Aşılama Mayıs 2010 da Aşılama Yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

canım ne diyiim..üzüntünü aynen yaşıyorum..benimde kaç defa kist yüzünden askıya alınan tedavilerim olmuştu.bütün dünyanın üzerime çöktüğünü hissettiğim anlar çok oldu..ama tekrar tekrar doğruluyoruz,yapmamız gereken bu zaten..inşallah nasip olacak bizede anne olmak...kendini toparladığın zaman konuşacağız..öpüyorum seni..

gulem canım sende endometriz varya onu nasıl anladın. yani bir şikayetin falan varmıy dı.

canım ben adet dönemlerimde aşırı şiddetli mide ve bağırsak ağrıları çekmeye başlamıştım..gastrolojiye gittim hep (adetle alakalı olabileceğini anlayamadım maalesef)..endoskopiler,kolonoskopiler yapıldı.6-7 ay çektim bunu..7.ayın sonunda yine adet dönemimde ağrılarım başlayınca gastroloji doktoruma adet dönemimde olduğunu farkettiğimi söyledim,bebeğimin olmadığınıda söyleyince direk kadın doğuma sevketti..hikayemi anlatınca acilen laparoskopiye aldılar..geçen kış oldu bunlar ve mart sonunda laparoskopi oldum..bu arada bi bilgi vereyim her endometriozis olan kadının ağrı şikayeti olmazmış..yani endometriozis çeşitli şikayetlerle ortaya çıkabilirmiş.herhangi bir operasyon sırasında endometriozis tespit edilebilirmiş..eğer çocuk istemi yoksa direk rahimi alarak tekrarlaması engellenebilirmiş...çok ilginç bişey daha,endometriozis adı üstünde endometrium tabakasıyla alakalı,yani kadınlarda olması beklenen bi hastalık olmasına rağmen,açıklanamayan bir şekilde erkeklerdede rastlanmış..bu arada sadece karın boşluğu dışında burunda yada cilt altında bile endometrium tabakası görünmüş vakalar varmış....
epey anlattım ama hayırdır?niye sordun canım?

Tabiyki mahsuru yok canim acikcasi ingilizcesini biliyorum turkcedede ayni aslinda arastirdim asagidaki bilgi cikti inan bisey anlamadim :)

kKadınlarda AMH’nin Salgılanması AMH’nin üreme çağındaki kadında hayati önemi olduğunu göstermektedir. Serum AMH düzeyi, normal menstruel siklus döneminde önemli oranda değişmemektedir. Folliküler, mid-siklus ve mid-luteal dönemlerde düzey birbirine yakın bulunmuştur. FSH hormonu ise Menstruel siklusta değişkenlikler ve oynamalar göstermektedir. Menapoza geçiş döneminde de değişkenlikler sürmektedir. AMH ise daha stabil olup, daha güvenilir bir göstergedir.Anti-Mullerian Hormon Testi (AMH) kadın,erkek ve çocuklarda farklı amaçlara istenen bir testdir.
Kadında:
Over fonksiyonlarını araştırma amacıyla ,infertilite yönünden takip edilen hastalarda istenmektedir.
Granulosa hücre tümörlerini araştırma amacıyla da sıkça kullanılmaktadır.

elevitin içinde zaten folik asit var neden 2 sini birden verdi ki.

Amh testi değişen bir sonuç değil neden bir daha istedi. Amh rezerv hakkında bilgi veren bir hormon 1 in altında çıkması rezervlerde ciidi sıkıntı var acil tüp bebek anlamına geliyor. fsh da rezerv hakkında bilgi veriyor ama fsh dolaylı bir hormonken Amh direk yumurtalıklardan salgılanan bir hormon olduğu için fsh dan daha net sonuç veriyor. bana yapılmıştı. her yer yapmıyor. birde pahalı bir test sgk karşılamıyor onun heryer yapmıyor.

benim adetlerim falan ağrı olmazda hiç ama adete yakın böyle karnımda bir dolgunluk baskı hissi hissediyorum. ağrılı olmuyor ama rahatsız oluyorum.bende dahliyeye gittim. görünürde ve testlerde birşey yok kolonoskopi ve bağırsak filmi dedi ama yaptırmadım. bu benim ilk gebeliğim sonlandırıldıktan sonra başladı daha öncesinde olmazdı. bu 2. düşükten sonra azaldı daha önce daha sık oluyordu. ama yine adete 1 hafta kala falan oluyor. bu son hamileliğimde de vardı ağrı ve baskı hissi. doktor olabilir demişti. benim kafamda hep soru işareti bırakıyor acaba endomu var diye.

Son düzenleme:

canım inşallah yoktur diyeyim önce...ama bence yoktur,endo herkeste belirti vermiyormuş.yada mesela bazen laparoskopide 4.evre endo çıkan hastann ağrı şikayeti olmazmış,tesadüfen başka bir karın ameliyatında ortaya çıkarmış,yada 1.derece endosu olan kadında ağrı şikayeti fazla olabilirmiş..yani ağrıyla derece doğru orantılı olmazmış..aklına getirme,çünkü sen doğal yolla 2 kere gebe kalmış birisin..ama doktoruna anlat,belki o bi açıklama yapar sana..

Son düzenleme:

Aren ben simdi soklardayim cunku benim gecen sefer yani asilamalardan onceki degerim hatirladigim kadariyla 0,6 o zaman bu adam ne demeye yapti asilamalari bana?neden hemen tup bebek demedi acayip canim sIkildi simdi boyle onemli birsey hic atlanirmi yaaaa...esime soyledim simdi senin yazdiklarini sok olduk ikimizde helede deger degismez ise neden bir daha test istedi/?gelde cildirma yaaaa... yok o zaman hemen tup bebege baslarim subatta hayatta zaman kaybetmem kizlar...cok huzursuz oldum :44:

dur sakin ol tatlım panik yapma.bence bu konuyu dr unla konus tekrar bu değerin ne anlama geldiğini eğer arenin söylediği gibi ise dediğin gibi hemen başlarsın tüpe ama önce sakin tamammı moralinide bozma.herkese yapılmıyor neticede ben kaç tane dr a gittiysem hiç böyle bir test hatırlamıyorum.fsh ı genelde takip ediyorlar.

BUBUSCUM korktum ya ne bileyim rezervlerle ilgili oldugunu bilmiyordum o hormonun bugun aricam zaten doktorumu sonuclar eline gecince hemen bize randevu versin diye haftaya regli olurum heralde bir karar vermem gerekiyor 1 hafta icinde...sagol cnm moral icin

rica ederim cnm bende hiç öyle bir test yaptırmadım ilk kez duyuyorum böyle birşeyi. dr unla konuş o sana açıklasın bence için rahatlar en azından. bende ilk fırsatta sorucam.

canım bende sizden duyuyorum bu tahlili..halbuki ne kadar içindeyiz bu işin..neyse bak benim fsh ım 12..ve onca doktora gittim hepsi önemli olanın muayene bulguları olduğunu söylediler..ve muayeneden sonra panik yapacak bişey yok dediler.hatta benim direk tüp bebek merkezinde soluğu almamın asıl sebebi fsh tır ve oradaki doktor git doğal yolla dene acele etme demişti..senin fsh ın kaç? doktorun önemsememişse bence muayene bulgularının iyi olmasındandır..kesinlikle panikleme..ama eşinin durumuda bizimki gibi sınırdaysa(bizde morfoloji sorunu vardı) hazır ilaçlarınıda almışsın,tüp bebeğe geçebilirsin..ama panik yapma,sonuçta rahim var yumurta var:))

kızlar bende troidlerime baktırdım bugün ve çok şükür hepsi normal aralıklarda..birde bugün adetimin 21.günü progesteronda baktırdım ve 8,60 çıktı..yani ovülasyon olmuşmuyum bilemedim..doktor dahiliyeciydi.sadece hepsi iyi dedi..benim 2 yıl önce 7 ve 2 çıkmıştı iki ay baktırmıştım..klomenle macerama başlamıştım o zaman..birde gebe kaldığımda yine kendi merakımdan baktırmıştım ve 13,5 çıkmıştı.geçenlerde gittiğim kadın doğumcu 7 iyi bi rakam demişti..siz ne dersiniz..ben yumurtladımmıııııııı:)))))

Son düzenleme:

evet cnm yumurtlamışsın. 7 normal bir değer 21. gün için 5 ve üzeri normal yumurtlamış 10 ve üzeri çok kaliteli yumurtlama 25-30 larda çıkarsa gebelik için sinyal verebiliyor.benim klomen içip takip yaptırdığım bir ay 23,5 u görmüştüm ama sonuç ortada cokda takılma rakamlara bosver. sonuçta yumurtlamışsın içini ferah tut.

benimde klomen tedavimin birinde 21.gün 27 çıkmıştı...peki kaliteli yumurtlama değilse gebelik oluşmazmıki..gebelik oluştuysa yüksek çıkar diye bende duymuştum,8 lede ortada gebelik olmadığı kesin,zaten adet belirtilerim çok net başladı 2 gündür..birde ben şu kasık ağrısı ve akıntı olayını 2 aydır 9.gün yaşıyorum..neyse daha yumurtlamaya yeni başladım bismillah diim o zaman..yaza tüp bebek olayı kesin,ama en azından vücudumu normal hissetmek güzel bişeymiş:)) çok sağol canım:)

dew canım moral bozacak birşey yok. rezerv bitti anlamına gelmiyorki. azalma var deniyor. sonuçta gebeşik için 1 yumurta ve 1 sperm lazım. rezerv tükenmedikçe her ay 2 yumurta oluşsada hatta 1 tane bile gebelik şansı var. sonuçta 1-15 yumurtası olanındaçoğul gebelik dışında hepsi değil 1 tanesi dölleniyor bunu kafana takma. normalde adetin 2. yada 3. gün kontrolde yumurtalıklarda doktorlar keseciklere bakar kaçtane var kaç tane büyütebiliriz diye her yumurtalıkta 4 tane kesecik yani toplamda 8 civarı kesecik olması beklenir aşağı yukarda bu civarda olursa bizim için iyi demişti doktor.
ilk amh tetsini yine burada bir arkadaştan duymuştum. o da benim gibi gebeliğini sonlandırmak zorunda kalmış, ve fsh değeri gayet iyiyken 4,90 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam AMH si 0,7 çıkmıştı doktor rezervin azalmaya başlamış tüp bebek demiş. neyseki ilk aşılama yaptırdığım yerde bendende istedi doktor. o zaman yaptırmıştım. AMH nim düşük olması normal yolla olmayacak anlamınada gelmez dediğim gibi 1 yumurta 1 sperm ve şans.

Son düzenleme:
merhaba kızlar,

dew cim sen yurtdışında yaşıyorsun orada lab. ların referans değerleri farklıdır. inan eğer panik yapılacak bir durmumun olsa idi doktorun bunu sana söylerdi. içini ferah tut doktoruna güven, tüp bebeğe de kendini hazır hisettiğin anda başla.

gülemcim ne güzel yumurtladığın belli tescilli resmen ben bi türlü 21. gün progesterona baktırmamıştım çünkü aşilamalardan sonra hep progestan kullanmıştım. 3. aşilamamda 16. gün bakılmıştı 5.8 çıkmıştı, doktorum ewet bu değer çok güzel aşilama yapabiliriz demişti. inşallah adet olmazsın..

bana gelince dün doktor randevum vardı.. adetin 4. günü test istemişti doktor e2 ve progesteron. doktorum muaneden önce e2 nin yüksek çıktığını o yüzden bir sonraki siklusu bekleyelim dedi.değerimi sordum söylemedi geciştirdi.. muane odasına geçtik, ultrasonla o iki yumurtaya baktı büyümüşler hatta bir tanesi artık tamamen olgunlaşmış 3 cm e yakın dedi.. bu yumurtalar gecen aydan kalma değiller büyüme olmuş 3 günde dedi, gecen ay kullandığım klomen bu ay da etki ederek yumurtaları erkenden olgunlaştırmış. tüp bebek için bu iyi birşey deil dedi, biz sayı olarak daha fazla yumurta isteriz dedi.. bunları almaya kalksak eğer döllenmezlerse boşa para vermiş olursunuz dedi. aslında işime de geldi aslında ben baharda istiyordum 1 ay daha kazanmış oldum.. sonra hemşireye özellikle değerimi sordum önce soylemek istemedi ben ısrar edince söyledi e2 617 imiş, progesteron da 0.68 adetin dördüncü günü için e2 baya yüskek ama zaten yumurtada da büyük..

buarada ilaçlarım 1000 tl tuttu, bide raporum olmasaydı kaç tutacaktı acaba.. ilaçlarımı muhafaza edicem tedaviye kadar. arı sütü bal polen karışımı sipariş etmiştim tedaivye kadar onu da kullanıcam yumurta kalitesini arttırmak için.. allah emeklerimiz boşa çıkarmasın

kızlarrr, az önce forumlarda bakıyorum e2 bu kadryüksek olan yokk, anca birsürü yumurta gelişince falan oluyormuş.. acıkcası baya korktum. aşilama yapan doktorumu aramıştım dün durumu anlattığımda değerimi söyledim, ewet çok yüksek bu ay bişey yapılmaz bekleyelim dedi ama kötü bir surum varsa neden söylemedi bana.. sizin bilginiz var mı? neden bukadr yüksek çıktı, elimdeki eski tahlillere bakıorm hepsi 3. yapılmıştı e2 ortalama 120 ile 200 arası

bu rakamlarla boğuşma bosver hamile kalan bir sürü bayanın böyle şeylerin varlığından bile haberi yok. bazıları hamileliğin nasıl oluştuğunu bile bilmiyor. cok isterdim öyle olmayı aaa bi bakmısım hasta olmamısım geçmiş gitmiş günüm farkında değilim dr a gidiyorum oda ne nerdeyse 6 haftalık ohh ne güzel ne gün saymak ne değerler..ne güzel hayaller bunlar değilmi??

rabbim hepimize sağlıklı mutlu eşlerimizle beraber hamilelikler nasip etsin inş. cumanız mübarek olsun.

Canim hayirlisi olsun oncelikle..bence bana soyledigin gibi doktoruna guven ve degerim neden bu kadar yuksek diye dusunme ben de degerim dusuk cikinca hormonda moralom bozuldu ama sonra doktoruma guvenmekten baska carem olmadigina karar verdim degerlerin ustunde takili kalma bu ay belkide baska nedenlerden yuksek cikti inumzudeki ay belki normale doner cnm daha once 120-200 ciktiysa demek normal oldugun donemlerde varmis bu en buyuk kanit....icini ferah tut...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…