Aşılama Mayıs 2010 da Aşılama Yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

canım geçmiş olsun..değerlerin nasıl?antikorlarına bakıldımı?sıkı takkip et..aşılama olduktan sonrada sonucu beklerken bile git baktır..yukarda yazdığım gibi hamile olduğunu öğrendiğinde geç kalan kadınlar var demiş doktorun biri..sanırım ben onlardan biriyim..aşılamada tutma ihtimalin yüksek bence..belkide kendiliğindende hamile kalırsın..aşılamayı erteleyedebilirsin başka bi probleminiz yoksa eğer..

bende endokrine gittim ve aistan dedi..haşimato troidi bu diye..antikorlarımda yüksekti çünkü..o nedir dedim;sen ovülasyon olmuyormuşsundur dedi,olsanda hamile bile kalsan düşük yaprdın dedi..zaten beni tüpbebek doktoru yolladı dedim,tamam işte,bu ilaca başla aşılamayı öle yaptır dedi..o gün aşılamama 3 gün kalmıştı,vazgeçeyim o zaman,ilaç anca etki gösterir dedim,,yoo başlamışsınız artık yaptır dedi..bu arada kadın doğumcu tsh 5,6 sınırın çok üztünde değil,aşılamayı yapacağız dedi..senin vaktin var canım..ilacını düzgün kullan..ve bence aşılama yapılmadan kedine endokrinden bi doktor bul..o takip etsin...

tsh13.16 çıktı sanırım bayağı yüksek. Aşılamadan önce tekrar bakılacak. Belki bir ay erteler doktorum. Zaten bu ay aşılama olacaktı da tiroid çıkınca bir ay ilacını kullan o zaman yapalım dedi. Tiroidden başka bir sorunum yok. Sadece yarım rahimliyim o da hamile kalmayı engellemiyor zaten.

Gulem ben hikayenin bu sekilde oldugunu bilmiyordum sagol verdigin bigliler icin son derece aydinlatici...bende ksitlerimin gecmesini bekliyorum 3 tane var o beklemek insani cok yipratiyro farkindayim bend eyiprandim cunku orasi kesin garip ama 2-3 gundur saldim kendimi ne yumurtalama gunlerime bakar oldum ne de herhangi bir degisimi vucudumdaki hatta kistler gecip gemecimi diye doktora bile gidesim yok tatile cikacagim sanirim....

canım yüksek ama çok daha yüksek olanlar var..ayrıca ilaca cevap verme olayı herkeste farklı..çok yüksek olmayıp,düzelme olmayanlarda olabiliyomuş..sen sıkı takip ettir.antikorlarını yazmamışsın..onlarada bakılmıştır..neyse..ilaç işe yarıyor,yani hamile kalınıyo:)

canım bende hikaye çok:) endometriozis 4.evre iken ameliyat oldum ve sonra başıma bu yzadıklarım geldi...çok üstüne düşüyosun olurrrr diyodu herkes..ama ben kendimi biliyordum..bildiğimden fazlası çıktı..inşallah hepimiz sağlıklı bi şekilde anne oluruz...

gulemcim hoş geldin özlemişiz.. topiğimiz şenlendi yine ama bunu birde bebekle süsleyebilsek.....birimiz hamile kalsak umudumuz artıcak....

antikorlara bakılmadı benim. dedim ya doktor bir acayipti. bir kaç hafta daha ilacımı kullanayım aydındaki ünv. hastanesine gideceğim bir de. hem bana yakın hem de kızkardeşim aydında oturuyor.

gulemcim hoş geldin özlemişiz.. topiğimiz şenlendi yine ama bunu birde bebekle süsleyebilsek.....birimiz hamile kalsak umudumuz artıcak....

canım hoşbuldum:) yoğunum bu aralar,pek uğrayamadım..haklısın 1 tanecik müjde verseniz gerisi gelir,umut olur..ben 3 ay dinlenmedeyim..siz sıkı çalışın artık:))

antikorlara bakılmadı benim. dedim ya doktor bir acayipti. bir kaç hafta daha ilacımı kullanayım aydındaki ünv. hastanesine gideceğim bir de. hem bana yakın hem de kızkardeşim aydında oturuyor.

anladım canım...ama antikorlarada bakılması şart..bide ünv.hastanesine gitmişsin niye istemedilerki?????neyse sen iyi bi doktor bul.tamam ilaç başlanmış ama kontrollü devam edilmesi gerekiyo..bende öbür hafta gitmeyi düşünüyorum..

gülemcim çok haklısın tiroid hormonları yakından takip edilmeli ama insan bilemiyor ilk başata bir yönlendirme olmayınca. benim eltim hamile kaldığında biz daha bebek düşünmüoduk, gebeliğin ilk aylarında tsh ı yüksek çıkmıştı ve doktor keşke hamile kalmadan önce baktırsaydın şimdi bebek zihinsel engelli bile olabilir deyince biz hepimiz çok korktuk ama çok şükür şuan sapasağlam bir bebek.. bende bebek istemeye başladağımız zaman soluğu doktorda aldım dedim ne var ne yok hepsi bakılsın, çok şükür bir problem çıkmadı tsh 1.5 falandı yanlış hatırlamıyorsam, zaten kilo vermede hiçbirzaman zorluk yaşamadım metabiolizmam hızlıdır genelde tam tersi olur. yaklaşık 7 aydır bebek için uğraşıyoruz olmuo ama demek ki tahlillerin bile göremediği başka bişey var

antikorlara 1 ay sonra bakılacak verdiği tahlil kağıdında öyle yazıyor. ya bu doktor benim bebek sahibi olmayı düşündüğümü bile bile niye böyle yaptı şimdi.... en iyisi ben p.tesiye falan aydındaki ünv. hastanesine gideyim de bir baktırayım.

evet canım..benimde daha önceki tahlillerim normaldi..ama endometriozisli kadınların %50 sinde haşimato troidi tespit edilmiş..yani benim durumum geçen seneye kadar normal görünüyordu..ama ikiside doğru orantılı olarak çıktı bende..benimde kilo vb..sıkıntılarım yok çok şükür..ama bu bişeye yaramıyo..benimde çok yakın bi arkadaşım vardı,hem çok kilolu hemde erkek gibi kılları vardı..ilk ayında hamile kaldı..bense önümdeki sürecide göremiyorum,endometriozisin tekrarlama olasılığı çok yüksek..en beteride çocuk sahibi olamamanın yanında çektiğim ağrılar...

canım kafanı karıştırmak istemem,doktor bilir,ilacınada başlanmış,ama antikorlarna bakılmamış olması çok tuhaf..sonuçta tsh isterken onuda görmek istemeleri lazım..tabii belki gerek duymamışlardır..sen madem kolay olacak gitmen;git haftaya..eylül gelmeden planını ona göre değerlendirirsin..belki çok iyi çıkarsa sonuçların kendiliğinden olma şansı artar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…