Aşılama Mayıs 2010 da Aşılama Yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

canım tespit edilen ciddi bir sorunun yoksa hiç korkma daha 21 yaşındaymışsın...doğurganlığın zirvesindesin, önünde çok uzun bir yol var...doğru zaman da olacaktır.

allah ne zaman nasip ederse. ama tabi peşinide bırakma.

canım en azından yaş avantajın var. biliyorsun belli yaştan sonra hormon değerlerin iyi gibi görünsede kalitede hızlı bir düşme oluyormuş. ve ben o kritik dönemdeyim. bizimde tam 3 yıl olmadı evleneli. çok zamanımız avr gibi ilk 8 ay korundum sınavada hazırlanıyordum bekleyim dedim. düşündükten 4 ay sonra yani evliliğimin tam 1.senesinde hamile kaldım doğal yolla. ama tamamını getiremedim gebeliğim sonlandırıldı. şimdi 1,5 yıl oldu, bu arada 2 defa klomenle aşılama yaptırdım elde var sıfır. ben senin yaşında olsam kendi haline bırakırdım. ilaçlar iyice dengemizi bozuyor. ben acele ettikçe bir engel çıkıyor. bak kistlerim oldu birde onlardan kurtulmayı bekleyeceğim.

canım sıkıldı yine. birinin ilk aşılamada hamile olduğu haberini aldım. onda da yumurta gelişmeme sorunu vardı klomene cevap vermiyordu. ilk aşılamasında oldu. onun adına sevindim ama kendi adıma çok üzüldüm. hemde benim gittiğim yere yaptırmış aşılamasını. anlamadım sorun yyok bekle diyorlar olmuyor, sorun var tedavi denilenin hemen oluyor. ben neden tüp bebek yaptırmak zorunda hissediyorum ki kendimi. iyice moralim bozuldu.

canım sıkıldı yine. birinin ilk aşılamada hamile olduğu haberini aldım. onda da yumurta gelişmeme sorunu vardı klomene cevap vermiyordu. ilk aşılamasında oldu. onun adına sevindim ama kendi adıma çok üzüldüm. hemde benim gittiğim yere yaptırmış aşılamasını. anlamadım sorun yyok bekle diyorlar olmuyor, sorun var tedavi denilenin hemen oluyor. ben neden tüp bebek yaptırmak zorunda hissediyorum ki kendimi. iyice moralim bozuldu. ben bu kadar mı şanssızım.

canım moralini bozma, benim de dr dediğine göre herşey normal biliyorsun... Düşünmemeye çalışmaktan başka çaremiz yok. Biz şu aşamada sadece kendimizden daha kötü durumlara bakmalıyız, daha iyisine bakarsak depresyona gireriz..

Aren ben de bu tedavilerden sonra daha bir umutsuzluğa kapıldım böyle bir hamile görünce içim gidiyor hemen. Küçük çocukları iç,ime sokasım geliyor daha bir şefkatli oldum sanki. Yada kendime acımaya başladım. Psikolojimin farkında olduğum için de düşünmekten kaçıyorum. Kaçmak çözüm değil evet ama çözümsüzse sorun başka alternatif yok...

Içimizden biri, biri hamile kalsın allahım şu mübarek günlerde duy sesimizi.. Umuda ihtiyacımız var, dikkat ederseniz hepimiz önceden daha umutlu idik daha heyecanlı idik şimdi yavaş yavaş demorilize olmaya umutsuzluğa kapılmaya başladık.

elimde değil üzülüyorum neden bunlara gerek kalıyor diye. keşke hiç aşılama falan işine girmeseydim. olmayınca iyice moralim bozuldu. tüp bebekte kolay bir süreç değil. neden bunlara zorunlu kalıyorum. hadi ondada olmazsa o zaman neyaparım.
meldi aklıma ne geliyor biliyormusun yumurtluyoruz sorun yokda acaba kalitesizmi yumurta oluşuyor. şu aşılaması tutanlara bakıyorumda genelde yaşları hep küçük ortalama 25 civarı. şimdide buna taktım.

merhabalar arkadaşlar ben de yeni yazıyorum 2.5 seneden beri bebek tedavisi için uğraşıyorum 2 kez düşük yaşadım ve o kadar kötü bir duygu ki anlatamam ve şimdi tekrar test yaptırdım sonuç 0.1 çıktı bende aşılama yaptırmak istiyorum bana biraz aşılama hakkında bilgi verirmisiniz aşılama nasıl yapılıyor ve tutma olasılığı ne kadar kaç kere denenmesi gerekiyor beni bilgilendirirseniz sevinirim

bence bu sebepsiz infertilite dr ların gözden kaçırdığı, çok irdelemediği yada tıbbın yeterli olmadığı bir durum. Yani esasında var bir sorun... Tutması bir şans yada çocuğun oluşması evrendeki başka bir bilinmezlik bilimsel olarak bazı şeyler kesin söylenemiyor. Yani ben artık kendim de bir sorun var diye düşünüyorum.. Dediğin gibi ya yumurta kalitesiz, ya spermler vaye başka başka nedenler, veya bilmediğim başka sağlık problemleri..
bak şim di düşün normalde bir kadının yumurtlama çatlama vs. durumu bir düzen için de devam ediyor, bilimsel olrak aşamaları belli ve net. ama atıryorum regliyken veya öncesinde sonunda hiç risk yok ken hamile kalanlar var, drlarda öyle diyorlar biliyorsun..her zaman az da olsa bir ihtimal var. yani demek istiyorum ki bu işin dengesi yokkk......

Aren gordugum kadariyla moralin epey bozuk bugun benim de oyle regli geliyor gibi oldu simdi gelen giden yok nefret ettim ben bu ilaclardan duzgun olan bir gun sasmayan reglilerim manyaga dondu yani varya bu ayda eger yapalim derse yapacagim ondan sonra olmazsa ara verecegim vucudum sapitti....
Meldi hosgeldin tatil ne guzel bir kelime icine sinsin :)
Bu arada bende hemelanur'a yazmak istedim 5 yillik evliyim son bir yildir cocuk istiyoruz bendede esimdede bir sorun yok diyor doktorlar ama olmuyor da olmuyor iste...33 yasindayim ve tabiyki hergecen gun biraz daha stres oluyorum zamanim daraliyormus gibi geliyor birde zaman daralmasindan cok simdi cocugum olsa 10 yasina geldiginde 43 olacagim bu bile beni sIkiyor offff offf..baka daraldim yazarken...

canım hoşgeldin aramıza. çok geçmiş olsun. aşılama basit bir işlem. durumuna göre iğne yada hap ile yumurta takibin yapılıyor. sonra çatlama iğnesi ve 36 saat sonrada eşinin spermleri hazırlanarak sana enjekte ediliyor yani aşılama yapılıyor. normal muayeneden bile basit ağrısız bir işlem. şans işi canım hemen tutanda var. 3,cü-4.cüde tutanda var. normalde 3 defa deniyorlar olmazsa tüp bebeğe geçiyorlar. ama daha fazla deneyen ve sonuç alanda var. dediğim gibi şans işi.

merhaba kızlar..nasılsınız??ben çalışıyorum,bi bakayım dedim...adet oldum,ama çok az şekilde geliyo.yarın yeni bi doktora gideceğim:) hiç bıkmadım valla:)
hamelnanur a bende cevap vereyim..3 yılımız dolmak üzere evlilikte..2 yıldırda çocuk istiyoruz..eşimde morfoloji sorunu var ve ondan olmuyo zannederken bende endometriozis ve haşimato troidi çıktı..laparoskopi ve histeroskopi oldum,ondada poliplerimin olduğunu öğrendim..anlayacağın yok yok......1 aşılama başarısızlığından sonraki ay doğal yoldan hamile kaldım ama kalp atımı olmadığı için aldılar..geçen ay kürtaj oldum..önümüzdeki kış tedaviye gitmycem..yaza kadar dinlenmeyi düşünüyorum,,bu arada be 29 yaşındayım..hamelnanur;yaşının 21 olması büyük bi şans canım..

çok umutsuzum bu günlerde....ne zaman olacak?olacakmı?neden?sorgulamaktan yoruldum inanın...eşime bi evlat versem ne çok sevecek onu.artık oda bıraktı hayallerini....

Esmer1988 Hoşgeldin aramıza,geçmiş olsun ama güzel tarafı hamile kalabiliyorsun.bende yeni evlendiğim dönemlerde kimyasal gebelik geçirdim galiba,galiba çünkü test yapılmadığı için kesinde değil...
arkadaşlar sizede yorumlariniz için teşekkür ederim,genel de genç olduğumu söylemişsiniz ama bana sorsanız 45 lik hisseder ve iş işten geçmiş gibiyim nedense...aslında bulunduğum yerin yabancısıyim,birde kolay kolay herkese ısınmam,sosyal hayatimda yok bulunduğum yer itibariyle,okulum var oda yipratmaktan başka birşey yapmiyor neyseki bu yıl stajım var inşallah çocuklarla haşır neşir olmaktan kendi çocuğum olur mu sorularını düşünmem,inanın çok yıprandım.bide ilgilenir misiniz bilmem yengeç burcunun tüm özelliklerini taşıyorum dolayısıyla çok duygusal,içine kapanik,alınganım...bebişim gel yoksa annen sen gelene kadar kafayı sıyırcak...

günaydın kızlarrr
az önce doktordan geldim pazartesi sabahı yine gel dedi anlamadım ben bugün açtlatma iğnesi yapılır diye düşünüyrdum doktora sorum ters bir durummu var diye, yoo zaten ilacın bugün bitecek 4 gün sonra ancak iğne yapılır dedi. bir tutarsızlık hisettim geçen adetin 3. günü gittiğimde 10 mm folikül var erkenden gelişmeye başlamış demişti dolayısıyla aşilama da erken olur demişti bugün adetin 9. günü ve bana 13. gel diyor yaani en erken aşilama günü arife gününe denk geliyor

çok umutsuzum bu günlerde....ne zaman olacak?olacakmı?neden?sorgulamaktan yoruldum inanın...eşime bi evlat versem ne çok sevecek onu.artık oda bıraktı hayallerini....

gulem canım hepimiz aynı durumdayız. zaman geçtikçe olumsuzlukları yaşadıkça birde başkalarının haberini aldıkça iyice kötü oluyoruz.
dün canım çok sıkkındı ağrılarım vardı acaba kistlerim büyümemi yapıyor diye düşündüm. bugüne randevu aldım sabah gittim. rahatladım biraz çünkü 2 hafta içinde kistlerim yok olmuş 4 taneden sadece 1 tane kalmış o da küçülmüş. 15 gün soğan kürü yaptım. hergün düzenli civanperçemi içtim bunların faydası olduğunu düşünüyorum. adetime 10 gün kala tekrar başlayacağım soğan kürüne. civanperçemi içmeyede devam edeceğim. iyikide doğum kontrol hapına başlamamışım. bana istersen baskılamak için başlayalım dedi. ama içmeyeceğim.

canımm benim hadi bakalım hayırlısı. yalnız bayrama denk gelmesi çok iyi bu vesile ile 5 gün dinlenmiş olursun. bence zamanlama çok iyi hadi bakalım landarch, hepimizin gözü üstünde, birlikte gün sayıp sonra heyecanla sonucu bekliyeceğiz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…