Aşılama Mayıs 2010 da Aşılama Yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
kızlar merhaba, hatırladınızmı beni, uzun zamandır girmiyordum. hatırlarmısınız bilmem ama ben mayıs ayında ilk aşılamamı yaptırmıştım ve olmayınca bu durumdan çok hemde çok etkilendim. her şeyden bebekle ilgili her düşünceden uzaklaşmak istedim. burayada o yüzden hiç girmedim. çünkü herkesin olumsuz sonuçlarını görüp iyice umudum tükeniyordu.
2 aydır herşeyi bıraktım, doktora falanda gitmiyorum. geçen ay yine tutmadı tabiki, ben yine ağlarken kendimi kaybettim. her ay aynı şeyi yaşamktan bıkmıştım. ama artık kaldığım yerden devam etmem gerekiyor. zorlu bir süreç başlıyor benim için biliyorum. ama geciktirebilecek fırsatımda kalmadı. malesef yaş yerinde durmuyor.
bu arada sonunda bir hamilemiz olmuş, çok çok sevindim. hep negatif sonuçları görmekten yoruldum gerçekten.
meldi sanıyorum tatildesin. sana sormak istediğim birkaç şey var canım. ben erol beye gitmeye karar verdim ama önce sana danışmak istediğim şeyler var. bunları sormanın pek sırası değil ama sanırım şimdi. şu an kötü günler geçiriyosun anladığım kadarıyla. inşallah yakında herşey yoluna girer canım.

merhaba ben de yakup beye gidiyorum çatlatma iğnesiyle olmadı.
şimdi ne yapacağız bilmiyorum aşılamaya geçer mi acaba yakup bey?
aşılama da başka birini mi öneririsiniz

merhaba dağ kelebeği, ben uzun zamandır girmediğim için şimdi gördüm mesajını. o yüzden ancak mesaj yazabiliyorum. canım benim çatlatma iğnesiyle olmadıktan sonraki ay aşılamaya geçti ve malesef aşılamada tutmadı. ve ben bunun sonrasında yakup beyi bıraktım. normal bir gebelik için çok iyi bir doktor olabilir ama infertilite durumunda çok yeterli olduğunu düşünmüyorum. aşılama fiyatlarının uygun olması nedeniyle istersen 1 kere dene belki tutar. gerçi ilk aşılamada pek şans yok. aslında benim aşılamaya olan inancım kalmadı. normal yollardan çok farkı olduğunu düşünmüyorum.
canım bide sizde sorun ne ve yakup beyle nasıl bir süreç izlediniz merak ediyorum. anlatabilirmisin? yakup bey beni çok fazla oyaladı çünkü, sizdede aynı şeymi oldu?

merhaba sona. tekrardan hoşgeldin. biz hala buralardayız:) 1 ay ara verip 2.ciye başladım o da olmadı malesef.aramızda pozitifi gören oldu. umarım bizerde görürüz.
sen tekrardan aşılama mı düşünüyorsun.

Mrb kızlar size bişey sorcam,burda sizin yazıları okuduktan sonra eşimin sonucuna baktım da,ileri hareketli yüzde 25 Diyor az mi?sizce bunu ben bilmiyordum.fikir istiyorum...

canım bir ileri hızlı hareketli (A) var birde yavaş ileri hareketli (b) var. bu ikisi yani a ve b ya en az %25 olması yada a+b toplamının en az %50 olması referans aralığı.

hoşbulduk aren, gördüm canım, bütün yazdıklarınızı okudum, çok üzgünüm hepimiz için. inşallah en kısa zamanda hepimiz sırayla hepimiz hamile kalabiliriz.

aslında benim hiç aşılamaya inancım kalmadı. ama tüp bebeği bağkurla yaptırmak istiyorum. onun içinde sanırım 2 kez aşılama yaptırmış olmak gerekiyormuş. günlerdir okuyorum ama tam olarak anlayamadım prosedür nasıl işliyo ve benim için nasıl işleyecek. benim tüplerimde problem var ama tıkanıklık değil. tüplerim çok uzun ve kıvrımlı. o yüzden döllenme olsa bile rahme düşme safhasına geçemiyorum. tüplerin tıkalı olması durumunda aşılamaya gerek kalmadan tüp bebek safhasına geçilebiliyomuş ama işte benimki biraz farklı. prosedürün nasıl işlediğini öğrenip ona göre hareket edicem.

bu arada kızlar aşılamayı devlet karşılıyormu. uzun bir süreç geçireceğimiz düşüncesiyle mümkün olduğu kadar devlet yoluyla halletme kararı aldık. çünkü maddi olarakta bizi baya bi sarsacağını düşünüyoruz.

ben ilk aşılamamı özel üniversite hastanesinde yaptırmıştım. devlet karşıladı. ek birşey ödemedim.
yeni prosedürde rapor için 2 iğneli aşılama şartı var. aşılamayı atlamak için bazı özel şartlarda var tüplerin tıkalı olması erkek değerinin 5 milyonun altında olması gibi ama senin durumun giriyormu bilmiyorum. birde eğer sgk ile anlaşmalı özel biryerde yaptıracaksan özel merkezler rapor konusunda yardımcı oluyor bir şekilde.

bubuş içimdeki his hamile olduğuna dair..
en son 3 gün önce bir arkadaşıma zorla test yaptırdım..
ve hamileeeee..
bugün doktor randevusu vardı

cnm benim inşallah diyelim hayırlısı olsun.
birkaç gün daha bekleyim diyorum. ilaçları bu ay kullanmadım ya ondanda olabilir.
ne biliyim umutlanmamak için ihtimal vermek istemiyorum ama içimde hep bi kıpırtı var acabamı diye.
ufff beklemek cok zor. eşim saat başı soruyor hasta oldunmu diye. ben işyerinde tedirginim ha oldum ha olucam sürekli wc ye gidiyorum.

arkadaşını tebrik ederim. allahım sağlıkla mutlulukla kucağına verir inşallah.
darısıda sana olur inşallah.:1hug:

kızlar günaydınnnn

16 temmuzda hastalanmam gerekti ama 6 gün geçtiği halde hala hastalanmadım , ( geçen kış tam 9 gün geç gelmişdi demkki öyle olucak , aşılamalardada 27 gün ve 28 gün olmuşdu ) ben iyice sapıttım anlayacağınızlaelaelaelaelae

bubuş güzel haberler ver olurmu bizi merakta bırakma

bubuş nasıl sabrediyorsun. en azından bir test yapsan yoksada rahatlarsın. heyecanlandım şimdi. bu ay olurmu bilmiyorum ama benim içimden sen doğal yolla hamile kalacaksın gibi geliyor.

günaydın canım.
doktora bir git canım. bekleme ne olur ne olmaz.

canım bir ileri hızlı hareketli (A) var birde yavaş ileri hareketli (b) var. bu ikisi yani a ve b ya en az %25 olması yada a+b toplamının en az %50 olması referans aralığı.

Tşk ederim yardimin icin aren.sonuç şöyle:yıkama öncesi a:%10,b:%39,c:%21 yikama sonrası ise:a:%25,b:%50,c:%5 miş.İyi yani dimi:)!bilmiyorumkismile

Mrb sona,hoşgeldin.yazını okurken resmen nefesimi tutarak okudum sanki son cümlen şu olacakmış gibiydi.'kendiliğinden hamile kaldımmm.'bir umut ışte.sanki birinin hamile haberini alinca bende yakın zamanda Hamiş olacakmişim gibi.saçma ama ne bilimAllah çok çok büyük oda olacak inş.bende geçen ay ilk aşilamami yaptim,tutmadi,buay dinlenyrm.21 yaşindayim ama kendimi 50 gibi hissedyrm,okadar ki bu gözlerden yaş geldi YINE DE RABBIME ŞÜKÜR BİNLERCE KEZ...senağlama

evet canım iyi. sen tekrardan aşılama düşünüyormusun.

Düşünüyoruz aren ama maddi yönden ve psikolojik olarak kendiMi iyi hissedince inşallah.çünkü çok yıprandım tutmayınca.bide çok korkuyorum ya bu defada tutmazsa diye...

kızlar bugün aşilamanın 5.günü
karnıma gaz sancısı gibi ağrı var
dün akşam ewdeki son idrar testine baktım
dedim ki bunu yok etmem lazım
sonra aklıma başka bişey geldi
çatlatma iğnenin etkisi 2 ay önce 10.gün de anca gitmişti
4.gün maksimum seviyededir
hemen testi yaptım, gerçek olmasa bile çift çizgiyi görmek istedimm..
idrar testi pozitif çıktı yalandan da olsa
adet olana kadr test yapmayamaya karar verdim

ben eskiden o kadar çok test yapardımki. hastalanmama birkaçgün kala başlar hastalansam bile acaba üstüne mi görüdüm diye devam ederdim. bazende dayanamayıp kan testi ayptırırdım. neyseki artık yapmıyorum. zaten ne zaman kanda baktırsam aynı gün adet olurdum.

bende sgk ile anlaşmalı bi özel hastanede yaptırmayı düşünüyorum, özellikle aşılamaları. onlardan hiç umudum yok çünkü, boşu boşuna para vermek istemiyorum. meldiye bi danışmak istiyorum ama yok hiç buralarda.

insan dayanamıyor değil mi landarch. ben ed dayanamayıp 9. günde kan testi yaptırdım, tabi negatif çıktı. gerçek test tarihim bu cuma bakalım. ama inan günler dakikalar geçmiyor. ya bi de negatifi gördüm ya epey bir moralim bozuldu. yenisi için cumayı beklicez bakalım. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

ay cnm inşallah hele bir olsunda haber vermek ne demek davul çaldırcam bu gidişle kaydirigubbakcemile5
sende bence dr unla bir görüş niye odluğunu o bilir.
stres yapma sakın.

bubuş nasıl sabrediyorsun. en azından bir test yapsan yoksada rahatlarsın. heyecanlandım şimdi. bu ay olurmu bilmiyorum ama benim içimden sen doğal yolla hamile kalacaksın gibi geliyor.

ya aslında deliriyorum ama ne yapıyım aşılama öncesi en geç 32 günde olduğum da olmuştu. o yüzden 32 gün dolsun istiyorum.testteki negatif beni çok yıkıyor.
inşallah cnm rabbim duysun seni. bende doğal olmasını çok istiyorum.:1hug:

canım meldinin misafirleri var. o nedenle pek giremiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…