İlk paragrafı okurken uzun zamandır ilk defa çocuk sahibi olmanın çok güzel olabileceğini düşündüm. Çok şanslı evladın. Yazdıklarından bile anlaşılıyor sevgin.
Merak etme canım hemen toparlar, belki de korkudan sana öyle geliyor. Görürsün akşam turp gibi olacaktır, neşesi de gelir yerine.
Hiç yemedim pazı, ıspanakla da çok aramız yok ama değişiklik olsun diye alayım olmadı pazartesi pazardan.
Görcen görcen az kaldı :)
ayy canım, duygulandım valla. bugün kahvaltısını çıkarmadı ya ona şükrediyorum. toparladı galiba biraz.
senin hassasiyetinden anladım ki sen de çok iyi bir anne olacaksın. Allah istediğiniz anda sağlıcakla bekletmeden versin bebişinizi inşallah.
60 lı rakamları belki hafta görürüm, görür müyüm? görürüm görürüm. ama regl olcam bu h.sonu gibi, hatta belki yarın, belki yarından da yakın :)
Tatlım tam sana cevap yazıyordum elektrikler gitti. Neyse ki şimdi geldi. Ben de kaslar şiştiği için olduğunu düşünüyorum canım.
Ekmek pirinç ve patates konusunda sana katılmıyorum ama canım. Çünkü bir şeyi tamamen hayatından çıkarmadıkça kısa süreli çıkarmanın uzun vadede etkili olacağını düşünmüyorum canım. Yoyo diyete dönüyor bu sefer diyet ve hayatına tekrar soktuğunda kilolar geri geliyor. Ki bu saydıkların kompleks karbonhidrat olarak basit karbonhidratlara göre çok daha kaliteli karbonhidratlar. Yani meyve şekeri ve süt şekerine göre daha az kilo aldırırlar. Yeterki miktarı ayarlansın. Aldığımız enerjinin %60nı karbonhidratlardan almalıyız canım. Bak sana bir şey kopyalacağım, spor konusunda bileşik karbonhidratların ne kadar önemli olduğu yazıyor orada.
Sağol canım desteğin için, takmıyorum. Bunlar beni durdurmaz bu sefer :)))) İnşallah hep beraber çözeceğiz bu sorunları
[h=3]BİLEŞİK KARBONHİDRATLAR VE BASİT ŞEKERLER[/h]Sağlıklı beslenme ve sportif performans açısından karbonhidratın günlük tüketiminin % 85'i bileşik karbonhidrat içeren besinlerden (tahıl ürünleri, sebzeler ve kuru baklagiller bu gruba girmektedir), ancak % 15'i basit karbonhidrat içeren besinlerden (şeker ve şeker türevleri, şeker içeren içecekler, bal, reçel vb.) oluşmalıdır.
Bileşik karbonhidratların sindirimleri basit şekerlere göre daha uzun sürdüğünden (3 - 4 saat) kan şekeri üzerine olan etkileri daha yavaş olmakta ve uzun sürmektedir. Basit karbonhidratlar ince bağırsaklarda fazla bir değişikliğe uğramadan 15 dakika gibi kısa bir sürede doğrudan kana geçerler.
[h=4]Bileşik Karbonhidratlar(Nişasta içerenler):[/h]Tahıl Ürünleri: Ekmek, pasta, kek, pirinç, makarna, bulgur, irmik, şehriye, bisküvi, mısır, tarhana Bakliyat ve Baklagiller; Bezelye, mercimek, fasulye, barbunya, bakla, nohut
Köklü Sebzeler: Patates, Kuruyemişler: Tuzsuz yer fıstığı, fındık, kestane, badem Kuru Meyveler. Kuş üzümü, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru erik Bazı Meyveler: Elma, armut, muz, portakal, üzüm...
Tercih Edilme Nedenleri:
- Kan şekerini düşürmezler.
- Kas glikojen depolarını basit şekerlere göre daha fazla artırırlar.
- Protein, vitamin ve mineral açısından daha zengindir.
- Yeterince posa içerirler.
- Bu yönleri ile daha ekonomiktirler.
Basit Şekerler:
Şeker ve Türevleri: Çay şekeri, bal, pekmez, reçel, marmelat, çikolata, karamela, akide şekeri vb...
Şekerli içecekler: Kola, limonata, siyah kuş üzümü, meyve suyu vb...
Şeker Katkılı Besinler: Tatlı bisküvi, tatlı kek, meyveli tart, dondurma, meyveli yoğurt, kastırt, sütlü puding, taze meyveler, süt tozu (yağsız)
Tercih Edilmeme Nedenleri :
- Kan şekerini düşürürler, buna bağlı olarak baş dönmesi, göz kararması, mide bulantısı, halsizlik gibi olumsuz etkilere yol acarlar.
- Kas glikojen depolarının boşalmasına neden olurlar.
- Rafine şekerler protein, vitamin ve mineral içermezler.
- B1 vitamininin (Thiamin) yetersizliğine neden olurlar.
- Ağız sağlığını bozarlar ve diş çürümesine neden olabilirler.
- Sporcu performansını olumsuz etkilerler.
günaydin canimm, sana katiliyorum ben ideal kiloma ulassamda yine birakmicam, hem koruma devresi cok önemli hemde birbirimize destek olmus saymam ben kendimi eger hedefe birimiz ulasmadan terk-i diyar edersem burayihemde sizlerle firsat buldukca konusmakta iyi gelir, iyiki var oldunuz )
Valla canim benim gercekten iki yandanda baya baya sivri bir basenim vardi, Irsi galiba bizim sülalede, annemde ve ablalarimda yok ama bir iki kuzenimdede aynindan var.. cocuklugumdan beri en zayif animda bile rahatsiz ediyordu beni, ve asla aklimada gelmezdii birgün basensiz bacaklara ve kalcaya sahip olabilecegimm, korkulacak hicbiseyi yok canim, ben tek basima gittim türkiyeye, aileme bile haber vermeden, ameliyattan sonrada oradaki hemsireler baktilar bana, doktorlarim samimi arkadaslarimdi, hastanede kisa sürede cok sevilen biri oldum, daha sonrada 3 kere gittim, her seferinde yalnizdim, Allah razi olsun refakatcim olsa okadar iyi bakamazdi bana..agir ameliyatlarda gecirdim ama besenlerini aldirmanin sadece ilk gün zahmeti var, birde tabii birkac gün tuvalate oturdugunda canin azicik aciyor ama cekilmez acilar degil, insan unutuyor gidiyorr.. kim karsi gelirse gelsin, ne derlersede desinler, eger kendini ciddi anlamda rahatsiz eden bir durum varsa, bundan kurtulmak insanin özgüvenini artiriyorr..
bu arada iple ölcme fikride güzell, yarin sabah ilk i$ kendimi ölcecem)
ilk baslarda oda her gece gelirken bana mutlaka getiriyordu ama sagolsun simdi öglenleri birakiyor eve biseyler, isten dönünce yiyeyim diye ve hep diyetime uygun seyler getiriyor..oda destek veriyor bana sagolsun bu konuda..
Gül cüm cok gecmis olsun canimmm, yasadigi sürece tirnagina bile ta$ deymesin insallahhh.. cocugum yok ama gönlüm istiyor galibaa, kalabalik bir aileyiz ve bütün kardeslerimin cocuklari var, benden kücük olan kardesimin bile 3 hafta önce bir bebegi oldu ve benim ismimi verdi onabir tek benim yok iclerindee.. belki birgün benimde olur
kizlar bu arada zaman zaman kisa süreli cikabilirim yada cevap gec yazabilirim, kusura bakmayin olurmu, ya telefon geliyor yada arada bir birileri gelip gidiyor cünküü ;-/
herkese günaydinnnnnnnnn...
gelelim banaaa :-D
dün aksam eve gittigimdee yemegin hazirdii :-D
tavuk..
yanina iki orta domates dogradim
1 tane salatalik ve iki tanede sivri biber.. üzerlerine pul biber serptim ve cok az tuz, birazcikta zeytin yagi..
hicbir sekilde ekmek yada pilav felan yemiyorum et tavuk yerken.. aslinda domates salatalik ve biberi bol dogramamin sebebide tavugu yerken abartmamakti ve tika basa doydugumu hissettim hakkatende, hicte acikmadim gece..dün bana tek ögünde yiyeyim diye getirdigi tavugun yarisini yedim ve galiba bugünde kalan yarim porsiyonu götürrüm ayni sekilde :-DD
buarada dün 1 saat bisiklet süremedim, 45 dakika orta tempoda calistim a,a yarin tatil oldugu icin iki sefer 45 dakika yapmayi planliyorum, haftasonuda ayni seyi düsünüyorum bir aksilik cikmazsa..
BU SABAH :
uyaninca bir bardak su
1 fincan kahve ( seker asla kullanmam )
sonra 1 bardak süte 3 tutam nesfit karistirip yedim
sonra evden cikmadan yine 1 bardak suyumu ictim
$uandada meyve cayimi iciyorum..
i$yerinde yemek icin yanima aldiklarim :
1 salatalik
1 domates
1 yesil elma ( azcik sarimtirak gibi sanki :-D )
1 tane muz ( bugün yeyip yemeyecegimden emin degilim, yemezsem kalir yarin götürrüm ..
1 tane limon ( yesil cayima sIkacam, limonsuz icemiyorum, igrencc yaaaa yesil cay ;-/
birde yarim avuc kabak cekirdegi ve yarim avucta aycekirdegi koydum cantama.. onlarada vücudumun ihtiyaci var ve aksam tüketirsem zarara girecegimi düsünüp yanima aldim, kimsenin olmadigi bi ara keyif yaparim :-D
aksamda dünden kalan yarim porsiyon tavuk, domates dalatalik ve sivri biber yemeyi düsünüyorum dünkü gibi
Çok mutlu oldum ben şimdi :)) Allah herkese evladıyla sağlıklı huzurlu bir ömür versin, sana da inşallah canım.
Bence kesin görürsün. Çünkü regl döneminde vücut her gün ortalama 300 kalori daha fazla yakıyor kendiliğinden, yani 3 mil leslie kadar. Karbonhidrat isteğin çok artacak ve bu yüzden bağırsaklarındaki kötü bakteriler gaz üretecektir. Bir kase fazladan yoğurt eklersen gününe bunu da önlemiş olup kesin bir haftada 2 kilo verirsin bence :))
) ben almanyadayim, ailemde türkiyede yasiyorlar canim..
cok zor oldugunu tahmin edebiliyorum canim, Allah yardimcin olsun ve en yakin zamanda kavustursun insallah..
saol canim paylasimin icin..
ekmegi ben hayazimdan cikarali yillar oldu, evebelki ayda bir kere en fazla iki kere girer, yani düzenli ekmek alip tüketen birisi degilim, ama asla yemiyorum da demiyorum tabii, sadece yedigim zaman direk vücudumda ödem oluyor.. mesela cok nadiren sütlac yaparim tatlandirici ve light sütle. sütlaca koyulan pirincin toplami 150 gram felan ve bir keredede tüketmiyorsun belki her yedigin kaseye düsen pirinc miktari 15 gramdir ama bu bile beni etkiliyor düsün artik.. o yüzden asla yemiyorum demiyorum ama hayatimda ve ögünlerimde yok denecek kadar az yer veriyorum..yillardir bu böyle.
bazi haftalar hic kilo veremicez belki, belkide iki üc hafta boyunca gram gitmeyecek ama pes etmek yok, mutlaka bir yerde vücut tekrar tepki vermeye baslayacaktirr..ben bundan 9-10 sene öncesinde bir grip bile olupta istahim kesilse, bir haftada 3-4 kilo zayiflardim, simdi kaya gibi yerine oturmus kilolar, naapsamda hizli veremiyorum, eminimki benimde kilolarimdan kurtulmam 5-6 aydan asagi sürmeyecek belkide 1 sene.. ama bu sefer kendimi hazirladim, cccccoooookkkkkkkkkkkk zorda olsa zayiflamamiz pes etmek yok
selam kızlarrr
okuldan çıktım çarşıda banka işlerimiz vardı , onlarla uğraştık eşimle , öğleden sonra hala yapacaklar var , bitmedi yanii
sizler nassınızzz bakam ??
sağol şekerimm , eşimle evlendiğimizden bu yana birlikteyiz çoook şükürr, Rabbim kimseyi sevdiğinden sevdiklerinden ayrı koymasın inşAllaahh
annem ve teyzemler tombiktir. büyük ablam da öyle. ortanca hep zayıftır. ben de evlenene kadar hep zayıftım. hatta çocukluğumda oğlum gibiydim. çırpıcık :)
seninki iyi cesaret yaa, hem de yalnız başına. kimse bişey diyemez , beden senin bedenin, kendini nasıl mutlu hissediyorsan onu yaparsın.
ben ameliyata cesaret edemem. ama gitmezse bu sert basenlerim bölgesel incelme, akupunktur vs düşünüyorum.
evde birinin destek olması güzel oluyor diyet. dün gece tavuklu salata yaptım. eşim tadımlık yedi. kalktı sucuk pişirdi. ama bana kokusu bile gelmedi, demek ki ben oldum :)
tşk ederim canım. amin iyi dileklerin için. biz 4 kardeşiz. 3 kız 1 oğlan. erkek kardeşim bekar sadece. 4 torunları oldu annemlerin.
Allah sana da istediğin vakitte nasip etsin canım.
ayyy ben de çok mutlu oldum ama, inşallah dediğin gibi olur. 2 kilo heeee, hadi inşallah. yoğurt mayaladım, stoklarım hazır :)
bisiklet sürmek sıkıntılı oluyor regl iken. anca twister da dönerim ilk günler.
Tatlım dün akşamın çok güzel geçmiş, hem menü hem spor olarak. Hep böyle bak kendine :)))
Bugün de sabah sütünü tahılını almışsın, sebzeni meyveni yağlı tohumunu da gündüz alacaksın. Akşamda mis gibi protein. Başkası olsa az derdim bunlar ama sana değil biliyorum canım. Süpermiş valla.
Esra like this.
Sedefle bu hafta geçen haftaya göre daha çok kilo vereceğine dair iddiaya girdik. Senle de girelim istersen, bi aksilik olmazsa kesin 1,5 kilo belki daha fazla vermiş olacaksın regl bitiminde bence :)
selam kızlarrr
okuldan çıktım çarşıda banka işlerimiz vardı , onlarla uğraştık eşimle , öğleden sonra hala yapacaklar var , bitmedi yanii
sizler nassınızzz bakam ??
sağol şekerimm , eşimle evlendiğimizden bu yana birlikteyiz çoook şükürr, Rabbim kimseyi sevdiğinden sevdiklerinden ayrı koymasın inşAllaahh
ayyy heyecanlandım. tamam girelim. inşallah kaybederim :))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?