Masalın sonu,kabus başlangıçları!..

Bugüne kadar,olumlu yada olumsuz her yoruma saygılı yaklaşmaya çalıştım.
Çünkü, benim insanlık anlayışım bunu gerektiriyordu.
Bazı arkadaşlarımız, beni empati kurmaktan yoksun bulmuşlar ama benim insan ilişkilerindeki genel yaklaşımım empati üzerinedir.
Yadırganan sukunetimin, ölçülü yaklaşımımın ve insanlara hep saygı çerçevesinden bakabilmemin temel nedeni bu anlayışa dayanır.
Ne yazık ki aynı anlayışı, okuduğum yorumların bende bıraktığı izlenime dayanarak, göremedim.
Şu dakikaya kadar ki düşüncem yapılan yorumlar ne düzeyde olursa olsun, hala o insanların benim sorunuma zaman harcadıkları, ve bu konuda bana yardımcı olmaya çalıştıkları fikrindeydim.
Bu düşünceden de yola çıkarak, yapılan yorumların içeriği rencide edici olsa da emeğe saygımdan, ya da bakış açısı farkı diyip anlayışla karşılayabiliyordum.
Artık ne yazık ki, özellikle son okuduklarımdan sonra, yanılgıya düştüğümü anladım.
Bazı arkadaşların yaklaşımlarında aynı empatiyi, aynı iyi niyeti göremememin etkisi, bende hayal kırıklığı yarattı.
Yaşadığım travmayı anlamalarını da geçtim, sonuçta yaşanan tatlı ya da acı her tecrübe insanın yalnızca kendi öz benliğinde izler bırakıyor.
Herşeye rağmen benim saygılı yaklaşmımın karşılığında, gene aynı saygılı tavrı beklerdim.
Burası bir paylaşım alanı, sonuçta ilk paylaşımda bulunan olarak, buna gelebilecek karşılıklarda her türlü düşünceye açık olmam gerekir.
Herkes, kendi özgür düşüncesini paylaşmakta serbest fakat bunun da saygı kriterlerini aşmaması gerektiğini, nahoş ithamlarda bulunulmaması gerektiğini düşünüyorum.
Bunu da geçtim, bazı arkadaşların, konu içeriğindeki yaşananlar, hatalar, doğrular benim hayatıma ait olmasına rağmen, sırf düşünceleri birbirleriyle bağdaşmadığı için birbirlerine karşı göstermiş oldukları hiç hoş olmayan kırıcı söylemleri hakkındaki hayretlerimi de belirtmeden geçemeyeceğim.
Ki bunları da gördükten sonra kendi adıma saygı beklemem evet bana da saçma geldi.
Arkadaşlar, ortada direkt sizi ilgilendiren bir durum bile yok, biraz daha birbirinize nazik, saygılı ve anlayışlı olsanız, sırf bu konu için demiyorum her konu başlığında daha keyifli, daha huzurlu ve herşeyden önemlisi daha size yakışan paylaşımlarınız olacaktır.
Konuya inanıp, inanmamak konusunda görüş bildirenlere de tutumum aynı.
Hayatın, hiç hoş olmayan ilklerini yaşattığı bir dönemdeyim.
Ve bu çirkinlikleri, çevremin duymasından rahatsız olacak kadar da gururluyum.
O nedenle sizlerle paylaşım gereğini hissettim kendimde.
Evet kendimi daha huzurlu hissetmemde, sizlerin payı büyük, bunu asla yadsıyamam.
Sitemim zaten önceki yazdığım kriterler içerisinde kalanlara.
Bazı şeylerin çözümünde sizlerin bende oluşturduğu fikirlerden aldım ışığımı.
Herşeyden önemlisi, gücünü birşeyleri içinde yaşamamaktan, paylaşabilmekten, içinden zehiri atabilmekten alan rahatlama formülünü, daha hiç bir antidepresan hapında bulabilmak imkansız.
Ama ben buldum.
Bunu da sizlerle olan paylaşıma borçluyum.
Bu sebeple de inanmayan arkadaşlar için hala saygım sonsuz.
Çünkü birincisi, hep dediğim gibi yaşamayanın anlamasını beklemem hata olur.
İkincisi, birileri inansa da inanmasa da yaşadıklarımı, bunların bende oluşturduğu duygu ve düşünceleri anlattım.
Haliyle az çok sıkıntımı attım.
Bu da bana yeter diyorum amaç bu olduğuna göre de, gerisi ile ilgilenmiyorum.

ben hala dün neler oldugunu cok merak ediyorum

Son düzenleme:
konunu sürekli takip ediyorum alkione
simdiye kadar yorum yapmadim ama son durum nedir bende merak ediyorum
bulustunmu o kizla dün gece, neler söyledi, hamile oldugunu ispatlayabildimi
kocana neden demiyorsun birak zirlamayida git su kizi doktora götür hersey ciksin ortaya

Evet artık bazı arkadaşları anlayamadığım için artık saygımın tükendiği noktadayım.
Sözüm herkese değil, saygısını koruyan arkadaşlar gözümde hala nitelendirilemez ölçütte değere sahipler.
Aşağıda bütün arkadaşların hakkımda merak ettiklerine açıklık getireceğim.
Aşağıdaki açıklamalarımda BAZI kısımlar saygı kavramından bihaber arkadaşlar için, bu kişilerin dışındaki arkadaşlar üstüne alınmasın.
Onlar alınıp üzülürse bunlara, ben bu duruma onlardan daha çok üzülürüm.

1- Bazı arkadaşlar merak etmiş, hatta gecenin 11'inde dışarı çıkabilmemi anlamlandıramamış.
Ben de şunu merak ettim, bu arkadaşlar hayatları boyunca hiç gece dışarı çıkmamışlar mı? Eğlenmek için mekana gitmek, bunalıp bir arkadaşıyla sohbet etmek için sahilde bir cafeye gitmek, hadi bunları da geçtim acıkıp hem de hava almış da olmak için bir çorbacıya falan gitmek hiç mi hayatlarında olmayan kavramlar?
Şunu da sormuşlar doğru düzgün tanımadığım, ruh hastası olarak nitelendirdiğim bir kızla çıkmamın nasıl bir cesaret olduğunu.
Yanıtı şu, ıstanbul gibi bir metropolitanda yaşıyorum.
Gecenin 11'i de olsa, dışarıda hala hayat var, insanlar var.
Belki, yaşadığım yeri 2.sınıf amerikan filmlerindeki tehlikenin kol gezdiği ıssız, cılız bir belediye spotunun zorlukla aydınlattığı sokakları olan bir yer olarak hayal ettiniz.
Bu da benim için endişelendiğinizi gösterir, beni düşündüğünüz için teşekkür ederim:)
Ama içiniz rahat olsun,yaşadığım semtte 24 saat sosyal hayat devam ediyor, dışarıda sizin gibi benim gibi herkes gibi insanlar, hayatlarına devam ediyorlar.
Şunu merak ettim, insan ayrımı olarak algılanmasın ama özellikle nezih insanların yoğun olduğu bir yerdeysen yanında isterse klinik vaka olarak tanımlanabilecek bir ruh hastası olsun diyelim, o insan size en fazla ne kadar zarar verebilir ki? Şu da var bu insan, bazı arkadaşlarımızın ısrarla hala haklı bulup korumaya çalıştığı birisi.
Burada bahsettiğimiz gözü dönmüş bir sapık,psikopat, cani ruhlu bir kanlı katil değil.
Ek olarak 11'de çıkmamı anlayamayan arkadaşların bazıları, gelişmeleri takip etmiş olan, öğleden sonra görüşeceğimi bilip, sonraki gelişmeler dahilinde görüşmemin o saatlere ertelendiğini bilen arkadaşlar.
Ki bazıları onlara teşekkür ediyorum bu konuda, o saatte benim için soru işaretleri taşıyan bir kızı eve almamın doğurabileceği olası kötü ihtimaller konusunda uyararak bu görüşmeyi dışarıda yapmamı sağlamışlardır.
Bütün bunların kapsamında, buradan çıkaracağım sonuç demekki bazı arkadaşlarımız kendi düşüncelerini paylaşmıyorlar.
Karşılıklı gaza gelmenin etkisiyle, o anki yanılsamalarını yansıtıyorlar.

2- Yaşadığım yaşam, yaşadığım olaylar bazı arkadaşlarca realiteden yoksun bulunmuş. Ve hayal ürünü olarak nitelendirilmişim.
ınanıp,inanmayanlar konusundaki fikirlerimi defalarca yinelediğimden, tekrarlama gereği duymuyorum.
Sadece bu düşüncelere biraz açıklık getireceğim.
Anlamadığım şu? Bu arkadaşlar nasıl bir yaşam sürüyorlar ki gece dışarı çıkmak, sevgiliye hediyeler alınması, faturaların,ekstrelerinin ödenmesi, bir insanın yüksek lisans yapabilme fikri neden size bu kadar hayata uzakmış gibi geliyor anlamadım.
Hayır,nerede, nasıl , ne koşullarda yaşadığınızı belirtirseniz. Belki ben de bunlara hayret etmenizi anlayabilirim.
Ayrıca,ŞAHSIMA AıT OLMAYAN, evlilik dışı bir gebelik yaşayan bir bayanın statusüyle çelişen davranışları,cümleleri ve gene durumuyla çelişse de yaşadığı şehir içinde bulunan bir dinlence yerine gitmesi , Bir kaç gün önce ağır hakaretler eden bir kızın, 180 derece dönüş yapıp, bir anda samimi ve içten yaklaşımını anlamlandıramam, üzerine olan yorumlarımı, anlamlandıramadığımı ve bu çelişkilerden dolayı bu bayanı manik depresif olmakla bile itham ettiğimi okumayan arkadaşlar, ya da okusa da anlayamayan arkadaşlar önceki sayfalardan bulabilirler.
Ki bu durumun, altını çizerek söylüyorum, hamile bir bayanın ata binmesi değil, bundan çok yapılması fazlasıyla elzem olan bir konuşmayı hiçe sayıp, zevkinde sefasında olmasına ve konuşma esnasındaki neşeli ses tonuna da dayanarak hamileliğin yalan olması olasılığının yüksek olduğu kanısına varmam ki ifadelerimde kesinlik belirtmemeye çalıştım, genelde yüksek ihtimal lafını kullandım.
Neden bu kadar garipsendi? Her mantıklı insan bu hamilelik ve o psikolojideki bayanın durumuyla çelişen bir silsileden bu sonucu çıkarır. Ek olarak, çökmüş olan moralim ve buna bir çıkış yolu arayan içgüdüsel tavırlarımı da eklersek çoğu insanın çıkarabileceği bir genelleme yaptım sadece.
Bu genellemenin doğruluğu ile ilgili yorumlarımı, gelişmeleri anlatacağım mesajımda belirteceğim.
Şu an açıklama amacı taşıyan bu mesajın, amacından sapmasını, konunun karışmasını istemiyorum.
Eşimin tavırlarının da gerçeklikten uzak bulunması kısmına geliyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam, ben de eşimin olaylar karşısındaki tutumunu anlayamadığımı, anlamayı geçtim duyduğum rahatsızlığı ve bu rahatsızlığın beni bu evliliğin devamı karşısında düşündürdüğünü, bu durumun ben de bir boşanma sebebine kadar gidebileceğini okumayan arkadaşlar ve anlamayan arkadaşlar yine önceki sayfalarda görebilirler.
Ayrıca eşimin bu sorumluluk ve olgunluk olgusundan uzak olma halini ve eşimin kaybetme korkusunu çocuklaşacak, ağlayıp sızlayacak, kendini rezil etmekten çekinmeyecek denli yaşamasını ( ki bir bayan için eşine bunu yakıştırabilmek hiç kolay birşey değildir ) borderline rahatsızlığı derecesinde değerlendirenin de yine ben olduğum konusu içinde aynı durumdaki arkadaşlara önerim önceki mesajlar :)
Ama bu konuda en çok şu an belirteceğim kısıma üzüldüm.
Gerçekliğim sukunetim,saygım,anlayışım ve iyi niyetim yüzünden yargılanmış.
Buna gerçekten ama gerçekten çok üzüldüm.
Oysaki ben bunların ütopik davranışlar değil, bugüne kadar her insanda bulunması gereken nitelikler olduğunu düşünüyordum.
Ama özellikle bazı arkadaşların birbirlerine olan tutumlarından sonra, ütopik olan bu davranışlar değil de,
insanların birbirleriyle olan iletişimlerinde bu kavramların hüküm sürdüğü bir dünyanın ütopya olacağını düşünüyorum artık sadece.

3- Hala kötü kadın, ara bozan diye nitelendirilen ve hatta hatta YUVA YIKAN ben olabiliyorsam.
Ve siz hala, uzun yıllar devam etmiş bir zina birlikteliğini, evlilik kurumundan üstün görebiliyorsanız.
Ve bunların üstüne pembe hayatların insanı, plastik oyuncak hayatına sahip olan da yine ben oluyorsam.
Eğer siz bu zihniyetteyseniz gerçekten biz pembe hayat insanlarının zihniyetini çoktan aşmış sollamışsınız tebrik ediyorum.
Ve bunun üstüne.
Bu duruma gerçekten yorum ya da açıklama yapamayacağım, çünkü bunun için sözcükler artık kifayetsiz kalıyor.

4- Evet saat 5 gibi, bilgisayarımı açtım. Bekleme moduna geçmiş olan bilgisayarım aktif hale geldiğinde, haliyle açık kalan pencerelerdeki online statusum de aktif hale gelmiştir.
Günün yorgunluğu diyelim, ki ben de bir insanım sizin gibi, insani organizmalardan oluşuyorum haliyle ne yorum okuyabilecek ne de cevaplayabilecek bir direncim kalmadığından dolayı, yorumları okuma ve cevaplandırma işini bugüne erteledim.
Yapılan yorumlara, ağır ithamlara rağmen bu konuyu açmışsam ve arkadaşlar bana zamanlarını ayırmış, ilgilenmişlerse, konunun devamı ve kafalarındaki soru işaretlerinin açıklanması konusunda bilgilendirmem gerektiğini bir sorumluluk olarak görmekteyim.
Ama şu da bir gerçek ki, dağda yaşayan bir insan olmadığımdan dolayı, kendime ait kişisel sorumluluklarım ve çevreme ait bana düşen sorumluluklarım da var.
Ve haklı olarak ki öncelikli olarak bunlar ile ilgilenmek zorundaydım.

Sonuç itibariyle, umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Ve kafanıza takılan soru işaretlerine, yanıt verebilmişimdir.
Oyuncak ve plastik hayatımdan sizlere esenliklerimi sunarım.

Sevgiler Pembe hayat sahibi :)

Son düzenleme:
ınanıp inanmama kısmı bana kalsın ama hmm hani bir dizi başlar takip edersiniz patt diye yayından kalkar ya bende ki his şu an o ..

Konuyu dün gece okudum fakat yapacak yorum bulamadim. Ortada yeni evlenmis ve magdur durumda birakilmis bir bayan var..
Acilan her konuya süpheli yaklasmak ne kadar dogru arkadaslar?.. Aramizda cürük elmalarin oldugunu elbette ki kabul ediyorum ama hemen hemen her konuda fake, yalan gibi yorumlari görünce inanin hayretler icerisinde kaliyorum. :umursamaz:

zina birliktelik öylemi:roflol:
hey yarabbi yaaa
size bi sorum var simdi 5 senelik "zina birlikteligi" sürdürenler mi suclu yoksa bu birlikteligi yikan kisimi suclu??????
ayrica burda hickimse sizin zina birliktelik olarak adlandirdiginiz seyi evlilikten üstün görmedi
demek istenilen tek sey ortada aldatma oldugu
sizin aldattiginiz kiz hakkinda ileri geri konusup hakaret etmeniz
siz kizi aldattiginiz halde kizi degilde kendinizi masum görmeniz
ve böyle bi "zina birlikteligi" sürdüren bi adamla bu birlikteligi henüz bitirmeden bu birlikteligi bozup apar topar evlenmeniz
belki siz olmasaydiniz "zina birliktelik" evlilige dönüsebilirdi

Ben de gelişmeleri merak ettiğimden topiği açmıştım baya ilerlemiş konu yahu,konu sahibinin açıklamalarının haricinde...

Konu sahibi arkadaşı da sabır ve sükuunetinden ötürü tebrik etmemek elde değil...umarım gelişmeler sizin açınızdan iyi yöndedir.. kaydirigubbakcemile5

dün ilk yorumumu hatirliyosunuz demi???
o yorumu ben ilk mesaji okuyarak yapmistim
ama gerilere dönüp diger yazdiklarinizi okuyunca cinlerim tepeme cikti
hayir anlamyiorum yani aldatan biri olarak aldatilan bi kiza hangi hakla hakaret etme cürretini kendinizde buluyosunuz anlam veremiyorum cidden
sonrada gelip saygi bekliyosunuz

İnanıp inanmama kısmı bana kalsın ama hmm hani bir dizi başlar takip edersiniz patt diye yayından kalkar ya bende ki his şu an o ..
hmm anladım sanırım.
karşındakinin doğruyu söyleyebiliyor olabileceği ihtimalini hiç düşünmemek,
onun da bir insan olabileceğini makine devrelerine değil, duygulara sahip olduğunu, acı da çekebileceğini,psikolojisinin alt üst olabileceğini düşünmemek
evet çözdüm olayı, olay sadece bakış açısı farkı kaynaklıymış.
hayır bunun önceden farkına varabilseydim.
sizi eğlendirmek adına kendimi hayatımı yazmazdım.
hastalıklı ilişkinin mutlu sonla bittiği
yuva yıkan kötü cadının avcunu yaladığı bir senaryo yazardım.

Ben kimsenin savunucusu değilim en başta bu şekilde algılandığından ötürü böyle başlamak istedim fakat kırmızı ile ilgili işaretlediğim yerde demişsiniz ki saygı bekliyorsunuz ee konu ne olursa olsun burda konu açan arkadaşlara,yorum yapan arkadaşlara,konuya katılsak da katılmasak da saygı göstermek durumunda değil miyiz sağlıklı paylaşımda bulunabilmek adına? konu içinde geçen olaya saygı gösterip göstermemek insanın kendi fikrince bir durum ama bunu ifade ederken bile saygı çerçevesinde olunması gerektiği hakkında uyarılar dahi yapılıyor görevli arkadaşlar tarafından..Saygı zaten gösterilmesi lazım değil mi bu durumda?

Alkione ...zina beraberliginden bahsetmisin..o yönden sana hak vermiyorum deyil....evlilikle olan beraberlik tabiki daha ciddi bir durum...ama ne olursa olsun bugün birazda olsun vicdanen olarak baktim duruma....yinede adil olmayan durumlar var..senin ve esin olan yönünden..kul hakki diye birsey var...zinami yapiyorlar birak o hata onlarda kalsin...hataya dahil olmamak lazim..umarim yazdiklarim yanlis anlasilmaz..

Sonucu da çok merak edenler için söyleyeyim hemen.
Daha da sabırsızlanmasın arkadaşlar.
Evlilik akti iptali için mahkemeye dilekçe verilmiştir.

Yuva yıkan kadın aradan çekiliyor yani.
Sizi de mutlu ettiysem ne mutlu bana.
Bilgilerinize.

zaten bu konuda önceki yorumlarimi okuduysan benim herkes birbirine karsi saygili olsun
herkesin düsüncesine, fikrine saygi duyalim deidm
ama saygi beklemek icin önce saygilida davranmak gerekir
hakaret etmek saygi kavramina girmiyo bana göre

aynen cnm sana katilyiorum
evlilik disi cocuktan bahsediyoruz tamam bende karsiyim böyle biseye o konuda bisey diyemicem ama
o onlarin sorunu, onlarin hatasi
seninde dedigin gibi o hata onlarda kalmaliydi hataya dahil olmamak gerekir

Alkione bayanla görüştüğünüzde ne oldu peki yada görüştünüz mü?
ve bayan hamile mi?

evet ya biz kknın kötü kalpli kadınları klavyelerine sarılmış bu örnek aileyi (!)yıkmak için uğraıyoruz.başarmışız demek ki.ne mutlu bizlere :lepi: hanımm hanımm ne dediğinin farkındasn değil mi sempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…