- 15 Aralık 2016
- 4.036
- 10.437
- 208
- Konu Sahibi Amazing family
-
Hiç cimri değilim. Sanırım ben birşey alırken bütçemizi düşünüyorum o düşünmeyip rahat davranınca zoruma gidiyorAdamin 5 ayda 1 yada senede 1 aldigi şey sizi nasıl sıkıştiriyor, birikim yapamiyorsunuz? Alincada tek parça aliyormuş zaten. Bence cimrilik var sizde icinize oturuyor o para ya da maddi durumunuzun sizin dediginizden cok cok daha kötü olmasi lazim.
Hiç cimri değilim. Sanırım ben birşey alırken bütçemizi düşünüyorum o düşünmeyip rahat davranınca zoruma gidiyor
Aynen ben de giyemem hep aynı ayakkabıyı,elbiseyi,montu.Eşimin bir arkadaşı var ve adam aşırı marka takıntılı, bir tane Gucci tshirt almış sürekli onu giyiyor :))))) eşime de sürekli der bak Gucci aldım falan diye.
Eşim de demiş Allah aşkına sen Gucci giyme, her gün yaz kış demeden yıkayıp yıkayıp hiç üstünden çıkartmıyorsun artık tiksindim. Paran yetmiyorsa yeteni al demiş.
Ki doğru. Böyle sadece marka diye bir tane alıp sürekli onu giymek bana itici geliyor. Param kadar alırım ben. Borca da girmem, yoksa da almam. En mantıklısı.
Nişanlıma sevgililer günü için 85 liraya üst aldım. Bence normal. Ama pantolona 400 veriyorsa iki sene giymesi lazım en az. Ben iki senede toplam o kadar veririm pantolona çünkü. Altı ayda bir 400 liralık pantolon alıyorsa sıkıntı.Herkese iyi akşamlar
Kızlar eşim kendine ne alırsa marka alır. Öyle ucuz da değil bir pantolona 400 lira tişörte 80 lira gibi
Daha aşırıya kaçtığıda oluyor.
Durumumuz şu ara iyi değil aslında ama idare edecek aşamadayız. Sadece birikim yapamıyoruz. Bana da istediklerimi alıyor fakat ben bu kadar pahalıya kaçmadım hiç.
Sürekli sürekli alışverişte yapmıyor arada alıyor tam alıyor. Birşey deyip kırmakta istemiyorum. Sizce susmakta hata mı ediyorum. Konuşsam ne dicem adam çalışıyor hakediyor alsın modundayım. Bu kadar pahalı olması da içime sinmiyor
Siz ne düşünüyorsunuz ?
New Balance ayakkabıya 300 lira vermiştim çalışıyorken en rahatı olsun diye. Bir hafta içinde rengi değişmeye başladı inanılır gibi değil. Neler yaptım başa çıkamadım. Başka bir gün Tanca’dan 200’e çanta aldım haftasına soyulmaya başladı. Yani markayı değil kaliteliyi bulmak lazım. Otuz liraya aldığım ayakkabıyı 2sene giydiğimi de bilirim.Nefret ediyorum marka takıntısindan. Benimde marka bikac bişeyim var bide kabanim olsun dedim gittim aldım iyide para verdim tüylü bamya gibi geziyorum kucağımda kediyle gezsem o kadar tüy dokmez faturasını da kaybettim değişimde yapamıyorum . 1 ay sonra da kabanı yarı fiyatına gördüm evlat acısı gibi oturdu bidaha marka falan tövbe yani.
120 liraya aldığım kabanı 2 yıl giydim hemde tüysüz.New Balance ayakkabıya 300 lira vermiştim çalışıyorken en rahatı olsun diye. Bir hafta içinde rengi değişmeye başladı inanılır gibi değil. Neler yaptım başa çıkamadım. Başka bir gün Tanca’dan 200’e çanta aldım haftasına soyulmaya başladı. Yani markayı değil kaliteliyi bulmak lazım. Otuz liraya aldığım ayakkabıyı 2sene giydiğimi de bilirim.
Sizi rahatlatmamızı istiyorsunuz aslında. Ben birikimden yanayım. Mesela şöyle olabilir: Misal senede ikinizin de iki biner lira alışveriş hakkınız olabilir ve bu limiti aşmamal üzere anlaşırsınız. Bu para da ayrı ayrı hesaplarda durur sadece alışverişe harcanır. O dakikadan sonra ister iki bin lirayı tek seferde harcasın ister bi senede, umrunuzda olmaz. Diğer masraflardan da bağımsız olur. Böylece birikiminizi normal paranızdan yapabilirsiniz.Bazen sıkışıyoruz ve en önemlisi birikim yapamıyoruz ikinci çocuğumuz olacak endişelerim var. Ama tabi eşim de haklı sadece içim içimi yiyor bir pantolona o kadar verince söyleyip üzülmesini de istemiyorum. Sorundan ziyade sizlerin fikirlerini merak ettim
Bak inanır mısın iki hafta önce 50’ye aldığım pantolonun dokusu dahil birebir aynısını 90’a gördüm dün başka bir markada. Çok büyük bir fark tıpatıp aynı ürün için. Gel de markayı küfretmeden al şimdi.Maşallah herkes marka giyiniyormuş :)
Bi pantolona 400 lira israf bence. Pantolonun normal fiyatı 60dır etiketi yapıştırınca 400. Bu kadar marka delisi olmamak gerek.
Öyle tabi. Kozmetikte bile 100 lira olan bi palet indirimde 30a düşüyor çok uçurum farklar. Pahalı diye almadığım kabanı 50tlye aldım 300den düşmüş.Bak inanır mısın iki hafta önce 50’ye aldığım pantolonun dokusu dahil birebir aynısını 90’a gördüm dün başka bir markada. Çok büyük bir fark tıpatıp aynı ürün için. Gel de markayı küfretmeden al şimdi.
Geçen bahar Mango’dan uzun kaban aldım çok şık bir model. 90’a düşmüştü 250’den. Markaysa indirim zamanı da marka. Dün Berska’dan 15 liraya keten şort aldım. Sezonda 60 tl.Öyle tabi. Kozmetikte bile 100 lira olan bi palet indirimde 30a düşüyor çok uçurum farklar. Pahalı diye almadığım kabanı 50tlye aldım 300den düşmüş.
tatlı dille uyar sonuçta gelecek diyede birşey var bu müsrif haller senin geleceğini etkileyecek durumdaysa tatlı dille uyarabilirsin... yada büyük birşey yap ve borc odet ona istesede harcayamaz ozaman.Herkese iyi akşamlar
Kızlar eşim kendine ne alırsa marka alır. Öyle ucuz da değil bir pantolona 400 lira tişörte 80 lira gibi
Daha aşırıya kaçtığıda oluyor.
Durumumuz şu ara iyi değil aslında ama idare edecek aşamadayız. Sadece birikim yapamıyoruz. Bana da istediklerimi alıyor fakat ben bu kadar pahalıya kaçmadım hiç.
Sürekli sürekli alışverişte yapmıyor arada alıyor tam alıyor. Birşey deyip kırmakta istemiyorum. Sizce susmakta hata mı ediyorum. Konuşsam ne dicem adam çalışıyor hakediyor alsın modundayım. Bu kadar pahalı olması da içime sinmiyor
Siz ne düşünüyorsunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?