Nasılda atıp tutuyosunuz madem bu kadar objektif ve vicdanlı bakıyosunuz olaya.. ozaman sadece kendinizi o kız yerine deilde konu sahibi arkdaşın yerinede koyun biraz.
ozaman bu kadar acımasız olabilicekmisiniz bakalım?
uzaktan baktığında okadar kolay görünebilir çekip gitmek ama o imzayı attıktan sonra okadarda kolay olucağını hiç sanmıyorum..
yorumlarınızı saygı çerçevesinde yapın arkadaşlar kimseyi üzmeden kırmadan, sonuçta sadece yorum yapıosunuz kimsenin hayatında söz sahibi deilsiniz.
neden bu çirkin kelimeleri tekrarlayıp çirkinliğe ortak oluyorsunuz ki?
kötü söz sahibinindir sonuçta.
nedir derdiniz anlamadım, görüntü kirliliği oluşturmayın lütfen!
bu mesaja cevap veriyorum. sizi neden ilgilendirdi ki.:hulya:
beni neden ilgilendirdi biliomusun bi tarafa sahip çıkarken dierini yerden yere vuruyosun hemde haketmedği halde.. buna hiç ama hiç hakkın yok! sen senin haklarına müdahale olduğunda yada hakkında olumsuz bi msj aldığında anında yetkilileri göreve çağırıyosn ama konu sahibi arkdaşa istediğin gibi konuşma hakkını kendinde buluyosun!
onun yerine ben hazmedemedim durumu yorum isteniyo hakaret deil!
çoook büyük konşmuşsun ama sana bir şey sorucam aynı şeyin kendi başına geldiğini düşündünmü hiç bence gelmemiştir senin başına sende eminim gibi konu sahibi gibi birinin erkeğini çaldın evdiği inandğı yıllarını verdiği erkeği çaldın şimdide konu sahibiyle napalım adam bizi sevdigözünü açsydı falan ya sizde hiçmi sağduyu vijdan denen şey yok ya nasıl kadınsınz uslubundan belli zaten ne olduğun cahilce seviyesizce düşündüğün
ben hakaret etmiyorum. yaşananları ve gördüklerimi yazıyorum konuya. benim görüşüm bu. bana etik gelmeyen şey bir erkeğin hayatında bir kadın varken o erkeğe umut verilmesi ve onunla bir ilişkiye başlanması. buda bir gerçek.
ve siz kalkıp diğer kıza hiçbirşey söylenmemiş hakaretler edilmemiş havasına girip tek suçlanan konu sahibi tarzında bir yorum yaparsanız bende size o zavallı kıza yazılan o mesajlardan aklımda kalanları yazarım bunu yazdığım içinde görüntü kirliliği yaptığım gibi hakaret içeren bir yazıyada gelemem. ve şikayet ederim.
tekrar ediyorum bir ilişki varken diğer bir ilişkinin başlaması benim için yanlıştır. bukişilerin evlenmesi birşeyi değiştirmez gözümde. .
Bu olayın her tarafı ihtimal. Ve bazı ihtimaller biraz daha düşük, mesela diğer bayanın hamile olma olasılığı düşük, çünkü 4.5 aydır her şekilde rahatsız etmek için ulaşabilirken, acaba evlendiğini öğrenene kadar niye böyle birşey atmadı ortaya. Zor ihtimalde olsa bu kadar ay farkedememiş olma ihtimali de var tabi.
Eğer ortada böyle birşey varsa da yoksa da; bu evliliği bitirmek adına bence neden değil. Bazı şeyler hızlı başlamış olabilir, başlayadabilir, herkes aynı hızda, standartlarda bir ilişkiye başlayacak değil. Arkadaşın eşi, bu kadar çabuk evlenebildiğine göre, demek ki bu arkadaşı sevmiş ve evlenmiş. Yoksa gider diğer sevgiliyle evlenirdi, niye bu arkadaşla evlensin. Bu ilişki başlamadan önce de birşeyler yaşanmış ve hamile kalındıysa, tabi ki çocuğa sahip çıkılmalı, ama eşten de, şimdiki eşinden boşanıp, eski sevgilisine dönmesi beklenemez, insanlar sadece çocuk için evlenmiyor ki. Zorunda kaldığı için niye boşanıpta evlensin. Ne diğer kadını ne de bu arkadaşın eşini, niye mutsuz bir evliliğe mahkum edilsin ki.
Burada ki bana göre tek önemli nokta, eşinin bu dönemde eski bayana acaba ufakta olsa aklı kaydımı, görüştü mü, bu bebek bu süreçte mi oldu. Eğer bunların hiçbiri yoksa, birbirlerini pekala sahiplenebilirler.
Kız açısından herşey zor olabilir, uzun süren bir ilişki var ortada, kabullenmesi, kopması zor olabilir. Ama bu demek değil ki, karşıdaki kişi bir seçim yapıp yolları ayırdı ise, onu hala zorla kendine sorumlu tutup, belki de değişik yöntemlerle kendine geri getirmek için oyunlar yapmaya hakkı da yok, bu kendisine de birşey kazandırmaz, kimse kimsenin yanında zorla kalmaz, sonuç sadece mutsuzluk olur.
Ortada para yeme ve cinsellik var ise, herkes kendi gönül rızazıyla parasınıda vermiş, cinselliğide yaşamış, kimse zorla birşey yaşamamış. Bu anlamda kimsenin artık birbirine sorumlu hissetmesi gerekmiyor. Ortada çocuk varsa, o sahiplenilmek zorunda sadece, bayan değil.
Bu olayın her tarafı ihtimal. Ve bazı ihtimaller biraz daha düşük, mesela diğer bayanın hamile olma olasılığı düşük, çünkü 4.5 aydır her şekilde rahatsız etmek için ulaşabilirken, acaba evlendiğini öğrenene kadar niye böyle birşey atmadı ortaya. Zor ihtimalde olsa bu kadar ay farkedememiş olma ihtimali de var tabi.
Eğer ortada böyle birşey varsa da yoksa da; bu evliliği bitirmek adına bence neden değil. Bazı şeyler hızlı başlamış olabilir, başlayadabilir, herkes aynı hızda, standartlarda bir ilişkiye başlayacak değil. Arkadaşın eşi, bu kadar çabuk evlenebildiğine göre, demek ki bu arkadaşı sevmiş ve evlenmiş. Yoksa gider diğer sevgiliyle evlenirdi, niye bu arkadaşla evlensin. Bu ilişki başlamadan önce de birşeyler yaşanmış ve hamile kalındıysa, tabi ki çocuğa sahip çıkılmalı, ama eşten de, şimdiki eşinden boşanıp, eski sevgilisine dönmesi beklenemez, insanlar sadece çocuk için evlenmiyor ki. Zorunda kaldığı için niye boşanıpta evlensin. Ne diğer kadını ne de bu arkadaşın eşini, niye mutsuz bir evliliğe mahkum edilsin ki.
Burada ki bana göre tek önemli nokta, eşinin bu dönemde eski bayana acaba ufakta olsa aklı kaydımı, görüştü mü, bu bebek bu süreçte mi oldu. Eğer bunların hiçbiri yoksa, birbirlerini pekala sahiplenebilirler.
Kız açısından herşey zor olabilir, uzun süren bir ilişki var ortada, kabullenmesi, kopması zor olabilir. Ama bu demek değil ki, karşıdaki kişi bir seçim yapıp yolları ayırdı ise, onu hala zorla kendine sorumlu tutup, belki de değişik yöntemlerle kendine geri getirmek için oyunlar yapmaya hakkı da yok, bu kendisine de birşey kazandırmaz, kimse kimsenin yanında zorla kalmaz, sonuç sadece mutsuzluk olur.
Ortada para yeme ve cinsellik var ise, herkes kendi gönül rızazıyla parasınıda vermiş, cinselliğide yaşamış, kimse zorla birşey yaşamamış. Bu anlamda kimsenin artık birbirine sorumlu hissetmesi gerekmiyor. Ortada çocuk varsa, o sahiplenilmek zorunda sadece, bayan değil.
ben eşime resmen tapıyorum ve asla eskidende benden önce bir bebeği olsa bunu asla kabullenemez ve normal karşılayamam anlayışlada karşılayamam bunun hiç bir açıklaması olamaz.o kızdan bana dert yanarken o kızdan çocuk yapmasını biliyormuş ama.kız evli olduğunu öğrenince aramaya başlamamış.kız bebeği söylemiş ve adam ben evlendim arama demiş arkadaşım bir daha okurmusun?
Siz istediğiniz şekilde, Allah korusun başınıza böyle birşey gelirse, istediğiniz kararı alabilirsiniz, benim için sıkıntı yok gerçekten. O taptığınız adamı, bunu duyar duymaz boşayabilirsiniz, benim için gerçekten sakınca yok. Aynı şekilde ben sizin gibi davranmayabilirim, ben dinlerim, benden önce bu tarz birşey yaşandığında inanırsam, karar verirsem, ona göre ya sindirir kabul ederim benden önce oldu derim, ya da sindiremem ayrılırım. O sizin kararınız. Siz öyle yaşarsınız diye ben de konu sahibide, oda, bu da, sizin gibi yaşamayabilir.
Kızın 4.5 aydır hamile olupta bunu bu kadar uzun süre bekleyip, en sonunda söylemesi ihtimali benim için en başından beri düşük ihtimal, hala da öyle. Bunca zaman farkedememiş ihtimali yok mu evet var, ama zor. Ya da farketti de sakladı mı, evet böyle bir ihtimal var, farketti ama gururuna yedirip söylemedi mi, evet böyle bir ihtimal var. Sonra niye söyleme gereği hissetti orasını da en iyi kendisi bilir. Ben kendi görebildiğimi yazıyorum, emin olduklarımı değil, aynı sizin gibi.
bu arada mod arkadaş burada, konu okuyorsa arkadaşı uyarırsa, sevinirim.
kimse bana görüntü kirliliği yapıyorsundiyerek hakaret edemez.. beni ne kadar sevmiyorsada göreve davet ediyorum onu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?