Marka takıntısı!!

400 TL ye dogacak bebegıme neler alırım neler

Marka ürünlerde dikis kalitesi ve kesimden farkettiriyor. Yoksa ucuzda da pahalida da polyester ve sentetik kumaslar kullaniliyor.
Ben markasından ziyade urunun kumasina hammaddesine bakiyorum.

sürekli alışveriş yapmıyorsa, gerçekten ihtiyacı olduğunda alıyorsa; sıkıntı etmeyin.
marka takıntım yok. arkadaşım bi dona 300 küsür lira veriyor us polo diye. ayol altından imal edilse o kadar para vermem. a101 de üçlü don setleri oluyo hayır benim dötüm hak etmiyo mu marka donu şimdi yalan yok hakediyo ama işte ben sevmiyorum o kadar insan açken o kadar insan sokaklarda yaşarken ben marka diye o kadar büyük paralar saçamam şahsen etrafa -_-

Eger sizi bu harcamalar sarsmiyorsa alsin, ben de sagdan soldan birsuru sey toplamak yerine kaliteli marka almayi seviyorum. 5 yerine 1 aliyorum ama kaliteli marka aliyorum. Eger esiniz ihtiyaci olani aliyorsa ben sorun goremedim.
Bende ucuz almam ama A markasıyla B markAsı arasında fiyat farkı çok oluyor A değil de B yi tercih ederim yine kaliteli giyinirim

Benim ki Mavi,Levis böyle yerlerde takılıyor Mavi yine bir nebze uygun da Levis uçmuş fiyat anlamında

Eşimin bir arkadaşı var ve adam aşırı marka takıntılı, bir tane Gucci tshirt almış sürekli onu giyiyor :))))) eşime de sürekli der bak Gucci aldım falan diye.
Eşim de demiş Allah aşkına sen Gucci giyme, her gün yaz kış demeden yıkayıp yıkayıp hiç üstünden çıkartmıyorsun artık tiksindim. Paran yetmiyorsa yeteni al demiş.
Ki doğru. Böyle sadece marka diye bir tane alıp sürekli onu giymek bana itici geliyor. Param kadar alırım ben. Borca da girmem, yoksa da almam. En mantıklısı.

mavi , levis , Jack jonesi örnek vermiştim.
ama dediginiz gibi olmayanlar 40 liraya da alır , demek istediğim her ay alınmadığı için konu sahibinin abarttigini düşünüyorum.
Aynen bu markalardan alıyor ama mesela şöyle jack jones mont almıştı aradan 5 ay geçti bir de aynı markanın deri montunu almış 1 sene sonra da Levis kot mont almış 400 tl ye bu gibi alışverişler yani benim şahsen her çeşit montum yok kışı bir montla geçiriyorum

Iyi de alma aralığı çok kısa değil ki kendinizi boşuna uzuyorsunuz.
Mesela haftada 1 alsa , maddi imkanlar sizi zorlarsa tamam dicem de 1 yıl geçiyor aradan :))
Belki siz alışveriş sevmiyosunuz ama Eşinizin aldığı çok abartı şeyler yok.

ya herkesin özel zevkleri oluyor. özel derken öncelik diyelim.
kimi dışarıda yiyip içmeyi sever, kimi dışarıda bi yemeğe 50 tl vereceğime üstüme başıma bişey alırım veya özellikle erkekler elektroniğe düşkündür....
sizden kısıtlamıyormuş ne güzel bence içiniz rahat etmiyorsa eşinizle güzelce konuşun yarın bir gün acil bi paraya ihtiyacımız olur deyin, maaşı aldığınız gibi bir birikim hesabına 300-500 koyun . hep net rakamı koymayabilirsiniz ama bence koyun atıyorum ikinizin maaşının toplamının %15 gibi bi rakam zorlamıyorsa hep o rakamı koyun ve unutun .
cidden binbir türlü hal var.

Dert ettiğin de bu olsun. Parasi var sağlığı yerinde calisiyor sen iste sana da aliyor. Burda sorun nerede?
Bazen sıkışıyoruz ve en önemlisi birikim yapamıyoruz ikinci çocuğumuz olacak endişelerim var. Ama tabi eşim de haklı sadece içim içimi yiyor bir pantolona o kadar verince söyleyip üzülmesini de istemiyorum. Sorundan ziyade sizlerin fikirlerini merak ettim

Bende severim ama onun gibi rahat harcayamıyorum bir ihtiyacımı söylesem önümüzdeki ay alalım der kendisi elinde poşetlerle gelir biraz bu da etken sanırım

Adamin 5 ayda 1 yada senede 1 aldigi şey sizi nasıl sıkıştiriyor, birikim yapamiyorsunuz? Alincada tek parça aliyormuş zaten. Bence cimrilik var sizde icinize oturuyor o para ya da maddi durumunuzun sizin dediginizden cok cok daha kötü olmasi lazim.

Valla ben de marka takıntılı oldugum için birsey diyemıyorum eşine:)
bir bota 600-700 tl veriyorum
giyim kuşam önemli benim için de.
Bende marka alırım yeni bot aldım mesela 4 sene giysem eskimez 200 tl verdim. Kaliteyse evet çok kaliteli tartışılmaz. 600-700 e olanın farkı sanırım isim yapmış markalardan olması
Örneğin eşim Kemal tancadan bir ayakkabı almıştı ayakkabı bir ayda bozuldu bir daha yemin etti almam diye ama benim 200 tl lik canım ayakkabım ondan sağlam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…