Aşılama Mayıs 2010 da Aşılama Yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

sona sen yazınca yazayım dedim bende..ben geçen sene özel bi hastanede hsg çektirdim,doktor bi sorun yok dedi ve klomen vermişti.neyse gebelik olmadı tabii.sonra yine özel bi tüp bebek merkezine gittim elimdeki hsg yi gösterdim.doktor tüplerimin normalden uzun olduğunu söyledi;bunu bazı doktorlar önemser ama bence önemli değildir dedi..şu an tıp fakültesinde prof.a gidiyorum..laparoskopi ve histeroskopi yaptı..endometriozis ve polipler çıkmış..halletim dedi.tüpler açık,normal izlendi yazmış rapora..yani uzun falan demedi..belki önemsiz bi ayrıntı olabilir ve üzerinde durup bana anlatmamıştır diye düşündüm..ve sormadım bile..kafana çok takma,ama bi başka doktorlada görüşebilirsin..için rahatlar belki..uzun olması aşılama için çok sakıncalı değildir bence..tüpü uzun olan çok kadın vardır bence...

benim doktorumda pek önemsemiyor anlaşılan, çünkü bunu öğrendikten sonra 4 ayda doğal yolla denedik ama olmadı. aslında bende artık hamile kalamamamın sebebini pek ona bağlamıyorum, önceden bazı şeyleri yanlış bildiğim için ondan olduğunu sanmıştım. ama sanıyorum benim asıl problemim rahim ağzı darlığı, o yüzden aşılama benim için uygun bir çözüm yolu gibi geliyo ama tabi yinede bilemiyorum. başka bir doktorla kesinlikle görüşücem. çünkü şu an ki doktorumun 36 yaşında olduğumu bilerek beni gereğinden fazla oyaladığını düşünüyorum. bu ay 12. ayım takip sürecinde. bu yaşımda bu kadar uzatılmamalıydı. o yüzden biraz doktoruma karşı güvenim sarsıldı açıkçası.

isim aşılama sayısı yumurta yıkama sonrası sperm sayısı sonuç

bubuş------------ 1 ------------------ 2 ---------------------------167 mil ------------------------- negatif
meldi
gulem------------1 ---------------bilmiyor----------------------150 mil -------------------------negatif
aren
kontess
manolya
sona--------------1----------------3 ---------------------------------26 mil ------------------------ sonuç bekliyor
landarch..........1...............2........ .......................10 mil..........................sonuç bekliyor
hilye81 ...........1...............2................................24 mil..........................sonuç bekliyor

amin inş.
inş aşılama olumsuz olmaz ama olursa zaman kaybetmeden tüp bebek için başlayın bence..
artık tüp tedavisinde de tek embriyo transferinden dolayı gebelik şansı oldukça düştü..
hiçbir şeyin garantisi yok tabi ama zamanı gelmişse olucaktır.
maddi manevi hazırsanız vakit kaybetmeyin derim..

evet canım prosedür gereği yapılıyor aşılama..
ilk aşılamada öyle oldu..
4,5 milyon spermle aşılama yapmışlardı..
şimdi 10 milyon olmuş diye tekrar önüme getirdiler..
klomen vb hapla aşılama tedavisi kabul olmuyor canım..
sende bundan sonrakini iğneyle dene..

sona ve tülinly ben Rafael Leviye gidiyorum. hastane olarak ta Bornova Şifayı kullanıyor. Orasıda konusunda çok iyi olduğu için ekipte çok iyi...

ben duymamıştım canım doktorunu..
hayırlısı olsun inş..

bubuş tüpe hemen geçmek istemiyorsan 2. aşılamayı çok zaman geçirmeden dene canım..
arka arkaya yapılınca şans yükseliyor deniliyor..
Allah isteyen herkese nasip etsin..

benim ilk aşılamada 1 milyon ileri hızlı sperm verdiler..
2 yumurtam vardı..
şimdi de 2 yumurta önde 13 ve 11 mm olmuşlar..
perşembe tekrar kontrolüm var..
hepimiz için hayırlısı..

cnm ben şu anda tüp olayını hiç düşünmüyorum yaşım biraz daha müsait beklemeye
birde ben ilaç kullanmadan normal yumurtladım sonrasında progesteronum 13,9 çıktı
eşimin en son tahlilinde 243 mil sayı cıktı vs. dr takip yaparken bile herşey süper diyerek hep bize moral verdi.
biz herşeyi garanti altına almak için klomen+pregnyl kullandık 4 yumurta olustu aşılama günü 2 si çatlamıştı. eşiminde 167 mil yıkama sonrası sperm naklettiler.

ee bu sonuçlarla tüp yaptırmak beni biraz ürkütüyor. yani ne biliyim sence biraz daha beklemek gerekmezmi??

anladım canım..
durumu hatırlayamadım tabi..
sorun yok ki boş yere tüpe gerek yok canım haklısın..
Allah biliyor zamanını..
inş sizin içinde çok yakındır artık gelir bebeğiniz..

bubuş sizin değerler ne kadar iyi, kesin olması lazımdı diye düşünüyo insan, ama işte herşey tamamen Allaha kalmış. inşallah en yakın zamanda gelir canım bebeğin.

tuliny bende çok düşünüyorum onu, acaba tekrar aşılamamı yoksa tüp bebekmi diye. yaşımdan dolayı tüp bebek vaktidir diyorum ama diğer yandan daha yalnızca 1 kere aşılama yaptırdım, belki 2. sinde tutar, aşılamayla tutabiliyosa o kadar maddi yükün altına niye girelim diyorum. diğer taraftanda ya aşılama tutmazsa diyorum. aman neyse yaa kafam allak bullak benim.

kızlar ben şimdi çıkıp erken testlerden alıcam. dayanamıyorum bu bekleme stresine, sizce 12. günmü 13. günmü yapayım.

bende öyle yapayım o zaman, seninle aynı gün zaten bizim dimi, 17sinde oldun sende yanlış hatırlamıyosam.

ewet canım 17 mayıs ta oldu aşılamam. adetimin 19. günüydü yumurtalar gec büyüdü bende

benim 14. günümdü, seninkiler ne kadar geç büyümüş, o zaman senin artık adet görme zamanın geldi. kaç günde bir oluyosun?

off bir sürü şey yazmıştım, internet gitti, hepsi gitti.

ben şimdi çıkıyorum test almaya gidicem, sonra görüşürüz canım.

kızlar bende hamileyimmmmm :teytey: 6 mayısta ilk aşılama oldu buraya yazmıştım pazartesi günü kanda test yaptırdım 814 çıktı sonuç gözlerime inanamadım çok farklı bir duyguymuş büğünde idrarda yaptım o da çift çizgi allah isteyen herkezin yüzünü güldürsün inşşallah allahın izniyle sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir bebişim perşembe doktora gideceğim bakalım ne diyecek çok heyecanıyım :sm_cool:

anladım canım..
durumu hatırlayamadım tabi..
sorun yok ki boş yere tüpe gerek yok canım haklısın..
Allah biliyor zamanını..
inş sizin içinde çok yakındır artık gelir bebeğiniz..

inş cnm işte bu yüzden sabırla bekliyoruz allah büyük bakalım var demekki zamanı..

bubuş sizin değerler ne kadar iyi, kesin olması lazımdı diye düşünüyo insan, ama işte herşey tamamen Allaha kalmış. inşallah en yakın zamanda gelir canım bebeğin.

bizde öyle düşünüyorduk ama olmadı yani arada cok ufak tefek seyler cıktı hepside kendiliğinden halloldu. işte demek istediğim herşey süperken bile bu kadar bekleniyorsa tamamen allahın elinde o ol diyecek biz anne olucaz.

25 günde bir oluorm ewet adet tarihim geçti ama progestan kullandığım için normal

cnm bende günde 2 tane progestan alıyodum ama olması gerektiği günde oldu.
ha bu arada ben dün akşam sizle yazıstıktan sonra ben adet oldum kendimi salak gibi hissettim. gitti 40 tl dr a hatta sordum progestan dan dolayı adet olmuyor olabilrimiyim diye bugünden itibaren kes bakalım ne olacak dedi daha ilacın saati gelmeden adet oldum
yani ona bağlama eğer bebek yoksa progesteron seviyesi hızla düştüğü için ilaçta alsak adeti engellemeye yetmiyor.

tebrikler :))) oh be şükür 1. de hamile kalanı gördükzemuszemus
şimdi anlat bakalım sorun ne? aşılama sürecinde kaç yumurta oluştu eşinin yıkama sonrası sperm sayısı kaçtı. kaçıncı gün test yaptın. moral ol bize
allah sağlıkla kucağına versin inş.:lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…