akreb bunları düşünmek için çok çok erken daha.hamile kalıncada sorunların bitmeyeceğini biliyoruz zaten.çünkü doğal hamileliklerde bile belli riskler varken biz tedaviyle hamile kalacağız tabi kalabilirsek.üstünede ekstradan sağlık problemleri ve kilo sorunları eklenince durum pek parlak görünmüyor.
hoşgeldin aramıza inşallah aşılaman tutar
inşallah en kısa sürede hamile kalırsın.
kızlar yumurtalıklarda polikistik görünüm ne demek
mcan84 çok teşekkür ederim.ben aşılamalarımda çok sıkıntı yaşadım hiç dinlenemedim acaba dinlenmediğim içinmi tutmadı diye düşünüyorum.ve çok üzülüyorum.doktorlar normal yaşantınıza devam edin dediler ama ben yinede çok fazla ayaktaydım mecburen yani.o kadar çaba boşa gitti acaba dinlenseydim tutarmıydı diye kafayı yicem.
canimmm benimmm allah kolaylik versinnnn,bu kilolardan bende sikayetciyim valla,ama ilac etki ediyo bana insulin ilaci aliyorum 3aydir duzenli olarak, daha once boyle duzenli alamadigim icin kilo verememistim, ama suan iyiyimm... Zorda olsa verebiliyorum , insallahh sende verirrsin, doktorum 3kilo vermek bile hamilelige olumlu etki yapar demisti:)diyetin nasil?? Cok mu zorlayici??
Merhaba su perisi.şuan kaç kilosun bilmiyorum ama demek ki rahatsız edecek durumda.pko için çok çok önemli kilo vermek.inşallah başarılı olursun.benimde tutmazsa ayni senin gibi düşünüyorum.sıkı bir diyete başlıycam.bende de pko ve insülin direnci var.75 kiloyla hamile kaldım.83 kilo ile doğuma girdim.doğumdan sonra 72 kilo idim.çocuk resmen benim yağlardan beslendi :)) çok şanslıydım bu konuna. Yine aynı şansı yaşarmıyım bilemiyorum. Yani demem o ki hamilelikte herzaman kilo önemli degil.bi komşumuz vardı çok kiloluydu ve evde dogum yapmıştı. Şans işi anlayacağın..
Kızlar son iki saatir inanılmaz kötüyüm.Neden derseniz içinizde hamile olduğuna en az sevinecek kişi benim sanırım.Çünkü hamile kaldığım andan itibaren her hareketim kısıtlı olacak.Hamileliğimin 2 ya da 3. ayında rahim ağzına dikiş atılacak genel anestezi altında yani Serklaj !!! .Onu yaptırınca 9 ay 10 günlük doğurabiliyormuyum tabiki hayııııır tamamen şans.Şöyle bir 11 yıl öncesine gittimde neler yaşadım neler...
Bu arada ben pko değilim fakat ilk hamile kaldığımda 45 kilo idim.52 kilo iken 31 haftalık erken doğum yaptım. Şu an 50 kiloyum.Görüntü fena değil de...Yani diyeceğim o ki herşeyin fazlası maalesef bünyelerde sıkıntıya yol açıyor.Nasıl kilolu bir bayan da düşük ve erken doğum riski varsa düşük kilolu bir bayanda da risk aynı.Yani ayarda olmamız gerek.
http://www.cyprusivf.net/polycystic_ovary.jpg burdan anlayabilirsin cnm
arkadaşlar konumuzla alakası yok ama inanın akşam haberlerinde izlediğim şehit çocukları gözümün önünden hiç gitmiyor.belki siz de izlemişsinizdir.çocuklar tabutlara koşuyorlar ama hangisinin babalarına ait olduğunu fotoğraflara bakarak bulmaya çalışıyorlar.hele 5 yaşındaki kız çocuğunun babasının fotoğrafını görünce babama gidecem diye ağlayışı.....çok acı manzaralar ağlayarak izledim.Allahım bizlere taşıyamayacağımız yükler vermesin..bizim hep bi umudumuz var bir gün anne olacağız diye fakat onların babaları için umutları kalmadı....çok duyguluyum şu an..halimize şükretmemiz gerektiğni bi kez daha anladım...Allahım bizleri sevdiklerimizden ayırmasın...onlara da sabır versin
kesinlikle şans kısmet işi.aynı milletin bir gecede hamile kalıp bizim yılarca hamile kalabilmek için debelenmemiz gibi bir durum bu.
Kızlar son iki saatir inanılmaz kötüyüm.Neden derseniz içinizde hamile olduğuna en az sevinecek kişi benim sanırım.Çünkü hamile kaldığım andan itibaren her hareketim kısıtlı olacak.Hamileliğimin 2 ya da 3. ayında rahim ağzına dikiş atılacak genel anestezi altında yani Serklaj !!! .Onu yaptırınca 9 ay 10 günlük doğurabiliyormuyum tabiki hayııııır tamamen şans.Şöyle bir 11 yıl öncesine gittimde neler yaşadım neler...
Bu arada ben pko değilim fakat ilk hamile kaldığımda 45 kilo idim.52 kilo iken 31 haftalık erken doğum yaptım. Şu an 50 kiloyum.Görüntü fena değil de...Yani diyeceğim o ki herşeyin fazlası maalesef bünyelerde sıkıntıya yol açıyor.Nasıl kilolu bir bayan da düşük ve erken doğum riski varsa düşük kilolu bir bayanda da risk aynı.Yani ayarda olmamız gerek.
evet cnm pko için gerçekten kg vermek önemli ve ben bunu bile bile başlayamadım bir türlü kısmet bugüneymiş..ne kadar çok kg verirsem o kadar sağlıklı bir hamilelik dönemi geçiririm diye düşünüyorum..ve o kadar kolay hamile kalırım inşallahh tedaviye gerek kalmadan..
mrb arkadaşlar ben yarın test yaptırıcam inşallah pozitif çıkar allah hepimizin gönlüne göre versin
pko demek polikistik over sendromu demek yani yumurtalıklarda çok sayıda kist olması demek
mcan84 çok teşekkür ederim.ben aşılamalarımda çok sıkıntı yaşadım hiç dinlenemedim acaba dinlenmediğim içinmi tutmadı diye düşünüyorum.ve çok üzülüyorum.doktorlar normal yaşantınıza devam edin dediler ama ben yinede çok fazla ayaktaydım mecburen yani.o kadar çaba boşa gitti acaba dinlenseydim tutarmıydı diye kafayı yicem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?