arencim hamilemisin canım????????çok sevindik hepimiz..gelde anlat bakalım neler oldu:))
canım hamileyim ama geç döllenmemidir anlamadım herşey çok yavaş ilerliyor. daha keseyi göremedik. normalde görünmesi lazım dı ama dr bhcg ye göre normal görünmemsi diyor bekliyorum.
hadi hayırlısı..bi ara uğrada bizim kızlarada anlar,umutol bizimkilere..kaç haftalık hamilesin?6-7 haftaya kadar görülür merak etme tatlım.
sen hangi topiktesin canım. benim hikayem garip. geçen sene iyi giden normal yolla kalınmış bir hamileliğim vardı ama 4 ay sonra sorun çıktı sonlandırıldı. 2 negatif aşılama. sonraki ay adet gecikince gittim ve 4 tane kist. kistlerden kurtulup tüp bebeğe başlamaya çalışırken hamile kaldığımı öğrendim. dr un kistler için verdiği doğum kontrol hapını kullanmadım. regl olmak için verdiğini kullandım. sonra regl olunca gittim 1 kistim kalmıştı. o ay tekrar adetim gecikti. dr bir tane kist var ondandır dedi yine ilaç verdi regl olayım diye. şüphelendim sadece 1 tane içtim evde test yaptım baktım pozitif. doktoru aradım yarın hemen gel dedi. kanda da çıktı. 2 gün sonra yine 2 kat arttı ama sonra artması gerektiği kadar artmadı. daha keseyi göremedik. kese benzeri bir karartı gördü. yeni oluşum dedi. sat a göre çktan görünmeliydi ama dr sata göre değilde bhcgye göre değerlendirme yaptı. normal bekleyeceğiz dedi. korkuyorum ama sabretmekten başka birşey elimden gelmiyor. hayırlısı bekliyorum.
canlar çarşamba günü benimi aldırdım. lokal olduğu için çok korktum hissedicem diye, neyse bir şekilde atlattım. sonra reglim geçen perşembe olmuştu. dr ardım hazır raporluyken histeroskopiyi yapalım diye. çünkü his. reglinin bitiminden en geç 3-4 gün sonra yapılması gerekiyormuş benimde cuma günü 8. günümdü. söyledim çrş günüde benimi aldırdım sorun olurmu diye hayır olmaz dedi. neyse cuma günü 11 de gittim aç karnına genel anesteziyle oldum saat 1 de girdim 2 de çıkmışım. herşey temi çıktı hiç bir problem yok dedi. en azından bundan sonra yoluma emin adımlarala devam edicem. tüm tetkikerim yapıldı, rahim filmi, histeroskopi, eşimin tetkikleri hiç birinde sorun yok. ya sonraki reglide yada bir sonrakinde iş durumuma göre ayarlayacağım. reglinin 1. günü beni ara dedi doktorum. tüpe başlıyoruz yani. sadece şey çoktı rakim ağzı kaslarında bir gecşeklik varmış. bu hamile kalmaya engel değil dedi, sadece eğer hamile kalırsan 3. aydan sonra dikiş atıcaz dedi. düşük tehlikesi olabilir diye. ameliyatı yapmışken rahimden parça aldık dedi. rutin bir işlemmiş. et benim de patolojiye gitti, rahim parçasıda ikisinin de sonucu prşembe günü belli olucak.
bir şekilde aklımdaki tüm sorulardan kurtuldum. budan sonra başlıyacğız. acaba diyorum bir ay kendimz denesek olmazsa öbür ay mı tüpe başlasak. az önce internette birkaç yerde histeroskopiden sonra doğl yolla hamile kalma şansı rtıyor diye okudum. gerçi o bi sorunu olan varsa ameliyatla giderilmiştir ve o yüzen olmuştur diye düşünüyorum ama bilmiyorum..
sağol canım biraz da olsun içim rahatladı. p.tesi doktora göstereceğim sonuçları.canım bende 3 aylık kontroleüme gittiğimde tsh ım;0,89(0,34-5,6) antiTPO;416(0-35) anti tg 3,07(0-1) çıktı.parantez içindekiler normal değerler.her hastanenin değiştiği için onlarıda yazdım,kıyaslaman açısından.ultrasona girdim,nodül yok,ama troid bezin küçülmüş dediler.sonuçları gören doktor değerlerin iyi,ilacını aynı düzenle iç dedi.ve altına haşimato yazdı..bu tahlillerden 11 gün sonra devlet hastanesinde tsh ım;7,20 çıktı.antikorlar için bende endişelenmiştim,endokrindeki haşimato teşhisi yazan doktor;antikorlar sürekli değişkenlik gösterir,her seferinde bakılmaz zaten,endişe etme demişti..en son aşılamaya karar veren doçen kadın doğumcuyada bu endişelerimi söyledim,o da antikorlar için aynı şeyi söyledi,tsh değerindeki değişiklik içinse;tsh 24 saat içindede farklılıklar gösterir,korkma dedi..
şimdi;ben bu işten pek bişey anlamamakla beraber bunların içinde en çok t3-t4e önem veriyolar.senin değerlerin bana göre normal,ama tsh ın düşük..ama ilaç ayarlamanı yapan doktorun daha net konuşur tabikii..bebeğin için endişe etme,yüksek olunca hipotroidi olduğumuzdan gebelikte o zaman önemsiyolar..şuda var,gebeyken troid hormonlarındada değişiklik olabilir.pek yardımcı olamadım biliyorum ama en azından bence bebeğin için herşey yolunda:)
meldi geçmiş olsun canım...
sağol canım biraz da olsun içim rahatladı. p.tesi doktora göstereceğim sonuçları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?