bizim ailede fiziksel şiddet yoktu. annemin biz yaramazlık yaptığımızda bize uyguladıkları hariç. babamınki sözel şiddetti, çok kalp kırıcıydı.
hala da öyle. bir gün cesaretimi toplayıp karşısına geçip "senden hep nefret ettim ama şimdi sana acıyorum" demek istiyorum. "baban annene senin gibi davransaydı sen ne yapardın" diye sormak istiyorum.
babam bencildir. kendi sahip, biz köleleriyiz gibi davranırdı. hep kendi dediği olsun isterdi. tamam yiğidi öldür hakkını ver demişler, hepimiz zor şartlarla da olsa üniversite okuduk. mesleklerimizi elimize aldık.
okumamızdan yanaydı hep. ama düşününce onun yaptığını bir üvey baba da yapabilirdi. sevgi namına bişey görmedik ondan. hep azar, hep bir kusur arama. amaan neyse. artık bayramdan bayrama görüyorum kendisini.
inanın o bile zor geliyor. aramak bile istemiyorumçünkü hala anneme aynı davranıyor, hala en önemlii olan kişi kendisi.
Sedef ablan adına ve özellikle çocukları adına sevindim. çocukluktaki yaralar maalesef unutulmuyor. gecenlerde babamı gördüm rüyamda ve hala olmadık bir şeyden ötürü bana bağırıyordu rüyamda.
dahası da var ama moralim bozuluyor yazmayım...
bizim ailede fiziksel şiddet yoktu. annemin biz yaramazlık yaptığımızda bize uyguladıkları hariç. babamınki sözel şiddetti, çok kalp kırıcıydı.
hala da öyle. bir gün cesaretimi toplayıp karşısına geçip "senden hep nefret ettim ama şimdi sana acıyorum" demek istiyorum. "baban annene senin gibi davransaydı sen ne yapardın" diye sormak istiyorum.
babam bencildir. kendi sahip, biz köleleriyiz gibi davranırdı. hep kendi dediği olsun isterdi. tamam yiğidi öldür hakkını ver demişler, hepimiz zor şartlarla da olsa üniversite okuduk. mesleklerimizi elimize aldık.
okumamızdan yanaydı hep. ama düşününce onun yaptığını bir üvey baba da yapabilirdi. sevgi namına bişey görmedik ondan. hep azar, hep bir kusur arama. amaan neyse. artık bayramdan bayrama görüyorum kendisini.
inanın o bile zor geliyor. aramak bile istemiyorumçünkü hala anneme aynı davranıyor, hala en önemlii olan kişi kendisi.
Sedef ablan adına ve özellikle çocukları adına sevindim. çocukluktaki yaralar maalesef unutulmuyor. gecenlerde babamı gördüm rüyamda ve hala olmadık bir şeyden ötürü bana bağırıyordu rüyamda.
dahası da var ama moralim bozuluyor yazmayım...
annemi tarif ettin sanki :)
Canım benim. Eşim de babasıyla ilgili böyle şeyler anlatıyor. İçki içtiğinden, kendilerine, annesine kötü davrandığından bahsediyor. Bunları anlatırken koca adam kolu kanadı kırık kalıyor. Sen de çok incinmişsin belli. Ama güne mutlu başlamak için bile tek başına yeterli olan oğlun, kocan var. Eminim mükemmel bir annesin. Oğlun o kadar şanslı ki. Sen sevgi dolu bir annesin çünkü.
Erkek kardeşin var mı :) O düşünsün boşver. Genelde kadınlar erkek evlatlarından bekliyor bu fedakarlıkları :))))
ya işte ebeveynlik sadece karnını doyurmak, okutmak, korumak değil. her aşamada yanlarında olman gerekir. büyüdük evlendik çocuk sahibi olduk ama hep bir yanımız yarım kaldı.
en kötüsü de dışardan bakanlar durumu bilmeden ahkam kesiyorlar. babam dışardakilere çok iyi davranır çünkü. ve onu hep iyi bir insan bilirler. biz de nankör evlatlarızdır belki de gözlerinde.
tamam kötü alışkanlıkları yoktu ama be adam ailenle mutlu olmayı seçsene. niye hır gür çıkarıyorsun. acaba şimdi hatasını anlıyor mudur yoksa yine biz mi haksızızdır gözünde.
anne baba yaşam boyu lazım insana. ama bizimkiler kendilerini emekli ettiler. ben yaşlıyım diyor annem, zaten hep yaşlı bildim bileli:) onunda yılların bıkkınlığı, bozuk aile düzeni..
ama babama kafayı takmamayı bir öğrense ve hala bize yaptıklarını kendisini nasıl sinir ettiğini anlatmayı bir bıraksa. offf
çok şükür eşimle mutluyuz. (babam evliliğime karşı çıksa da, beni amcamdan istemek zorunda kalsalar da, düğünüme gelmese de, 5 yıl küs kalıp kalp krizi geçirdiğinde güya barışsak da, eşimin ailesi ile görüşme çabaları olmasa da , kendi reddetti, ilk adımı o atmalı ama o hiç umursamasa ve beni mahcupp etse de)
var evet 1 tane. annemin oğluşu. hala ondan benim kendi 3 yaşındaki bebeğimden bahsettiği gibi bahseder :)))
babamın yerine onu koymuş sanki. tek başına ist. a gitmesine kızıyormuş oğluşu, oğluşu gelip alacakmış onu :)))
Üzülme hiç. Eşin sana çok değer veriyordur eminim. Kimsenin eksikliğini hissettirmiyordur. Tüm bunları yaptı da evlenemedin mi? Mutlu mu olamadın? Ben anne babanın hakkı kadar evladın da hakkı olduğunu düşünüyorum. Gün gelecek helallik isteyecek senden tüm yaptıkları için.
Aklı da son nefesinde bile başına gelecektir. İnsan hatasını elbet anlıyor.
Anneler öyle ya. Benimki de sinir eder beni babam üzerinden. Ayrıldılar hala bitmedi hırsı babama.
Canım üzdüm seni açarak bu konuları. Hakkını helal et. Ve emin ol ki çok kıymetli bir insansın sen. Kimsenin onayına desteğine de ihtiyacın yok
babam kalp krizi geçirdiğinde yanına ilk giden biz olduk. ben hiçbirşey olmamış gibi davrandım. o da ağlayarak benden özür dilemiş. (annem anlattı ben pek hatırlayamadım)
anjiyo olurken (kardeşim üniversitedeydi sınavları vardı annem ona haber vermememizi söylemişti) yanında eşim kaldı.
ameliyatında kapıda bekledi benimle. çok sağolsun ne eşim ne de ailesi beni babam üzerinden üzmediler. ne de başka konuda.
yok be canım ben bunları buraya yazmasam da günün her anı beynimin içinde anne ve babamla tartışıyorum. yarı deliyim resmen
iyi oldu deşarj oldum. ben bunları kimseye anlatamıyorum. yanımda olsanız anlatamazdım yani tanıdık olsanız. utanırdım.
tanımadığımız insanlara iç dökmek daha kolay.
ay ne çok yazmışım yaa.
kızlar yemek saati gelmiş bile. kalkıp hazırllayım. önce oğluşumunkini yedireyim.
bi de comedymax izleyim biraz. toparlanır gelirim. sizi de güldürürüm yediğim badem sayımla
Çok tatlıymış annen :) Aşık bunlar ya oğullarına. Valla bak. Böyle anlatınca sevimli oluyolar ama gerçek halleri öyle değil biliyorum. Benim de annem oğluna aşık. İşin kötü tarafı Ortada herhangi bi çiftin bir sorunu varsa hep kadın suçludur bu yüzden. Erkekler hep haklı :)))
en kıymetlimisdir oğluşlar :)
benim oğluşum da öyle ahahaha :)))
oğlumu üzmesin gelin adayları yaaa :))))))))))
ayy kayınvalide moduna girdim
Günaydın kızlar,
Nasılsınız bakalım. Ben daha iyi sayılırım dünden. Neyse ki salı günkü kiloma indim. 96.9 kg çıktım bu sabah. Bu hafta da biraz yavaş veriyorum ama yılmak yok. Spora başladım elbet hızlanacaktır. Dünü dediğim gibi 1100 kaloriyle kapadım. Darısı bugünün başına.
Kahvaltı;
30 gr kaşarla kepek ekmekli tost (204), 140 gr salatalık (21), şeekersiz yeşilçay.
Toplam 225 kalori.
Tartının fotoğrafını çektim, ekliyorum. Ben bu rakamı geçen hafta çarşamba görmüştüm. O günden beri 2 ileri 1 geri. Olsun demekki korudu bu kiloyu, daha da üstüne çıkmam inşallah.
Eki Görüntüle 438962
selam canimm, hosgeldin, bende ömür boyu tatil yapmak istiyorumm yaaaaaaaaaa ;-/Selam fıstıkkllarrr
napıyosunuzz ? iiyi kaynatmışsınız geçmişi , şöle bi gözden geçirdim , ama bitiremedimm
okuldan geldimm ,bugün bütün işlemlerim sona erdi çoook şükür , oohhh yaşaassıınnn TATTİİİLLLL
tebrikler şekerriim ,aynen devam , olacak olacak bi ileri bi geri mehteran gibi olsada olacaakkk
Kizlarr ( esra ve gül ) size kisaca diyebilecegim tek $ey cok $ansli oldugunuzz!!!!! kizlar insan belli bir yasa kadar anne babaya muhtac oluyor tabiki ama bi ya$tan sonrada daha önelisi ne biliyormusunuzz?
seni iyinle kötünle, gecmisinle, ya$anmi$liklarinla kabul edip, en kötü gününde de arkanda dag gibi durabilecekk sana sadece sevgi degil saygida gösterebilecek bir insani tanimakkk.. görüyorumkiii ikinizinde herseye ve herkese ragmen arkanizi dag gibi yaslayabildiginiz sizi seven esleriniz, sicak bir yuvaniz var ( Ma$allahhhhhh )
Talihsiz bir evlilik yaptim ve bo$andim, elin memleketinde daha 26-27 yasinda dul bir kadin !!! cok büyük bunalimlara girdim ve daha fazla yurt disinda yasayamayacagimi anladim, cünkü cok yalnizdim, cevrem yoktu,burda hickimsem yok, birbasimayim, o ilk ayrildigim dönem maddi sIkINtilarda yasadim ve türkiyeye dönme karari aldigimda annem kibarca beni reddettii,bizler icin sacini süpürge etmis, ömrünü verip bircok fedakarlik yapmis bir anne hemde !!!!!! cok büyük hüsrana ugradim, yikildim resmen, cünkü kendimi koca dünyada birbasima hissettim.. hani bir laf varya__ adamin sIrtIna vurmu$lar, ahhh arkammm__ demis.. yani bir arkam olsaa sIrtImdan kimse vuramazdi demek istemis...bende i$tee kendimin aslinda ne kadar arkasiz oldugumla ilk kez o gün yüzlestim,, depresyona girdimm,2,5 sene kendimi toparlayamadim, insanlarla hicbir kontagim yoktu, ruh gibi i$ten eve evdende i$ee..sonradan kendimi toparlayip tekrar hayata tutunmaya calistimm, defalarca düstüm ama yine kalktim, hep kendi cabamla..
yani belli bir yastan sonra insanin anne babasi atasi oluyor bi yerdee,, sirtini dayayamiyorsun, hatta onlar sana sirtlarini dayamaya calisiyorlar :-D
o yüzden kizlarrr cok sanslisinizz dedim isteee, bu yaslarda en cok ihtiyaciniz olan seye sahipsinizzz,, sizi sahiplenip koruyup kollayan kocalariniz varr..insan gecmisin izlerini mutlakakii tasiyor ömür boyuu ama üzmeyin kendinizi yinede artik.. bende anneme küstüm, konusmadim uzun süre,ölsem cenazemi bile göremeyeceksiniz dedimm ama sonra düsündümm, evet beni kirdii ama bisürüde emekte verdii, annem oldugu icin kendim baristim, kendim hep gittim üzerine ve konustumda bu konuyuu.. dedimkii sen bana bircok emek verdin inkar edememm, fedakarliklarda yaptin ama bu yanlisida yapmayacaktin !! ben sana öfkeliyim ama annemsin diye öfkemin üzerine perde cekiyorum dedimm.. inanin öyle pismankiiiiiii...
Ama ben halaaa sirtimi dag gibi dayiyabilecegim biriylemi birlikteyim bilmiyorumm, onunda kafasi karisikk, benimdee.cünkü davullarimiz cok baska tellerden caliyorr..
anlayacaginizz KAPILMI$IM BAHTIMIN RÜZGARINA, SAVRULUP GiDiYORUM BEN HALAA !!!!!!!!
$ükredin bugününüzeee
Sedefcimm hakkında herşeyin hayırlısı olsun canım benimm , inan kimse evliliğini bitirmek için evlenmez, ya da hiçbir anne baba evladının mutsuzluğunu istemez , ama bazen böyle aksilikler olabiliyor , annenle barışmana çook sevindim , sen yinede umudunu kırma hiçbirşeye pozitif ol tatlım , Rabbim herşeyin en doğru , en hayırlı olanını nasip eylesin inşAllahhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?