Aşılama Mayıs 2010 da Aşılama Yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
gulemcim ben de 1 ay doğum kontrol hapı kullanmıştım. klomen kaullandıktan sonra yumurtalarım kiste dönüştü. kistler varken adetim çok az gelmişti. d. kon. hapından sonra 1 ayda 2 kez adet oldum ve sonra hamile kaldım. inşallah sen de benim yolumdan gelirsin :)

merhabalar
hiçbirşey yolunda gitmiyor moralim çok bozuk . gebelik haftam gittikçe açılıyor, gelişmiyor galiba 10 gün sonra yani haftaya cuma son defa bakılacak.
haber vereyim dedim sizi merakta bıraktım farkındayım.
netleşince haber veririm.

arencim inan çok merak etmiştim. üzüldüm ama yine de Allah'tan umut kesilmez. inşallah 10 gün sonra iyi haberlerini alırız. dualarım seninle...

sağol canım..inşallah dediğin gibidir.ben yapışıklık olayından korkuyorum açıkçası..çünkü daha önce kist olayını çok yaşadım ve hiç böyle bişey yaşamamıştım..neyse bakacağız artık.doktora güvenmekten başka çarem yok..sen nasılsın?bebek iyimi?

canım benim,ne diyiim bilmiyorum,gebelik haftanla bebek uyumlumu değil?doktorun ne diyo?inşallahh düzene girer.kendini yıpratma,herşey olacağına varıyo..çok merak ediyorum seni..güzel haberlerle dönersin inşallah..

Kizlar herkese selam,
Evime geri dondum guzel izmirimden ayrildim yani meldicim cnm konusmadik ama seni burdan arayacagim inanamiyorum resmen tup bebek olayina basladin dualarim guzel dilkelerim hep seninle insallah guzel seyle rolacak falcinin dedigi gibi o falciyi seviyoruz :) doktorun soyledigi yumrutaliklarinla olgili sey sanirim seni biraz uzmus ve sasirtmis e o zaman ne demeye asilama yaptik diye dusundun diymi?malesef bu isler boyle doktoralrin agzina bakmaktan baska caremiz yok...
Gulemcim uzulme insallah hersey iyi olacak bence rahimde yapisiklik ile ilgisi yok bosuna endisleneme...
Landarch sende durumlar nedir?
Aren uzulme demek bile zor dualarimiz seninle ne hayirlisiysa senin icin ve bebegin icin o olsun cnm...
Ben malum 2.asilama sonrasi biraz dinlenme olayian girdim cunku ekim ayinda izmirdeydim birtek erol tavmergen'e gittim kontrol icin hersey yolunda dedi 3.asilamayida mutlaka yap dedi kasima yinda 3.asilamayi yaptirmayi dusunuyorum artik hayirlisi demekten baska caramiz yok

aren cim detayları bilmediğim için sadece yazdıklarından yola çıkarak ve hislerim doğrultusunda birkaç şey söylemek istiyorum. sen kendiliğinden hamile kaldın ve bu ilaçların etkisiyle falan olmadı.. yaani senin vucudun hiçbir ilaca gerek kalmaksızın kaliteli bir yumurta üretti ve en sağlıklı sperm bunu dölledi. adetin geciktiği için idrar testi yaptın yaani kanaman falan yoktu herşey normaldi.. kanda beta hcg değerin katlandı.. bundan sonraki aşamada beklenen kalp atışının duyulması.. gec döllenme olmuş olabilir, tüplerden rahme geçiş süresi de daha uzun olabilir istatisiklere göre.. benm çoğu arkadaşım adetinin 10 gün gecikmesinden sonra idrar testi yaptı ve gebeliğin ultrasondan görülebilir duruma gelene kadr doktora gitmediler. betahcg gebelik haftasına göre değerlerinden çoğunun haberi bile yok. değerin kaç diye sorduğumda bilmem ki neden sordun diyorlar. tabiki en kötüsü de olabilir ama bu ihtimal hamile kalan veya kalmak isteyen her kadında var. biz aylardır hamilelik için neler neler yapıyoruz, hamile kalıcaz ve gebeliğin devamı veya doğumdan sonra mücadele hep devam edicekk.. hadi artk buraya dha sık gel konuşalım

dew cim hoşgeldin.. ben bün yarın adet olucam biraz gerginim. bu ay kendiliğinde ovulasyon oldum eminim ama hamilelik yine yok. ama mutlaka olacak bir gün teker teker( toplu da olabilir) hepimiz hamileyimmm diye çığlık atıcazz :)
bencede 3. aşilamanı yaptır çünkü genelde ailama ile hamile kalanlar 2. veya 3. de oluyor. tüp bebek çok uzak geliyor bana nedense

sağol canım..adetim normalde 6.gün tamamen biter..şimdi ise lekelenme şeklindede olsa bitmedi..inşallah bu aya mahsus bişeydir.aşılama olayında her deneme birbirinden bağımsız bence..3.de tutmasa bile; denense 7.de bile tutabilir yani..o yüzden 2 kere denedin tutmadı diye düşünmemek lazım.ama aşılamada kullanılan ilaçlar bi sonraki aydada etkili olur derler ya bencede öyle..ben normal ovülsayon olmam,aşılamadan sonraki ay gebe kalmıştım.orda nasıl yapıyolar bilmiyorum ama boş geçme dinlenirken:) kendiniz deneyin..

bugün kontrolüm vardı. bebişimi gördüm. kolları, ayakları hepsi görünüyordu. kıpır kıpır hareket ediyordu. Biliyorsunuz ben yarım rahimliyim doktorum mutlaka rahmime dikiş atılması gerektiğini söyledi. mümkünse istanbulda ünv. hastanesinde yaptır dedi. ama benim aydından ist. gidip yaptırmam çok zor. daha önce pamukkale ünv. doç. Başak Yıldırıma gitmiştim. sanırım yine ona gideceğim.

merhaba bende başak hocanın hastasıyım.bendede ikirahim var şuan hamile değilim ama olursam 12.haftada dikiş atılması gerektiğini söyledi. hala ona gidiyorum ben çok memnunum..çok iyi bir dr.kendisi.umarım hakkında hayırlı olur..paylaşmak istedim..sevgiler.

Karaman coks evindim yaaaa ne kadar guzel bir duygu degisik bir his olsa gerek umarim dikis olayini sorunsuz bir sekilde atlatirsin cnm hayirlisi olsun insallah...

kızlar hepinize teşekkürler
kesem geç büyüyor ama benim umudum hiç yok çünkü bhcg yaptırdı doktor çok düşük çıktı. artık geç döllenme falan ihtimali yok. 2700 küsür çıktı. doktorda şaşırdı. bu değerde kesenin bu boyutta olmaması gerekirdi daha küçük olmalıydı demekki bhcg düşemeye başlıyor dedi. kanamamda yok. her ihtimale karşı haftaya kadar bekleyelim dedi. belki kendisi düşer kendisi düşmezsede malesef kürtaj. moralim anlatamayacağım kadar bozuk. ağlama krizlerine giriyorum tek kaldığım her an.
nasip olmayınca olmuyor işte.

Son düzenleme:

canım seni çok merak etmişdim arada girip bakabiliyorum ancak, ne olur üzme kendini , kendiliğinden olması bile bişey , kısmet değilmiş , daha sonra sağlığı ile ilgili bir sorun olmasındansa bu şekildesi daha hayırlı belkide , içine atma , ama çok düşünüpde kendini sıkıntıya sokma ne olursun , ferah düşünmeye çalış

canm eğer en kötü ihtimal gerçekleşir ise kürtaj olursan girersin ağlama krizine, ağlar ağlar deşarj olursun.. ama şu aşamada böle olman hayata tutunmaya calisan bebeğin için hiç iyi değil. canm biliyorum bunu okurken içinden konuşmak kolay diyorsundur ama 2 kez hamile kalmış olmanla benden 2-0 ondesin ve ben sana teselli vermeye çalışıyorum. Bünyen hamile kalmaya müsait demekki.. diyelim ki bebeğini kaybettin 2-3 ayda kendini toparladın ve daha fazla yıpranmamak için tüp bebeğe başladın. eğer normal yolla iki kez gebe kalabildiysen tüp bebekten şansın çok ama çook yüksek.lütfen güçlü ol ve bizi merakta bırakma

biraz tereddütlüydüm ama sağol içim rahat etti şimdi. çarşamba günü gideceğim ben de.

aren canım çok üzüldüm,seni çok iyi anlıyorum..anlamadığım düşük olayınımı bekliyo doktorun?niye 1 hafta bekletiyo?demekki umudu var..olmasa bana dedikleri gibi direk kürtaj denmezmiydi?
yinede Allahtan umut kesilmez,kendini yıpratma lütfen..bendede hormon artmıştı,kese büyüdü ama sağlıklı değil dediler..kese 37 mm.olmuştu,bebek 1 cm..ama kese 25 mm.olunca kalp atımı alınır normalde dediler..yani elimiz kolumuz bağlanıyo bazen..sen normal yolla gebe kalabiliyorsun ve Allahtan bi hastalığın yok...sağlıklı bi şekilde ovülasyon oluyosun..bu işler yaşa falanda bakmıyo..biliyorum çok ağır bi durum ama insanız canım..sabırla bekle belkide toparlayacak..

benim asıl doktorum burada değil ben başka doktora sordum. kendi doktorum dışında birinede bir işlem ayptırmak istemiyorum. geçen sefer rahmim iyi temizlenmemişti, gebeliğim sonlandırıldıktan 2 hafta sonra parça düşürmüştüm ve kanamam çok uzun sürmüştü yaklaşık 1 ay . ilk adetimide 56 gün sonra olmuştum. onun için p.tesi doktorumun gelmesini bekleyeceğim. belki o zamana kadar kendiliğinden düşer kürtaja falan gerek kalmaz belki. tekrar rahim içi bir müdahale görmek istemiyorum.
ne kadar şansız bir topiğiz hamilemiz yok dedik hiç. gulem süpriz şekilde hamile haberini verdi ve düşürdü, meldi hamile kaldığını öğrendi 2 gün sonra düşürmeye başladı, arkasından ben.
herşeyin hayırlısı. şu duayıda bitiremedik ya yani sona bağlayamadık keşke onu yapabilseydik. üzerimizden belki atardık şu olumsuzlukları.

canım anladığım kadarıyla hiç umut yok,belki umut vardır demiştim...bende kürtaj olayından çok korkuyordum ve kendiliğinden düşmezmi demiştim,doktorda bana beklersen 4-5 güne kadar kanama olur ama düşük oldu bitti diyemeyiz..yinede kürete etmem gerekir demişti..ve beni eninde sonunda o işlemin yapılması gerektiği konusunda ikna etmişti..bayıltarak kürtaj oldum ve inan ne bir ağrım sızım oldu,nede bişey duydum..rüya görerek uyandım.evime geldim aynı gün.zaten anesteziyide büyük ameliyatlardaki gibi vermiyolar.maskeyle bayıltılıyosun..düşük yapmakta ısrar etmediğim iyi oldu yani..ve travmayı daha hızlı atlattım açıkçası..
dua işini kafana takma bence..ben hep niyet önemlidir diyenlenlerdenim..takıntı halinde yaşama,sen okudun,ben okuyorum Allah kabul etsin.bahtsız görüyoruz genelde kendimizi..ama hayatın kendisi buymuş be canım......olacaksa olacak..olmayacaksada yırtsak kendimizi nafile..seni üzmek için değil tabiiki söylediklerim.kendi kendime sık sık tekrarladığım şeyler bunlar....

Arencim gercekten cok uzuldum ama Landarch'a katili\yorum henuz birsey belli degil lutfen kendini olumsuzluklara itme bilemezsin nasil bri olusum oluyor orda ve bir savas veriyro bebegin sening orevin ona yardimci olmak diye dusunuyorum...ama en son cumlem tabiyki herzamna ki gibi senin icin ve bebegin icin hayrilisi olan olsun...
Bugun 29 Ekim cumhuriyet bayrami ve ben Ulu Onder Ataturk ve silah arkadaslarina bugunumuzu bize armagan ettikleri icin tesekkuru bir borc bilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…