kızlar şimdi tahlil laboratuarından aradılar. sonuç negatif. neyse biliyor musunuz çok üzülmedim çünkü adetlerim temmuzdan beri düzensizdi, geçen ay da 35. gün lekelenme, 36. gün adet oldu. bu ay da 35. gün lekelenme oldu. adetim düzene girerse çok mutlu olacağım, çünkü bu durumda inşallah er ya da geç kendiliğinden olacaktır. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
canım 3 gün fark düzensizlik anlamına gelmez bence, tek başına bakarsak. günlerde çok fazla dalgalanma olmuyorsa 28-31 normaldir diye biliyorum. ama mümkünse bir dr kontrolünden geçip kafanı rahatlatabilirsin.
canım benim temmuzdan beri adetlerimin miktarları azalmıştı. günleri de sapıtmıştı. sonucunda prolaktinimin yüksek olduğunu öğrendim ve bundan dolayı yumurtlayamadığımı. 2.5 aydır prolaktin için dostinex içiyorum. galiba benim yeni adet döngüm 35-36 gün oldu. yumurtlama olduğu sürece sıkıntı yok tatlım. bir seferlik az gelme veya geç gelme de stres, hava değişikliği gibi nedenlerden olabilir. önemli olan genelde düzenli olması. soğan kürü yapan arkadaşlarım var kk'da çooook tavsiye ettiler, çok olumlu konuştular. dene bakalım, inşallah faydasını görürsün.
benim prolaktin dışında hiçbir sorunum olmadığını söylemişti doktorum (beynimde prolaktin salgılayan minik bir tümör varmış). ama yeni dr gidip tüm kafamdaki soruların yanıtını almak istiyorum. sizlere de söylediklerini yazacağım.
bana dediysen evet canım evelgün kahve pembe akıntı oldu.dün kanama şekliinde geldi ama benim normalde 2 günde 20 orkid abartısız biter parça parça çok olurum parça gelmedi.dünden bu yanada 5 orkid ancak oda ben değiştim .aman varsa zaten çıkar yoksa zaten adet oldum :))) takmıycam .olmadıgımdan az oldugumdan sanırım belim sırtım gögsüm hala agrıyor.valla ben sogan kürü yapacam bu eşime dün 1 çuval sogan aldırdım
canım ilk önce adetlerin düzene girmeli doktora git bence ve 35 günden fazla olunca zaten yumurtlama olmuyomuş diye duydum ben
teşekkür ederim canım.. Zaten bikaç ay daha olmazsa gidicem dr a. Bundan evel bi ayın 2 sinde geliordu diğer ay 10 unda.. Bu son 2 aydır geçen ay 5 inde geldi buay 4 ünde.. Yani belkide kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama .. En azından artık tarihler birbirine yakın.. önümüzdeki ayda düzensiz gelirse gidicem artık
resmen seninle aynı durumdayım bendede prolaktin yüksekliği var
kızlar şimdi tahlil laboratuarından aradılar. sonuç negatif. neyse biliyor musunuz çok üzülmedim çünkü adetlerim temmuzdan beri düzensizdi, geçen ay da 35. gün lekelenme, 36. gün adet oldu. bu ay da 35. gün lekelenme oldu. adetim düzene girerse çok mutlu olacağım, çünkü bu durumda inşallah er ya da geç kendiliğinden olacaktır. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
canım 3 gün fark düzensizlik anlamına gelmez bence, tek başına bakarsak. günlerde çok fazla dalgalanma olmuyorsa 28-31 normaldir diye biliyorum. ama mümkünse bir dr kontrolünden geçip kafanı rahatlatabilirsin.
canım içimi çok rahatlattın ya çok sağol.. Rabbim hepimize istediğimizi verecek ben eminimki burdaki herkez sıraylan hamiş müjdesini verecek ve biz en geç bir kaç ay sonra gebelik-doğum hazırlıkları- bebiş cinsiyetleri.. nisan hamişleri vs gibi topikler açmış olucaz.. Rabbimmm inşallaaahh yaa
ne zaman evlendin esrarengiz ben eylülde evlendim hemen hamile kaldım senin gibi 21 aralıkta kürtaj oldum
seda ben ilk adet olduğum günden beri adetlerim hep düzenliydi. 27-28-29 günde bir adet olurdum. Aniden adet düzenim değişti ve miktarı azaldı. Dr uma söylüyorum, yumurta takibi yapıyor, yumurtlama olmdığını görüyor. Ve nasıl olsa bunun sorunu yoktur deyip bana hormon tahlili yaptırmıyor. Ben de kk okuya okuya gidip kadına bana hormon tahlili yapın, hormonal dengesizliğim olabilir dedim. Yok canım sen sürekli takiptesin, herşeyin normal, sadece yumurtalık tembelliğin var takviye edelim diyor. Ama yine de baktırıyor hormonlarıma. Benim prolaktin 145 çıktı aralık sonu. Senin kaç? Dostinex içiyorum, şubat başı 42'ye düşmüş. Pazartesi yeniden ölçtüreceğim.
Senin prolaktinin kaç? çok yüksekse mr çekildi mi? Benim hipofiz bezimde adenom (tümör) var canım. şükürler olsun ki böyle pimpirikliyim de erken fark ettim, yoksa dr lar 1 sene denemeden hiçbir tahlil yapmıyor. Sinir ettiler beni.
selam kızlar. Ben yeni üyeyim. Hamile miyim değil miyim bi an önce öğrenmezsem ölücem meraktan. 18 aralıkta malesef bebeğimin kalp atışları olmadığından 7-8 haftalıkken kürtaj oldumdaha sonra ocak 28'de regl oldum. Yani 41. Günde. Periyodum 36-37. Günde bir aslında. Ama kürtajdan sonraki ay böyle geç olması normalmiş. Hala regl olmadım ve bugün itibariyle tam 38 gün oldu. P.tesi günü yani üç gün önce test yaptım ama sonuç negatif çıktı. Pek belirtim yok öyle göüğslerde hassasiyet, şişlik falan. Sadece biraz gazım var ve mide bulantılarım var biraz da. Ama çok istediğim için psikolojik de olabilir diye ümitlenmek istemiyorum. Bi de aynı şeyleri tekrar yaşarmıyım acaba diye korkuyorum. Biri bana yardımcı olsun lütfenn..
iyi bari sıkıntısız bi kişi çıktı :) unlugul sana dert yancam bugün ozaman.. neden bukadar karamsarım bugün bilmiorum ama yumurtlama dönemi için ne önerebilirsin? düzensiz adetlerde nasıl bişi oluyo bilgin varsa paylaşırsan sevinirim..
merhabalar kızlar..ben yumurta tembellıgı tedavısı goruyordum..klomen kullandım ve gebe kaldım ancak 6 ay once düşük yaptım 8 haftalık hamıleydımbu hastalıgın etkılerınden bırı adet düzensızlıgı bılıyosunuz..ben hıc ama hıc ılac kullanmadan adet olamazdım ama düşükten sonra bu degıstı,kendılıgımden adet olmaya basladım,benım için sevındırıcı bı gelısme bu tabık:) buay yumurtlama gunumnu hesapladım ve bu donemde yanlarımda kasıklarımda karnımın alt tarafında agrılar olusuyo,sıcak basıyo,sureklı uyuyorum,mıdem yanıyo,bulantı hıssı var ..ınsallah buay güzel haberı alırım dıye düşünüyorum..sizce artık hersey normale dondumu dersınız?tecrübelerınıze guvenıyorum
Canım hangi akne ilacı bilmiyorum ama akne için kullanılan bir ilacın bebekte merkezi sinir sisteminde ciddi hasar oluşturduğunu ve bu ilacın gebe kalmadan en az bir ay öncesinden kesilmesi gerektiğini okumuştum. Dr. Alper Mumcu'nun yazısıydı, hatta dur ekleyeyim o bölümü: "İzotretionin (isotretinoin)
İzotretionin retinoidler grubuna dahil bir maddedir. Akne tedavisinde ağız yolu ile kullanılır. Teratojen yani bebekte anomaliye neden olma etkisi bilindiğinden gebelikte kullanımı kesinlikle kontraendikedir. Bebekte merkezi sinir sitemi, timus, yüz, kafa, ve dolaşım sistemi anomalilerine neden olur. Vücutta yarılanma ömrü 1 gün gibi kısa bir süre olmasına rağmen güçlü teratojen potansiyeli nedeni ile gebe kalmaya karar vermeden 1 ay öncesinden ilaç kullanımının kesilmesi önerilir. "
kızlar cvb beklıyorum ama:18:
Selam warse,
Belirtilerin aynı gebelik belirtisi ama psikolojikte olabilir. Gerçi belirtiler kişiden kişiye göre bile değişiyor.kimisinde hiç belirti olmuyor, kimisinde geç belirti oluyor ..Bu ay adetini ne zaman olman gerekiyor.. İnşallah dilerim güzel haberini alırız.Ama olmazs ada lütfen üzülme denemeye devamm
martın 16 sı..daha regl donemıme var..
bende 15 martı bekliyorum kızlarlar , ama karnımda şişlik var ve sağ tarafımda batmalar ve pıtpıt atmalar oluyor,dayanamayıp ceratin ultra erken test yaptık negatif çıktı((
inşallah doğru değildir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?