Aşılama Mayıs 2010 da Aşılama Yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
kekeç aşılama mı yaptıracaksın yoksa tüp bebek mi

canım yok aşılma yaptırmıcam, serophene ile yumurta takibi yapıyoz , ( bişey yapmamaktan iyidir düye düşündük ) , tüp 'ü de o zamana kadar bebişim gelmezse yaz sonu gibi düşünüyoruz , maddi açıdanda toparlanmak için

Evet Landarch yok merak ettim ne yapiyor o benden onden gidiyor cunku acaba igenelere basladi mi?kizlar regli oldum ben hemsiremi aradim yarin dogum kont.hapina basliyorum kismetse ne kadar kullanacagimi tekrar arayip bilidrecekmis...
KEKCB canim dogum kontrol hapini sormussun ama inan mantigini bende bilmiyorum belki o arada gebelik olmasin diye yada ne bileyim bazi seyleri kontrol altina almak icin mi inan bilmeiyorum :)

LANDARCH'i gercekten cok merak ettim hic sesi solugu cikmadi...ses et bize lutfen canim...kizlar hemsire aradi reglim onlarin planladiklarindan 1 hafta once geldigi icin takvimimi tam bir hafta one cektiler.. haftaya sali muayene kan testi var o gun dogum kontrolhapini kesecegim ve 11i cumada ignelerime basliyorum insallah..hersey kesinlesince insan dahada bir heycanlaniyor..
hepinize opucukler...

heyecanlı süreç başladı.
orada değişik bir uygulama yapıyorlar galiba. burada eğer uzun protokolse regl olunca doğum kontrol hapını kullanıyorsun reglinin 21.günü lucrin denen iğneye başlıyorsun. iğne bitince regl olunca bu seferde gonal-f tarzı yumurta geliştircilere başlanıyor. kısa protokolde ise direk regli olunca hiç doğum kontrol hapı ve lucrin kullanmadan direk yumurta geliştircilere yani gonal-f e başlanıyor.

Son düzenleme:
merhaba kızlar, birkaç gündür yoğundum uğrayamadım. sizde ne var ne yok okuyamadan direk yazmaya başladm. ben adet oldum yarın 4. günüm ve randevum var ilacımla beraber gidicem doktora eğer yumoşlar uygunsa başlanacak tedaviye. şimdi benm bu uzun protokol mu kısa mı pek anlamadım, 14 gün doğum kontrol hapı kullandırdı doktor sonra muane ettikten sonra ilacı kesti tam 3 gün sonra regl oldum. aslında pekte umrumda deil sonucu iyi olsunda nasıl olursa olsun. bir de hep hayırlısı için dua ediyorum. bir tanıdığımızın engelli bir çocuğu var, tamam çok sewiyorlar ama kadın doğum yaptığı zamanları hayatının en ızdırap verici acısı olarak anlatıyor. hala piskiyatr a gidiyor yıllar geçmiş olması rağmen.. ona bişey olursa ben yaşayamam demesine rağmen.. o yüzden dualarım hep benm için en hayırlı olan için, eğer hayırlı olacaksa bir ewlat istiyorum

Arkadaslar bu dogum kontrol hapini asilamadan öncemi tüpbebekden öncemi kullandiriyorlar ve ne icin kulandiriyorlar anlamadim cahilligimi mazur görun ama:)

Landarch hosgeldin guzelim hadi hayirlisi olsun sen tam olarak basladin gibi gorunuyor :) inan bende bu kisa protokol uzun protokol olayini bilmiyorum yani bana hangisi uygulaniyor haberim yok :) seninle kesinlikel ayni sekilde yapiliyor uyuglamamiz...ARENcim yazmis dun turkiyede uygulama farkli diye ama sanirim bu merkezden yada doktordan doktara degisiklik gosteriyor...
eslem cahillik degil dune kadar bende bilmiyordum dun s ordum regli sonrasi hemen yumurta gelismeye basliyormus simdi ben regli oldum ve biter bitmez ignelrimi olmaya baslamayacagim icin yumurtalarimi baskilamak istiyorlarmis o yuzden iciliyormus dogum kontrol hapi....asilamada degil tup bebekte veriyorlar dogum kontrol hapini....

canım inşallah yumoşlar büyümüşdür ,herşey çok güzel ve yolunda gider .
eddiğin gibi herleyin hayırlısı sağlıklısı , geç olsun güç olmasın , allah güç kuvvet versin , inşallah bebiş gelicekkkkkk bu sefer

merhaba kızlar..dew,landarch ikinizede hayırlı olsun,Allahım inşallah sağlıklı sıhatli evlatlar versin..
dew cim tek-çift embriyoda neye karar verdin?kaliteye göre doktormu karar verecek?
kızlar şu 35 yaş altına tek embriyo kanunlaştı diye biliyorum ben...ama arkadaşımda yaptırdı tüp bebeği ve 2 tane yerleştirmişler,1 tanesi tuttu,yaşıda 24..tüp bebek sayfalarında da anlatıyolar ilk denemede 2 tane diye..anlamadım yani...landarch sen ne yapacaksın??

canm aslında eşim bu konuyu çok merak ediyor hatta gecen seferki randevumuzda soracaktı ben engel oldum daha iğnelere başlamadık bile hele kaliteli yumoşlarımız olsun o aşamada sorarız doktora dedim. bende yumurta sayısı zaten az, kanunlara göre yaşım gereği tek embriyo ama acaba biyolojik yaşım ne gerektiriyor işte bunları doktorla detaylı konuşmak istiyorum zamanı gelince. sen nasılsın?

bubuş sen ne aşamadasın? adet olunca laporaskopi yaptıracaktın, inşallah adet olmazsın bebiş vardır

canım yasa öyle ama bazı merkezler koyuyormuş 2 tane eğer ikiz gebelik olursada tek embiryo bölündü diyorlarmış. arkadaşımada 2 denemesinde de 2 tane konmuş ve yaşı 35 in altında.

Kizlar iyi dilekleriniz icin tesekkurler sizler icin dilegim insallah bu surecleri sizler yasamadan hamilelik haberlerinizi aliriz...
tek embriyo cift embriyo en cok takildigim konu bu surecte tabi landarchin dedigi gibi su asamada konusmak dogru degil ama ben dayanamdim sordum doktoruma doktorun bana soyledigi su genelde yapilan uygulama 35 yas alti icin amerikada kanun yok bu anlamda ama tek koyuyorum dedi ama sen 2 dersen iki de olur dedi yani genel uygulama bu ama kisiden kisiye degisiklilik gosterir dedi o yuzden de yumrutalar olgunlassin kalitesini gorelim birinci derecede gayet kaliteli bir yumurta ise tek koyariz dedi ama baktim cok iyi degil orta derecede o zaman 2 koyacagiz dedi yani anlayacaginiz yumurtalar toplandiktan sonra belli olacak....

anladım canım..arenin dediği mantıklı geldi,yani bi kılıfına uydurdukları bellide,ne diyolardı onu merak etmiştim:) canım tüp bebek sayfasında da konuştuğum birileri oldu,erkekte 0 morfolojiyle 1.kalite embriyo oluşmuş ve ilkinde tutmuş..düşünsene sperm yapısı çok daha önemli diye bilirim ben..sen sayı azlığınımı dert edeceksin kendine:) aşkolsun:))
bende fena sayılmam..haziranı bekliyorum 4 gözle..çalışıyorum..kocam gelecek:))onu bekliyorum:))

Son düzenleme:
kızlar büyük bir ihtimalle bende sizlerle aynı zamanda başlamış olacağım. reglimi bekliyorum.bu reglimde başlıyorum.

kızlar büyük bir ihtimalle bende sizlerle aynı zamanda başlamış olacağım. reglimi bekliyorum.bu reglimde başlıyorum.

arencim sen asilama olmayacakmisin yoksa tüpemi geciyorsun bugun dr a gidecektin yumoslarin buyuklugune bakacaktiya ne oldu bi gelisme varmi?

bubuş sen ne aşamadasın? adet olunca laporaskopi yaptıracaktın, inşallah adet olmazsın bebiş vardır

cnm bayadır iş yoğunluğundan giremedim arada bakıp cıkıyordum. ayyy nerde bende o sans bugün adet oldum. yarın sabah dr un istediği kan testleri var onları yaptırmaya gidiyorum. hafta içide dr la laparoskopi tarihine karar vericez. ücret vs. hastane nasıl olacağı konusunda son bir görüşme sonrada paramızı cebimize koyup tıpış tıpış gidicez. sonrası allahtan hayırlısı inş. rabbim hepimize bu yolda tek tek başarı verir inş. çokda korkuyorum aslında bakalım neler olacak. öpüyorum hepinizi ayrı ayrı kalbim sizlerle.

hayırlı olur inş. cnm rabbim yar ve yardımcın olsun. hepimiz için yeni başlangıçlar bizlere inş. bebişlerimizi getirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…