canlarım benim hepiniz çok güzel şeyler yazmışsınız destek olmuşsunuz beni merak etmişsiniz okurken gözlerim doldu. iyi ki sizleri tanıdım hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
benim embryo dejenere oldu çözülemedi yani kortuğum başıma geldi trnsfer iptal oldu iki ay boşa geçti. onca ilaçlar kullandım.
üzgünüm. çok uzun yazamıyorum beni merk etmeyin diye girdim. moralm yerle bir.ama iyi olucam. sadece biraz zamana ihtiyacım var.hepinizi öpüyorum.
sevgiler..
gulem canım sende endometriz varya onu nasıl anladın. yani bir şikayetin falan varmıy dı.
dew cim hangi hormonun düşük çıktı? şu sıralar hormon değerlerine takmış durumdayım da merak ettim bi sakıncası yoksa sormamda.. eşinin tahlil sonucunu da merak ettim, kürler işe yaradı mı diye.. biz de bi ara kürlere başlayacaktık sonra doktor sperm üretimini arttıran antioksidan vitamin verince vazgecmiştik. bu arada bana doktor folik asit, coraspirin ve elevit provital verdi, şimdiden kullanmaya başla dedi.
dew cim hangi hormonun düşük çıktı? şu sıralar hormon değerlerine takmış durumdayım da merak ettim bi sakıncası yoksa sormamda.. eşinin tahlil sonucunu da merak ettim, kürler işe yaradı mı diye.. biz de bi ara kürlere başlayacaktık sonra doktor sperm üretimini arttıran antioksidan vitamin verince vazgecmiştik. bu arada bana doktor folik asit, coraspirin ve elevit provital verdi, şimdiden kullanmaya başla dedi.
Tabiyki mahsuru yok canim acikcasi ingilizcesini biliyorum turkcedede ayni aslinda arastirdim asagidaki bilgi cikti inan bisey anlamadim :)
kKadınlarda AMH’nin Salgılanması AMH’nin üreme çağındaki kadında hayati önemi olduğunu göstermektedir. Serum AMH düzeyi, normal menstruel siklus döneminde önemli oranda değişmemektedir. Folliküler, mid-siklus ve mid-luteal dönemlerde düzey birbirine yakın bulunmuştur. FSH hormonu ise Menstruel siklusta değişkenlikler ve oynamalar göstermektedir. Menapoza geçiş döneminde de değişkenlikler sürmektedir. AMH ise daha stabil olup, daha güvenilir bir göstergedir.Anti-Mullerian Hormon Testi (AMH) kadın,erkek ve çocuklarda farklı amaçlara istenen bir testdir.
Kadında:
Over fonksiyonlarını araştırma amacıyla ,infertilite yönünden takip edilen hastalarda istenmektedir.
Granulosa hücre tümörlerini araştırma amacıyla da sıkça kullanılmaktadır.
canım ben adet dönemlerimde aşırı şiddetli mide ve bağırsak ağrıları çekmeye başlamıştım..gastrolojiye gittim hep (adetle alakalı olabileceğini anlayamadım maalesef)..endoskopiler,kolonoskopiler yapıldı.6-7 ay çektim bunu..7.ayın sonunda yine adet dönemimde ağrılarım başlayınca gastroloji doktoruma adet dönemimde olduğunu farkettiğimi söyledim,bebeğimin olmadığınıda söyleyince direk kadın doğuma sevketti..hikayemi anlatınca acilen laparoskopiye aldılar..geçen kış oldu bunlar ve mart sonunda laparoskopi oldum..bu arada bi bilgi vereyim her endometriozis olan kadının ağrı şikayeti olmazmış..yani endometriozis çeşitli şikayetlerle ortaya çıkabilirmiş.herhangi bir operasyon sırasında endometriozis tespit edilebilirmiş..eğer çocuk istemi yoksa direk rahimi alarak tekrarlaması engellenebilirmiş...çok ilginç bişey daha,endometriozis adı üstünde endometrium tabakasıyla alakalı,yani kadınlarda olması beklenen bi hastalık olmasına rağmen,açıklanamayan bir şekilde erkeklerdede rastlanmış..bu arada sadece karın boşluğu dışında burunda yada cilt altında bile endometrium tabakası görünmüş vakalar varmış....
epey anlattım ama hayırdır?niye sordun canım?
benim adetlerim falan ağrı olmazda hiç ama adete yakın böyle karnımda bir dolgunluk baskı hissi hissediyorum. ağrılı olmuyor ama rahatsız oluyorum.bende dahliyeye gittim. görünürde ve testlerde birşey yok kolonoskopi ve bağırsak filmi dedi ama yaptırmadım. bu benim ilk gebeliğim sonlandırıldıktan sonra başladı daha öncesinde olmazdı. bu 2. düşükten sonra azaldı daha önce daha sık oluyordu. ama yine adete 1 hafta kala falan oluyor. bu son hamileliğimde de vardı ağrı ve baskı hissi. doktor olabilir demişti. benim kafamda hep soru işareti bırakıyor acaba endomu var diye.
Amh testi değişen bir sonuç değil neden bir daha istedi. Amh rezerv hakkında bilgi veren bir hormon 1 in altında çıkması rezervlerde ciidi sıkıntı var acil tüp bebek anlamına geliyor. fsh da rezerv hakkında bilgi veriyor ama fsh dolaylı bir hormonken Amh direk yumurtalıklardan salgılanan bir hormon olduğu için fsh dan daha net sonuç veriyor. bana yapılmıştı. her yer yapmıyor. birde pahalı bir test sgk karşılamıyor onun heryer yapmıyor.
Aren ben simdi soklardayim cunku benim gecen sefer yani asilamalardan onceki degerim hatirladigim kadariyla 0,6 o zaman bu adam ne demeye yapti asilamalari bana?neden hemen tup bebek demedi acayip canim sIkildi simdi boyle onemli birsey hic atlanirmi yaaaa...esime soyledim simdi senin yazdiklarini sok olduk ikimizde helede deger degismez ise neden bir daha test istedi/?gelde cildirma yaaaa... yok o zaman hemen tup bebege baslarim subatta hayatta zaman kaybetmem kizlar...cok huzursuz oldum :44:
dur sakin ol tatlım panik yapma.bence bu konuyu dr unla konus tekrar bu değerin ne anlama geldiğini eğer arenin söylediği gibi ise dediğin gibi hemen başlarsın tüpe ama önce sakin tamammı moralinide bozma.herkese yapılmıyor neticede ben kaç tane dr a gittiysem hiç böyle bir test hatırlamıyorum.fsh ı genelde takip ediyorlar.
BUBUSCUM korktum ya ne bileyim rezervlerle ilgili oldugunu bilmiyordum o hormonun bugun aricam zaten doktorumu sonuclar eline gecince hemen bize randevu versin diye haftaya regli olurum heralde bir karar vermem gerekiyor 1 hafta icinde...sagol cnm moral icin
Aren ben simdi soklardayim cunku benim gecen sefer yani asilamalardan onceki degerim hatirladigim kadariyla 0,6 o zaman bu adam ne demeye yapti asilamalari bana?neden hemen tup bebek demedi acayip canim sIkildi simdi boyle onemli birsey hic atlanirmi yaaaa...esime soyledim simdi senin yazdiklarini sok olduk ikimizde helede deger degismez ise neden bir daha test istedi/?gelde cildirma yaaaa... yok o zaman hemen tup bebege baslarim subatta hayatta zaman kaybetmem kizlar...cok huzursuz oldum :44:
kızlar bende troidlerime baktırdım bugün ve çok şükür hepsi normal aralıklarda..birde bugün adetimin 21.günü progesteronda baktırdım ve 8,60 çıktı..yani ovülasyon olmuşmuyum bilemedim..doktor dahiliyeciydi.sadece hepsi iyi dedi..benim 2 yıl önce 7 ve 2 çıkmıştı iki ay baktırmıştım..klomenle macerama başlamıştım o zaman..birde gebe kaldığımda yine kendi merakımdan baktırmıştım ve 13,5 çıkmıştı.geçenlerde gittiğim kadın doğumcu 7 iyi bi rakam demişti..siz ne dersiniz..ben yumurtladımmıııııııı:)))))
evet cnm yumurtlamışsın. 7 normal bir değer 21. gün için 5 ve üzeri normal yumurtlamış 10 ve üzeri çok kaliteli yumurtlama 25-30 larda çıkarsa gebelik için sinyal verebiliyor.benim klomen içip takip yaptırdığım bir ay 23,5 u görmüştüm ama sonuç ortada cokda takılma rakamlara bosver. sonuçta yumurtlamışsın içini ferah tut.
benimde klomen tedavimin birinde 21.gün 27 çıkmıştı...peki kaliteli yumurtlama değilse gebelik oluşmazmıki..gebelik oluştuysa yüksek çıkar diye bende duymuştum,8 lede ortada gebelik olmadığı kesin,zaten adet belirtilerim çok net başladı 2 gündür..birde ben şu kasık ağrısı ve akıntı olayını 2 aydır 9.gün yaşıyorum..neyse daha yumurtlamaya yeni başladım bismillah diim o zaman..yaza tüp bebek olayı kesin,ama en azından vücudumu normal hissetmek güzel bişeymiş:)) çok sağol canım:)
kızlarrr, az önce forumlarda bakıyorum e2 bu kadryüksek olan yokk, anca birsürü yumurta gelişince falan oluyormuş.. acıkcası baya korktum. aşilama yapan doktorumu aramıştım dün durumu anlattığımda değerimi söyledim, ewet çok yüksek bu ay bişey yapılmaz bekleyelim dedi ama kötü bir surum varsa neden söylemedi bana.. sizin bilginiz var mı? neden bukadr yüksek çıktı, elimdeki eski tahlillere bakıorm hepsi 3. yapılmıştı e2 ortalama 120 ile 200 arası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?