Aşılama Mayıs 2010 da Aşılama Yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

günaydııınnn ,
landarch inşallah rabbim bebeğini göndermiştir sana. ayyy ne güzel olur bizede moral olur. pozitif duyalım artık yaaa...
hemen haber ver bu arada lütfen negatifede hazırla kendini tamammı cnm bak bizlerde aynı durumdayız sakın yıpratma kendini. allah can sağlığı versin.kaderimizde varsa olur bi şekilde.

kontesss 1 haziranı bekleme yaptır testini bi an önce ona göre yediğine içtiğine dikkat edersin.cnm hemde bu heyecana strese bi son verirsin.senden pozitifi duymayı çok istiyorum..allahım yardımcın olsun.a.s.

bubuşum hayır 1 haziranı geçmeden yaptırmayacağım..

3 yıldır çok yıkıldım tekrar kaldıramam şu gebelik testini o stresi o yıpranmayı yok.. sevmiyorum gebelik testini.. bana hiç iyi haber vermediler..

lülülülülülü
gıcık gebelik testinden intikam alıcam yapmıycamlülülülülülü

teyzoşları da 1 hazirana kadar beklesin..
öpücükler...
Şeniz

kızlar değerim sıfır çıktı, tahmin ettiğim gibi 2.çizginin silik olması çatlatma iğnesi yüzünden (((((

kızlar değerim sıfır çıktı, tahmin ettiğim gibi 2.çizginin silik olması çatlatma iğnesi yüzünden (((((

kanda değerin yükselmemiş olabilir bekle 14 günü... var öyle sıfır çıkıp sonra yükselen. 10. gün iğne ve klomenin etkisi gidermiş

bence sen fazla ümitlenmeden 14. günü yaptır..

Son düzenleyen: Moderatör:
kanda çıkmadan idrarda çıkması imkansız ama kanda belli bir seviyeye ulaştıktan sonra idrara geçiyor.2 ihtimal var ya test yanlıştı yada çatlatma iğnesinin etkisi ile

olsun canın sağolsun eşin yanında sağ salim çok şükür onları düşün. şükret allah daha beter acılar vermesin.şimdi vücudunu takip edip sıkmaktan vazgec vaktinde adetini ol sonra ne yapacağını güzelce dr unla konuş. hayırla sonuçlanır inş.

bazı insanlar hayatta istediklerini zor elde ederler. ben öyleyim mesela. o kadar uğraşırımki bütün enerjimi ona harcarım. tırmalarım resmen baktım olmuyo aman yeter artık olursa olur olmazsa olmaz derim sonra o imkansız duruma gelen şey kendiliğinden oluverir. evliliğimde böyle oldu mesela üniversiteden mezuniyetim falan hayatımdaki önemli dönüm noktaları hep böyle oldu. onun için bişeyde cok ısrar etmemek gerektiğine inanıyorum.

bu arada lahana limonlu lahana suyu içmeyi unutmayın ilaçların etkisini toksinleri atarsınız..

ve 15gün devam ederseniz 5 kilo verirsiniz..

ben adet öncesi ve sonrası yaparım ödem tutmasını engelliyor..

yapmaya başladım..

bende senden gaza geldim bi normal test yaptım şimdi, hiç bişey çıkmadı. ne silik ne bişey. gerçi daha adetime 4 gün var ama şu 2. çizgiyi görememekten bıktım bende. Biz boş çıktık bence landarch bu ay. inşallah vizonteleden iyi haber gelir.

canım idrar testlerine güvenim yoktu zaten ama artık kesinlikle inanmıyorum. esas olan kan testidir, kan testi yaptırmadan yelkenleri suya indirme biriki gün daha sabredip kan testi yaptır rahatla, ben bu sabah test yaptırdığıma pişman değilim en azında dünkü sabırsız heyacnlı halim gitti

17 liralıkerken gebelik testimi yoksa şu 4 liraya satılan gebelik testimi yaptırdın..

4 liralık olanlar adet 5-10 gün geçmeden sonuç vermiyor..

adetini bekle... bence.. bende 1 haziranda adet olacağım.. ve bugun aşılamamın14. günü
bekliyorum..
kan testide kişilerin hormonuna göre değişir adet olmazsan 3 gün geçsin yaptır..

daha az yıkılırz..
ben artık böyle düşünüyorum..
3 yıldır ofsayta düşmekten bıktım.. çünküm..

herşeyin hayırlısı..
opuyorumnanaktan

yok kontesçim 4 liralık uyduruk testlerden. erken testi bulamadım hiçbi yerden internetten sipariş ettim bugün gelir heralde. 12. veya 13. günü yapmayı düşünüyorum.

ben çok sabırsız bi tipim, imkanı yok bekleyemek adetimin 3 geçmesini falan, zaten adetimin 3. gününe başka bi doktordan randevu aldım. o güne kadar mutlaka öğrenmem gerek. e hamileysem gitmeye gerek yok çünkü, pazartesi en geç salı yaptırırım ben kan testi, tabi pazartesi adet olmazsam.

kızlar bide bu bekleyiş sürecide beni çöküntüye uğratıyo, sizde yapmıyomu böyle bişey. o yüzden biran önce olumlu olumsuz ne olduysa öğrenmek istiyorum

kızlar bide bu bekleyiş sürecide beni çöküntüye uğratıyo, sizde yapmıyomu böyle bişey. o yüzden biran önce olumlu olumsuz ne olduysa öğrenmek istiyorum

çökmemek için yapmıyorum artık.. olmayacak gibi düşünüyorum..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı belirti ve bulgular size bu sorunun cevabının "evet" olma ihtimalinin yüksek olduğunu gösterir. Bunlar:

Beklenen adetin başlamaması

Görülen adetin niteliklerinin normalden farklı olması (miktarın, adet görme zamanının, beraberinde oluşan belirtilerin, öncesinde oluşan belirtilerin farklı olması)

Memelerde dolgunluk, hassasiyet, memeucunda koyulaşma, memebaşında karıncalanma hissi

Karnın alt kısmında dolgunluk, şişkinlik ve bazen hassasiyet

Bulantı ve bazen kusma

Yorgunluk, uykuya eğilim, başdönmesi

Sık idrara çıkma

Vajina salgılarının artması

Bu belirtiler muhtemel bir gebeliğin habercisidir. Kesin bir gebelik varlığını göstermezler, zira başka durumlara bağlı da ortaya çıkabilirler. Kesin tanı için gebelik testi yapılmalı ve ultrasonda gebelik gözlenmelidir.

GEBELıK TESTLERı

Gebelik uterusta (dış gebelik durumunda tüplerde ya da karın boşluğu gibi bir yerde) yerleştiği andan itibaren trofoblast hücreleri tarafından HCG (Human chorionic gonadotropin) adı verilen bir hormon salgılanmaya başlanır. Normalde kanda ve idrarda eser miktarda bulunan bu hormonun arttığının çeşitli testlerle gösterilmesi (HCG salgılayan tümörlerin olduğu çok ender durumlar hariç) vücutta bir gebelik olduğunun kesin kanıtıdır.

Kandaki ve idrardaki HCG seviyesinin bu hormona yapısal olarak çok benzeyen luteinizan hormon (LH) adlı yumurtlamadan sorumlu hormon ile karışmasını önlemek için HCG hormonunun beta fraksiyonu yani ß-HCG ölçümü yapılır.

ıdrar testleri:

Kanda ß-HCG belli bir eşik seviyesine ulaştığında idrara çıkmaya başlar ve gebeliğin ilerlemesiyle idrardaki seviye artar. ıdrarla yapılan gebelik testlerinin esası bu ß-HCG'nin varlığının ya da yokluğunun saptanmasına dayanır. Çeşitli testlerin hassasiyeti arasındaki farklılıklar idrardaki seviyeyi tanıyıp tanıyamamalarına bağlıdır.

Eczanelerde ya da evlerde hazır test kitleri yardımıyla uygulanan idrarda gebelik testlerinin güvenilirliği üretici firma tarafından her ne kadar %99 olarak belirtilse de yapılan çalışmalar özellikle adet gecikmesinin 10 günden daha az olduğu durumlarda hata oranının %50'lerde olabileceğini göstermektedir ("Hata" genellikle testin hassasiyetinin düşük olması nedeniyle varolan bir gebeliği saptayamaması şeklinde olmaktadır. Ancak tam tersi de mümkündür).

Laboratuarda uygulanan idrarda gebelik testleri ise adet gecikmesinin beşinci gününden itibaren güvenilir sonuç verebilmektedir. Bu testler daha düşük hormon seviyelerini tanıyabilen ve bu yüzden de hazır test kitlerine göre daha hassas olan testlerdir.

Kan testi (beta HCG):

ıdrar testleri ß-HCG'nin varlığını ya da yokluğunu saptayabilirken kan testleri ß-HCG'nin kandaki seviyesini saptarlar. Böylece hormon salgısının başladığı en erken dönemlerde, henüz adet gecikmesi bile olmadan kanda ß-HCG seviyesi saptanarak gebeliğin tanısı konabilir, ya da gebelik oluşmadığı yönünde kesin karar verilebilir.

merhabalar herkese günaydın bende bu kervanın yolcusuyum pazartesi menogon 75 başladım yarın yumurta kontrolüm var heralde pazartesi olur dimi kızlar aşılamam.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…