mantık evliliği ve pişmanlık...

Nişanlıma deli gibi aşık olmuştum. Midem bulanıyordu gördüğümde heyecandan. Ayakta duramıyordum yanında asla cümle kuramıyordum.. O da beni beğendi, birlikteyiz 3 yıldır.. Şimdi düğün yaklaşıyor ve ben evlenmek istemediğimi hissediyorum. Evlilik gerçekten olmazsa olmaz bir şey midir? İnsan bir şey hissetmediği biriyle bir ömür nasıl paylaşır? Nasıl yaşlanır onunla..? Ben sevdiğim halde cesaret edemiyorum erteleyip duruyorum. Yaşımız 32 ve 36. Ben evlilik denen şeyi saçma buluyorum gerçi. Aşkı öldürdüğüne inanıyorum. Birine ömür boyu hapsolma düşüncesi beni korkutuyor. Hele de sevmediğin biriyle bu nasıl olur ki?

Yalniz ten uyumundan bahsedip asik oldugum kisiyle evlendimle bitirmeyi anlamadim celiskili degil mi?

Yalniz ten uyumundan bahsedip asik oldugum kisiyle evlendimle bitirmeyi anlamadim celiskili degil mi?
Ten uyumunu konu sahibine istinaden yazdım yazmak istediğim şey ten uyumu olsun aşık olmasanda olur şeklinde bir şey değildi

Ten uyumunu konu sahibine istinaden yazdım yazmak istediğim şey ten uyumu olsun aşık olmasanda olur şeklinde bir şey değildi

Anladim fakat ten uyumunu sormussunuz sonra ask evliligi yazmissiniz baglantiyi kuramadim yani vermek istediginiz mesaj net degil amacim sadece mesaji anlayabilmek yanlis anlamayin.

Gecen gun evlenemıyorum yazan bı arkadasa kendı sevgılımle evlendıgım halde yasadıklarımı anlattım evlılıkte. Sız sevmeden evlenınce olacakları kestıremıyorum. Bazen benım saf sevgım bıle caresız kalırken sevgısız bır ev yuvaya dönüşemez ki. Her zaman soyluyorum. Evlenıp( ıs ısten gectıkten sonra) bosandı demelerındense nısan attı desınler. Bırak gıtsın su akar yolunu bulur ama sızın suyunuzun akacak yatağı yok bunu bılesınız

tatlim ya ne desem bilemedim. adamdan tiksiniyorsan bitir cok net. ben bununla ayni yataga giremem diyorsan bitmesi gerekir. diger yonden de eger gizli psikopat degilse evcimen bir erkek canlandi gozumde, yol arkadasi..
bir de tatlim kim mukemmel. o mukemmeli ararken hayatlar yanlis yollara sapiyor. ornek veriyim esimle hic uyusmazdik. herseyimiz farkli, o cok daha sakin bir erkekti, ben degisik ruh hallerine giren bir kizdim. surekli yenilik, birsey uretme derdindeydim. ama kimsenin bana veremeyecegi o guveni verdi bana. evet baskin degildi diger erkeklere hic benzemiyordu. baslarda icimde sorun etmedim degil. cinsellik de dahil ilk zamanlar kotuydu evliligim oturana kadar, bana karsi cok anlayisli ve yunusakti. canimin yanmasindan cekinirdi baska erkekler muhtemelen bu kadar da olmuyordur. ama sabrettim ve onu her yonuyle kabul ettim. bak istedim diyorun cunku istedikten sonra basina tac da yaparsin kapina terlik de yaparsin. bazen istemek cok onemli. o beni sakinlestirdi ben de onu zamanla istedigim erkek kivamina az da olsa getirdim. yeri geldi kiskrttim onu kavga ettim sirf gozunde o tepkiyi gorebilmek icin. gordum de var. ama gunluk hayatta neden boylesine baskin bir karakterle ugrasiyim ki. ne istersem tamam askim der. kotu taraflari yok mu var. kimin yok ki..
istemek onemli yani. ben evlendim hergun iyiki diyorum. en mantikli ve saglam evliligi ben yaptim diyorum. seviyorum seviliyorum. evlilik istenince guzellesir. baska biriyle ne kadar asik olurs olayim bu huzuru tadamayacagimdan eminim. bir gun gozunden perde kalkiyor gibime geliyor. evlenecegin insanla ben bununla yaparim diyorsan ornekleri var benim gibi. cok da seviyorum gun gectikce, tirnagina degismem hicbirseyi. tiksindigin birinden kac derim. ama diger konular bazen tatliya baglanabiliyor. ama sana tavsiyem zaman ver kendine. bu aralar kafan karismis olabilir. hemen evlenmek sart degil. kendini dinle biraz kafani rahatlar oyle bak bir oluru var mi yok mu

Katiliyorum.

Huyunu degistirdim yazmissiniz ki bu cok guzel sizin adiniza sevindim ama bu kisiyle alakali biraz da yoksa cogu kisi degistiririm diyorda evlendikten sonra degismeyince krizler ayriliklar yasaniyor.

aşk evliliğinde göz temasınızla,bir öpücükle,içten bir sarılmayla, el ele tutuşmakla, ve bir dolu tutkulu davranışlarınızla, kavganızı sonlandırırsınız, mantık evliliğinde ise bu yolla çözüm aramak nerdeyse sonuçsuzdur, ve fayda vermez.

Yanlış anlamayın ama bu kadar aşıkken nasıl bu hale gelebiliyor duygularınız cok merak ediyorum amacım eleştirmek değil merak kendimi sorguladım bian benmi çok anlam yüklüyorum herşeye

Eğer boyle hissediyorsan hiçbirsey dısunme ve bitirr!. Cunku zaten eninde sonunda bitecek bir evlilige bitirmek icin baslamiş olacaksin. Kendine bunu yapma derim. Birak yaşı ,aileni baskalarini . Ikinize de bu haksizligi yapma. Sonradan isinma falan hepsi hikaye. Birkere sogudun mu bitmistir.
Evlilik sevgi uzerine kurulur. Yillara dayanan bir beraberlik . Düşun. Bazen oyle olur ki insana saniyeler asir gibi gelir. Ve kafanda donup duran tek bir sey bu evliligin bitmesi gerektigi fikri olur. Ve hicbirseye adapte olamaz hicbbirseyden zevk alamazssin. Oysa sevginin buyusu insana bir omru bir yil gibi hissettirir. Oyle hafif olursun. Gercek sevgiyi bulana dek bekle. Yoksa yasam boyle huzunlerle nasil degerli olabilirki.

Kendi fikrimce zamanla ısınır mıyım diyerek hem kendinize hem karşıya haksızlık etmeyin. İnanın bir insan ne istediğini bildikten sonra o kolay kolay değişmez. Ben de sizin gibiyim pasif, ona annelik edeceğim birisi olsun asla istemem ve yillar önce bu durumu atlattim ben de evlenecektim. Şuan iyi ki evlenmedim ikimiz de mutsuz olurduk diyorum. Ona sevgiden cok acıma duygunuz varsa, beğeni yoksa uzatmamalisiniz. Yoksa sorunlu bir ilişki olur. Hakkinizda hayırlısı olsun. Bir an kendimi buldum sizde.

Bitirin bu iliskiyi..Pisman olacaksiniz.Cunku mutlu degilsiniz birbirinize uygun degilsiniz.bir sure sonra onun davranislari size batmaya baslayacak,evlilik iskence haline donusecek.Belki suan sizi anlamaya calisiyor,orta yol bulmaya calisiyor ama devamli bir ortak hayata girdiginizde umursamayacak sizi .Yada sizi memnun etmek icin cabalayacak aci cekecek.
Sizi mutlu etmeye yeterli biri degil ben bunu anladim yazdiklarinizdan.
Aile baskisini bir tarafa atin umursamayin ailenizi artik. Bu sizin hayatiniz.Kim ne derse desin.ilerde cok mutsuz olup bosanma karari alinca daha mi mutlu olacaklar? Bir de bosanmaniza bile mani olmaya calisacak sizin aileniz.
Sizin hayatinizin ipleri sizin elinizde.
Bir baskasini mutlu etmek icin degil kendinizi mutlu edecekse devam edin.
Eger kimse olmayacaksa da olmasin.Belki siz ozgur olarak daha mutlusunuz?
Yada istediginiz gibi ,hem mantiginiza uygun hem de ayaklarinizi yerden kesecek biri cikiverecek karsiniza? Hayat surprizlerle dolu
Aski ve sevgiyi beklemek varken ,siz bir adama annelik yaptiginizi dusunerek mi gcireceksiniz omrunuzu.Hem oyle olmaktansa yalniz ve ozgur olmak daha guzel degil mi

Sevgi tabiki vardi eski esimle flort doneminde."Aman öldüm bittim askimdan kör oldum"durumlarim olmadi.Olsaydi gerci yine dogru kararlar alabilir miydim o kismi da asikar..
Ama kalbimden hep bir ses "sürdürme,zorlama"dedi ben ne yaptim zorladim.Evlendikten bir sure sonra da olan oldu ayrildik.
Insanin kalp sesi yaniltmiyor insani buna cogu kez sahit oldum.
Kalbiniz "olmaz" dedigi an o sese kulak verin.
Sevgi önemli ama evlilikte "anlasabilmek" de cok önemli.
Insan sevdigi,deger verdigi insanlara bile zaman zaman katlanamiyorken bir de sevmedigi,sevemedigi insana tahammül edebilmesi cok daha zor..
Sevgi/ask anlasmak esittir mutlu evlilik.(iki kisi disindaki istisnalar haric)
"Acaba"niz varsa erteleyin "onunla yapamam"lariniz varsa vazgecin.

Huyunu degistirdim yazmissiniz ki bu cok guzel sizin adiniza sevindim ama bu kisiyle alakali biraz da yoksa cogu kisi degistiririm diyorda evlendikten sonra degismeyince krizler ayriliklar yasaniyor.

Huy degisiminden kastim actim onu. Bircok konuda actim, o da beni. Yani iki insan illaki birbirinden etkileniyor, arkadasliklarda dahi bu yasaniyor.
Önceden cok daha annesinin lafindan cikmazdi, simdi o konuda yaptigi yanlisi gördü misal. Olumlu seyler bunlar.
E benim de cabam cok degisiminde, pes etseydim bu evlilik iskence olurdu orasi bir gercek.
Iste kapasite var mi yok mu orasi önemli. Cok sükür esim bircok yerde degistirdi kendini iyi yönde, iliskimiz adina.
Kimse mükemmel degi ama orasi ayri. Karsilikli anlayis ve sabirla hallettik.

Bence ayırt etmeniz gereken bişey var. Siz aşık olarak evlenmek istiyorsunuz ama aşık olduklarınızın da hali belli sizi mutlu etmeyen ilişkiler yaşamışsınız. Şahsi kanaatim aşk geçici. Saygı ve sevgi kalıcı olan. Bence karşındakini kırmamaya özen göster. Sana dokunmasına, onun çocuklarını yetiştirmek isteyip istemediğini kendine sor. Cevaplar hayırsa yapacak birşey yok. Ama evetse vesveselere kapılma. En güzel yaşlardasın.

Ya resmen kendimi gördüm anlattıklarınızda. Kaç yıllık evlisiniz çok merak ettim ? Bende eşim ile severek ama çoğunluğu mantık ve asla aşık olmayarak evlendim . Aşık olarak başladığım ilişkim nişanlılık döneminde sona erince böyle bir yol seçtim kendime . Eşim bana çok aşık, çok anlayışlı beni asla sıkmaz maddi olarak da rahatız bunları göz önünde bulundurup evlendim. Bazen çok mutluyum ki çoğu zaman mutluyum ama bazen de hata mı yaptım acaba diyorum. Çevremdeki evliliklere bakıyorum aşık olarak evlenen kişilerin bile 4 4lük evliliği yok. Bazen eşimin nefes alıp verişine bile sinir oluyorum bu onu sevmediğim anlamına mı geliyor ? Yoksa aşık olarak evlenen kişilerde de oluyor mu bu durumlar. Kafam karışık çok

Cnm senin yazını okurken çok şaşırdım inan ki.Aynı benim hayatımı yazmişsin.Aynı şeyleri aynı sırayla yaşamış olmamiz da cabası.Gerçi ben evlendim ve 6 yıl oldu.Sana önemli bir tavsiyede bulunacağım.Uygulayip uygulamamak sana kalmis tabi ki.Ben de senin gibi mantik tarafimin agir bastigi uzaktan akrabamla daha çok aile etkisinde kalarak evlendim.Çünkü duygusal bir iliskiden cikmistim ve artik mantikli dusunecektim sozde.Ailemin cok onayladigi duzgun bir insandi esim.Ama aşık olmadigini anladim.Ne zaman nisanlilik doneminde.Ama evlenince seversin severim gibi sebeplerle nişanı atmadim ve evlendim.Ne mi oldu sonrası kaos.Sevmedigimi farkettim cok uzuldum ağladım.Bosancam dedim yine baskı.Zaten hayatım bozunca şunu öğrendim kendimle ilgili.Bir kisiyi erkek icin basta sevememissem sonra kesinlikle sevmiyorum.Hep boyle oldu.Sana tavsiyem eğer sevmediysen sirf evlenmis olmak icin SAKIN evlenme.O baskı yapan ailen mi yasayacak senin hayatini.HAYIR...Herkes evine cekilecek ve Sen kocaman bir yanlizlikla aynı yatağı paylasmaya devam edeceksen.Sakin yapma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…