Aşılama Mayıs 2010 da Aşılama Yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
merhaba kızlar;
DEW; canım kendini olmayacak diye hazırlayıpta negatifi çekme kendine..gün sayma,dinleme kendini..inşallah tutar canım..belli olmuyo bu işler.2 kere tutmadı 3.de tutmaz gibi bi mantığa girme hiç.ha olmazsa diye fikrimiz sormuşsun,33 yaş bence sınırda..yani senin durumunda(rezervler açısından falan..)bi sıkıntı yoksa eğer bence 1 yıl kadar bekle derim tüp için..şunuda belirteyim evet erkekler için vitaminler kullanılıyo ama sperm 10 tane bile olsa gebelik oluşabiliyo.kadında bitiyo yani bence iş:) ben bekle derim..kendiliğinden gelmeyecek diye bişey yok,aslında hepimiz için bu böyle..

bubuşcum;sana biraz zaman veriyorum:) gebe kalırsan hemen geliyorum sana,artık teyzeye götürürmüsün,teyzeyimi çağırırsın bilmem:)) iyi yaptın bencede..bişeyler yaşamışlarki yapıyolar..inşallahh kendiliğinden olacak..

hilye;canım hoşgeldin,arada yaz..merak ettik seni:)

landarch;sen nasılsın canım?

ben iyiyim.test falan yaptırmadım:) doktor 1 ay sonra gel dedi ama bizim net bi planımız yok artık..tamamen duygusal:)))))öpüyorum hepinizi..

kızlar topiğimiz şenlenmiş tüm dostlar bir aradayız. bir tek aren sık girmiyor eskisi gibi o da arada telefonlaşıyoruz onunla kafasını toplamaya çalışıyor.

hilyecim öncelikle sana çok ama çok teşekkür ederim allah razı olsun. bu konu beni çok huzursuz ediyordu. seni anlıyorum üzüldüğüm şeylerde bende konuşmaktan kaçarım..inşallah herşey gönlüne göre olur.

dewim benim en büyük korkum yaş. beklenmedik anda karşına çıkan problemler. örnek ben. gulemciğim dediği gibi rezerv problemi vs ha belli olmuyor ben yaşadım diye 33 yaşında herkes yaşıyacak diye bir şey yok nice 40 yaşlarında kadınlar sorun yaşamıyor. fakat bu kadar dilediğimiz bir şeyi gözgöre göre gerekeni yapmamak sonra büyük pişmanlıkları doğuruyor. ben herşey güllük gülüstanlıkken sorunun içinde buldum kendimi. bunun öngörüsüde yok aniden çıkıp gelebiliyor. ha ben sana öbür ay yaptır demiyorum. ama çok da rahat davranma. ki bu yazdıklarım belki boşuna ve belki bebişin seninle allah bilir. ama biz tedbirimizi alalım. çoğul gebelik meselesine gelince embryo sayısını çok koydurmazsın olur biter. biz burada iki emb. koysun diye yalvardık resmen ama kanunlar elimizi ayağımızı bağladı. o kadar oranla hamilelik şansın düşüyor çünkü. bir ay boyunca lanet okudum anne olma hakkımı elimden kim alabilir diye. hatta başka ülkelere gidip denemeyi bile. çok uzattım ama yeni negatifi görmüş birisi olarak bu konuda çok hassasım ve benim yaşadığımı dostum yaşamasın istiyorum. gulem landarch bubuş inşallah sizler ve tabiki ben aren hilye hepimize bebekleri kendiliğinden gelir bebeklerimizin gelişimini anlattığımız günleri görürüz. bu dileğimin yanında herkesin kendi imkanları ölçüsünde sonuna kadar uğraşması gerektiğine inanıyorum.

sevgiler..

Son düzenleme:

gulem canım çok üzülzdüm. ama bu bir son değil. biraz dinlen kafanı topla bakarsın kendiliğinden olur. olmazsada tüp bebek. böyle olumsuzlukların seni yıldırmasına izin verme.öpüyorum seni.

hilye canım senden haber almak güzel birşey. sizi bilmiyorum ama ben gerçektende haber alamayınca merak ediyorum szileri. hiçbir haber kaynağımız yok tek bağımız burası çünkü.

dew lütfen olumsuz düşünme. yeter artık hiç iyi birşey düşünmedik ki başımıza iyi birşey gelsin. hep kötü düşüne düşüne şurada birimizin yüzü gülmedi. sonuç negatifte olabilir.şimdiden ona üzülmeyi bırak, onu öğrendiğin zaman üzüntünü yaşarsın.eğer acil tüp bebeklik bir durumun yoksa şimdiden şunu mu yapsam bunu mu yapsam diye kafanı karıştırma. insan böyle yaptıkça acele ettikçe yanlış kararlar veriyor. biraz zamana bırak.
aşılamalar benim için hem zaman, hem de maddi ve manevi kayıp sadece. mutlaka tutanda çok var ama aşılamanın normal yoldan çok fazla bir artı şansı olduğunu düşünmüyorum. eğer kadında hiçbir sorun yoksa erkektede biraz sayı ve hareketlilik sorunu varsa aşılamada başarı şansı artıyor.

Son düzenleme:
ne demek cnm ben bi başarıya ulaşayım inş. başkalarınada sebep olurum. benim duyduğum kadarıyla önceden çoğu kişi bu yöntemleri kullanıyordu. bi sakıncası olsaydı şimdiye kadar çoktaan unutulmuş olurdu. bu ay 13. günümde yumurtladım öncesi ve sonrasını değerlendirdik ayın 29 u adet günüm bakalım ne olacak. allahtan tek dileğim kendiliğinden sağlıklı eli ayağı düzgün hayırlı bir evlat olması.

canm bu ay seninle aynı günlerde adet olmamayı bekliicez demekki :) yumurtladığını nasıl tespit ettin, benm baya kafam karıştı bu ay.. 10. günümde seffaf yapışkan o akıntı geldi.. normalden 3 gün erken geldi acaba diyorum erken mi yumurtladım yoksa akıntı mı erkenden geldi. aslında ovulasyon gününe cok takılmıyorum cunku ilişki gun aşırı bizde. ovulasyon olsun da hangi gün olduğu mühim deil.

inşallah olmayız cnm. benim belirtilerim 10. günde falan başlıyor. kasıklarım şişiyor üşütmüşüm gibi ve cok ağrı oluyor.hafif sarı renkli bi akıntım oluyor. yumurtlama olduğu günde ağrım iyice şiddetleniyor sonra ağrı azalmaya başladıktan sonra yumurtanın beyazı gibi şeffaf akıntım oluyor. bu ay 13. gündü hemen hemen bu günlerde gerçekleşiyor. ben özellikle o güne ve sonrasındaki 3 güne dikkat ediyorum.
bakalım dediğin gibi aman yumurtlamada bi sorun olmasında ne zaman olduğu önemli değil.

canm benm bügün 18. günüm, sabah göğüslerimin ağrısı ile uyandım adetime daha 10 gün var.. acaba memelerde ağrı şişme olduğunda yumumrtlama çoktan gercekleşmiş mi oluyor? yoksa tam yumurtlama günümde olduğum için mi ağrıyor? yumurta akı kıvamındaki akıntı 10. gün gelmişti, bu akıntı yumurtlamadan hemen önce mi geliyor yoksa yumurtlamanın yaklaştığına mı işaret?

hilye;canım hoşgeldin,arada yaz..merak ettik seni:).

hilye canım senden haber almak güzel birşey. sizi bilmiyorum ama ben gerçektende haber alamayınca merak ediyorum szileri. hiçbir haber kaynağımız yok tek bağımız burası çünkü .

teşekkür ederim kızlar, sizler nasılsınız ? bende sizi çok merak ediyorum. yazmasamda düzenli bakmaya gayret ediyorum. selam ve dua ile

Son düzenleme:

senin akıntın 10. gün geldiyse o gün yumurta çatlamış tüplere doğru yolculuğu başlamış oluyor devam eden 3 gün hamilelik için en yüksek olan günler. 18. gün göğüslerindeki ağrı progestan hormonundan kaynaklanıyor. 21. gün pik yaptığı gündür. dr isterya hani 21. gün progestan değeri diye. o değer sağlıkllı yumurtladığımızın kanıtı 35 veya üstünde çıktığında genelde hamileliğe işarettir. değer 10 ve üzeride ise kaliteli yumurtlama belirtisi. inşallah hamile kalmışsındırda göğüs ağrıların ondan başlamıştır.

canm ne güzel açıklamışsın. inşallahhh canm şeytanın bacağını bi kırabilsek.. bu göğüs ağrıları bende eskiden pek olmazdı yada ben farketmiyordum diicem ama farkedilmeyecek gbi deil.. yaklaşık 6 aydır yaani aşilamadan itibaren var.. periyodum eskiden 25 idi ama son 6 aydır 30 civarlarında, bi yerde okumuştum periyodun uzaması hamileliğe işaretmiş eli kulağında demekki
canm ben kendimden ziyade bu ay senden çook ama çook umutluyum, aslında dew den de umutluyum, sesi çıkmıo onunda.. dew nerelerdesiiin

Burdayim cnm 2 gundur pek yazamadim burdaki arkadaslarla paraligun yapiyoruz ayda bir :) dun toplanti bendeydi oyle olunca 2 gundur hazirlik halindeydim.... aslinda iyide oldu alt taraflari daha az dusundum...vallaha eger asilama gunu sayiliyorsa bugun 13.gunum bilmiyorum kan testi yapsam cikarmi biseyler ama pek yaptirmaya niyetim yok regli belirtilerim hala var cumartesi yada pazar zaten belli olacak cunku regli gunum 19 aralik bisey kalmadi bekleyelim gorelim :)

:83:
BUBUS gercekten harika aciklamissin...bende her ay o akinti 14.gunde olur ama 3 asilamamda da asilama gunu o akinti bende olmuyor sizcede garip degil mi? bazen yumurtalarimin catlatma ignesi ile bile catlamadigini dusunuyorum...

kızlar ben vücüdumu sizler kadar tanımadığımı fark ettim. bubuş ne kadar güzel ifade etmişsin. ben sadece bu ay sanırım soğan suyu içtiğim için akıntım normalden biraz daha fazla oldu ve o dikkatimi çekti.

ayrıca azaltsamda hala sigara içiyorum. günde 5-6 tane ye düşürdüm ama içiyorum. bir taraftan da korkuyorum..

sevgiler..

dewcim inş. hafta sonu güzel haberelerle gelirsin.

artık biri gelsin lütfen..

canm sigarayı azaltmış olman güzel ama bıraksan daha iyi, şimdi diyeceksin ki demesi kolay.. ama bende içiyordum, taa ki doktorların bana fsh ın yaşına göre yüksek vah vah tüh falan yapana dek.. sigara yumurta rezervini doğrudan etkiliyor. sigara içen her kadın menepoza girmesi gereken yaştan 5 yıl erken giriyor. bana sigarayı bırak diyenlere çok kızardım sinir olurdum ama şimdi toplamda 5 yıllık sigara gecmişimden pişmanım. eşim bırakamadı ama ketem e başvurdu yardım alıyor

:83:

BUBUS gercekten harika aciklamissin...bende her ay o akinti 14.gunde olur ama 3 asilamamda da asilama gunu o akinti bende olmuyor sizcede garip degil mi? bazen yumurtalarimin catlatma ignesi ile bile catlamadigini dusunuyorum...

rica ederim canlarım ne demek bildiklerimi paylaşıyorum işte fikir verebildiysem ne mutlu.
cnm aşılama yaptırdığımda bende görmüyordum. çünkü iğne yapılıyor.36 saat içinde yumurtanın çatladığı düşünülerek spermler enjekte ediliyor. yani yumurta çatlayıp beyaz akıntı vajınadan henüz gelmeden aşılama yapılıyor. benim 2. aşılamamda dr rahim ağzını açtığında bi alet vardı elinde onunla içeri girdi bak şimdi sana ne göstericem dedi ve o akıntıyı henüz rahim içindeyken aldı ordan böyle jöle gibiydi. biz eskiden bayanların yumurtladığını böyle anlardık dedi. o yüzden bence kasık ağrılarınız yoğunlaşmaya başlayınca ilişkiyede başlayın derim ben. yumurta tüplere geldiğinde sperm orada hazır bulunur böylelikle. şimdi bu kadar bu işin mantığını kurmuş biri olarak bebişin hala olmaması neyi gösteriyor tabiki kaderi kısmeti. orucum bugünde kızlar rabbimden dilerimki burada bu derdi çeken herkesin en kısa zamanda yüzü güler inş.

boşver tanıma arkadasım tanıdıkça takıyosun kafaya bişeyleri. o yüzden bırak herşey kendi kendine ilerlesin. ben aşılama yaptırmaya giderken dr sasırıp kalıyodu hep yaa asistanlar senin kadar bilmiyolar biliyomusun acayip rahatım bu yüzden sen zaten benim yapacaklarımı önceden biliyosun diye ama gel gelelimki aşılamalar tutmadı. eşimin değerleri benim yumurta durumum falan dr aslında aşılamaya bile gerek yok ama neyse yapalım demişti. bu değerlerle ikiz bile olur diyordu.. amaaan ne düşüneceğimi şaşırdım artık bilmemek daha iyi ama emin ol cnm.
sigara konusunda bende senin gibiyim 3 tane falan içiyorum şu hafif slim sigaralar varya ondan. artık o kadarınıda yapmazsam çıldırırım cok stres oluyorum çünkü aklıma düşünce.ki dr lar sigara içmeyim diye yaşadığınız stres 3-4 sigaradan daha zararlı derler.

dew aslında test yapsan çıkar biliyomusun. tabi sen nasıl rahat edeceksen biz bekleriz. inş. müjde verirsin bize.

KIzlar selam,
Hepiniz benimle ilgili birseyler yazmissiniz tesekkur ederim umarim size guzel haberler verebilirim...kizlar ben biraz arastirma yapiyorum internette incir kuru keci boynuzu kuru filan..biseylere ulastim ama incir kurunu nasil icmem gerektigi konusunda kafam karisti....olcusu ne olmali ogunlerden once ac karnina icilecek ama miktari hicbiyerde belirtmemisler...biliyorum aranizda bu kurleri uygulayan var bana tecrubenizi yazarsaniz sevinirim...
simdiden hepinize harika bir hafta sonu diliyorum yarin evlilik yildonumumuz sanirim birbirimize verecegimiz en guzel hediye minik bir bebek olur ama herseyden once hayirlisi diyecegiz herzamanki gibi diymi?
sevgiyle kalin....

slm kızlar..dew tam zamanı canım yaa.inşallah yıldönümü hediyeniz olur bebek:)
kızlar hep ovülasyondan bahsetmişsiniz..ben hiç yaşamadım desem yanlış olmaz herhalde..imrendim valla:) maşallah size:)))
neyse;ben yarından itibaren epey uğrayamayacağım kızlar..internetim olmayacak bi süre..yer değişikliği yapıyorum:) kendinize iyi bakın..en kısa zamanda yazmaya çalışırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…