canm adet olmana çok sewindim gözün aydın, doğum kontrol hapı kullanmak istememeni anlayabiliyorum. ben tüp bebek merkezine gittiğim zaman bana da demişlerdi 1 ay doğum kontrol hapı kullan( minik bir kistim vardı) ole gel ve kullanmıştım ama çok anlamsız gelmişti. hatta tüp bebek öncesi kist olsun olmasın bazı merkezler 1 ay genta kullandırıorlarmış iyi geliomuş tedavi için. neyse asıl söylemek istediğim mayis ayında aşilamamdan sonraki benim yumurtam çatlamadığı için doktor aşilama yapmadı adetin 15. günü başlamak üzere adet olana kadr bir hap yazdı bu kistlerini yok eder dedi. gebeliği engellemez bu ay da çalışın demişti. yasmin yerine böle bir hap yazsa belki senin için rahat ederdi
çok doluyum..tepem fena atık..içimde büyüttüm sinirimi yine.nedir bu olay..bu fark............ne...
canım ilacın adını hatırlıyormusun kardeşimde kadın doğumcu ona bir sorayım. bunlar folikül kisti olduğu için zaten 1-2 adet dönemi kendiliğinden gidiyormuş. bazı doktorlar hiç vermiyor çünkü kistlere etkisi tıbben tam olarak ispatlanmamış. DEW amerikada onda da 3 adet kist olmuş onun doktoru ilaç vermemiş. ama dediğin ilaç daha mantıklı adını yazarsan bir sorayım.
canm sen okadarr iyi anlıyorum ki.. off insanlar patavatsız onlara artk kızmıyorum ama bazen en sewdiklerimiz yakınlarımız da bunu yapıyor istemeden. annem bendeydi 1 aydır, ewime bir arkadaşı geldi onu ziyarete annemde ewi gezdirio kadına işte burası yatak odası banyo falan derken bizim çalışma odası olarak kullandığmz odaya- burası da çocuk odası ama çocuk ortada yokk hala - dedi.. içim ole bi acıdı ki.. teyzem de her görüştüğümüzde var mı bişeyler diye soruyor yok deyince de -olsun boşver üzülme bak filancanın hiç cocuğu olmadı şimdi hayatını yaşıyor - diye teselli ediyor aklınca. aslında kendince iyi birşey söylediğini düşünüyor ama benm bu yaşta umudumu yitirp amaaan naapayım bende hayatımı yaşarım demem çok saçma, doğurganlığımı yitirmedim ki boşvereyim
yalnız değiliz hiçbirimiz, aşağ yukarı hepimiz benzer şeyleri duyuyoruz ama bizim çocuğumz olunca olmayanlara böyle şeyler söylemeyeceğimiz kesinn
bilmiyorum canım...bugünlere çok sorgular haldeyim bu olanları..diğer sağlık problemlerimle ilgileniyorum..kendimi kontrol altına aldım derken pat diye bi densiz çıkıyo,ya sanada söylenmez ama ben hamileyimde vs...vs... diyo..çokmu alınganım bilmiyorum ama madem banada söylenmez niye söylüyosunda diyemiyorum..kistlerim var,daha 3 ay ilaç içecekmişim diyorum anneme olsun tüp bebek diye bişey var diye bana moral vermeye çalışıyo..yani en son duymak istediğim şeyi ilk başta söyleyip bana moral verdiğini zannediyo...hamilelik olayımdada kürtaj günü herkes 'e normal görünmüyoduki zaten üzülme' deyip durdular...kafamı kumlara gömmek istiyorum resmen...
Kizlar..benzer olaylari bende yasiyorum..her seferinde ne oldu varmi bakalim guzel haber?yaaa olsa soylemem mi neden boyle guzel bir haberi saklayayim o kadar sIkILdim ki bu densizlerden...yani bir tek sizin hayatinizda olmuyor boyle seyler....teyzemin gelini hamile sana soylemedik uzulme diye ya ben ruh hastasasimiyim ki bir hamile kadini kiskanayim evet keske bende diyorum ama kimse icin hamile diye uzunulcek halim yok ancak buna sevinirim dunyaya bir cocuk gelecek diye...tavir kotu sana soylemedik e simdi niye soyledin o zaman teyzecim?yani teyzemde olsa arkadasinda olsa insana bu tavirlar koyuyor...benim esim 3 yil once yumurtalik kanseri gecirdi cok sukur simdi iyi hatta boyle bir hasatalik gecirmis olmasina ragmen sperm sayimlari gayet iyi cikiyor ne bende ne onda sorun yok ama ben insanlari bir turlu inandiramiyorum ..herkes soye dusunuyor biliyorum kocasi hastalik gecirdi bak cocuklari olmuyor....o kadar uzuluyorum ki istiyorum artik cocugum olsun hepsi bok olsunlar....benimde derdim bu iste kocami eksiklik sansinlar istemiyorum ama nafile ne yapsam ne etsem cocugum olmadan saglikli oldugumuza inandiramayacagim....
maalesef benim çevremde de var bu densizlerden... kuzenimin eşi geçenlerde (düşük yaptığımı ve çocuk istediğimi bile bile) eee artık senden bebek bekliyoruz geç kaldın diyor.... bu nasıl laf ya... diğer kuzenimin de 2 tane çocuğu var. karısı üçüncüye hamile biz istemiyorduk da oldu işte sizde ne var ne yok diyor... gel de sinir olma...
bugün yarın adet olacağım aşılama için doktorum adetin 2. günü gel demişti. ben denizlideki ünv. hastanesine gidiyorum. hazır oraya gitmişken başka bir endokrin doktoruna görüneyim dedim.maalesef bunlarla başetmemiz lazım..sonu yok bunların...sen nasılsın? troid için gidecektin,gittinmi tıp a?sonuçların nasıl?
Aren ben regli oldum gibi yani hafif hafif gosterdi kendini sanirim yarin yani pazartesi kesin oldum diyebilecegim...3.gunum doktoru gorecegim bakalim ne diyecek?kistler erimis hadi bakalim 2.asilamaya start verelim yada erimemisse biraz daha bekleyelim diyecek benim icin ne ise hayirlisi o olsun diyorum...bu arada turkiyeye cok gelmek istiyorum asilama yapilirsa uzun sure ucak yolculugu yasak demezse bu asilama sonrasi sureci izmirde sevdiklerimle gecirmek istiyorum...bakalim ne olacak....2-3 gun once onumu gorememekten sikayetciydim simdi sanirim moralim az biraz duzeldi en azindan bir sonraki adimimi kestirebiliyorum....
birde size bir sorum olacak belki fikriniz vardir disciye gidiyorum bu aralar bi adet sorunlu disim var sanirim kanal tedavisi olacak klomen icerken herhangi bir tedavi gormenin sakincasi varmi acaba?hic bunu daha once yasayaniniz varmi aranizda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?