mantık evliliği ve pişmanlık...

Simdi bu cocuga karsi bir sey hissetmediginizi fark ettiniz. Zamanla ya seversiniz ya da hal ve hareketleri gozunuze batmaya baslar. Eger karakter yonunden hosunuza giderse olur ama karakteriyle ilgili sizi rahatsiz eden seyler varsa cok zor, en kucuk hal ve hareketleri bile gozunuze batacak, gormek istemeyeceksiniz. 4 yil once biriyle gorusmustum. 4-5 ay surdu. Cok mantikli diye baktim ben de. Yakişikli degildi, yanima yakistiramiyordum. Ilk basta bakis acilarimizin benzer olmasi hosuma gitti, bana deger veriyordu. 2 ay gecti aileler tanisti. Ben zaman gectikce bu cocuktan sogudugumu hatta hic isinamadigimi fark ettim. Sebebi ise karsimda hafif baskin, korumaci, kiskanc bir erkek olmamasiydi. Benim aradigim seylerin onda olmamasiydi. Mesela gecenin bi yarisi (saat 23) na kadar gezdikten sonra beni evime birakmazdi. Hicbir sekilde kiskanc degildi. Pasifti. Bi erkek korumaliydi sevdigi kadini, bu yoktu onda. Aldatan kadinlari o zaman cok iyi anlamistim. Asla ozlemiyordum. Ve bitirdim nişana 1 hafta kala. Bence karakterini cozumlemek gerekiyor bir de sizin aradiginiz ozellikler var mi buna bakin.

Bu devirde insan ask evliliklerinde bile hedefi tutturamazken sizin mantık! Adı altında evlenmeniz epey mantıksız bir karar olmuş. Biraz tanımaya çalışın belki ısınacaksınız veya tam tersi dırum da söz konusu. Bilemedim ama bu sözleri söyleyen bir erkek olsaydı herkes yerin dibine sokardı. Allah akıl versin ne diyeyim

Kesinlikle katılıyorum size ask evliliğinde fedakarlık %80se mantıkta %40 bile değil hele ki sevmeden birşey hissetmeden yatağına girmek Benim gözümde tecavğzfen farksız. Sanmayın ki severek evlendiğim halde çok muhteşem bir evlilik yaşadım ama evliliğimi kurtarmak icin didiniyorum

harbiden silik mis ama ha
Ay cooook iyi yapmissin gece gece seni evine nasil birakmiyor ki ortalık kötü yani bide zararin neresinden donsen kardir pasif erkek bende pek sevmem

Ne soguttu ki sizi ?

Severek evlendim. İlk evlendiğim zaman kendimi kapana kısılmış gibi hissediyordum. Bekarlığımı, genç kızlığımı, özgürlüğümü geride bırakmış olmak, dönmek isteyip de dönememek o yoldan, tam olarak anlatamadım ama değişik bi his... evlilik fobisi gibi bir şey. :)) ama benim hislerimin eşimle ilgisi yoktu. Sonra geçti o düşünceler.

Bence biraz zamana bırakın çünkü iyi kibar anlayışlı birine benziyor. Belki zamanla ısınırsınız. Ama yine böyle hissetmeye devam ederseniz ne olursa olsun ayrılın, ikiniz de mutsuz olursunuz yoksa.

Yazınızı okuyunca tüylerim diken diken oldu. Ben de sizi öyle yakın gördüm ki. Nişanlım gerçekten çok iyi biri bana yaptıkları beni önemsemesi üstüme titremesi gerçekten takdir edilecek durumda fakat günlerdir düşünüyorum değişir mi duygularım diye. Aksine daha da gıcık oluyorum..onun bu pasifligine, bazı safca fikirsiz davranışlarına..ama kendimi frenliyorum . Babam baskıcı biri ve bitirirsem ben sonuçta uzaktayım fazla laf duymam ama annem... O çok ezilecek arada biliyorum ve beni üzen en büyük şey bu..

Bunu bir erkek arkadaşım da yaşadı ve ben onu yerin dibine sokmadim. kaldı ki forumda erkek olsa emin ol ki erkekler de şu durumda beni yerin dibine sokar. Kadın kadını anlıyor sanırım bu yüzden naif yaklaşıyor herkes. Saygılar.

üzüldüm açıkçası
o zaman annenizle konuşun bu konuyu gerekirse ağlayın sızlanın
anneniz de hazırlıklı olun bazı şeylere

nişanlınız şöyle biraz koruyup sahip çıkıp kollasa
hiç kıskanmıyorsa zor haklısınız...
bilemedim... hakkınızda hayırlısı

bu arada görücü usülü sayılacak tarzda evli 2 çocuk annesi bir kadınım
ama bende böyle olmamıştı
yani bu işler görücü severek le alakalı da olmuyor

Telefonda konuşurken bile sıkıldığınız bir insanla nasıl aynı evde yaşayacak ,aynı yastığa baş koyacaksınız? Her şeyi geçtim birbirini seven mutlu bir anne babanın yetiştirdiği çocukla , sürekli kavga eden arada sevginin olmadığı anne babanın yetiştirdiği çocuk bir olmuyor. Ailede sevgi ortamının olması her şeyden önemli . Ve daha şimdiden konuşurken sıkıldığınız sizi heyecanlandırmayan , sizde arzu uyandırmayan bir adamla evlenmek bile bile lades demek olur iyi düşünün. Çünkü evlenince 24 saat aynı evin içinde olacaksınız, hayat arkadaşı olacaksınız. Geri kalan hayatınızı paylaşacaksınız.

İnsanlara tahammül edebilmek için insanları gerçekten sevebilmek lazım. Sevmediğim insanlara normal sohbet ederken bile tahammül edemiyorum ben. Çok sevdiğim kardeşimin bile bazı huyları batıyor bana gıcık ediyor ama sevgisi engelliyor hemen geçiyor.

Bence konu sahibinde sevgisizlikten ziyade karşıya soğukluk da var. Hareketleri şimdiden batmaya başlamış.

Valla annem hep "sevdiğinle değil seni sevenle evlen" derdi de öyle saçmalık mı olur derdim. Ama aslında haklıymış. Çünkü eğer sevdiğin değer vermiyorsa zaten aşk kısa sürede sona eriyor. Bu da annemin tezine doğruluk payı veriyor.. Tabi iki kişi karşılıklı duygular içinde olsa çok daha iyi ama eğer sizi sevip değer veriyorsa bence siz de biraz emek verin.

Bence eşin doğru söylüyor , yan yana olsanız bir kıvılcım bir elektrik olur.İlk buluşmada alıcı gözle bakıp değerlendirmişsin.Hiç duygu olmazsa bunları düşünmezdin.Bazı duygular yavaş oluşur.İyice emin olmadan dönme.İnsan bir bakıştan gülüşten bile etkileniyor beraberken.Uzakta olunca bunlar çok zor.Mesafeden dolayı böyle hissediyo olabilirsin.

Başkaları bahane etmeyin. Baskalarin size yaptığı kötülüklerin faturalarini elin düzgün oğluna ödetmeye hakkınız yok. Her zaman derim: biri evlenmeyi düşünüyorsa önce tüm eski konuları kapatıp iyilesip öyle adım atmalı. Kimse başkasının yara bandı olmamalı. Adama acıdım tek. Oda seviyor ki kesip attirmiyor

Bir de mantik evliligi demissin fakat adamda eksik ve sorunlu buldugun kisimlari yazmissin, mantiga oturan tarafi nedir o zaman bu işin?
Hani kişiliği, eğitimi, kariyeri, ailesi ve cevresi cok kalitelidir ama kalbin bi turlu atmıyordur, o zaman "mantık iliskisi" denebilir.. Ama seni rahatsiz eden huylar ve ozellikler var iken bu sadece mantiksizlik olur..
Zamana bırakıp, vakit gecirip duygularini tartmaktan baska yol gorunmuyor..
Yine soyluyorum, lutfen düğünü aceleye getirme..

Aynı olayı yaşamış biri olarak yazıyorum bana baskı edilmedi akrabamda değildi a bende isinmadigim halde akışına bıraktım ve kendimi evli olarak buldum ilk üç ay nasıl ağladım hayat bana nasıl zindan oldu bilemezsiniz ki ben çok zor seven insandim karşıma onlarca kişi çıkmasına rağmen hiçbirine isinamadim eşime de isinamamistim ama iyi efendi diye sevgisine güvendim diye oldu şimdi mi 12 gun sonra dugunum var şimdi ise gercekten seviyorum evet aşık değilim ama seviyorum ve çok mutluyum kadınlar kolay kanar yeterki erkek sevmesini bilsin insaAllah sizinde öyle olur dua edin karşınizdakine guveniyir saniz sevgisine inanıyorsanız devam edin derim

Kişilik olarak gerçekten çok nazik ve ilgili ama sevmeyince her şey batıyor galiba. Eğitimi işi herşeyi çok iyi yalnızca duygu olmadığı için normalde sorun olmayacak şeyler sıkıntı yaratıyor

Kişilik olarak gerçekten çok nazik ve ilgili ama sevmeyince her şey batıyor galiba. Eğitimi işi herşeyi çok iyi yalnızca duygu olmadığı için normalde sorun olmayacak şeyler sıkıntı yaratıyor
Evlilikten ne bekledigin ve karsindaki kisi ile bunlari ne kadar yaşayabileceğin onemli.. Burda herkes kendinden ve cevresinden bi cok ornek verebilir ama herkesin kisiligi, duygusu, dunyasi, beklentileri cookk farkli.. Kimisi nazik adamla cok mutlu olur kimisi daha sert mizaçlı.. O nedenle sen kendi beklentilerini iyi bilmelisin.. Karsidan buna dair yeterlilik goremiyorsan istedigi kadar iyi biri olsun, seni mutlu etmez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…