Aşılama Mayıs 2010 da Aşılama Yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
aren sen nasılsın?pardon siz nasılsınız:)) bu hafta o oluşum dediğin şey keseye dönüşecek,içinde bebeğini görünce ohhh diyeceksin:) keyfini çıkar canım yaa..bizlerede dua et olurmu:)

bende hatırlıyorum seni..tekrar hoşgeldin..maalesef bizler doktorlara güvenmek zorundayız.sizdeki sorunu daha önce okumuştum sağlık sayfalarında.ama bizlere hiç bu tür testler yapılmadan aşılama,tüp deyip elimizde avucumuzda ne varsa tükettiriyolar,hem maddi hem manevi..neresinde farkedilirse edilsin sizinkide bi şans..inşallah sorunu kolayca aşarsınız..en yakın zamandada hamile kalırsın..

günaydın kızlar....nerelerdesiniz.
ben çarşamba günü iş başı yapıcam, evdeyim o nedenle siteye girebiliyorum.

slm kızlarr.
meldi nasılsın? oh dinlen bol bol..ne zaman başlanıyo tedaviye?adetini bekliyosun değilmi? benimde 25 i gibi adet günüm..ilaçları sipariş ettim bile..kasımın ilk haftası aşılama...olmadı hemen arkasında tüp bebek...

canım benim hadi inaşallah arka arkaya gelelim. gulem artık beklemeye sabrımda kalmadı gibi. dr uma söyledim. dur daha yolun başındasın dedi. ben şimdi reglimi bekleyeceğim normal şartlarda olursa en geç 20 gün içinde tedaviye başlamam lazım.
ama enim cumadan beri kanamam devam ediyor. tedirgin oldum dr umu öğleden sonra aramayı düşünüyorum...

ya ben inatla normal yolla olsun,yaza kadar beklycem diyodum.gittiğim doktor hemen aşılama olmazsa tüp bebek deyince dedimki bu iş zamana bırakılacak bi iş değil.en azından benim için.zaten doktorda öyle diyo.endometriozis olmasaydın sonuçta gebe kalmışsın bekleyebilirsin derdim,ama hastalığın tekrarlayacak ve sen hamile kalamazsan şimdiki halini arar hale gelebilirisn dedi.napalım canım bizde yaptırırız.aslında maddi boyutu olmasa her ay deneyelim tedaviyi,ama küçümsenemez bi masrafı var bu işin..
canım ben laparoskopiyle aynı anda histeroskopi olmuştum ya;operasyon günü kanamam başladı,6 gün sürdü.tabi rahim temizlendi,polipler falan alındı.işlem gördü yani rahmim.doktor o kanamayı adet gibi düşün,bi sonraki adetini gününe göre bekle dedi.hakikaten operasyon günümden 28 gün sonra normal adetim başlamıştı.kanaman normal bence.korkma.ancak fazla miktrarda olursa,yada çok uzarsa önemli olabilir..ee yani beraber geçireceğiz desene süreci,aşağı yukarı denk gelecek.Allahım inşallahhhhhhhhhhhh tutuverir yaaaaaaaaaaa:)

Son düzenleme:
gulem canım evet birlikte yaşayacağız süreci. senin önce aşılama demi ondan sonrada 1 ay bekleltirler, tüp için k inşallah gerek kalmaz. şimdi senin reglin ne zaman olucak.

eğer dediğin gibi ise bu yaşadığım kanama regli gibi kabul edilirse ve üzerine 26-27 gün sayarsam siklus aralığım olarak tedavimim bir kısmı bayrama denk gelir. bu da benim için süper olur.. az izin ve rapor kullanmış olurum.çünkü iş yerimde çok kimseyle paylaşmak istemiyorum..

ya şimdi ben bu uzun protokol kısa protokol nedir onlara bakıyorum. moda girdim yani.
yalnız kafamı karıştıran bu bizim tüm kızlara soruyorum

bazıları reglinin 2. 3, günü tedaviye başlıyor, bazıları 21. gün yumurta baskılama ilaçları kullanıyor.
benim dr reglinin ilk günü beni ara dedi.
şimdi ilk gün balarsa yumurta baskılama mı bana uygulamıyacak. yada tedavi süresi iki ay mı olucak. anlamadım ben biraz karışık. anlamadığım içinde doğru ifade edemedi. ama biraz bilgisi olan varsa sanıyorum anlar beni..

c.tesi doktora gittim. kese görünmedi. dr değerine göre normal daha görünmez dedi. yeni bir oluşum görünüyor dedi sadece. ama haftama göre görünmesi lazımdı. ama kafam allak bullak. dr larda sanki ağzından kerpetenle laf alıyorsun insanı rahatlatmıyorlar. bu akşam başka bir doktora gideceğim. değerimi falan sordu telefonda muayene için erken dedi, ama ben bir görüşmek istiyorum soracaklarım var deyince tamam gelin dedi sekreter.

ya aren sen bu hamilelik olayını öyle bir söyledin ki daha bu duruma sevinemedik. bir coşamadık. enteresan oldu. sen kaç haftalık hamile olduğunu düşünüyorsun. kesenin görünme zamanı için zaten erken değil mi hayatım, biraz rahat ol. keyfini sürmeye çalış. biz de bu duruma sevinebilelim. bebeğin seninle. içini rahat tut.

kanaman durdu demi.

ben hergün ama hergün kesen görününceye kadar senin için 1 ayetel kürsi okuyacağım...doktorunla görüşünce haber ver...

gulem bugün dahiliyeciye gösterdim sonuçlarımı. tsh biraz düşük ama hamilelikte tiroid hormonuna çok ihtiyacın olacağı için aynı şekilde ilacını kullanmaya devam et dedi. antikorlarım çok yüksek değilmiş. kafana takmana gerek yok dedi. yalnız her ay mutlaka tiroid hormonlarıma baktırmalıymışım. içim rahatladı. zaten doktor da çok iyi bir insandı. her şeyi tane tane, güzel güzel anlattı.

KISA PROTOKOL

GnRHa uygulamasına adet kanamasının ilk günü başlanıp tedavi sonuna kadar (çatlatma iğnesinin yapıldığı gün) devam edilir.

ULTRA KISA PROTOKOL

Adet kanamasının ilk günü GnRHa başlanır ve üç gün verildikten sonra kesilir. Tedaviye hMG ya da FSH ile devam edilir.

UZUN PROTOKOL

GnRHa uygulamasına bir önceki döneminin yirmibirinci günü başlanır. Takip eden adet kanamasının üçüncü gününde baskılanmanın olup olmadığı yapılacak olan kan testi ile anlaşılır. Kan östrojen düzeyi azalmış ise baskılanma sağlanmış demektir. Bu durumda uyarı tedavisine başlanır ancak GnRHa uygulaması sona erdirilmez. Çatlatma iğnesinin yapılacağı güne kadar devam edilir. Hangi protokolün size uygun olacağına karar verilir. Planlanan protokol, hangi ilacı ne zaman ve nasıl alacağınız size anlatılır ve yazılı yazılı belge olarak size verilir.

meldi araştırıken bunu buldum..kopyaladım canım.

sevindim canım,herşey yolunda o zaman..kontrollerine gidersin,için rahat olsun artık:)

Arencim kesinlikle iyi guzel haberler alacagiz merak etme sen endiselenme lutfen tadini cikart hersey guzel olacak...
MELDI bu hafta kayinvalidemlere geldim 1 hafta burdayim ve sehir disinda oturuyorlar karsiyakaya inersem alo dicem ama hic olmadi haftaya alsancakta olacagim kesina riyorum seni kahvemizi iciyoruz :)
optum sekerler

gulemcim iyiyim cnm sen nasilsin?keyifler nasil simdi okuyacagim gecmisi ne var ne yok?

karaman iyi olmana çok sevindim. herşey kontrol altında demekki. keyfini sür.

canım teşekkür ederim. şimdi benim kafamı karıştıran konu bu zaten. bende araştırdım . dr um bana reglinin 1. günü ra dedi. bu hesaba göre benim yumurta baskılamamı ne zaman yapıcak. ondan sonraki döngüyü mü bekleyeceğim bu seferde anlamadım.

dew canım bende çarşamba iş başı yapıyorum. bende dönünce seni aramayı planlıyordum. telefonlaşırız. görüşmeden dönme sakın.

aren ne yaptı acaba.

öpüldünüz.

sevgiler...

günaydın kızlar
meldi , dew kıskandım sizleri. keşke hepimiz aynı şehirde olsaydık.

dün doktora gittim.en sonki değerimi sordu. ne zaman baktırmışrın dedi. muayene etmedi. haftaya p.tesi,salıya randevu al dedi. folik, progestan, coraspin verdi. ama bugün daha iyi hissediyroum kendimi.

diğer kızlardan hiç haber yok. bubuş, hamelnanur,kekeç.

okuduğumuz dualarımızı neyapacağız. öyle yarım kalamsı hzuursuz ediyor beni. hani birleştirilecekti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…