Masalın sonu,kabus başlangıçları!..


neden bu çirkin kelimeleri tekrarlayıp çirkinliğe ortak oluyorsunuz ki?
kötü söz sahibinindir sonuçta.
nedir derdiniz anlamadım, görüntü kirliliği oluşturmayın lütfen!

bu mesaja cevap veriyorum. sizi neden ilgilendirdi ki.:hulya:
 
bu arada mod arkadaş burada, konu okuyorsa arkadaşı uyarırsa, sevinirim.
kimse bana görüntü kirliliği yapıyorsundiyerek hakaret edemez.. beni ne kadar sevmiyorsada göreve davet ediyorum onu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
derinss arkadas bencede cok mantikli bir yorum yapmis...olayin bazi farkli ihtimallerini bende düsünmemistim...hersey olabilir ..CADIARZU
derins arkadsin dedigi gibi belkide sorumluluktan kacmak icin siginacak bir yer aramisda olabilir...ama bu hamilelik gercekmi yalanmi önce bi kesinlesirse daha iyi olacak herkez icin..
 
Son düzenleme:
Kız yalan soyluyor olabılırmı??
Cok uzucu bır durum, allah yardımcınız olsun..... Zor , cok zor hemde. Ama kendınızı suclamayın, esınızde cok uzulmus zaten . ıyı dusunun , evlılıgınız ıyı gıderken bu sekılde golgelenmesı cok yazık.
Esınızle bırlıkte karar almanızda fayda var, cok gecmıs olsun kardesım
 
bu mesaja cevap veriyorum. sizi neden ilgilendirdi ki.:hulya:

beni neden ilgilendirdi biliomusun bi tarafa sahip çıkarken dierini yerden yere vuruyosun hemde haketmedği halde.. buna hiç ama hiç hakkın yok! sen senin haklarına müdahale olduğunda yada hakkında olumsuz bi msj aldığında anında yetkilileri göreve çağırıyosn ama konu sahibi arkdaşa istediğin gibi konuşma hakkını kendinde buluyosun!

onun yerine ben hazmedemedim durumu yorum isteniyo hakaret deil!
 
burada 2 kadın mağdur ama en cok mağdur olan 1. kadın bence
5 yıl nerdeyse beraberlileri olmuş defalarca ayrılıp barımıştırlar konu sahibide bu ilişkiye başlarken az cok biliyordu belki tekrar düzelebilirdi
benimde 4 yıllık beraberlim var benim başıma böyle bişiy gelse cıldırırm o kızın yaptığı davranışlar normal bence kızgınlığı ettiği hakaretler
siznde sucunuz evlilik kararını hemen almamalıydınız sonuçta yeni bir ilişki içinden çıkmış adam her ihtimali göz önünde bulundurman lazımdı
ben 1 kadına kızmıyorum kendimi onun yerine koyduğum için ama gerçekse doğacak olan yavrucağa olucak
en büyük suç tabikide adamda konu sahibyle evlenmesee başka bigün ayşe yada fatmayla evlenicekti yine o kızla evlenmezdi bence bence adam cinsel anlamda kızı kullanmış başta sevmiş ama soğumuş soradanda
evliliniz büyük bir yara aldı eğer seviyorsa devam edebilicekseniz edin ama bunun için ikinizinde baya zamana ihtiyacınız var
 

ben hakaret etmiyorum. yaşananları ve gördüklerimi yazıyorum konuya. benim görüşüm bu. bana etik gelmeyen şey bir erkeğin hayatında bir kadın varken o erkeğe umut verilmesi ve onunla bir ilişkiye başlanması. buda bir gerçek.
ve siz kalkıp diğer kıza hiçbirşey söylenmemiş hakaretler edilmemiş havasına girip tek suçlanan konu sahibi tarzında bir yorum yaparsanız bende size o zavallı kıza yazılan o mesajlardan aklımda kalanları yazarım bunu yazdığım içinde görüntü kirliliği yaptığım gibi hakaret içeren bir yazıyada gelemem. ve şikayet ederim.
tekrar ediyorum bir ilişki varken diğer bir ilişkinin başlaması benim için yanlıştır. bukişilerin evlenmesi birşeyi değiştirmez gözümde. .
 

siz benden çok daha acımasızsınız. bana neler soylemişsiniz. maalesef işte buranın en kötü yanı birbirimizi tanımadan tek bir yorumdan birbirimiz hakkında kanılarda bulunuyoruz. ben kesinlikle kimsenin sevdigi bir insanla ilişki yaşamasına karşı bir insan degilim asla da eleştirmem. ben yapmadım ayrı ama sevdigi insanla birlikte olan birisini asla eleştirmem. benim burda kızdıgım eski sevgilinin yaşadıgı ilişkiyi adamı kendine cevirmek icin kullanması.. başta konu sahibi arkadasın uzun bir ilişkiden çıkan bir insanla bu kadar kısa sürede evlenmesini de saglıklı bulmadıgımı soylemiştim zaten. bilakis bırak birinin sevdigi bir adamı çalmayı ben o eski sevgili gibi 5 senelik ilişkimi nişanlıyken bitirmek zorunda kaldım ve sanırım başka bir kızın payı vardı bu işte. asla ogrenemedim. öldüm bittim. hastanelere bile düştüm sinir hapları kullandım. kendimde etrafımdaki herkesi de mahfettim neler yaşadıgımı bir allah bir de ben biliyorum. ama baska birisi olduguna emin dahi olsaydım ne arardım ne sorardım.hepimiz insanız herkes herseyi yapabilir içinde oldugu şartlara bağlı olarak kaldıki hamile olsaydım veya o kişiyle birlikte olsaydım da yine de giden gitmiştir. adam beni sevseydi bırakıp gitmezdi zaten. hamileyim diye bana donecek insan hiç donmesin lazım degil. benim fikrim bu. o ilişkimin ardından 2 sene sonra eşimle tanıştım kimseyle birlikte degildi . 2 sene sonra da evlendim. lutfen ithamlarınzda daha dikkatli olmanızı rica ediyorum.
 
konu sahibi yaklaşık dokuz saattir ortada yok.
tartışıp birbirinizi kırmayın bence.Banlanmaya değmez.

gelince ne karar verdiğini hep beraber öğreniriz.
:hulya:
 
bu arada yanlış anlaşıldıgımı dusundugum için bunu da belirmek ihtiyacı hissediyorum. bacak açmak dan kastım biriyle birlikte olmak degil. ben gözünü de açsaydı dedim. yani sadece bacagını acmak yerine gozunu de acsaydı da hamile kalmasaydı. insanlar kendilerini cinsel bir birliktelik yaşama oldugunlugunda hissediyorlarsa korunmasını da bilmeliler, tedbirli davranmamaları durumunda bunun nasıl berbat sorunlara yol açacağını da bilmeliler. evlilik dışı cinsel birlikteliğe karşı degilim ancak evlilik dışı cocuk yapmaya karsıyım... hele hele o masum cocugu evli bir adamı kendine dondurmek için alet etmeye hepten karşıyım. yoksa o kıza da yazık. hele böyle bir yanlışla en guzel yaşlarında hayatını mahfetmesi çok üzücü. hele boyle bir adam için. kaç yıllık ilişkisini bir anda silmiş ve gitmiş başka biriyle evlenmiş. değmez.
 
fikrimi sölicem kırılmayın konu sahibi.bir kere
siz tanışalı 4 ay omuş çok yeni

tanıştığınız kişi uzun süredir ilişki yaşamıyo olsa bile yeni

artı bu kişinin de 4 yıllık henüz tamemen bitmemiş bir ilişkisi var

valla yaptığınız büyük cesaret.

ben olsam napardım zor da olsa ayrılma kararı alırdım alamıyosam da sonuçlarını iyice düşünerek katlanırdım
 

evet kesinlikle haklısın uzun bi ilişkiden yeni çıkmış bi erkekle birlikte olmak yanlıştır.hatadır,çokta büyük kumardırr. ne geride bıraktığı kişi ilişkinizi rahat bırakır nede onun aklının geçmişte kalabileceği düşüncesi...

daha ağır davranmak gerekir,duygulardan emin olmak vede bişeylerin bitiğine kesinlikle inanmak lazım..
en önemliside karşındaki adamın samimiyeti ve dürüstlüğüdür, yeni birine aşık olduğunu düşünürken dieriylede yatmak hala onunla beraber olmak doğru deildir. doğru adam bu deildir zaten ne kendi mutlu olur o adamların nede hayatına giren kadınlar mutlu olacaklardır.. arkdaşın eşi zaten hatalıdır ama konu sahibi arkdaş için üzülüyorum ben..

oda zaten baştan hata yaptığının farkında,ama hangimiz büyük konuşupta sonra o lafı yemedikki?
yada hangimiz asla yapmam deyipte körkütüp aşık olup hiçbir pürüzü hçbir engeli görmden mantığımızı bi yere bırakıp kalbimizle hareket etmedikki?

şuan bunları yapmamış olsak bile ilerde böle bişey yaşamıcağımızın kim garantisini verebilir?

durumları bize anlatılan kadar biliyoruz,yaşanılan çoğu şeyden haberimiz yok,o insanların yaşam tarlzları kişilikleri bulundukları çevrelerde buna etken deilmidir?

mesela kaç kişi o bayan gibi nikahsız evli birinden 4,5 aylık hamile kalıp doğrucam diye tutturabilir? yada kaç kişi sevgilisinden araba hediye alıp bunu ailesine açıklayabilir?

konu sahibi arkadaş belliki aşık olmuş mantıklı düşünmeden hareket etmiş ve oldu bittiye getirilrek evlenmiş. ama şuan büyük bi sorunu var bu sorununda ona daha anlayışlı davranılmalı ve akılcı çözümler sunulup destek olmalıyız.
 
bu olayın benzerini kkdan tanıdığım bir arkadaşım yaşadı. senelerdir bir beraberliği olan. bana hep onu anlatan. sonra aynı olaylar beraberlikte ufak tefek pürüzler başladı. bana yine yazdığında mahvolmuştu. okydedi,bir arkadaşı vardı. kankisi ona dert anlatırken bir baktım onla çıkmaya başlamış. takma dedim olan olmuş. moral vermeye çalıştım. aradan aylar geçti. psikolojisi çok kötü.
geçen gün yazdı bana,nişanlanıyorlar cumartesi dedi.
ne diyebilirdim boşver ya unut artık dedim. aradan 4 ay falan geçmişti.
onun duygularını bildiğim için bu diğer kızıda anlıyorum. çok zor gerçekten çok zor.
 
Bu olayın her tarafı ihtimal. Ve bazı ihtimaller biraz daha düşük, mesela diğer bayanın hamile olma olasılığı düşük, çünkü 4.5 aydır her şekilde rahatsız etmek için ulaşabilirken, acaba evlendiğini öğrenene kadar niye böyle birşey atmadı ortaya. Zor ihtimalde olsa bu kadar ay farkedememiş olma ihtimali de var tabi.

Eğer ortada böyle birşey varsa da yoksa da; bu evliliği bitirmek adına bence neden değil. Bazı şeyler hızlı başlamış olabilir, başlayadabilir, herkes aynı hızda, standartlarda bir ilişkiye başlayacak değil. Arkadaşın eşi, bu kadar çabuk evlenebildiğine göre, demek ki bu arkadaşı sevmiş ve evlenmiş. Yoksa gider diğer sevgiliyle evlenirdi, niye bu arkadaşla evlensin. Bu ilişki başlamadan önce de birşeyler yaşanmış ve hamile kalındıysa, tabi ki çocuğa sahip çıkılmalı, ama eşten de, şimdiki eşinden boşanıp, eski sevgilisine dönmesi beklenemez, insanlar sadece çocuk için evlenmiyor ki. Zorunda kaldığı için niye boşanıpta evlensin. Ne diğer kadını ne de bu arkadaşın eşini, niye mutsuz bir evliliğe mahkum edilsin ki.

Burada ki bana göre tek önemli nokta, eşinin bu dönemde eski bayana acaba ufakta olsa aklı kaydımı, görüştü mü, bu bebek bu süreçte mi oldu. Eğer bunların hiçbiri yoksa, birbirlerini pekala sahiplenebilirler.

Kız açısından herşey zor olabilir, uzun süren bir ilişki var ortada, kabullenmesi, kopması zor olabilir. Ama bu demek değil ki, karşıdaki kişi bir seçim yapıp yolları ayırdı ise, onu hala zorla kendine sorumlu tutup, belki de değişik yöntemlerle kendine geri getirmek için oyunlar yapmaya hakkı da yok, bu kendisine de birşey kazandırmaz, kimse kimsenin yanında zorla kalmaz, sonuç sadece mutsuzluk olur.

Ortada para yeme ve cinsellik var ise, herkes kendi gönül rızazıyla parasınıda vermiş, cinselliğide yaşamış, kimse zorla birşey yaşamamış. Bu anlamda kimsenin artık birbirine sorumlu hissetmesi gerekmiyor. Ortada çocuk varsa, o sahiplenilmek zorunda sadece, bayan değil.
 

ben eşime resmen tapıyorum ve asla eskidende benden önce bir bebeği olsa bunu asla kabullenemez ve normal karşılayamam anlayışlada karşılayamam bunun hiç bir açıklaması olamaz.o kızdan bana dert yanarken o kızdan çocuk yapmasını biliyormuş ama.kız evli olduğunu öğrenince aramaya başlamamış.kız bebeği söylemiş ve adam ben evlendim arama demiş arkadaşım bir daha okurmusun?
 

ben de en çok bu noktada takılıyorum.. bu kadın adamı hep aramaya devam etmiş, numara değiştirilse de bi şekilde bulunmuş, hala beni seviyosun döneceksin şeklinde iletişimde bulunulmuş konu sahibesiyle adam evliyken.. yani kız hamileyse eğer (ve bebeği sırf adam geri dönsün diye kullanmıyorsa), ilk ulaştığı seferde yazmaz mı ben hamileyim bu yüzden görüşmemiz lazım diye... yani düşünüyorum da böyle bişey başıma gelse, sevgilimden hamile kalsam, ve bi şekilde o bana cevap yazmasa bile ona ulaşabiliyosam, hala beni seviyosun zart zurt diyeceğime direk ben hamileyim konuşmamız lazım derim.. konu sahibinin söylediğine göre, hamileyim mesajı daha 1 hafta önce gelmiş... bu noktada takıldım işte ben... yani geçen 4 ay boyunca karşılık almasanız da adama ulaşabiliyosunuz, mesaj atabiliyosunuz ama hamile olduğunuzu yazmak aklınıza gelmez mi?* anlamadım gittim vallaa kafamçokkarıştı
 
konu bende basından takıp edıyorum konu sahıbı arkadaş en son eskı sevgılıye ulaşmaya calsıyordu
onun soyleceklerıne gore bır karar verecek....

Suc tek taraflı degıl eskı sevgılı hataları var ama eşde hıc sevmedıgı kadınla bırlıklte olarak gelecegı dusunmeden anlık zevkını yasadı yıne olan dogacak bebege oluyor

hıc bır gunahı olmayan begege madem ayrılmak ıstıyorsun kadına guvenmıyrsun adam korunsun..
Ortada bebek var hukukende eş tum sorumluluğu maddı manevı alacak....

4 bucuk yıldrı sevdıgı guvendıgı ınsanla bırlıkte oldu dıye kımse eskı sevgılıye kızmasın

Evlılık oncesı cınsellıge karşı olmamanın bır sebebıde bu..ortada bır cocuk kalıyor sonra..

Konu sahıbıne gelınce evlılıklerın anı kararla oldugunu kabul edıyor..

Eskı sevgılıyı az cok tanıyordu bıraz daha zaman gecmelıydı

eskı sevgılı tum umudunu kesınce evlılık kararı alınmalıydı

Anı kararla olan evlılıgın kendısıne nasıl sorunlar actıgının oda farkında...


Bır erkek ve ıkı kadın ortada olayı cozecek yıne adam...
 

Siz istediğiniz şekilde, Allah korusun başınıza böyle birşey gelirse, istediğiniz kararı alabilirsiniz, benim için sıkıntı yok gerçekten. O taptığınız adamı, bunu duyar duymaz boşayabilirsiniz, benim için gerçekten sakınca yok. Aynı şekilde ben sizin gibi davranmayabilirim, ben dinlerim, benden önce bu tarz birşey yaşandığında inanırsam, karar verirsem, ona göre ya sindirir kabul ederim benden önce oldu derim, ya da sindiremem ayrılırım. O sizin kararınız. Siz öyle yaşarsınız diye ben de konu sahibide, oda, bu da, sizin gibi yaşamayabilir.

Kızın 4.5 aydır hamile olupta bunu bu kadar uzun süre bekleyip, en sonunda söylemesi ihtimali benim için en başından beri düşük ihtimal, hala da öyle. Bunca zaman farkedememiş ihtimali yok mu evet var, ama zor. Ya da farketti de sakladı mı, evet böyle bir ihtimal var, farketti ama gururuna yedirip söylemedi mi, evet böyle bir ihtimal var. Sonra niye söyleme gereği hissetti orasını da en iyi kendisi bilir. Ben kendi görebildiğimi yazıyorum, emin olduklarımı değil, aynı sizin gibi.
 

ben eşimi çok sevdiğim ve kimseyle paylaşamayacağım için tabikide kabul etmezdim.siz edebilirsiniz o sizin hayat görüşünüz.yani şunu soruyorum sizce kız hamilede olsa susup çocuğunu tek başınamı büyütmeliydi?ki hoş eğer eşim benleyken böyle bi adiliği yapsaydı öyle bi insanı nasıl severdim o da muallak
 
Son düzenleme:
bu arada mod arkadaş burada, konu okuyorsa arkadaşı uyarırsa, sevinirim.
kimse bana görüntü kirliliği yapıyorsundiyerek hakaret edemez.. beni ne kadar sevmiyorsada göreve davet ediyorum onu.


Arkadaşlar bizler sevdiğimiz kişiye farklı,sevmediğimiz kişiye farklı
davranmayız,çünkü bizlere yakışmaz,bu böyle bilinsin lütfen..
Bölüm sorumlusu arkadaşım görevini zaten başarıyla yapıyor,
lütfen sizlerde yardımcı olun,ortam daha fazla gerilmesin...
güzel,seviyeli ve faydalı paylaşımlar diliyorum herkese...
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…