kızlar günaydın ,
uzun zamandır giremiyordum işlerin yoğunluğundan , arencim çok sevindim gerçekden inşallah sorunsuz sıkıntısız atlatırsın bu birkaç haftayı , bizim kaderimizki hamiş olduğumuzu bilsek dahi heran herşey olabilir diye mutlulukları bile tam anlamı ile yaşayamıyoruz, canım allah tamamına erdirir inşallah .
bana gelirsek eğer dün itibari ile hastalandım , ne kadar düşünmemeye çalışsam bile her seferinde bir hüsran yaşıyorum , o nedenle tüp e karar verdim ,bu yılı bir çıkaralım ondan sonra ,şubat mart ayı gibi allahın izniyle başlamak istiyorum hayırlısıyla ,ama ben 2 aşılama yaptırdım , 3 şart mı acaba kızlar ne dersiniz , 3 aşılamayı yaptırmak istemezsem sorun olurmu?
Bide bana tüp için istanbulda tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı ?
hepinizi öpüyorum kendinize çok çok iyi bakın , bir gün güneş bizim içinde doğacak bizim sıramızda gelecek inşallah.....
kızlar ben sabah 8 de et benimi aldırıyorum . operasyondan sonra belki birkaç gün kayınvalidemde kalırım 1 hafta falan raporlu olucam. 2 gün giremeyebilirim. annemde balıkesirde kardeşimin yanında onlara söylemedim zaten merak etmesinler diye. çok korkuyorum dua edin bana. lokal yapıcaklar.
bunu bile bebeğime giden yolda bir engelin kalkması olarak görüyorum aynı zamanda.
bende doktordan şimdi geldim..kağıt üzerindeki değerlerim için karamsar konuştu,ameliyat raporumu falan okudu..neyse sonra muayene etti,sen endometriozis 4.evre olsaydın gebe kalamzdın..tüpler,yumurtalıklar iyi durumda,hatta iki tane yumurtan var dedi..kist vardı diye biliyodum ben,ama doçent adam anlar heralde dimi?neyse,endometriozisisn varmış evet dedi,bunu inkar edemeyiz ve tekrarlayacağı için doğal yolla hamile kalma kapasiten olsa bile bence beklemeyelim dedi..her adet gördüğünde yapışıklık olur,tekrar başa dönersin dedi..velhasıl;hemen 1 aşılama,arkasından tüp bebek dedi..haaa doğal yollada olabilir ama 1 yıl içinde gebe kalamazsan elindeki ihtimalleride kaybedersin dedi..ve durumumun benim bildiğim kadar vahim olmadığını söylemesi bana moral verdi..yüzüm güldü ama neticede hemen 1 aşılama arkasından tüp bebek dedi yaniii..yarın heyet raporu için kurula gircem..devlet ödeyecek ..geçen ay içtiğim ilacı soracaktım,adını söyler söylemez 'lütfen bana içmedim de' dedi:))) bende 1 kutu içtim dedim..ama olmaz o ilaç sana diye isyan etti adam..valla doktor var,,doktor var, diyemedim..birde senin gibi hastalar hemen netice ister ve çook doktor değiştirir,bu yanlış bi yaklaşımdır dedi:) bende pek cevap veremedim.kim anlar bizim psikolojimizden?ama doktoru sevdim sanki:) neyse kızlar ben tekrar aşılama olayına girmiş bulunuyorum..tabii önümüzdeki ay.
dualarımız hep seninle... ben de hamile olduğumu öğrendiğimde üç günde bir hcg testi yaptırmıştım. tabi insan hamile olduğuna inanamıyor bir türlü... kese göründüğünde ancak rahatlamıştım. canım inşallah en yakın zamanda kese görünür. hcg değerlerini yazarsan bir de son adet tarihini belki kendimkilerle karşılaştırabilirim. Allah yardımcın olsun...sağol canım dualarınıza çok ihtiyacım var. kese görünmeden doktor birşey demiyor değer normal artıyor bekleyeceğiz dedi.
inşallah bir sorun çıkmaz.
günaydın kızlarr..
sizlerden haber vare mı yok mu die geliyorum ama denk gelemiyoruz. aren cim dünden beri içim rahat çünkü değerin artmış ne güzell. doğal yolla hamile kaldığın için bence endişelenme hayırlısı için dua et saadece, arada bizim için de dua et olur mu.. kızlar biz uzun bir ara veriyoruz tedaviye, haziran da görüşmek üzere diyerek ayrıldık doktorumuzla :) çok komik oldu ama aylardır basya sıkı fıkı olduk ya resmen vedalaştık. doktorumun kehanetlerine göre birkaç ay içinde hamileyim diyerek geri gelcekmişim :)) artık espiri konusu oldu hamilelik meselem. daha gecen sene ooo daha düğününe 1 sene var dediğim arkadaşlarım şuan hamile. daha dün bitanesinin haberini daha aldım, çok sewindim heyecanlandım ama eskiden olduğu gibi paniğe kapılmadım benm neden olmuyor diye. sanırım bu duruma alıştımm. spora başladım, bol bol kitap okuyorum. sadece bebek odaklı o sıkıcı hayattan biraz uzaklaşmaya calisiyorum hayatı kaçırıyormuşum gibi hisettim biaralar. belki 20 yıl sonra bu yaşımda neden bunlarla kendimi üzmüşüm diye hayıflanıcam.. her anımı dolu dolu yaşamak istiyorum artk.. sık sık gelip sizi kontrol edicem ama sanırım okadr sık yazmam.. tabi bir sürpriz gelişme olmazsa :) hepinizi öpüyorum, dualarım sizinleee..
slm kızlar..dün aşılama raporu için hastanedeydim.ve 3 tane prof tan oluşan bi heyete girdim. bu arada fsh hormonum 12 çıktı..(yumurta rezervi bozuluyo anlamında)..benim doktrorum aynı hastanede doçent..kağıtlar üzerinde yazan durumum hakkında çok moral bozucu konuştular..sen geç kalmışsın,aşılama uygun değil,direk tüpe geçilmeli,endometriozis giderek tüplerini ve rahmini tıkayacak,her geçen ay senin aleyhine işliyo....ve bunun gibi sözler..doğal yolla hamile kalabilmiş olduğumu hatırlattıysamda kafalarını iki yana sallayıp,acele et;1 kere daha aşılama yaptır ama hemen arkasından tüp bebek dediler..kendi doktorumda kağıtlarda yazanları okuyunca karamsar yaklaşmış,muayene edince bana durumun kötü değil ama yinede acele edelim demişti..çok kötü döndüm hastaneden,lokmalarım boğazıma dizildi..ben üzüldükçe;sen normal hamile kaldın,o nasıl oldu o zaman diye kızıyo ailem..ama elimde değil.sıkıntım 1 değil,2 değil..ya tüp bebeklede tutmazsa....kesinlikle olamayacağını duyarsam bi gün,o zaman hayat eşim ve benim için değişecek..umarım O'nun için geç kalmam..
slm kızlar..dün aşılama raporu için hastanedeydim.ve 3 tane prof tan oluşan bi heyete girdim. bu arada fsh hormonum 12 çıktı..(yumurta rezervi bozuluyo anlamında)..benim doktrorum aynı hastanede doçent..kağıtlar üzerinde yazan durumum hakkında çok moral bozucu konuştular..sen geç kalmışsın,aşılama uygun değil,direk tüpe geçilmeli,endometriozis giderek tüplerini ve rahmini tıkayacak,her geçen ay senin aleyhine işliyo....ve bunun gibi sözler..doğal yolla hamile kalabilmiş olduğumu hatırlattıysamda kafalarını iki yana sallayıp,acele et;1 kere daha aşılama yaptır ama hemen arkasından tüp bebek dediler..kendi doktorumda kağıtlarda yazanları okuyunca karamsar yaklaşmış,muayene edince bana durumun kötü değil ama yinede acele edelim demişti..çok kötü döndüm hastaneden,lokmalarım boğazıma dizildi..ben üzüldükçe;sen normal hamile kaldın,o nasıl oldu o zaman diye kızıyo ailem..ama elimde değil.sıkıntım 1 değil,2 değil..ya tüp bebeklede tutmazsa....kesinlikle olamayacağını duyarsam bi gün,o zaman hayat eşim ve benim için değişecek..umarım O'nun için geç kalmam..[/QUOTE
canm yaznı okuyunca aylar önce yasadıklarımı hatırladım. bence doktorlar ikiye ayrılıyor; doğanın mucizevi gücüne inananlar ve inanmayanlar( bunlar genelde tıbba sadece bilimsel yaklaşanlar).. bana da aylar fsh 12 çıktı die vayy çok gec kalabilirsin, aşilama vs ile uğraşırken bir bakmışsın menepoza girmişsin demişlerdi.. hatta bende çikolata kisti olduğunu da söylemişlerdi. iyiki orayı hemen terkettim de şuanki doktoruma gitmişim diyorum. aylarca fsh a baktırdık farklı farklı lab. da hep normal çıktı. sadece bir kere kiste rastladı doktorum o da çatlamayan yumurtan dedi ve bir sonraki ay kayboldu.. hatta gecen hafta tüm hormonlara yeniden baktırdık fsh yine 5 küsür çıktı. canm sen doğanın gücüne inan önce. sen doğurgan bir kadınsın, 29 yaşında doğurganlığının zirvesinde, sağlıklı bir kadınsın.. bize kimse hamile kalamazsın diyemez, doğamız gereği bu mümkün deil daha önümüzde yıllar var.. eğer tüp bebek te kararlıysan bile negatif düşünceler ve endişelerinden vazgeç.. nezaman bedenin ve zihnin rahatlarsa ozaman başla
Gulemcim canim kesinlikle moralini bozma bende aynen landarch'a katiliyorum doganin gucune inanmayan doktorlara cok kiziyorum hicbir kadina bu kadar fazla acik olmanin manasi yok...bunlar doktormu arkadaslar ya?acele et zamanin yok filan e be kardesim zaten bizim psikilojimiz bozuk bunlarin yemin ederim psikiyatri egitimide almasi gerekiyor ama nerdeeeeeeeeeeeeee
lutfen gulem moralini yuksek tut...lutfen...
aren neden moralin bozuldu ki?degerin aniden cikmasidami iyi degil anlamadim ben yaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?