selam canım sonucuna çok üzüldüm allah hayırlısını versin diyelim.ben 3 ncü aşılamayı yaptırdım malesef devlet karşılamadı ii araştır derim canım..arkadaşlar 2 saat önce hastaneyi arayıp hem randevu aldım hemde hemşireyle görüştüm.eşimle ben 3.aşılamayı devlet karşılamıyor diye biliyorduk onun yerine direk tüpbebeği düşünüyorduk hemşire 3.aşılamayıda devletn karşıladığını söyledi akşam eşinle görüşün karar verin dedi.bizde 3.aşılamayıda yaptırmaya karar verdik hayırlısı olsun inşallah tüpbebeğe gerek kalmazda 3.aşılamada yüzüm güler.dualarınızı bekliyorum arkadaşlar yarın inşallah ilkinde olduğu gibi kist olmamıştırda hemen iğnelerime başlarım yarın gelince sizlerle gelişmeleri paylaşırım
kızlar merhaba ben 2.aşılama tedavisi için adet olmayı bekliyodum ama 2.aşılamadan vazgeçtim bugün diyetisyene gittim ve çok kg almışım doktor bu şekilde hamile kalırsam pkolu olduğum için ilerde belki bebeğin düşük tehlikesinin olabileceğini,şeker çıkıp diyabet yüzünden insülin kullanmak zorunda kalabileceğimi söyledi..insülin direncine karşı ilaç kullanıyorum ama o yetmezmiş..en azından 10kg vermem lazım hem sağlıklı bir hamilelik geçirmek için hemde kolay hamile kalmak için..çok katı bir diyete başlıyorum yarın..inşallah kolayca kg veririm ve hamile kalırım..desteklerinizi bekliyorum bana moral verin lütfen..anne olmak için artık herşeyi yapıcam..
güzel dileklerin icin ve beni listeye ekledigin icin tskler. allah hepimizin yardımcısı olsun canım. benim komşumuda pko 2kez aşılama ve 2 kezde tüp bebek yapdırdı hıc bırı tutmadı. 5 senedir ugrasıo. oda tedvıye ara verdi kilo verim dedi 4ayda 13 kilo verdı diyetsiyen yardımıyla. önceden adet görmüyodu ama artık ilac kullanmadan düzenlı olarak şimdi 3 aydır adet görüyo. bende gecenlerde bi tv programmında izledim prf. pkoda kilonun cok önemlı oldunu söyledi. kılo verdıkden sonra tedavisis hamile kalanlar bile varmış. onun ıcın sen ellinden geleni yap allah hayırlısını versin inşallah. pkolu bi hasta sakın benim hıc bı zaman cocugum olmıcak diye bi düsünceye sahib olmasın dedi doktorlar. valla ben o programmı izledikten sonra fikirlerim degişti. bide Laparoskopi dye bi tedavi yönteminden bahsettiler oda cok dikkatımı cektı. fazla bilinen bi tedavi yöntemi degilmiş herhade maddiyattan dolayı diye düşünüyorum. basit bi yöntemmi ve bunlada hamile kalan cok olmuş. 5 kez tüp bebek yapıpda sonuc alamayan bi aile bu yöntemle cocuk sahibi olmuş.
canım hayırlısı olsun hakkında ama kiloya bu kadar takma bence.ideal kilosunda olupta çok sorunlu hamilelik geçiren hatta düşük yapanları aynı zamanda 94 kiloyla hamile kalıp çok sağlıklı hamilelik geçirip doğum yapanları tanıyorum. tamamen nasip kısmet işi bu.
sselam kızlar nasılsınız?ya nerden çıktı bu kilo işi çok moralim bozuldu bende kiloluyum ve iradeli deilim nasıl zayıflayacam ben yaaa
merhaba kızlarr.... bende aranıza katıldım. aşılamam dün gercekleşti. rabbim herşeyin hayırlısını versin bizlere...
kızlar merhaba ben 2.aşılama tedavisi için adet olmayı bekliyodum ama 2.aşılamadan vazgeçtim bugün diyetisyene gittim ve çok kg almışım doktor bu şekilde hamile kalırsam pkolu olduğum için ilerde belki bebeğin düşük tehlikesinin olabileceğini,şeker çıkıp diyabet yüzünden insülin kullanmak zorunda kalabileceğimi söyledi..insülin direncine karşı ilaç kullanıyorum ama o yetmezmiş..en azından 10kg vermem lazım hem sağlıklı bir hamilelik geçirmek için hemde kolay hamile kalmak için..çok katı bir diyete başlıyorum yarın..inşallah kolayca kg veririm ve hamile kalırım..desteklerinizi bekliyorum bana moral verin lütfen..anne olmak için artık herşeyi yapıcam..
hoşgeldin canım aşılaman hayırlı olsun....
pko da kilo verirsen hem hamile kalma şansın artar hemde gerçekten daha rahat bir hamilelik geçirirsin bence çok doğru bir karar vermişsin azmettikten sonra yapamayacağımız şey yok hadi bakalım bize verdiğin kiloları yazarsın artık ama mümkünse sporda yap hayatım çok faydası olur eminim
selam canım sonucuna çok üzüldüm allah hayırlısını versin diyelim.ben 3 ncü aşılamayı yaptırdım malesef devlet karşılamadı ii araştır derim canım..
çok sağol canım özellikle telefonda belirttim yoksa direk tüpbebek olcaktı eşimle öyle karar vermiştik hemşire öyle söyleyince bizde bu hakkımızıda kullanalım olmazsa tüpbebeğe geçeriz dedik bugün yine elime raporumu verdiler rapor ünitesine teslim ettim 3 gün içerisinde eczane sisteminde görünür dediler diğer aşılamalarda olduğu gibi gittim eczanede kapora verip gonal-f iğnemi aldım az öncede vurdurdum.2 aşılamadan sonra tüpbebek raporu veriyorlar bana hemen zaten hasta kabulde sordular 3.aşılamamı tüpbebekmi diye ona göre ücreti bildireceklerdi bende 3.aşılamayıda develt karşılıyor deyince bende aşılama yaptıracağım dedim 20günü geçtiği için muayene ücreti ödedim önce 43 tl idi dün kanunçıktı tvde izlemişti yüzde 70 alırken özel hastaneler şimdi yüzde doksan olmuştu bizim muayenede 55 tl olmuş ben başka ücret ödemedim tıpkı diğer aşılamalarım gibi.hayırlısı olsun artık inşallah bu sefer yüzümüz güler
selam elizan bende kiloluyum ama su perisinede yazdığım gibi tamamen şans işi ideal kilosunda olup ilk çocuğunu düşüren ikinciyide dokuz ay yatarak doğuran bi tanıdığım var ayrıca 94 kiloyla hamile kalıp çok sağlıklı bir hamilelik geçiren sağlıklı bi doğum yapanıda tanıyorum.bu yüzden düşünmemeye çalışıyorum bu konuyu.hele bi hamile kalalımda kendimize en iyi şekilde bakarız
çok teşekkür ederim canım desteğin için..çok zorlayacak beni biliyorum ama bebek için herşeyi yapıcam..önce kg verip biraz sağlığım düzelsin ondan sonra belkide kendiliğinden hamile kalırım..doktorum hamileliğinin başlarındada 4-5kg verirsin beslenmeyle dedi bakalım..çok hırslıyım ve istekliyim..allahım yardım etsin bana..
Arkadaşlar cahillimi mazur görün ama bu pko dediğiniz şey nedir
merhaba su perisi.şuan kaç kilosun bilmiyorum ama demek ki rahatsız edecek durumda.pko için çok çok önemli kilo vermek.inşallah başarılı olursun.benimde tutmazsa ayni senin gibi düşünüyorum.sıkı bir diyete başlıycam.bende de pko ve insülin direnci var.75 kiloyla hamile kaldım.83 kilo ile doğuma girdim.doğumdan sonra 72 kilo idim.çocuk resmen benim yağlardan beslendi :)) çok şanslıydım bu konuna. Yine aynı şansı yaşarmıyım bilemiyorum. Yani demem o ki hamilelikte herzaman kilo önemli degil.bi komşumuz vardı çok kiloluydu ve evde dogum yapmıştı. şans işi anlayacağın..
sen şanslısın canım ben malesef cepten yaptırdım 3 ncüyü anlamadım bu işi beni niye karşılamadı 2 nci tuttuğu içinmi acaba neyse olan oldu inş bu sefer ALLAH yüzüne bakar hamile kalırsınben tüp bebek e karar verdim dr la konuşmaya gidicem raporumu haziranda çıkarması için.
Kızlar son iki saatir inanılmaz kötüyüm.Neden derseniz içinizde hamile olduğuna en az sevinecek kişi benim sanırım.Çünkü hamile kaldığım andan itibaren her hareketim kısıtlı olacak.Hamileliğimin 2 ya da 3. ayında rahim ağzına dikiş atılacak genel anestezi altında yani Serklaj !!! .Onu yaptırınca 9 ay 10 günlük doğurabiliyormuyum tabiki hayııııır tamamen şans.Şöyle bir 11 yıl öncesine gittimde neler yaşadım neler...
Bu arada ben pko değilim fakat ilk hamile kaldığımda 45 kilo idim.52 kilo iken 31 haftalık erken doğum yaptım. Şu an 50 kiloyum.Görüntü fena değil de...Yani diyeceğim o ki herşeyin fazlası maalesef bünyelerde sıkıntıya yol açıyor.Nasıl kilolu bir bayan da düşük ve erken doğum riski varsa düşük kilolu bir bayanda da risk aynı.Yani ayarda olmamız gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?