slm kizlar aranizda beni nickten taniyan arkadaslar var meldi basta olmak uzre mayis ayi sayfasinin ilk acildigi haftalarda girip cikiyordum artik 4 .5 ay oncesi sanirim oluyor.tecrubelerin paylasildigi bir alan oldugu icin yeniden girdim eger bi motivasyon olursa ne mutlu bana...3 asilama ile negativ sonuc elde ettim sorunlar varmi yokmu ,stresmi,kadermi derken bir bucuk senenin verdigi yorgunlukla yinede bir umutla baska bir doktora bas vurdum yurt disindayim ve burda islemler turkiyedeki gibi bir iki ayda yada bir haftada hop diye yapilmiyor uc aydir yeni doktorda tahliler ve kontroller yaptirdik esimle sil bastan yani ve sonuc esimle bende iliski esnasinda gel git yapan infeksion bulundubu sperm sayisini ve kalitesini etkiliyor bendede ayni sekilde olumsuz yonden etkiliyor tedavi ise uc ay suruyor uzun lafin kisasi belki sorunlar dusundugunuz kadar büyük degil yada ufak bi degisiklik korkmadan.. cok gel gitler yasadik doktoru degistirirken ama simdide gecen bir seneye ve 3 asilamanin stresine aciyorum bol bol sabir diliyorum kizlar
slm kızlarr.
meldi nasılsın? oh dinlen bol bol..ne zaman başlanıyo tedaviye?adetini bekliyosun değilmi? benimde 25 i gibi adet günüm..ilaçları sipariş ettim bile..kasımın ilk haftası aşılama...olmadı hemen arkasında tüp bebek...
canım benim hadi inaşallah arka arkaya gelelim. gulem artık beklemeye sabrımda kalmadı gibi. dr uma söyledim. dur daha yolun başındasın dedi. ben şimdi reglimi bekleyeceğim normal şartlarda olursa en geç 20 gün içinde tedaviye başlamam lazım.
ama enim cumadan beri kanamam devam ediyor. tedirgin oldum dr umu öğleden sonra aramayı düşünüyorum...
c.tesi doktora gittim. kese görünmedi. dr değerine göre normal daha görünmez dedi. yeni bir oluşum görünüyor dedi sadece. ama haftama göre görünmesi lazımdı. ama kafam allak bullak. dr larda sanki ağzından kerpetenle laf alıyorsun insanı rahatlatmıyorlar. bu akşam başka bir doktora gideceğim. değerimi falan sordu telefonda muayene için erken dedi, ama ben bir görüşmek istiyorum soracaklarım var deyince tamam gelin dedi sekreter.
gulem bugün dahiliyeciye gösterdim sonuçlarımı. tsh biraz düşük ama hamilelikte tiroid hormonuna çok ihtiyacın olacağı için aynı şekilde ilacını kullanmaya devam et dedi. antikorlarım çok yüksek değilmiş. kafana takmana gerek yok dedi. yalnız her ay mutlaka tiroid hormonlarıma baktırmalıymışım. içim rahatladı. zaten doktor da çok iyi bir insandı. her şeyi tane tane, güzel güzel anlattı.
gulem bugün dahiliyeciye gösterdim sonuçlarımı. tsh biraz düşük ama hamilelikte tiroid hormonuna çok ihtiyacın olacağı için aynı şekilde ilacını kullanmaya devam et dedi. antikorlarım çok yüksek değilmiş. kafana takmana gerek yok dedi. yalnız her ay mutlaka tiroid hormonlarıma baktırmalıymışım. içim rahatladı. zaten doktor da çok iyi bir insandı. her şeyi tane tane, güzel güzel anlattı.
KISA PROTOKOL
GnRHa uygulamasına adet kanamasının ilk günü başlanıp tedavi sonuna kadar (çatlatma iğnesinin yapıldığı gün) devam edilir.
ULTRA KISA PROTOKOL
Adet kanamasının ilk günü GnRHa başlanır ve üç gün verildikten sonra kesilir. Tedaviye hMG ya da FSH ile devam edilir.
UZUN PROTOKOL
GnRHa uygulamasına bir önceki döneminin yirmibirinci günü başlanır. Takip eden adet kanamasının üçüncü gününde baskılanmanın olup olmadığı yapılacak olan kan testi ile anlaşılır. Kan östrojen düzeyi azalmış ise baskılanma sağlanmış demektir. Bu durumda uyarı tedavisine başlanır ancak GnRHa uygulaması sona erdirilmez. Çatlatma iğnesinin yapılacağı güne kadar devam edilir. Hangi protokolün size uygun olacağına karar verilir. Planlanan protokol, hangi ilacı ne zaman ve nasıl alacağınız size anlatılır ve yazılı yazılı belge olarak size verilir.
meldi araştırıken bunu buldum..kopyaladım canım.
Arencim kesinlikle iyi guzel haberler alacagiz merak etme sen endiselenme lutfen tadini cikart hersey guzel olacak...
MELDI bu hafta kayinvalidemlere geldim 1 hafta burdayim ve sehir disinda oturuyorlar karsiyakaya inersem alo dicem ama hic olmadi haftaya alsancakta olacagim kesina riyorum seni kahvemizi iciyoruz :)
optum sekerler
okuduğumuz dualarımızı neyapacağız. öyle yarım kalamsı hzuursuz ediyor beni. hani birleştirilecekti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?