Aşılama Mayıs 2010 da Aşılama Yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Herkese merhaba,bizde tatildeydik,yeni döndük,arada girip okuyordum yazdıklarınızı,size bi şey sorucam,bugün yarın adet günüm ama hiçbir ağrım yok,hatta genelde 1-2 günde erken olurum ama şu an birşey yok.aşılamadan sonra adet düzensizli olur mu?birde bu ay 2 tane 3 cmlik kistim oluştuğu için ara verdik kistten dolayi adetim gecikebilir mi?eşim tutturdu bebiş var diye:)ben pek öyle düşünmyrm,kistten olablr diye ama ilk defa adetim gecikyr.bakalım...

canım benim aşılama olduğu ay ve ondan sonraki ay 2 gün gecikti, bu ay ise 5 gün erken geldi. sanıyorum ilaçlar yada bizim psikolojik durumumuz düzensizlik yapabiliyo.

AMİN CANIM
hakkımızda hayırlısı olsun

hamelnur hoş geldin canım, inş tatil bebğidir ama aşılama sonrası benim 4-5 gün gecikmişti çok fazla umut bağlayıp hayal kırıklığı yaşama diye söylüyorum..

sonacım ne yapıyosun denk gelemedik senle bir türlü, sana özelden mesaj atmıştım umarım almışsındır...

Geçen akşam kayınvalideme gittik onlarda göztepede oturuyor, şu kızın telefonu olsa tanışıyo olsak görsem diye içimden geçirdim... Nasıl bir bağ oluşuyor aramızda huyunu suyunu hiç bir şeyini bilmediğin insanlara karşı bir özlem bir bağlılık hissediyorsun enterasan bir kankalık oluştu aramızda. Hepimizin konuştuğu dil aynı, birbirimiz en iyi bizler anlıyoruz bu da bağı güçlendiriyor heralde...

İyi akşamlar canlarım...

Meldi,sona ikinizede tşk ederim yorumlarınız için.aslında bende herhangi bi şekilde ümit yok,zaten bu ay boyunca böyleydi.nedense'ama eşim sağolsun kafami karıştırdı.bu arada kusura bakmayın kızlar ayrı ayrı cevap vermek istiyorum ama tlfla bağlandığım için sorun oluyor öyle,çok uzuyor iş.iyi akşamlar...

evet meldicim denk gelemedik bir türlü. aldım mesajını tabi. ama erol beye gitmeyi bekledim. ondan sonra yazayım dedim. sorma canım yaa, dertlerimiz aynı, birbirimiz o kadar iyi anlayabiliyoruzki.

bugün gittim erol beye bu arada. tam bir hayal kırıklığı oldu benim için. kesinlikle bir daha gitmeyi düşünmüyorum. adama neler yaşadığımızı anlattık, bundan sonra ne yapmalıyız dedik. sizin görüşünüz ne, ne yapalım dedi bize. rahim filmimi gösterdim. ne olduğu belli değil burda dedi. ultrasonla yumurtalarıma baktı, yorumu durumları iyi dedi. ne büyüklük, nede ilişki günleri hakkında bir kelime bile etmedi. ben soru sordukça sizin görüşünüz ne, siz akıllı insanlara benziyosunuz dedi. bu nedir sizce kızlar şimdi. sözde süper bir doktor olan bu erol tavmergenin olayı nedir sizce. siz olsanız böyle bi doktora bi daha gidermiydiniz.

ben şimdi rafael gelene kadar birkaç doktorla daha görüşmeyi düşünüyorum meldicim. ama sana bir sorum var. ben tüm işlemlerimi bağkur üzerinden yapmak istiyorum. çünkü önümdeki yolun uzunluğu veya kısalığı hakkında hiçbir fikrim yok tabiki. mümkün olduğu kadar temkinli gitmek istiyoruz. zaten devletde bildiğim kadarıyla sadece 2 tüp bebeğin parasını karşılıyo. ondan sonrası yine bizlere kalıyo. 2 seferdede tutmama olasılığını düşünmek zorundayız. burda okuduğum kadarıyla 11. de tutanlar bile var. o yüzden devletin desteklerinden mümkün olduğu kadar faydalanmak istiyorum. çok uzattım lafı ama. bugün erol beyle konuşurken şifa hastanesinin tüp bebek merkezinin sgk ile anlaşması olmadığını söyledi. rafael egede çalışmıyor, şifayla çalışıyo dimi. E durum böyle olunca öncelikle ege üniversitesinemi gitsem diye düşünmeye başladım. sence ne yapmalıyım. bide egeye gidersem iyi olduğunu duyduğun bir doktor varmı.

inşallah hamilesindir canım, ama sen yinede umutlanma. sonra olmayınca kahroluyoruz çünkü. olursa süper olur ama hep birlikte seviniriz.alkisalkisalkis

canım anlıyorum seni. bende 2.aşılamamda dr değiştirmiştim. bu alanda çok iyi olduğunu duymuştum. testlere baktı muayene etti. aynı sana yaptığı gibi durumlar iyi . sonra döndü dedi ki senin kararın ne ne yapılmasını istersin. sinir olmuştum. bende benim kararım değil sizin tavsiyeniz ne dedim. bu sene için tüp bebek tavsiye etmiyorum. onun dışında ne istediğini sen söyle takip mi aşılama mı. böyle işte beni tatmin etmemişti. ben isterimki dr beni yönlendirsin ne uygunsa. hiç kafama göre bir dr bulamadım anlayacağın. hepsi herhalde böyle. düşün kardeşim kadın doğum uzmanı öyle olduğu halde böyle doktor doktor sürünüyorum. o da benim hiçbirşey yapmamdan yana değil bekle diyor sanki 20 li yaşlardayım. o da onlar gibi yani :) demek ki geneli bu.

inşallah bebiş vardır. ama benimde aşılamalardan sonra düzenim değilşti. birinde geç oldum. birinde ise çok erken. olmazsa yarın eczaneden bri idrar testi al yap canım rahatlarsın.

kızlar şimdi benim c.tesi pazar regl olmam lazım.klasik belirtilerimde başladı kaçgündür zaten. ama bugün arada bir kasıkalrıma yumurtlama zamanında olduğu gibi bir ağrı saplanıp çıkıyor. sanki birşey var gibi. acaba kist falan mı oldu diyorum. kist yaparmı böyle şeyler.

biliyorsunuz değilmi kızlar bazıları bazen bir ayda birden fazla ovülasyon olabiliyormuş. ben ovülasyon tetsi kullandığım zaman birkeresinde çift çizgiyi 14.gün görmüştüm zaten ondan sonra silikleşmeye başladı ve 2-3 gün sonra tamamen yok oluyor. sonra internetten eğer hamilelik varsa ovülasyon testi adete yakın çift çizgi çıkar diye okumuştum adetime 4-5 gün falan kala tekrar yaptım baktım koyu 2.çizgi kendimi resmen hamile sandım. ertesi gün gittim hemen kan tetsi yatırdım koca bir negatif zaten günümde de adet olmuştum. sonra dr a sorduğumda 2.ci bir ovülasyon olabileceğini söyledi. geçen kardeşimede sordum o da nadirende olsa oluyor demişti.

kimse yok ama kendi kendime yazıyorum işte:)
bu gece yola çıkacağız. dönüyoruz. p.tesi işbaşı
hepinizi öptüm.

Arencim senle sohbet etmek istiyordum keşke denk gelebilseydik..Sen ikinci aşılamadan sonra dr. kontrolüne gitmiştin diye hatırlıyorum kist olsa o zaman çıkardı bence rahat ol, olan küçük önemsiz kistlerde regliyle gidiyor biliyorsun...Buna takılma lütfen, zaten stresimiz çok...

sonacım sana birşey söyleyim mi fazla seni etkilemek istemiyorum ama bunları duyunca ne kadar doğru bir dr seçtiğimi anlıyorum, inş yanılmam. Benim dr ben birşeyi fazla ısrar edince adam beni nerdeyse tersliyor. Mesela ben ilk aşılamadan sonra hemen ikinciyi istedim bir ay ara vermeyeyim diye benimki asla kabul etmedi, bu ay dinlen ihtimal var diye. paracı bir dr olsa gel yapalım der.. ikinciden sonra tüp bebek i yapsak diye başladım konuşmaya... tüp fikrine kabul edinceye kadar uğraştım.. eh diyor bu aşamada isteğin makul olabilir ama bakarız...kesinlikle doğruları çok net...tam bir bilim adamı ... seni mutlaka ona götürmek istiyorum.. tedavi olmazsan bile bir fikrini al bence.. erol bey tam hayal kıtıklığı...ben onla ilgil yorumlarda buna benzer şeyler okumuştum özellkle yoğunluğu nedeni ile yeterli ilgi göstermediği konusunda..ama boşver yine aklında kalacağına gittin daha iyi bence ...

çok uzattım sorunun cevabına gelince rafael ege tüp bebekte doktor...o sana bazı tetkiklerinde en azından egede yapılmasını sağlayabilir en azından.. bana mesela tetkikler yazdı istiyosan hastaneye el ben yazayım dedi. beta hcg için bile ama ben meraktan iş uzar diye gitmemiştim, şifada özel olarak yaptımıştım..

meldi hemen yazıyorum gitme diye, inşallah kaçırmam seni. devamı geliyor. bişeyler sorucam:)

canım şimdi rahat rahat yazayım, gitmişsen artık sonra okurum. rafael ege üniversitesindemi doktor.. benim için tahliller falan problem değil aslında, muayene falanda önemli değil. özeline gidebilirim. ben sadece tüp bebek olayını devletten yapmak istiyorum. eğer rafael ege üniversitesi doktoruysa muayenehanesine giderim yani. geldiğimden beri egede çalışan bi doktor arıyorum ama erol tavmergen dışında hiçbişey çıkmadı karşıma sinir oldum. artık eşimle öyle bi noktaya geldik ki eski doktorumuza gidip danışsakmı diye düşünmeye başladık. bizim eski doktorumuz adam gibi adamdı ve doktor gibi doktordu. inanılmaz bir şok yaşadık.
eğer sen rafael ege üniversitesinde çalışıyor daha doğrusu tüp bebeği egede yaptırabilirseniz dersen hiç uğraşmayıp ondan randevu alıcam. ısrarla soruyorum çünkü erol tavmergene tüp bebeği bağkur üzerinden yapmak istiyoruz dedim. bana ben ege üniversitesindeki hastalarla özel hastalarımı birbirine karıştırmam dedi. yani bana para verirseniz adam gibi yaparım egede yaptıracaksanız orasını bilemem dedi. aynı şeyi rafaelde yaşarmıyım. eğer yaşayacaksam boşu boşuna muayenehaneye gitmem. direk egede bi doktora giderim 2 tüp bebeği devlette yaparım. tutarsa tutar. tutmazsa ondan sonra 2-3 seferde özelde denerim. yada kendi doktoruma giderim. onun yönlendirmesiyle yaparım. açıkçası çok moralim bozuldu benim bugün. yuh artık bu kadarda olamaz dedim. senden bi öneri bekliyorum canım açıkçası. gerçekten çok çok memnunsan rafaele giderim. yoksa ya direk egeye gidicem yada kendi doktoruma yani yakup erataya başvurucam.

canım çok beklettim seni, özür dilerim. bu arada eşimlede bu konuyu konuştuğumuz için sürekli, uzadı yazmam biraz. sen zaten gittin sanırım. kusura bakma nolur senide beklettim.

sonacım şimdi ben sana çok net bir şey söyleyemem olur olmaz bir ksilik olur llah korusun sonra kendimi sorumlu hisederim..sana yardımcı olmayı çok isterim elbette.Ancak egeye gittiğinde dr seçebiliyormusun bilmiyorum yada buna muyahenede gidip egede dr olurmusun denilebilir mi. şimdi sana yapar derim yapmaz mahçup olurum hem zamanını hemde paranı boşa harcatmış olurum.Erol bey hakikaten çok şaşırttı benBunu iyi niyetle diğer egedeki hastalarına haksızlık yapmamk için söylediğine inanmak isterim. Neyse...Sözün biitiği yer...Allah doğru yolu buldursun onlara dileyelimki, eşinde sende üzülmekte çok haklısınız.

sen istiyorsan tabiki kendi dr git. rafaelide bu arada araştıristersen, ben sana tabiki öneriyorum hekimliğine inandığım için...

kizlar selam sizlere bir sorum olacak temmuz ayi topiginede sordum ordad aburdada tecrubesine guvendigim arkadaslar var....kistlerim oldugu icin bu ay asilama olamadim bilmiyorum hatirliyormusunuz ve reglime 15 gun var hatta bu ara yumurtluyorum hesaplari yaparken bugun regli oldum gibi sasirdim 15 gun erken geldi doktoru aradim hemsire dediki vucut kistelri atmaya calisiyormus ...daha once benim gibi birsey yasayan varmi?sani hersey tepe taklak geldi gibi geliyor yaaa regli gunlerim bozuldu yumurtlamam ne zaman olacak kafam karisti ya....cevaplairnizi bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…