Mart nisan ayında tüp bebeğe başlıycaklar hadi birlikte ilerleyelim

Embriyonun zarının inceltilmesi - assisited hatching (aha) kimlere ve nasıl uygulanır?

Assisted hatching (AHA): Embriyonun rahim duvarına tutunmasını kolaylaştırmak için, etrafını saran zarın inceltilmesi ya da açıklık oluşturulması işlemidir. AHA'nın uygulandığı durumlar:
• 35 yaş ve üzerindeki olgulardan elde edilen embriyolar
• Embriyoyu saran zarın kalın olduğu durumlar
• Yavaş bölünen embriyolar
• Daha önceki denemelerinde iyi kalitede embriyo transferine rağmen gebelik elde edilememiş olgular
• FSH hormonu sınırda ya da yüksek olan olgular (12 MIU /ml ve üzeri)
• Embriyo biyopsisi yapılacak embriyolar
• Dondurma - çözme sonrası elde edilmiş embriyolar.
AHA kimyasal, mekanik ya da lazer yöntemiyle yapılabilir. Bu işlemin özellikle kalın zarla çevrili ve yavaş gelişen embriyolarda, embriyo ile rahim duvarı arasındaki uyumu sağladığı ve tutunmayı arttırdığı düşünülmektedir.Merkezimizde transfer öncesi tüm embriyolara rutin olarak AHA (embriyo zarının inceltilmesi işlemi) uygulanmaktadır.

cumartesi bir akadaşıma transfer yapldı.prof. dr. erol bey embriyoyu çizdik tutunsun diye demiş.2. ci denemesi.benimde salı günü yumoşlar topLANACAK inşallah

merhaba canım.ALLAH ım hayırlı sonuçlar almayı nasip etsin inşALLAH.hengi merkezde tedavi görüyosun.

Çok teşekkür ederim. Amerikan hastanesine gidiyorum. Perşembe günü yumurtalarım toplamıştı, karnımda hafif şişlik ve sancı vardı, dün gece bulantı ile uyandım, akşam yemeğinde ne yediysem hepsini çıkardım. Karnımda inanılmaz bir sancı vardı. Hiç bir şekilde hareket etmeme izin vermiyordu. Ateşim yüksekti. Acili aradı eşim midemi bastıracak bir şeyler yememi ve parol almamı söylemiş. O sancı içinde kıvrılırken aklımdan 2 şey geçti, ya transferi yapmazlarsa diye korktum. Diğeri de bir daha tüp bebek denemeyecegim idi. Siz hiç buna benzer bir şey yaşadınız mi?

Çok teşekkür ederim canım sıra sizde valla

yuyo maşallah canım maşallah
bizde 1-2 aya tüp bebek yaptıracağız
eşimin sperm değerleri düşük morfoloji ve hareket
çok şey denedik ama olmadı
biz 29 yaşındayız
sizde sorun neydi canım
allah sağsalim kucağına aldırsın inşallah..

Canım, çok teşekkür ederim, bizde de problem aynı, erkek faktörü, hiç vazgeçme canım, mutlaka sende bir gün hamile kalırsın canım inşallah

Son düzenleme:
Canım, çok teşekkür ederim, bizde de problem aynı, erkek faktörü, hiç vazgeçme canım, mutlaka sende bir gün hamile kalırsın canım inşallah

amiiin canım amiin
siz hangi merkezde yaptırdınız
biz ankarada bi merkez düşünüyoruz
bide iş gereği ben eşimle aynı memlekette değilim acaba bu tedavi aşamasında herşeyi kendi başıma halledebilir miyim
yani iğneleri yapmak zormu
hepsi göbektenmi
kendinmi yapıyorsun
kaç günde bir doktora kontrole gittin
eşin özel bişeyler kullandımı
çok soru sordum farkındayım ama inan umuda çok ihtiyacım var

canım tedavin hayırlı olsun. herşey çok basit merak etme. iğneleri yapmak çok kolay canın hiç acımıyor iğneler çok ince olduğu için kolaycacık yaparsın. ben tüm iğnelerimi kendim yaptım. 10 gün iğne yaptım bu 10 gün içinde yaklaşık 3 güne bir yum. kontrolune gittım ve 2 defa e2 testi yaptırdım. en son çatatma iğnesini yaptım 36 saat sonra da yumurtaları toplamaya gittik. yumurta toplama işlemine kadar eşine hiç gerek yok :))))) bizde sebepsiz infertilite vardı o yüzden eşim hiçbirşey kullanmadı. ama erkek sperm kalitesini arttırması için keçiboynuzu özü içebilir bence benim eşim içti her sabah. senden yum. toplanırken aynı zamanda eşinden de sperm alınacak. başka kafana takılan birşey varsa sor canım. en zor zamanlar tedaviye başlamadan önce ki belirsizlik bilinmezlik zamanları. yardımcı olmaya çalışayım.

Biz Antalya'da Gelecek Tüp Bebek merkezinde yaptırdık. Burada bir kız Ankarada yaptırıyor, profil adı minnik. İğneleri sen kendin göbekten vurabilirsin, doktora son 8 gün 2 günde bir gidiyorsun, yumurtaları takip ediyorlar. Bak hiç umudu kesme, moral çok önemli, ve doktora güven

Son düzenleme:

yanıtın için teşekkür ederim canım
evet tedavi öncesi dönemde zormuş
iğneleri kendim yapabilmeme çok sevindim
peki ilaçları buz dolabındamı saklamak gerekiyor acaba..
ayrıca tedavi esnasında çok mu kilo alınıyor
yani tedavi öncesi biraz rejim yapmak iyi mi olur
ailelerimizin haberi yok
eşimle ben bu konuda yalnızız
söylememek benim fikrimdi

yuyoooo napıosunnn?????* bebeişlerrrrrr nasıllll

benim 3. gün pöööffff yanii daha 9 gün var teste. sende ham. belirtisi olarak ateş oldu mu canım? az önce okudum forumda ateş oluomuş hamileysen. doğru mu? bende yokkk ((

ankara dememin nedeni canım oradaki merkezlerde spermler kat kat büyütülerek yapılıyormuş IMSI tekniği deniliyor
bizde morfoloji %1 olduğu için çook önemli imiş
önceden tedaviden çok korkuyordum ama artık hiç bi korkum kalmadı
ben 1 sene önce rahim filmi çektirmiştim
yeniden çektirmem gerekir mi acaba
bide ilk randevu için ne zaman gitmeliyiz..
yani adetin 2. günü gidersem hemen o gün tedavim başlarmı
artık zaman kaybetmek te istemiyorum

ilaçlar buzdolabında saklanmalı canım benim. biraz kilo oluyor ama olsun nasıl olsa ham. kalmaya çalışmıomuyuz sonuçta? bende aldım ama hiç kafama takmıorum nasıl olsa ham. kalınca alıncak rejim yapmanın bi manası yok bırak aksine faydalı ne varsa ye tedavi öncesi vucudunu hazırla. bebişini dogurduktan sonra burda bi topiğimiz daha olur diyetler hakkında birlikte veririrz kiloları. benim ailemde eşimin ailesi de biliyor bizde tüp yaptırdıımızı ama seni anlıyorum canım benim biz burdayız destek istersen.

Günaydın canım, iyim valla, evdeyim dinleniyorum, hayır canım hiç ateşim yoktu, sen onu boş ver. 3 gün canım, daha çok erken, rahat ol, bebisler ile ara sıra konus haa

Günaydın canım, iyim valla, evdeyim dinleniyorum, hayır canım hiç ateşim yoktu, sen onu boş ver. 3 gün canım, daha çok erken, rahat ol, bebisler ile ara sıra konus haa

maşallah canım
tamam canım. dediğn gibi takmıcam. sürekli konuşuorum. tutun anneye kemir anneyi yapış yapış yapış die sürekli. :))))))))))))

iyki varsınız zaten
haziran ayında izne ayrılacağım evimde olacağım o zaman tedaviye başlayayım bariiii
şehir dışında herşeye dikkat edemiyorum
bu süre zarfındada kendime bi kaç kür uygularım eşimde keçi boynuzu kürü yapar
zaten bu cuma bi aksilik olmaz ise kaan aydosa gideceğiz bakalım bide o görsün eşimi
detaylı tahliller yapılır ii olur

Canım bak tedaviden önce rejim yapmaya tavsiye etmem, çünkü vücut gerekli vitaminleri ve mineralleri kaybediyor, hiç da zamanı degil. Sadece sağlıklı beslenmeye çalış, ben böyle yaptım . Bol bol kalsiyum ve protein tuket, az yağlı etler, deniz ürünler, tavuk. Yağda kızartma, fırında pişir, çorbalar, sebzeler, meyveler, kepenki ekmek, süt ürünleri. Çok yağlı yemekler, beyaz ekmek, tatlı zaten faydalı değildir. Öyle beslenirken fazla kilo almaasın ama sağlıklı ve güçlü olursun

Son düzenleme:

evet canım öyle yapayım
allah hepimizin yolunu açık etsin
peki maliyeti ne oldu canım bu tedavinin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…