Marka takıntısı!!

Aman allahim yorumlari okuyorumda Turkiye o kadar pahalimi ya

Aynı benim eşim. Arada alıyorsa demek ki kaliteli olsun istiyor. Uzun vadede giyiyorsa boşver sadece durumunuz kötü ise biraz idare etmesi gerektiğini söyle bebiş de gelicek. Biz de sıkıştık bu aralar hala da bir sürü eksikler var,gecen gün kendine mont almış 550 tl
Ama konuştum hak verdi. Bende hak veriyorum nerdeyse 1 senedir kendine birşey almıyor.

400 lira pantolona vereceğine 50 -100 versin diğerini hayra versin hayır yapıyor mu bu adam açıkçası ben bu mantıkta biriyle yapamazdım.

Keske benim esim de verse kiyafete para. Bana sinirsiz harcar, 3 mantom vardir ustune gel baska rengini alalim der. Ama kendisine senede bir pazardan kiyafet bakar zor zaptederim. Bir kot bir sweatla omur gecirir biraksam. Gecenlerde boynerden pantolon aldirdim da icine oturdu adamin

Pantolona 400 tl veren insanın geliride ona göredir muhtemelen.
Esiniz bütce hesaplamasını yapiyordur eminim ve ona göre harcama yapiyordur.
Hele ki belirli aralıklarla alıyorsa pek sorun yok gibi.
Mesela ben bir pantolona vermem o parayı,veremem.
Neden?
Cunku yok.
Neden?
Cunku 400 gun uyuyamam.
Var olan alsın.Elleşmeyin :)

Kocamla uc yildir birlikteyiz iki seneden biraz fazla da evliyiz nisanliyken deposito parasi bile yoktu esyalarimizi falan kendimiz aldik biri balayi iki defa tatile gittik iki defa da memlekete annemin mezarini ziyarete gittik simdilerde evimizi aldik bir kizimiz var bir yasinda arti hamileyim. Aylik 440 liralik ticketiyle alisveris yapariz her aksam tost yapariz kocam tost goturur ise onu yer genelde arada kacamaklari oluyo tabi biz çıkarken 4-5 kazak almisti kendine hala onlari giyer velhasil disaridan bakildiginda fasfakir falan degiliz disarida yemegimizi de yeriz gezmemizi de yapariz kizimizdan asla kismayiz avini bekleyen avci gibi indirim takip ettigim dogrudur ama su bi gercek bizden once evlenip bizim takimizin dort bes kati takisi olan iki kuzenimden de iyi durumdayiz tek tarafli olmuyo cunku hem kadin hem erkek biraz tutmali.

Ben de eşime hep kaliteli al derim çünkü benim kadar sık alışverişe çıkmaz ve erkeklerin ürünleri öyle biz bayanlar gibi fazla moda mağduru da olmadığından yıllarca giyiliyor bence sorun yok yani

Hiçte normal falan değil. Öğrencilere aylık verilen burs/kyk 470 ve çok arkadaşımın bu parayla 1 ay geçindiğini biliyorum. Bir kota marka diye 400 vermek israf bence. Aylık geliri 10-15 olur bir nebze anlarım ama 100-150 liralık kotta gayet güzel iş görür.

Ben bunu marka takıntısı olarak görmüyorum.
Eşimde kaliteli giyinir. Takım elbiseleri ,ayakkabıları,saatleri iyi markadır. İşi bunu gerektiriyor. Asla alma diyemem. Zaten aldıkları uzun ömürlü oluyor. 10 senelik parçalar var dolabında hala yeni gibi.
Kendi adıma gideceğim yere göre yaparım alişveriş.
Çalışmıyorum şu an,orta kalite şeylerde alıyorum ama canta,ayakkabı ,parfüm,saat ve gözlük konusunda ucuza kaçmıyorum. Özel bir davete katılacaksak yine gider marka alırım.
Çalışırken daha pahalı markalar giyerdim. Şimdi rahat giyindiğim için o kadar umursamıyorum ama yinede belli bir standartım var. Ucuza kaçıp 2 yıkamada eli yüzü dağılacak parçalar almayı sevmiyorum. Zaten sürekli alıyorsunuz ayni paraya geliyor.
Kaliteli parçalar kolay eskiyip yıpranmıyor zaten. Dolabım da 10 senelik giysilerim var hala yeni gibi.
Maddi anlamda zora sokmuyorsa sizi bence karışmayın.
Ha borca girilip zorlanarak ve ihtiyaç dışı alıyordur birşeyler o zaman sorun olabilir ama aksi halde sorun edilecek bir durum göremiyorum.

marka var marka var. uzun süre dayaniyor. bence esinize karismayin. bende siz gibi dusunurdum. benim esimde vakkodan alır gereksiz bulurdum ama evleneli 4 yıl oldu. hic bir kiyafeti bozulmadi.alindigi gibi duruyor.

Nefret ediyorum marka takıntısindan. Benimde marka bikac bişeyim var bide kabanim olsun dedim gittim aldım iyide para verdim tüylü bamya gibi geziyorum kucağımda kediyle gezsem o kadar tüy dokmez faturasını da kaybettim değişimde yapamıyorum . 1 ay sonra da kabanı yarı fiyatına gördüm evlat acısı gibi oturdu bidaha marka falan tövbe yani.

Marka olan ürün kaliteli diye bir durum yok bence.Kıyafeti gösteren fizik proporsiyondur.X ucuz bir marka ilede gayet şık olabilir.Marka bir kiyafet alır logosu vardır ciks elegant bir görünüme sahip olur.(bunu bizzat yaşadım dururumuz çok kötü bir zamanda alışveriş yapmamız gerekti ve esime defacto lcw gibi yerlerden almak durumundaydik.Çalıştığı yerde tüm arkadasları durumu iyi olup marka giyinenler de dahil nereden aldın çok iyi diye ovgüler almıştı(fiziğiyle yakistirdi kendine)
Pahalı markalar ürünün kesimi ile olayi kurtarıyor buda bir gerçek.
Bütçenizde sorun yoksa yetiyor ise bence ustelemeyin ama durumunuz yok ise evet konusun.

her zaman yapmıyorsa sıkıntı yok bence hele ki iyi kazanıp aldıkları dara sokmuyorsa
bende severim marka ama bir pantolona 400 veremem benim bütçem için çok
ayakkabı için normal bir fiyat...spor giyinmeyi ailecek severiz
spor ayakkabılar zaten 200tl aşağı yok sürekli indirim takip ederim
en son adidasta yüzde 50 indirim vardı oğluma 145 tl lik okul çantasını 72tl inmişti birde siteden alışverişim dolayısıyle 8 tl param vardı içerde 63 tl ye adidas çanta almış oldum
ufak oğluma 269 tl ayakkabıyı 134 tl spor ayakkabı
kendimede yüzde elli indirimle 290tl mont aldım indirimsiz haliyle alamazdım almazdım...
montu beğenmedim geri verdim ama kullanmış olsaydım 5-10 sene giyerdim belkide daha fazla bir yere takılıp yırtılmadıktan sonra çok uzun giyerim okul çantasınıda 2 seneden aşağı kullanmaz oğlum bundan öncekini 3 sene kullanmıştı
ayakkabılarıysa ayakları büyüdüğü için giyemiyor ki
büyüğün küçülmüşlerini saklamıştım ve ayakkabı ve kıyafet dahil kullandık
çok fazla yıpranmıyor değişimi küçük geldiği için yapıyoruz

Bence sorun olacak bisey yok bizde durum soyle esim ucuz ama sk sk alir bende az ve oz alirim ama pahali olabilir onun icin cok olmasi benim icin kaliteli olmasi onemlidir..cok mudahalecide olmamak lazim aurekli alisveris yaoan biride degilmis

alıyor da çok mu alıyor peki? benim eşim de marka takıntılısıdır ama diyeyim ki senede toplasan 4-5 parça anca alır. çok kaliteli aldığı için eskimez bir türlü. bi tşörtler çabuk eskiyor diye onlara çok para vermez ama az aldığı için pahalı ve marka alması bana da kesemize de batmıyor. seninki hem pahalı hem çok alıyorsa evet orada bir dur demek lazım.

Benim esimde tam tersiydi, hep en ucuzuna kacardi ve aldigi tshirlerin 5 yikamada agzi gozu baska yere bakardi.
Insan icine karisiyor ustundekiyle,bi kere ciktim alisverise, sadece tshirtler ve bikac gomlek aldim kalitelilerinden, cunku almiyor adam. 1500 lira kadar vermistim, 3 sene oldu eskitemiyor.
Ben kendime cok kaliteli almam cunku kadinlar icin cok secenek ve model var,sIkiliyorum ayni seyi giymekten, veriyorum atiyorum filan, ama erkekler sIkilmiyor ki, onlara kalitelisinden almak gerek.
Kendime alirken para kiydigim sey kislik mont ,ayakkabi ve goz alti kapaticisi.
Bu ucunde gozunun yasina bakmam paranin ama parfumdu tshirttu pantolondu sosyete pazarindan da alirim.

Gerçekten hiç doğru değil benim düşünceme göre de. Alışveriş esnasında bence uyarın tatlı bir dille. Çok pahalı istersen biraz daha gezelim filan diyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…