Aşılama Mayıs 2010 da Aşılama Yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
ne kadar şanssız bir topik olduk hamilelik elde ettik, ben, gulem,landarch ama hiçbirinin sonu gelmedi.

ewet yaa neden böle, tesadüf mü hepimizin biraraya gelmesi yoksa gerçekten topic te mi bir şansızlık var. İsmini değiştirip başka bir topicte mi toplansak :) dew cim bak topic elden gidecek yoksa lütfen şeytanın bacağını kırrrr, hadi göreyim seni

canm ewet aynı yer, pazar günü acilden aldılar kanı. değerin düşmesini takip edicez dimi bundan sonra

canım üzülmemek elde değil ama yinede sağlık olsun diyeceğim ben.elbette dermansız değiliz,şöyle bakıyorum rezerv sıkıntımız var,endometriozis çıkıyo,yumurtlama sorunumuz var..ortak olmasada genelimiz bu durumda..ama çok şükür bi rahimimiz var,adet görüyoruz..tedaviye bile başlayamamak durumunda değiliz(Allah korusun)..sağlıklısı bizimle olsun inşallah..kullandığın ilaçların etkisi devam edecek öbür ay..ne olacağını bilemeyiz,belkide kendiliğinden gelir bebeğin..

canım senden de ümitliydik,klomende bi tedavi sonuçta,ama bende hep kist olmuştu klomenden sonra..çatlatma iğnesini yaptırmamıştı o zaman doktor.lh hormonuma baktı fena değil yapmayalım dedi ve ben kistlerle boğuşmuştum,sonradan endometriozis yüzünden tüplerimin hareket kabiliyetinin olmadığı bu yüzden yumurtayı atamadığını öğrendim,büyüen yumurta ölece kalıyomuş..bencede çatlamzsa erken bi dönemde adet olursun..

kızlar hakkaten 1 yılı bitirdik,olacakta ne zaman..dew artık bomba gibi düşecek senin pozitif sonucun inşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..bubuştan doğal bile gelebilir bence

kızlar şu bal,çörek otu,tarçın karışımı polen ve arı sütlü karışımla hazırlasak?hepsinin karışımı hazır satılıyomu?bende yiyim bari,gerçi eşimle yanyana değiliz,olsakta bişey olduğu yok.tüp bebeğede zaman var..herşeyi boşlayarakmı beklesem bilemiyorum..
bu arada dün otobüste koridor yanımda bi aile vardı,kız 19-20 yaşlarında anca,karnı burnunda,kucağında 8-9 aylık bi bebek..konuştukları dili pek anlayamadım,hava soğuk,çocuğun bel açık,kirli,biberonun içi görünmüyo kirden,kızın ayağında terlik,bi ara kocasıyla konuşurken adam kızın saçlarına doladı ellerini,resmen tartakladı kızı(kız diyorum o kadar küçük)..bebek ağlıyo,yerlerde..en son yarım yamalak oturduğu yerde uyudu kaldı bebek..o kadarda sağlıklı,kanlı canlı bi bebek...İçim isyanla doldu,yol boyu düşündüm,bi yere varamadım..kadere bağlayıp bıraktım düşünmeyi..

Ne enteresan diymi?burdada erken yasta hamilelik cok var amerikanin en buyuk sorunu single mom bekar anneler gecn yasta yapiyorlar cocuklari kucucukler ne yemelerine ne icmelemerine dikkat ediyorlar cayir cayir cocuk yapip doguruyorlar enteresan geliyor banada ama bazi seyleri sorgulamaya baslarsam allah'a hesap soruyromusum gibi geliyor kendime geliyorum vardir bir bildigi diyorum...olacak olacak hepimizin olacak insallah....

Kizlar bugun gun icerisinde defalarca hah adet sancisi adet oluyorum diyorum sonra geciyor cok garip pozitif dusunmeye calisiyorum ama ayni asilamalardan sonra yasadiklarimi yasiyorum cokda moralim bozuluyor hayir isin garibi ben ne zaman regli olacagimida bilmiyorum cunku bu ay dogum kontrol hapi yuzunden iki kez regli oldum ve hangisini baz almam gerekiyor bilemedim......hala umudum var ama korkuyorum kizlar...bu aralar dis gebeligede taktim cok korkutuyor beni tup bebek tedavisi gorenler bile bu sorunla karsilasabiliyormus bu konuda bilginiz varmi?

ewet canm üzüldüm ama kısa sürdü dediğin gibi şükredeceğimiz okadar çok şey var ki.. mesela transfer aşamasına gelebileceğimden pek emin değildim ama şükür 4 yumurtamdan 3 ü döllendi diyorum. dün gece adet öncesi ağrılarım başladı ona bile sewindim biran önce adet olup rahmimin temizlenmesini istiyorum.

canm illaki ole bir karışım vardır hem arı sütü bal polen hem çörekotlu.. ama benm fikrim ya karışımı kendin hazırla yada bir aktarda gözünün önünde yaptır tüp bebeğe kadar kullan zaten bi yerde okumuştum erkek ve kadın üreme hücreleri son 3 aylık beslenmeden etkileniyormuş ( tüp bebeğe başlarken sigarayı bırakanlar için söylemiş bir doktor)

canm bende 6-7-8. günler ciddi adet öncesi belirtiler oldu sonra birden kayboldular ama transferden 10. güne kadar şiddetli kasık batmaları oluyordu ki bunlar adet sancısından cok farklı. nisanda aşilama yaptıranlar topicinde eliflevent diye bir arkadaşın adet oldum olucam diye panik yaptı bel ağrısı olmuş 9.günde kan verdi vee değeri 135 çıktı hamile :) yaani kafana takma bu aşamada ne gebelik belirtisi olur ne de bu kadar erken adet olursun. bak ben transferin 18.günümdeyim hala regl gelmedi ilaçları bıraktığım halde..

gulemciğim bence neyap biliyormusun bu süreçte beslenmene çok dikkat et. ben keşke aylar öncesinden şimdi dikakte ettiğim kadar edebilsem. fazla çay kahve içme, sigara içme. arı sütü bal poleni ve bal tarçın çörek otunu bence kendin al karıştır. ben öyle yapıyorum. bol bol sebze, meyve ye. süt iç, yumurta ye düzenli.birde soğan kürü ardına 21x3-7 gün ara incir kürü yap.

kızlar son kez kan verdim, değer 27 e düşmüş doktorum birkaç gün içinde adet olursun dedi, biraz fazla kanamam olabilirmiş. adetin 3.günü gel ilaçların etkisi devam eder bir de takiple deneyelim dedi. tüp bebek merkezini aradım haziran adetiyle tekrar başlanacak dedi. tatil öncesine denk geliyor, eşim illa tatilden sonra demişti ama bakalm inşallah onlara gerek kalmaz..

canım daha çok erken senin test gününe 1 hafta var, bu belirtilerede takılma. Hiç moralini bozma.

biraz ağrılı oluyor ve parça düşürüyorsun parmak kadar beyaz et gibi. O parça düşerken ağrı oluyor. En azından kürtaja falan gerek kalmıyor. Inşallah gerek kalmaz. Ama bence tüp bebek doktoruna yada diğer doktoruna söyle sana yapılmayan test varsa onları yap bu arada. Senin bu 2.kimyasalın olmuş oldu.

tüp bebek doktorum genetik test istedi ben ekstra olarak bir de amh testi de yaptırıcam. ayrıca transfer sırasında rahim ağzında bir şekil bozukluğu var demişti eğer hamile kalmazsan düzeltelim demişti ben bunu da hatırlattım dokotra gel histeroskopi yapalım dedi. eşimle konuştum burdaki doktorumu aradım, doktorum gerek yok bence böyle bir operasyona ilaçların etkisi devam ederken araya bunu sokma bu ay boşa gecer dedi. aradım tüp bebek merkezini şuan istemiyoruz zaten tüp bebeğe pat diye başlayamıyoruz yok kist var yok şu var derken zaten birkaç ay geçio o arada hiseroskopi de aradan çıkar diye konuştuk. bana gelenler geldi yalnız her kaldığım anda gözyaşlarımı tutamıyorum. eşimin bir arkadaşını gördük eşi doğum yapıyormuş nasıl heyecanlı gözleri dolu dolu. eşim de sen daha yeni ewlendin ne ara çocuk oldu deyince içim acıdı, kıyamam.. Allahım bana güç ver, sana sığındım..

aren galiba senin basindan gecmis böle birsey bu parca kanusu beenim kafami karistirmisti ama hanuz doktorum mayisin 10 a kadar olmadigi icin görusesemedim bende bu asilamadan sonraki adetim tuhafdi adetim 4 gün kahverengi seklinde basladi ve sonra kanamaya dönustu dönustukden sonrada misket büyüklügünde bir parca geldi beyaz deri gibi senin tarifin gibi yani toplam adetim baslangicla bitis 9 gunu buldu ben kan testi falan yapmamistim kanamam gelince acaba kimyasal gebelikmi olusmustu bir fikrin varmi bu konuda

canım olabilir. çünkü normal reglideki gibi koyu siyaha yakın gibi olmuyor. beyaza yakın oluyor nasıl desem akciğer gibi. benimde kahverengi lekelenmeyle başladı sonra kanamam arttı ve ağrılı birşekilde düşürüdm. benimki parmak kadar vardı ama ben keseyi görmüştüm yani daha ileri bir zamandı.

LANDARCHcim cnm haklisin vallaha zaten icine atipta kendini busbitin sIkma eger aglamak istiyorsan agla ferahla iyiyim gelecege umutla bakiyorum birseyim yok diyerek insan bazen kendine yardimci olamiyor..tabiyki gelecek icin umutluyuz ama saglikli yeni adimlar icin once eskileri temizleyip icini ferahlatman lazim....
AMH dedigin benim saskin hormon dimi dusuk olan anti mullerien hormone...aman vallaha icime fenaliklar geldi bu hormonlardan.. :44:

canım daha çok erken senin test gününe 1 hafta var, bu belirtilerede takılma. Hiç moralini bozma.

Ya Aren vallaha sinir geliyor ustume cunku surekli bitmeyen bir regli agrisi yasiyorum bir an geliyor belip ha koptu ha kopacak gibi oluyor ..aslinda reglime cok yok eger 11 nisandaki reglimi baz alirsam (dogum kontorl hapi ile olan regli) 28 gunde bir regli oldugum dusunulecek olursa 7-8 nisan civari regli gunum o da agrilar baslayinca hesapladim yoksa aklimda bile yoktu o zaman diyrosunuzki regli agrisi degil bu oylemi?!

himm anladim ama benim asirida kanamam olmadi ama :44: artik doktorumla konustugumda sorarim daha emin olmak icin tskler cvp in icin:)

kızlar iyi akşamlar dew, landarch, aren, gulem, bubuş, kekecb hepinizi öpüyorum. uzun uzun yazışmışsınız.

landarchcım eskisinden daha güçlü oluyorsun enteresan bir şekilde görüceksin. histeroskopiyi bana drum aşılamalardan sonra yapmıştı iyi ki yaptırmışım diyorum.seninde yaptırmanı öneriririm. onu zaten reglinin 5. günü falan yapıyorlar ama o ay ilişki yok diye hatırlıyorum o nedenle bu ay yaptırma. kendiniz deneyin.
dewcim sen skın sakın ha moral falan bozma bak çok klasik bir prsikoloji bende yaptım aynsını landarchda başkaları da regli ağrısına benzer ağrı herkes de oluyor hamile kalanında da kalmayanında da . sen bizim umudumuzsun. şeytanın bacağını seninle kırıcaz , hatta hamile kalamazsan topiğimiz kapatıp yeni bir isimle topik açmayı bile düşünmüş kızlar.valla bende aynı şeyi düşünmüştüm katılıyorum. uğursuz muyuz neyiz
bubuşcum özledim seni de karşılaşamıyoruz uzun zamandır.
kızlar dün geve kasığımda acaip bir ağrı oldu bacağım kasdı belim ağrıdı. sabah dra gittim apandist veya kum döküyor olabilirsin dedi.
neyse testler falan çıkmadı apandist idrar tahlilini lmadım daha ama radyolog dr kist olabilir dedi. yarın benim dr gidicem. böyle işte. sevgiler......
hepinizi özledimmmmmmmmmm.....öpüyorummmmmmmmmmmmmm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…