merhaba kızlar, cuma gününden beri ilk kez ofise geliyorum. ewde inernetim yok o yüzden yazamadım aslında telefondan bağlanarak sizi takip ettim ama telden yazmak çok zor ve uzun sürüyor. neyse size tedavimden bahsedeyim biraz, durum pek iç açıcı değil kızlar. yumurta sayımın az olduğunu biliyordum hatta size de söylemiştim ama doktorum iğnelerle sayı belki artar deyip en azından 7-8 yumurta toplarız bu da bize yeter demişti. tedaviye 450 doz gonal-f ile başladık ki bu çok yüksek bir doz biliyorsunuzdur. cuma iğneye başladık pazrtesi konrole çağırdı tabi bende heyecan dorukta.. doktor hemşireye sadece 3 yumurta not ettirdi şaşırdım doktor bişey demedi önce ben kötümü die sorunca yumurtan az dedi.. ilacının dozunu 300 yapalım bir de menagone ekleyelim çarşamba bidaha bakalım dedi.. ne yapacağımıza o gün karar veririz dedi. yaani fazla bilgi vermedi, yorum yapmaktan kaçındı resmen. hemşireyi sıkıştırdım iptal olacak mı die. hemşire doktorun ilk başlarken saydığı yumurtaların sadece 3 tanesi geliştiği için böle söyledi, belki iptal edebilir, belki devam edebilir belli olmaz dedi. şimdi bence 3 seçenek var; ya bu ay tedavi iptal olacak, ya bu 3 yumurtayı kaçırmak istemezse aşilama yapabilir, yada ne olur ne olmaz deyip bu yumurtaları toplayacak ola ki embriyo oluşursa die..
eşimle ikimiz ilk biraz sarsıldık ama herşeyde bi hayır vardır deyip gönlümüzü ferah tutuyoruz. allahtan rapor almışız da maddi olarak sarsılmadık, merkez bizden hala para almadı prosedür gereği yumurta toplama sırasında isteyeceklermiş parayı. şuan sadece 1000 tl ilaç parası harcadık. eğer tedavi iptal olursa tüp bebek raporumuzun 5 ay daha gecerlilği var.
kızlar bide ben bu duruma çok şaşırmadım gecen sene biz daha yeni yeni bebek düşünürken bi tahlil yüzünden kendimizi tüp bebek merkezinde bulmuştuk hemen tedavi başaldı ve tedavinin 4. günü iptal olmuştu yine yumoşlar büyümemişti. bir ay sonra kendi doktorum klomenle ilk aşilamamı yapmıştı. yaani klomenle bile 2 yumurtam oluyordu.
tüp bebek doktorum tedaviye başlarken söylemişti senin yumurtalığın bizi çok uğraşıracak die. şimdi düşünüyorum da benm hamile kalamamam sebebi buymuş heralde. nasıl oluyor da tahlillerim hep normal çıkıyor, adet oluyorum falan..
kızlar benm içimden gecen eğer umut varsa devam etmek, başka topiclerde okudum 3 yumurta toplanıp 3 ününde döllenip 2 sinin tranfer edilip birinin dondurulyor ve ikizlere hamile olan varmış. eşim diyor ki belki bizim kısmetimiz bu zaman, tutmazsa bidaha deneriz 2. hakkımız var daha. aşilamaya cevirirse de çok üzülmem ama aşilamaya pek inancım yok.
birde aklıma ne geldi biliyormusunz, benm tedavimin her ay ertelenmesinin sebebi neydi biliyormusunuz, her adet olduğumda doktor şıp diye erkenden gelişmiş fol,küller gördü hep. hayır biz hepsini aynı anda büyütmek istiyoruz deyip erteledi. şimdi ben ilaçsız bile her ay iki üç yumurta üretiyorken neden onlar her ay kendiliğinden gelişmesine izin verilip toplanmasın. doğal tüp bebek tesdavisi diye okumuştum netten. doktora bunu teklif edicem bakalım yarın. ayyy ne çok yazdım yaa
meldicim demek sende başlıyorsun ne güzel yaa hepberaber paylaşıcaz heyecanı, aren, dew allah hepimize bol bol kaliteli yumoşlar versin
günaydın canyoldaşlarım. benimde iş yoğunluğundan hiç vaktim olmuyor sık sık yazmaya arada izin alıp dr du tahlildi derken gün bile yetmiyor.
benimde check up hakkım vardı düzen laboratuarında onu yaptırdım. adetime denk geldiği için idrar testini verememiştim. öğleye doğru gidip onu vericem. akşam üstü 4 bucukta genel değerlendirme yapacak oranın dr u. oradan aldığım kan tahlili sonucunuda laparoskopi yapacak kendi dr uma götürücem. 5 bucuktada onunla randevu var. ameliyat gününü kararlaştırıcaz bugün. hakkımızda hayırlısı olur inş. herşey ayarladığımız gibi giderse cumartesi ameliyat olur sanırım.
tüpe başlayan muhteşem dörtlümüz hadi bakalım ardarda müjdeleri verin inş. arkanızdanda biz gelelim.
hepinize bol şans diliyorum. dualarım sizlerle.
canım tabi bunlar insanın moralini bozuyor ama takılma, hiç belli olmuyor önemli olan kaliteli olması. kaliteli olunca 1 taneyi bile topluyorlar. meldidende 3 tane toplanabildi ve 1 tanesi donduruldu bile. bugün bir arkadaşımın tüp ebeğinin tutmadığını öğrendim. ve kızda rezerv iyiydi, aşılamasında bile 12 tane yumurtası olup tüp bebeğe çevirmişerdi. bu denemesindede 17 yumurtası döllenmiş ama hepsi 2. kaliteymiş ve olmamış. spermde çok önemli kalitesiz spermle yumurta kaliteli olsa bile kalitesiz embiryo oluyor. olumlu düşün olumlu olsun sayılara takma canım herşey iyi olacak. bak godesi biliyorsun 22 yumurtası toplandı. 5.gün transferi oldu 1.kalteydi,4 tane donduruldu ama olmadı. bizim ne olacağımız belli değil. kısmetimizde varsa bunlar vesile sadece.
dew cim iğnelerin etkileri ile ilgli endişelerin var sanırım, yan etkileri arasında alt karında ağrı yazıyor ama ruh halindeki değişikler bence haptan ziyade tedavinin vermiş olduğu stresten dir. ben iğnemi yaptıktan 4-5 saat sonra karnım adet olcakmış gibi ağrıo sonra ağrı geçio şişlik kalıo, sabah o şişlik te kayboluo taa ki o günki iğneden sonrasına kadar. bende stres duygusallık falan olmadı hiç, hatta aksine herzamankinden daha sakinim. sadece dün muane odasına girerken kalp atışalrımı duydum resmen :) sonra sadece 3 yumoşumun olduğunu duyunca biraz morelim bozuldu sonra eşim şaklabanlıklar yaptı yol boyunca güle oynaya ewe geldik.
kızlar hepinize iyi şanslar.Allah yardımcınız olsun. ben sizi sürekli takip ediyorum. bugün daha bir pozitif hava var burda. hep böyle umutlu olun inşallah. benim oğlum 31 haftalık oldu çok şükür. dün dr. kontrolümüz vardı. ama ters duruyor maalesef. hatırlarsanız yarım rahimliyim ben. yer dar olunca dönemiyor bebişim. olsun ben her şeye razıyım. Hamilelerin duası kabul olumuş. Allahım inşallah sizlere de nasip eder bu duyguları. kendinize dikkat edin...
iyi akşamlar kızlar.
pek uğrayan olmamış. landarch kaybolmuş. dewcim ben iğnelerde en çok gerginlik hissettim. acaip duygusallaşıyosun. ben iğneleri vurulurken acaba yanlış mı vurdular hepsi içime gitti mi diye takılıp ağlıyordum. 10 dk geç vuruldum etkisi azalır mı diye nerdeyse ağıtlar yakarak ağladım. eşim şehir dışındaydı arkadaşım vardı yanımda inanamadı halime.hala söylüyor. ve gerginlik yapıyor. ama sana şunu söyleyeyim yinede mutlu oluyorsun bebeğine yaklaştığın için. yani bunlar gözünü korkutmasın.
tedavi süreci bile insanın kendini özel hissettiği zamanlar.
canım bende bugün akupunktura başladım. öbür regliye kadar devam edicez. drum tüp tedavisi sırasında aku yapılmasını istemediğini söyledi. şimdi stresi azaltmak için gidiyorum tedaviye başladığımda daha pozitif olmak için inş. başarırım.
ne yapcağımı şaşırdım valla. reiki, saraçoğlu çayları, şimdide akupunktur.
landarchı merak ediyorum. ne yaptı nasıl durumu. kaç yumurta oluştu. umarım herşey yolundadır.
öpüyorum sizi.
sevgiler...
kizlar bugun doktor kontorolum vardi ham vajinal muayene oldu hemde kan aldilar.Sonuclarim icin aksam uzeri aradilar hersey yolunda cikmis Cuma gunu ignelerimi basliyorumheyecan yapiyorum dogru yapabilecekmiyim filan diye bu iki gun biraz calisacagim tekrar nasil yapilacagina dair...kendime hatirlatmam lazim :)
sizler simdi uykudasiniz size simdiden iyi bir gun diliyorum :)
GULEM nerelerdesin
kizlar bugun doktor kontorolum vardi ham vajinal muayene oldu hemde kan aldilar.Sonuclarim icin aksam uzeri aradilar hersey yolunda cikmis Cuma gunu ignelerimi basliyorumheyecan yapiyorum dogru yapabilecekmiyim filan diye bu iki gun biraz calisacagim tekrar nasil yapilacagina dair...kendime hatirlatmam lazim :)
sizler simdi uykudasiniz size simdiden iyi bir gun diliyorum :)
kızlar hepinize iyi şanslar.Allah yardımcınız olsun. ben sizi sürekli takip ediyorum. bugün daha bir pozitif hava var burda. hep böyle umutlu olun inşallah. benim oğlum 31 haftalık oldu çok şükür. dün dr. kontrolümüz vardı. ama ters duruyor maalesef. hatırlarsanız yarım rahimliyim ben. yer dar olunca dönemiyor bebişim. olsun ben her şeye razıyım. Hamilelerin duası kabul olumuş. Allahım inşallah sizlere de nasip eder bu duyguları. kendinize dikkat edin...
canlarım merhaba. bugün dr gittim ve rahimin tertemiz olduğunu kist falan olmadığını söyledi. çok mutlu oldum. benim şu soğan suyu ve saraçoğğlu kürleri işe yaradı gliba. drm napıyosan devam et dedi. kartiyotip genetik test verdi yarın onları yaptırıcaz eşimle.bunuda yaptır da aklında bir şey kalmasın dedi.
şimdilik zaman bir an önce geçsin istiyorum bende tüpe başlayayım yada bebeğim kendiliğnden gelsin belli mi olur.
landarch caanım yazmasan bile inş. yazımı okursun. sakın moralini bozma benim de tedavimde 3 yumurta oluştu. önemli olan kaliteli olması.ama senin tedavinin iptal edilmesi bana çok mantıklı gelmedi bana drum hiç iptalden bahsetmedi bile çünkü bir dahaki tedavin de 10 tane yumurtan olucak diye bir garantisi yok. sonuçta benim rezervimim çokda parlak olmadığı ortaya çıktı. sadece tek yumurtası olan insanlar var.o şekilde bile transfere kadar gidiyorlar. o kadar ilaç aldın bence drunla konuş ve trnsferi yaptırmak istediğini belirt.
bir daha tedavi olursan yine 3-4 tane olsa ne olucak yani.
dew hadi şimdi sen den bekliyoruz landarch başı çekti senden sonrada ben ve aren geleceğiz.
heyecanlıyım..
Bugün kontrolm vardı devam kararı verdik, 5 yumurta toplarız dedi doktor. Üzülecek bisey yok bu senin yapın, sac rengi gibi kisiden kisiye değişir dedi. Doktorm çok pozitif çok sewiorm onu. Gülem cim o pihtilasma testlerini toxoplasma rubella falan tup e başlarken istiyorlar yani benden istedi Doktorm. Telden yaziorm o yüzden kısa yazdım hepinizi optmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?