hep.. Tansiyonum fena düşük.. Hastanede düşüp bayılmaktan korkuyorum canım benim yaa.. Yanımda kimse de yok.. Gariban gariban geziyorum hastanelerde.. Eşimed edim artık, slaı önemli değilde, çarşamba yanımda ol diye.. Bakalım zizin alabilirse geleck yanımda..
Bende bebişimi çok merak ediyorum.. Çünkü son 1 aydır arnım inanılmaz derecede büyüdü.. Kim görse 7 aylık zannediyor.. Aynı son ayımda gibi hareket edemez hale geldim.. Nefes alamıyorum.. Sağımdan soluma dönemiyorum.. Karnımdaki ağrılardan eğilip kalkamıyorum.. Bu nedir anlamadım.. Bu aylarda böyle olmamam gerek aslında.. Oğlumda böyle değildim.. Son 2 ay ağırlaşmıştım.. Şimdi çok korkuyorum, şu an böyleyysem daha 3 ay var önimde, ne yapacağım ben.. En çokta, nefes daralmasından, çarpıntılardan korkuyorum.. Sende çarpıntı oluyor mu? Bnede ekstra atımlarda oluyor.. Her yemek sonrası çarpıntı yaşıyorum.. Zorlanıyorum açıkçası cerenim yaa.. Şu 15 gündür çokk zorlandım.. Rabb'im büyük.. O'na sığındım.. Ama inanılmaz derecede ed korkuyorum daha beter olmaktan..
Ayy ne güzel yaa.. bak 1 ayın kaldı.. Keşke benimde günlerim çabuk geçse.. Benimde az vaktim kalmış olsaaa... Çok şanslısın yaa.. Rahatlayacaksın işte arkadaşım.. Neden korkuyorsun.. Hiiiç stres yapma.. Rahatlayacağını düşün.. İyi ol..
Bak ne güzel senin ilaç masummuş.. Emzirirken bile kullanacaksın.. Ben ne yapacağım bilmiyorum.. Benim ilaç çokta masum değil sanırım.. Onu son ay araştıracağım bende.. Bakalım ne diyecekler..
AyAllah'ım yaa.. Kızım nedir bu kaburga ağrısı.. Başka topikte bir hamile arkadaş daha var.. Oda böbrek ağrısından duramıyor.. Bende şu an göbek deliğimin oradaki ağrıyla uğraşıyorum. Oradaki bir damarım kopuyor sanki.. Rabb'im hepimzizin işini kolaylaştırrsın..
Aa biz 1 isim bulamazken, siz kaç isim bulmuşsunuz bak.. Alperen benimde aklımda.. Ğolumda kendi isnime uysun istiyor... Furkan ya kendisi.. Faruk olsun diyor.. Faruk Efe düşünüyor beyimiz.. Eşimde hiçbir ismi beğenmemekle meşgul şu an.. Bir isimde söylemiyor kendisi.. Biz muallakta bekliyoruz bakalım.ç. Daha kocaaaaaaaaa 3 ayımız vaarrrr... Allah'ım çabuk geçirtsin bana bu 3 ayı.....
Canımın içiii.. Bende seni.. sizii.. Rabb'ime emanet ediyorum.. Herşey gönlünüzce olsun.. Bak mazeret kabul etmem artık, sık sık gir siteye he. Özellikle de diğer topiğe gir.. Bak ordaki arkadaşlarda süper.. Herkss aynı dertten yanıp kavruluyor kuzum.. Bzi ancak biz anlarız.. Tamam mı.. Bekliyorum en kısa zamanda orayad....

canım dünkü psikiytri kontrolünle bugünkü şeker yüklemen nasıl geçti bebiş nasılmış? nilcim korku bizi sadece körertiyor biliyorsun. yaşamamız gerekenleri mecburen yaşıcaz.bak bende kendimi korkularıma bi kaptırdım panik atağım hemen tavan yaptı doğumdan sonra ilaç dozum yükselicek yine kendime yaptım. bunu sen yapmamaya özen göster arkadaşım. herşey bizde biitiyor. bak bebişleimizde nasipse olucak sende yarı yolu geçtin artık valla. 3 ay ne ki? dön ilk 3 ayına bak hatırlıyormusun nasıl
geçicek diyordun o günlerde bak nasıl geçti. senin dediğin gibi yapmaya çalışıyorum iyi düşünmeye çalışıyorum herşey iyi olsun diye. bu arada faruk ismi çokgüzelmiş bence ağır saygın karakter yansıtıyor sanki. bence düşün derim faruk adını. gerçi bizimkilerin adı tosun demi amaaa . bayramda ailene gidicekmisincanım ? yada tatile? ben akraba ziyareti yapamıcam bu bayram çünkü ayakta durmak yürümek kaburgama sancı veriyor. sadece kayınvalidemle anneme bir kaç saatliğine gitmeyi düşünüyorum. kalan günlerimde annemin yazlığı var oraya gidip yatarak dinlenerek geçirmeyi düşünüyorum tabiii benim tosun erken davranıp gelmezse teyzesi :18: . sendeki göbek deliğindeki ağrıdan bendede olmuştu doktorlar göbek fıtığı başlangıcı demişti ama şimdi okadar ağrımıyor geçti gibi. göbeğinin deliği bangoya v.s. deydirmemeye özen göster şu aralar çokta zorlama kendini geçer canım dikkat edersen .ben o linke giriyorumj ne yazıcağımı bilemeden geri çıkıyorum yaa konuların dışındayım diye çekiniyorum sanki. bi ara senin yazdıklarına yorum yaparak katılırım artık. beni habersiz bırakma geçen kontrollerinle ilgili. kalbim dualarım seninle gülüm çok öpüyorum seni

Ah be cerenim, ne kötü oldum, bilsen.. Yükleme için gittik.. Ben zaten eşime demiştim, yüklemede yanımda bulun, aç olacamya.. Tansiyonum çok düşüyor benimdiye.. Eşimde yanımdaydı Allahtan.. Neyse ben aç aç birde 50 lik yükleme yapıldı.. Bir baş dünmesi bir tansiyon düşmesi.. 1 saat eşimin koluna yappışarak yürüdüm.. O an çarpıntı da geldi.. Ve 1 saat sonra kan alındı, hemen kantine koşup tuz yedim.. Azıcık kendime geldim.. Ama şekerim 150 çıktı.. Dr. yüksek dedi, şimdi haftaya 100 lük yüklenecek onda 4 saat aç kalınıyormuş, ne yapacağım ben? Nasıl dayanacağım.. Gene çarpıntım gelirse.. Off ya ne yapacağım ben.. Moralim çok bozuldu dünden beri.. Bugünde içimde bir sıkıntıyla dolaşıp duruyorum evin içinde..
Psikyatride de aslında iyi geçtii. Ama teşhis iyi değil.. Hamilelik bütün hormonlarımı alt üst etmiş benim.. Hiç sağlıklı düşünemiyormuşum.. Doktor öyle dedi.. Panik atağım özellikle son 2 hafta inanılmaz arttı..Abuk sabuk korkular kapladı beni.. 2 gün önce yattım, uyuyacağım mesela.. Aklıma birşey geldi.. Şimdi ben uyursam sonra birden nefesim kesilmiş bir şekilde kalkarsam, uyandığımda da nefesim yerine gelmezse, çabalaya çabalaya ölürsem ne olacak diye.. Haydaaaa. Taktım bunu kafayaa... Uyuyamadım kaç saat.. Panik atak geldi en sonunda.. Fenalaştım.. Salağım ben yaa diyorum sabah.. Neyide takmışım afama gece..
Yok canım, gerçekten psikyatrist haklı.. Hiç sağlıklı düşünemiyorum şu an.. Doktora diyorum ki, "ben normal doğum yapamam... Ama sezeryan da yapamam.. "O masaya yatamam.. Ee ne yapacağız o zaman diyor.. Bu kadar dengesizleşitm işte, anlıyor musun.. Psikolog terapisine başlayacağız haftaya Perşembe.. CDoğuma kadar terapiyle birlikte götürecekm,işiz.. Ayrıca Psikyatristte 2 haftada 1 görmek istiyor artık beni.. İyi görmedi beni anlayacağın..
Aman kuzum, sen kendini çok salma.. Biliyorum, sende zorlanıyrosun ama, şu an ben sanki senden daha çok saldım gibi.. Ben bayramda anneme nasıl gideyim.. 15 saatlik yoldalar.. Hiçbir yere gidemeyeceğim.. Evdeyim.. Kayınvalideye giderim 1 2 gün, o kadar.. Sen git bencede annene.. Kafan dağılmış olur.. Ne kadarda olsa anne.. İyi bakar sana..
Diğer topiğe de mutlaka bekliyorum seni.. Bayramdan sonraki hafta doğuracak arkadaşın biri.. 1 haftası kaldı işte.. Ona destek oluyoruz şimdi.. Çok korkuyor yazık.. Biliyorsun, bizde destek önemli canım yaa.. Sende annene falan gideceksin, orada net var mı? Habersiz bırakma beni.. Merak ediyorum ben seni.. Bu arada ben sana cerenim deyip duruyorum.. Gerçek adın neydi senin kuzum.. O kadar içimiz ısındı birbirimize, o kadar yazışıp duruyoruz, ismimizi bile bilmiyoruz.. Sanal alem işte... Benimki Demet bu arada...
Çook öpüyorum seni.. Rabb'ime emanetsiniz hepiniz.. Hayırlı haberlerle gel her zaman...
,

kıyamam canım çok üzüldüm yaa şekerine üzülme gebelikten o doğumdan sonra kalmıyormuş bişeycik. 100mg yüklemede oda veriyorlar yatıyorsun saat başı kan veriyorsun sıkılma o daha rahat yatarak dinleniyorsun hastalansan bile yatakta çabuk atlatırsın istirahat halinde olduğun için. benim öyle olmuştu benim şekerimde karaciğer yağlanmasından dolayı yükseliyormuş geçicek canım inşallah ikimizinkide. bende son zamanlar çok alıngan oldum herşeye kahroluyorum yanlış anlabiliyorum ama artık çevremdekilerde heralde benden bıktı yorulduki beni anlamayıp anlayış göstermeyip beni üzüyorlar tam son dönemimde beni yanlızlığa ittiler her günüm ağlamakla tartışmalarla geçiyor. gece mesala balkonda oturuyorum ölüm geliyor aklıma ürperiyorum ve o an karanlğa bakıp sadece sonsuzluğa yürüyerek karanlıkta kaybolmak istiyorum . anlıyacan tekim beni kimse artık anlamıyor herkes elini ayağını çekti benden. hani sana diyorum yaa keşke yakınımda olsan diye işte bu yüzden ailem eşim kızlarım var ama yok anlatabiliyormuyum bilmem .üzüntüden kasıklarıma ağrı giriyor çarpıntım almış başını gidiyor. hiç bu güne kadar kendimi bu kadar mutsuz ve çaresizhissetmemiştim ilk evliğimden bu yana . galiba benimde psikoloğaihtiyacım var ama muayene seans başı 150 tl. hem imkanım yok hem benimle ilgilenip götürecek kimsem. maalesef demetcim bende durumlar böyle başımı alıp yok olmak silinmek kaybolmak istiyorum içim çok çok doluuuu anllatsam hislerimi bitmez sağlık sorunundan sonra bide huzursuzluk yazı işte kaderimizdekini çekiyoruz biraz yaşatılan mutluluk geri alına biliyormuş . herkess son ayımı bekledi galiba beni başlarından atmak için. geceleri uyuyamıyorum ağlamaktan 4 yıl önce sigarayı bırakmıştım astımımdan dolayı tekrar başladım 2 gündür içiyorum . eşimede söyledim bebeğe yada bana bişey olursa sebebi sizsiniz ve ömrümce kimseyi affetmicem eşimide asla affetmicem ben bu bebek için yıllarca çabaladım panik atağımı aşıp bebek yapabileyim diye ve şimdi yanımdakiler nerde?_ bukadarmı zordu beni bir ay daha idare edip destek olmak ? demet çok mutsuzum .ne var dimi ben problem çıkarsamda tartışsamda haklı yada haksızda olsam karşımdakinin bebeği düşünüp beni idare etse hoş görse anlayış gösrese biraz daha . temizliğide yapmak istemiyorum bütün heyecan heves herşeyimi aldılar benden sadece allahın izniyle sağlıkla hayırlısıyla bebeğimi dünyaya getirip ona sahip olmak istiyorum gerisi boş. tek başıma bu hastalıkla mücadele etmek istiyorum bu sefer yanıma destek için ne ailemi ne eşimi kimseyi istemiyorum bebeğim sağlıklıca doğsun bu bana cesareti vericektir buna inanıyorum . senide üzdüm farkında olmadan yanlış anlama içim çok doluydu diye dertleşip beni halimden tek anlayan olduğun için sana anlatmak geldi.iyiki varsın canım seni çok seviyorum canım arkadaşım beni uzun süre yanlız bırakma sık sık gel sayfaya olurmu bu arada adım hülya öpüldün canım

Ay canıımm.. Neden böyle yapıyorlaryaa.. Bende aynen senin gibiyimm.. Etrafımda kimsem kalmadı.. Evin içinde akşama kadar yalnızım.. Eşim geliyor akşamşları, konuşmak istiyorum onunla, ama beni çok can kulağıyla dinlemeden he he dediğini farkediyorum her seferinde.. Buna da şükreder oldum, adam benden bıkmasın yeter diyorum şu an.. Bu kadar şikayeti olan bir kadını her erkek çekmez.. Yok tansiyon yerlere düştü.. Yok bayıldım.. Yok çarpıntım geldi.. Yok panik atak.. Adam amaaaan diyip gidecek diye korkuyorum inan..
Seni çok iyi anlıyorum hülyacım.. Demek hepimizin kaderi aynıymış.. Terkedilmek.. Ben eşimin memleketindeyim.. Benim burada kimsem yok.. 3 sene oldu buraya taşınalı.. 3 tane eltim var.. Ama demin bana bir başdünmesi, mide bulantısı, ter boşalması vurduki.. Kendi kendime diyorum ki.. Taxi çağırıp mı acile gitsem.. Yanıma kimse gelmez.. Gelemez.. Çağırsan gelirlerdee. O da 1 kere 2 keer.. Sonrasında bana "sen çok nazlısın" diyeceklerine adım gibi eminim.. Bunu duymaamk için kimseyi aramıyorum..
Biz insanları eğlendiremiyoruz hülyacım.. Millet seninle geçirdikleri zevkli dakikaların peşinde.. Biz onlara zevk vermeidğimiz için, herkes bir bir uzaklaşıyor bizden.. Aynı ama ynı şeyleri yaşıyorum bende.. Sakın seni üzdüm, anlatmayayım düye düşünme.. Seni en iyi ben analrım.. Bizim gibiler anlar.. Ama bazen düşünüyorum.. Acaba bende çok sağlıklı olsaydım.. ve yanımda hergün yakınıp duran biri olsaydı.. Bende kaçar mıydım ondan diye.. Özellikle de eşimi düşünüyorum.. Ben yaşama sevinci, sağlığı olan bir kadın olsaydımda.. Eşim panikli olsaydı mesela.. Hergün geliyor.. Söyleniyor.. Orası buarsı ağrıyor.. Kafası hep kötü.. Hep mutsuz.. Ben katlanabilir miydim diyorum bazen.. Öyle düşün bak.. Birazda hak veriyorsun onlaar.. gerçi böyl düşünmelerin sonu hep gene kendini suçlamayla ve kendini eksik görmeytle bitiyor ama.. En azından karşımdakinin ban anlayışsız davranışları beni çok yıkmıyor bu sayede.. Sende öyle bir düşün bak.. Belki işe yarar..
Canım bizim için psikolojik terapi şart.. Doktor bana en başından beri diyordu da.. Ben sallayıp duruyordum.. Ama şu son 2 hafta.. Artık kendim elden çıktım, hissediyorum bunu.. Hemen yolladı doktorum.. Ben özele gitmiyorum canım.. Valla devletimiz sağolsun.. Devlet hastanelerindeki psikyatrlar ve psikololar çok güzel ilgileniyorlar.. Ne yap yap sende git bence.. Bakalım beni rahatlatacakmı.. Eğer bende iyi etkiederse sende git tatlım yaa. Gerçi ben çok zor ikna olan bir insanım... Psikolog beni ne deyipte ikna edecek bilmiyorum.. Haytımda da hiç psikoloja gitmedim. Hep psikyatriye gittim. Bakalım fakydasını görecek miyim...
Ama sigaraya keşek başlamasaydın canımbneim yaa.. Sigara neyin çözümü ki.. senin az da kaldı doğuma.. Neden başladın ki.. Azıcık daha sabretseydin ya.. Bak, eğer face adresin varsa, bana ver, oradan yazışalım.. Buradan herkes okuyor, ben rahatsız oluyorum aslında birazda.. Sigara içmek yerine hergün senel dertleşelim.. Olmaz mı? Bebişini düşün.. Bırak etrafındaki insanları.. Kim anlar bizi yaa.. İnan bende ağlaya ağlaya bir hal oluyorum hergün.. Dün bütün gün gözlerin yandı.. Çok ağlamışım demek ki.. Artık ne ilaç fayda ediyor ne birşey..
Bened dün çok ama çok kötüydüm.. Diyorum ya sana.. Diğer topikte bir arklaadş var.. Onlada geçen hafta facede ekledik biribirimizi.. Dün bana bireyler yazmışş.. Bir insan bu kadar mı rahatlar yaa.. Onun bana yazdıkalrı bir içimi açtı anlatamam.. Aynen bizim yaşadıklarımızı yaşayanlardan.. Psikolog ola bu kadar tki edemezdi ban.. Demek ki, bizim derdimiz yalnızlıkmış.. Bizim gibi damdan düşenlerle dertleşmek ilaç aslında.. Bunu düşün olur mu.. Dün ben bu kadar nasıl rahatladım diye hayret ettim.. Face adres,in yoksa da alırsın.. Sana da terapi gibi gelir..
Sık sık gel, konuşalım.. SAkın kendini yalnızlığa bırakma.. Kaç gündür ben saldım kendimi, ölüyorum sandım inan.. Tamam mı canım.. Rabb'im ferahlatsın içimizi.. O'na emanetsin...

arkadaşlar merhabalar öncelikle bende obsesif kompulsif bozukluk hastasıyım ve şu an hamileliğimin son ayına girdim. ben ilaç kullanmadım hamileliğim boyunca fakat son zamanlarda artık takıntılarım o kadar çoğaldı ki anlatamam envai çeşidi ile uğraşıyorum. hiç maruz kalmadığım takıntılar bile baş gösterdi maalesef. sabrediyorum şuan inşaallah hamileliğimi ilaç almadan tamamlarım fakat emzirme döneminde ilaç olmadan bebeğe bakamam artık. bebeğimle ilgili takıntılarım olduğu için kafayı yiyecek hale gelirim biliyorum. siz doğum sonrası emzirmeyi planlıyormusunuz sanırım hamileliktede ilaç kullanıyorsunuz. ben hamilelikten önce lustral kullanıyordum emzirirkende lustral kullanıcam bu ilaçla ilgili bilginiz var mı

kızlar sizlere bişi danısıcam daha önce 2 kere depresyon geçirdim ialç tedavisi gördüm cipralaex kullandm.hamile kalmadan hemen önce bıraktım fakat aynı şikayetlerm basladı 1 aydr hep mutsuzluk nefes daralması hep uykum gelio hiç bi iş yapmak istemiorum bebegimin mutlulugunu yasayamıorum.5.ayım bitecek kadın dogumcum psikiyatriste git dedi ama cokta ilaç kullanımını önermiyorlar sizler ne zamandr ilaç içiyorsunuz hangi antidepresanlar gebelikte güvenli

Canım, hiç kimse keyfi olarak hamileliğinde ilaç kullanmaz.. Bende Çok kötü günler geçirdim ve ilaçsız bir hamilelik yaşayamadım malesef.. Hamilelik için ialcı bıraktım ama daha kötü olunca yekrar başladım.. Ve öylede hamile kaldım... Yani ilacı ilk 3 ay dahil hep kullandım ben.. C gurubu olan ilaçları çokta zararlı diye nitelendirmiyor artık doktorlar.. Zaten bizim kullandıklarımızın çoğuda C gurubu.. Allah'a emanet evlatlarımız.. Rabb'im esirgesin onlarıda bişzide..

anladm canm sagol cvpladgn için .peki hamilelikte sorun yasadınmı hiç ruhsal olarak nasılsın?bebegn nasıl ilaçlar bi sıkıntı yarattı mı

canım öncelikle allah kurtarsın seni hayırlı doğum diliyorum sana. ben 1ay önce yeni doğum yaptım yıllardır panik atak tedavisi görüyordum lustral ilacı ile. hamilelik ve emzirme döneminde en uygun zararsız ilaç lustralmiş. tedavide önceleri pa... kullanıyordum. gebelik düşündüğümü doktoruma söylediğimde ilacımı değiştirip lust... başladık hamileliğim sürecinde sürekli kullandım ilk üç ay hariç tabii !! ve doğumumu hayırlsıyla yaptım bebeğim maşallah sağlıklı ve emziriyorum hala lustra.. devam ediyorum emzirirtkende kullanılıyormuş. kalbini ferah tut canım zararı yok kendim kullandığım için biliyorum. herşey gönlünce olsun bebeğinide sağlıklıca kucağına alırsın inşallah canım...

anladm canm sagol cvpladgn için .peki hamilelikte sorun yasadınmı hiç ruhsal olarak nasılsın?bebegn nasıl ilaçlar bi sıkıntı yarattı mı

Canım, 6,5 aya kadar iyiydim.. Ama 7. aya yakalşınca bende pa başladı .. Ama bu pa yı başlatan ishal olmam ve ayaağa kalkamayacak duruma gelmemdi.. Çok uzun sürdü, ayağa kalkamama dururmum.. Çok bunaldım, hep böyle olacağım, hiç iyileşemeyeceğim gibi düşünceler beni mahvetti.. Ve sonuç, pa.. 7. aydan beri iç daralmaları, fenalaşmalar yaşoıyroum.. İlacımın dozu da az geliyor biliyorum ama sabrediyorum.. Şurda 4 haftam kaldı..
Bebeğim maşaAlşlah çok iyi.. Hatta biraz iri bile diyebilirim.. Benim hiç yiyemememe rağmn bebişim iyi hamdolsun.. Ayrıntılıda falan hiçbir aksilik yok. Suyum güzel.. Herşey yolunda bebek açısından.. Sorun bende yaa.. Kendimi hiç iyi hissetmiyorum.. Baş dönmelerim, bayılma hislerim, bacaklarımın güçsüzlükten titremesi ve bu ay artan çarpıntılarım.... Zaten bekeldiğim şeylerdi bu tip şeyler, Rabb'im beterinden korusun.. Bizlerin hamilelikleri daha sorunlu oluyort canım biliyorsun, ben buna da şükrediyorum açıkçası...

doktorum psikiyatriste git dedi eşim suan yanımda degl haftaya gelcek haftaya psikiyatriste gidicem umarım ilaç veremem demez.suan ailemin yanındayım onlarar belli etmemeye calısıorum ama biliorum yine depresyondaym cünkü annem hamilelikte ilaç tarzı seylere kızıyor cocuk özürlü olur diyor beni dahada sıkıntıya sokuyor onun evhamlı hali.bendede bi baş dönmesidir gidiyo sürekli sersemlik ama biliorum nedenini nerdeyse gün boyu uyuyacam hiç kafamı kaldırmıcam kendimede bakamıyorum bayılma hisleri bendede had safada.dısarda kaç kere yasadm bunu baş dönmesinden ötürü oluyo.tabi beyindeki serotonin hormonu eksikliği sersemliğe bas dönmesine neden oluyormus ömrüm boyunca ilaç mı içicem ben yaaabide canm daha önce kulladıgım ilaç cipralaex ti acaba gebelere ve emzirme döneminde içiliyormu

benim daha önce kullandıgım ilaç cipralex ti.psikiyatrise gidicem ama sizlerede soraym dedim cipralex i gebelikte yada emzirme döneminde içen var mı

Cereeen, kız nasılsın güzel anne? Hayırlı uğurlu olsun bebişin. Allah analı babalı büyütsün ve tüm mürüvvetlerini göstersin. Ceren artık doğurmuştur bir girip bakayım dedim. Canım benim ikiniz nasılsınız? Doğumun nasıl oldu? Bebek kaç kilo doğdu? Sen şimdi nasılsın? Bizim oğlan 8 aylık oldu. Ekim ayında sünnet bile oldu, ilk mürüvvetini gördüm yani. Şimdi yavaş yavaş emekleyecek bile. Hepinizin ellerinden öper. Aman cerenim ilaçlarını bu dönemde sakın kesme, beni doğum sonrası depresyon fena yoklamıştı, gerçi hala da yokluyor ya, istediğim gibi rahat rahat uyuyamıyorum çünkü, birde yoruluyorum tabi. Allah'a emanet olun canım benim ve tüm kıymetli arkadaşlarım. Nil'ciğim senin de doğumuna az kaldı, sana da dua etmeyi ihmal etmiyorum. Unutuldun zannetme :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…