Aşılama Mayıs 2010 da Aşılama Yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

seni listenin ilk başına yazıcam şeker. çok ama çok sevindim. demekki aşılama ile de kalınıyormuş dedim..umudum arrttı. anlat ama kaç yaşındasın, sorun neydi. nerde yaptırdır ve hamilelik belirtilerin nelerdi..

isim aşılama sayısı yumurta yıkama sonrası sperm sayısı sonuç

bubuş------------ 1 ------------------ 2 ---------------------------167 mil ------------------------- negatif
meldi
gulem------------1 ---------------bilmiyor----------------------150 mil -------------------------negatif
aren
kontess
manolya
sona--------------1----------------3 ---------------------------------26 mil ------------------------ sonuç bekliyor
landarch..........1...............2........ .......................10 mil..........................sonuç bekliyor
hilye81 ...........1...............2...................... ..........24 mil..........................sonuç bekliyor
fisa17..............2.....................2....... .....................22 mil..............................negatif

Son düzenleme:

tebrikler..ilkinde tutturulduğunu gösterdin bize:) bende merak ettim;yaşını,sorunu,ne kadardır denediğinizi.....vs...vs.. yazarsan sevinirim.
bu arada adetim başladı..1 ay boş geçecek..sonra bidaha.....offff of.

kızlar ben 28 yaşındayım polikistik over hastasıyım (bu sonuç için yaklaşık 1,5 yıl uğraştık ) klomen tedavisi gördüm 5 ay olmadı ara verdik bir süre iğneli tedavi gördüm fostimon 75 kullandım 15 adet çok yavaş ilerledi daha sonra 5 tanede monigon 100 lük kullandım o biraz daha iyi geldi ilk iğneyi kullanırken doktor istersen tedaviyi iptal edelim çok yavaş gelişiyor dedi bende bu kadar uğraştık lütfen devam ededlim dedim birde ücretli aldık iğneleri çünkü 3 sene dolmdı evliliğimiz 1 det normal yumurta bide biraz daha ufak yumurtta var dedi ve 6 mayısta oldu aşılama 3 gün hiç iş yapmadım hep dinlendim arasıra kasıklarımda ağrı oldu göğüslerim gerildi bunu adet belirtisi olarak gördüm göğüs uçlarım açıdı ara ara ama hep değil geçen haftada bazen o kadar ağrım olduki kesin hastalanağım dedim kan testinide o yüzden biraz geç yaptırdım 18. günde ve çok şükür pozitif hep dua ettim yüzümüz gülsün diye inşallah isteyen herkezin yüzü güler.

canım nazar değmesin, maşallah... benim için umut oldun, çok sewindimmm.. darısı bize inşallah

kızlar akşam 6 da eşimle dr a gidiyoruz. bakalım ne olacak bu ay ara verelimmi diye sorcam birde bu kadar herşey süperken neden olmadı bakalım ne diyecek. tabiki allahın işi ama oda tıbben bir açıklama yapsın dimi???

bubus değerleriniz bukadr iyiken ara vermeden deneyin. emelce senin içine doğdumu peki hamile olduğun, hep ole oluomuş çünkü. ben çok ümitsizim mesela

Canım tebrikler ben de 5 Mayıs'ta aşılama olmuştum çok şükür benim de tuttu ben de hamileyim inşallah saglikla alırız bebklerimizi kucağımıza:))

3 yıldır sana hasretim bebeğim...

bugun 12. günüm..

progestan hapını kesmiştim..

yinede göğüs ağrılarım var.. özellikle uçları çokkk fena içi şiş...

son 3 gündür mantarım..

birazdan adet olacam sanki acayip sancı giriyor.. sanki azdan kan çıkacak..

çok gaz sancım var.. gazgirl oldum hehe:))

ve idrara çok çıkıyorum.. 1 damlada olsa tutamıyorum yapıyorum..
idrar sancıdan hemen sonra geliyor..

alta arada kasılmalar oluyor..

ilk günlere nazaran daha rahatım..

iştahım çok az... yemek yemek istemiyorum..

bazen çok üşüyorum bazen sıcak oluyor..

ayakta duramıyorum belim ağırıyor ve miskinim namaz kılmaya üşeniyorum...

ve tahamülsüzüm..

babana dün hamile olma ihtimalimden bahsettim.. çok kızdı seni şuan istemiyor.. hata hiç istemiyor..babana küsme lütfen hep halan ve amcaların babannen ..vs yüzünden ama sen bunuda bilmeyeceksin çünkü onlar senin akrabaların oldumu canımın köşesi..

babana küsme çünkü kokunu bilmiyor kalp atışlarını daha duymadı... evliliğin ilk zamanlarda istemeseydi seni..varikosel ameliyatı asla olmazdı..

ve ilk zamanlarda seni okadar istedikki baban gebelik testlerini mutlukla getirir.. bakalım leylek baba oldummu derdi.. ben çok özledim o anları... ama sen gel baban seni yanından asla ayırmaz seni çok sevecek..bunu bil..

bu arda idrar tahlili aldım.. sen içimdemisin diye ama yapmayacağım.. adet göreceğim günü bekleyeceğim... seni her adet döneminde bekleyip adet gördüğümde ağlayıp belki buay diye yeni umutlar bulduğum gibi..

.

ve bugun kahve falı baktırdım hamilesin dedi falcı inanmadım.. oda kıvırdı ailende biri hamile senin kız olduğunu söyledi o an içden öldüm öldüm dirldim keşkelrle...anında seni giydirdim saçlarını taradım bir bilsen keşke...

ama ben içimde olmadığın ı biliyorum..

bebğim sen benim imkansızımsın ve yoktan var etmek allaha mahsus ve hergün olde yarab sağlıkla hayırlı edrek olde diye yatıyorum..

hele bir gelde ben kurban olurum sana..anne diyişine..

Son düzenleyen: Moderatör:
emelceee çook çoook tebrik ediyorum, darısı hepimizin başına. burdaki birçok insana moral oldu, ben artık iyice umutsuzluğa düşmüştüm ilk seferde olmuyo diye, bana ufacıkta olsa bir umut verdin, teşekkür ederim canım.

kontes neden bu kadar emin konuşuyosun hamile değilim diye, ne kadar çok belirtin var. benim o kadar belirtim olsa bu sefer oldu bu iş derdim.

emelce tebrikler..
Allah sağ salim kucağına almayı da nasip etsin inş..

sona inş gerek kalmaz ama dediğin gibi vakit kaybetmeden tüpe geçseniz daha iyi olur..

kontescim nerelerdeydin bugün. senin durumunu biliyorum ya eğer hamile haberi alırasan okadar çok sevinicem ki seni anlatamam. babanem dedri ki yer gök duayla durur. senin bu duaları, durumun allaha yakarışın ne bileyim allah yardım edecek inşaallah sana.
ama bu arada belirtilrtin hep hamilelik belirtileri okuyunca biraz umutlandım senin için. sana çok dua edicem ..

KIZLAR BU YAZI TAM BİZE GÖRE MUTLAKA OKUYUN..

AYŞE ARMAN NASIL HAMİLE KALDI?
Hürriyet yazarı Ayşe Arman nasıl hamile kaldı dersiniz?.. İşte Arman'ın hamile kalabilmek için verdiği mücadele
19 Ağustos 2004 Perşembe 12:54
Kafana takma bak neler oluyor

Biyolojik saat mi?

Etraftan gizli bir baskı mı?

Nedir?

Anlaması ve anlatması hiç kolay değil ama bir sabah uyandım ki:

‘‘Aman Tanrım, ben bir kompleks sahibiyim!’’

Bir bu eksikti!

Çocuk kompleksi.

Bebek bebek!

Benim niye bir bebeğim yok?

Aşık olduğum bir adam var (nerede tahta vuracağım?), güzel bir ilişkim var (nerede tahta vuracağım?), iyi de neden bir bebeğim yok?

Artık zamanımın geldiğine mi inanıyorum, anne olmam gerektiğine mi, yoksa geç kalacağım korkusu mu? Yeryüzünde doğal sayılan bir şeyi kaçıracak mıyım duygusu mu? Kariyer da yaparım çocuk da sloganının 2. bölümünden eksik kalmak istemem ya, acaba o yüzden mi?

Resmen yavaş yavaş takıntı haline geliyor kafamda bu bebek meselesi.

Ben size bir şey söyleyeyim mi, kendin yaşamadığın her şey palavara. Bir sürü insan anlatıyor ya, yok bebeğin kokusu, yok annelik, yok bebek isteği ama başıma gelmeden dinlediklerimden bir şey çıkartabilmem mümkün değilmiş meğer.

Bu çocuk isteği kuvvetli bir şekilde bastırınca kavrıyorum durumu.

Daha önce de hamile kalmışlığım var, ama o zaman ‘‘Zamanı değil’’ demişim, istememişim.

Şimdi istiyorum...

*

Da...

Bu iş zannedildiği kadar kolay olmuyor. Ya da benim zannettiğim kadar. Doktora ‘‘Benim ne yapmam lazım?’’ diyorum.

‘‘Biyolojik bir rahatsızlığınız yok. Denemeye devam edin’’ diyor.

Millet, bu işin ritüelleri olduğunu söylüyor.

Ne kaybederim ki?

Etraftan duyduklarımı uygulamaya başlıyorum.

Bacaklarımı duvara dayadığım ilk ay, hamile kalacağımdan yüzden 100 eminim!

Böyle yaparlarmış olurmuş...

Olmuyor.

Gelde takma. Sinir oluyorum.

Ben arızalı mıyım?

Doktora soruyorum.

‘‘Hayır’’ diyor, ‘‘Denemeye devam edin.’’

‘‘Emriniz olur Doktor Bey.’’

Devam...

Da...

Tık yok.

Her ay aldığım predüktörün haddi hesabı da yok.

Artık iyice takıntı haline geliyor.

Yürek çarpıntısı haline geliyor.

Afaganlar basıyor:

Neden benim bebeğim olmuyor?

*

Henüz doğurmamışlar benim bu telaşımı hiçbir şekide anlamıyorlar.

Ya da anlıyorlar; benzer şeyler hissediyorlar, susuyorlar. Deniyorlar deniyorlar, gizliyorlar. Bu çocuk meselesi garip bir mesele, çiftler çocuk sahibi olmak için ne kadar uğraş verdiklerini nedense anlatmaktan hoşlanmıyorlar. Resmen yalan söylüyorlar.

Annem, ablam gibi bütün çocuk doğurmuş kadınlar ise ‘‘Üzülme canım’’ diyorlar, ‘‘Artık her şeyin bir çaresi var.’’

Gözlerini benden kaçırarak ekliyorlar: ‘‘Tıbben.’’

İyice sinirimi bozuyorlar.

Bir de ‘‘Acaba denemekten ipin ucunu mu kaçırıyorsunuz?’’ diyenler çıkıyor.

Çok sevişirsen de olmazmış!

Beni tamamen delirtiyorlar.

Sonunda bir an geliyor ne yalan söyleyeyim usanıyorum, sevişmek dışında her şeyden vaz geçiyorum:

Doktora gitmekten, ona sorular sormaktan, aşılama yöntemini araştırmaktan, kendimi telaşa vermekten, sevgilime hayatı zehir etmekten...

Bu meseleyi rölantiye alıyorum. Rafa kaldırıyorum.

Artık başka bir yaza diyorum...

*

Ama ben iflah olmaz bir şeyim.

Dakika bir, gol bir!

Acilen kendime başka bir takıntı buluyorum.

Spor!

Bakın, o da çok önemli.

En az bebek kadar.

Hemen Hillside'a başlıyorum, Burçin Hoca'yla tanışıyorum.

Ona açık davranıyorum:

‘‘Benim hayalim fit olmanın ötesi. Ben sizin vücudunuzdan istiyorum!’’

Gülüyor.

‘‘Bir senede sizinkini de yaparız böyle. Ama tabii sürekli gelirseniz...’’ diyor. Gelmez olur muyum?

Madem hamile kalamıyorum...

O zaman sıkı popolu, hafif kaslı, güzel vücutlu bir kadın olurum.

Bunun için uğraşırım.

Allah sizi inandırsın sadece İstanbul'da değil Dubai'de de spor yapıyorum. LPG'ye gidiyorum.

Ben yavaş yavaş kilo da veriyorum, popoma pareyo bağlamadan ortalıkta salınacak hale geliyorum.

Kısa vadeli başka planlar da yapıyorum.

Ekim ayında bir Hindistan sonra bir Yemen...

Binbir Gece Masalları gibi seyahatler hayal ediyorum...

Ve ve ve..

Bacaklarımı duvara dayamaktan tamamen istifa ediyorum.

*

Bu kadar lafla kafanızı şişirdim, aslında söylemek istediğim bir cümle: Kafama takmaktan vazgeçtiğim anda hamile kaldım!

HAMİŞ: Şimdi kara kara Burçin Hoca'ya şunu soruyorum. ‘‘Sizin vücudunuzdan vazgeçtim. Karnım dışımda diğer taraflarımın benim eski vücuduma benzeyebilmesi için ne yapmam lazım?’’

Ayşe Arman

Hürriyet

herkes aynı yaşıyo bu durumu..çocuk doğurmuş kadınların olur olur demesine sinir oluyorum bende...e ne desinler ki.......alınganlık işte..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…