Aşılama Mayıs 2010 da Aşılama Yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
kekecb sakin olmaya çalış canım, bu sefer tutacağını düşün, hep derler ya iyi düşün iyi olsun diye.

bizimde geçtiğimiz günler eşimle öyle oldu, sanıyorum bizim tedirginliğimiz onlarada yansıyor. sen hiç takılma şimdi eşine, kendini düşün. onlarda üzülüyorlar mutlaka ama bizim yaşadıklarımızı anlamaları imkansız. inşallah bu ay hepimiz güzel haberler alıcaz.

ArkadaŞlar merhaba
ben yenı Üye oldun ınt. AraŞtırırken sıteyı gÖrdÜm.bende 27 mayısta aŞılama yaptırdım beklıyorum.ama beklemesı Çok zor. Ne zamana bellı olur acaba hastalanma zamanını beklemeden ÖĞrenemezmıyız.

canım benim listeyi müsait bir zamanda yapıcam da listemiz biliyorsun pek parlak değil negatif negatif negatif...

bama dr üç aşılam dedi tutmazsa daha fazla denemeye gerek yok tüp bebek dedi

ya kontesi bende çok merak ediyorum.. acaba bizi çok mutlu olduğu için mi unuttu, yoksa morali bozuldu dünya ya mı küstü. Umarım ilkidir..Mutlu olsunda ... Ama iki satır lık bilgiyede ta hakkımız olmuştur heralde.

acaba diyorum hilye onu teskin etmek için bazı şeyler yazmıştı ona mı bozuldu. sonrada diyorum sanmıyorum bu kadar basit bir şeyden bu kadar güzel paylaşımları hiçe sayamaz heralde. Ama şu da bir gerçek psikolojimizde çok normal değil, ilaçlardan mı, yoksa hayal kırıklıklarından mı bilmiyorum ama daha hassas ve daha gergin olduğumuz bir gerçek allah yardıcımız olsun. Ama kontesin durumu biraz daka zor ve karışıktı, özel sebepleri vardı, o nedenle onun pozitif almasını çok ama çok istemiştim, ki umarımda öyle olmuştur.

neyse bizi merak ederse girer zaten, değilse yapcak bir şey yok, hekesin kendi tercihi...

Ayrıca Hilyecimm, sende iki gündür girmiyorsun, gözümden kaçmıyor, derslerin mi yoğun diye düşündüm..

SEVGİLER, BİZİ İHMAL ETME...

sağol canım.

Hepinizi öpüyorummm , bebişlerimi kavuşmaya gidiyorummmmmzemuszemus inşallah :saruboceq: Sositososito

canım dualarımız seninle, seni bizden daha iyi kimse anlayamaz. Hepimiz an va an ne hissettiğini ne yaşadığını biliyoruz...

çok yorma kendini, gelince dikkat et. Uzanma, gerinme, ağır kaldırma. Ben bunların hepsini yapmıştım hiç dinlenmemiştim. Sen dikkat et lütfen..

kızlarrr acayip moralim bozuk anlatamam..
dün klomen bitti yarın dr a ultrasona girecektim ya. hiçbişeye gerek kalmadı aşılamada olamıycam çünkü bugün akşam eşimi şehir dışına göreve gönderiyorlar. hafta sonu belki yanına giderim. ama tamda yumurtlama günlerim başlayacaktı hiç olacak işmi yani.
kısmetten öteye hiç bişey gitmiyor ben onu birkez daha anladım. bu ayda o kadar hevessiz aklımda bile değildi biliyomusunuz aslında bugün gitmem lazımdı dra unuttum yarına aldım yani o kadar bi rahatlık geldi her şerde bi hayır vardır. belki kendiliğinden gelir bellimi olur..:çok üzgünüm:

yok canım ağrım sancım şükür progestan başladım uyku hali yapar demişlerdi gözümü açamıyorum çıldıracimmm ki uykuyu pek sevmem ben acaip sinir bozucu bi durum ben 10 gün istirahat halinde olucam iş güç yok...geri sayım başladı ayın 15 de belli olacak bakalım liya bebek yada kuzey bebek gelecek allahım hayırlısını versin eli ayağı düzgün akıl sağlığı yerinde sağlıklı güler yüzlü annesi gibi yemyeşil gözlü hayırlı bi evlat olsun inşallahh...
hadi inşallah allah sanada hayırlısını versin bekliyorum seni bakalım kendini telkin edebildin mi?

canm herşeyde bir hayır vardır belki bu ay kendiliğinden gelecek dediğin gibi
buarada ben bugün doktora gittim adetimin 4. günü bugün.. tam klomen yazacakti ki bi bakalm ultrasonla dedi, geçen ayki yumurtam çatlamadan kalmış aynen duruyor dedi.bu ayı ilaçsız geçicek dedi, belki yumurta geçte olsa çatlar belli mi olur dedi..

kizlar az önce doktorumu aradım dedimki eğer bu ayı pas geçeceksek rahim filmi çekilsin aradan çıksın o da, belki tüplerde sorun vardır. aslında en başında konuşulmuştu ama nedense bi türlü çekelim demediler. kızlar rahim filmi çekilen ay ililişkisiz mi geçiyor? yaani kendiliğinden olsa bu ay çocuk olmaz mı rahim filmi çekilirse

HAYIRLISI CNM AMA GEÇEN AYDAN KALAN YUMURTA ÇATLAMA İÇİN YETERLİ BOYUTU AŞMIŞTIR. ADET OLUNCA KENDİLİĞİNDEN GİDER ASLINDA AMA BİLMİYORUM TABİ DR DAHA İYİ OLUR.

cnm keşke hiç başlamadan çektirseydin. tüpte sorun varsa boşa uğraşmış olursun.
ben çektirdim sana anlatayım. önce adet oluyorsun adetin bitince 3 gün içinde falan genelde 8-9. güne denk geliyor eczaneden ilacını alıp (yada dr da oluyor bazen) gidiyorsun. sakın anestezili yaptırma hiç gerek yok. aşılama yapılırken takılan aletten takıyorlar. sonra ilacı 2 kerede enjektörle gönderiyorlar. adet sancısı gibi sancı oluyor ilacı gönderdiğinde kımıldamadan röntgen filmi çekiliyor. tüplerden geçişi izleniyor sonra kalkıyosun. 10 daK. sonra tekrar röntgene alıyorlar. bu arada beklerken sıcak bişey geliyor hafif leke ile birlikte. son çekilen röntgende tüplerden çıkan ilaç karın boşluğuna dolmuşmu ona bakılıyor. eğer ilaç karın boşluğuna dolduysa tüpler açık demek. yok beyaz ilaç sadece tüpün içinde kalırsa tüpler tıkalı oluyor. bir nevi temizlik gibi bişey aynı zamanda eğer ufak tefek yapışıklık falan varsa açılıyor. rahim filminden 3 ay sonra doğal yolla hamile kalanların oranı yüksek. tek tavsiyem rahat ol. kendini sıkarsanda karın kasların gerileceği için tıkalı çıkabiliyormuş.

canm çok saol içimi rahatlattın.. yaa ewet keşke en başında çekilseydi ama nedense hiç üzerinde durmadı doktor. bu sefer benim ısrarımla tamam dedi.. cuma ya rendevu verdiler adetin 6. günü falan oluyor

canım şimdi sen geçen ay boşu boşunamı aşılama yaptırmış oluyorsun yani, ya bu doktorlar niye bakmıyolar gerçekten çatlama olmuşmu diye aşılama öncesinde. bak seninki çatlamamış işte, boşu boşuna yapılmış olmuyomu şimdi bu aşılama.

kızlarrrr eşimin iş seyahati iptal oldu yani başkası gidiyormuş yuppiiii
yani 1 saatin içinde hem üzüldüm hem sevindim hayat ne tuhaf..

kızlar şimdi doktorum aradı, bu ay yumurtalarımın durumuna göre ya aşılama yapılacak yada normal yolla deniycez. Yine tutmazsa tüp bebeğe geçelim diyor. oda umudu kesti benden.

ewet canm boşu boşuna aşılama yapılmış yumurta resmen aynı büyüklükte olduğu yerde duruyor, çatlatma iğnesinden sonra neden bakmadan aşılama yapıldı hiç aklım ermiyor. bide şaşırmış halde aaa adet mi oldun, ben pek belli etmedim ama kesin gözüyle bakıyordum çok umutluydum demezmi

bişi sorcam arkadaşlar benim aşılamam ultrason eşliğinde oldu sizinde öylemi oldu iyi mi kötümü anlamadım çatlatma iğnesinden sora bakılmadı mı dediğin herhangi bi tahlille mi yoksa ultrasonlamı bakılması gerekiyordu ???

para para para,, işte insanı böyle değiştiriyor. o kadar yemin ediyorlar ama para yüzünden herşeyi unutuyorlar.

aşılama işleminden önce ultrasonla bakıp yumurta çatladıysa yapmalıydı. zaten yumurtanın görüntüsü sönük pörsümüş bir görüntü oluyor oradan anlıyor ayrıca benim dr um sana kanıt dedi. rahmi açan aleti taktıktan sonra uzun maşa gibi ince bişeyi soktu geri cıkardığında ucunda bembeyaz yumurta akı gibi akıntı vardı. hani şu iki parmak arası uzayan yumurtlama akıntısı vajinaya inene kadar dağılıyor ama içeriden cıkardığında inanılmaz resmen yumurtanın zarı gibiydi. ultrasonda 2 yumurta catlamıs 2 tanede 1-2 gün içinde catlar dedi. o akıntıdan 2 kere çıkardı her adımı sorgulamak lazım.
sen dr unu değiştir eğer fırsatın varsa cnm daha fazla yıpratmasına izin verme..

canm haklı olabilirsin.. doktorum benim normal hamile kalabileceğimi düşünüyor, biz tüp bebek istedik en başından ama bizi vazgeçirdi. yumurta takibi yapalım dedi, aşilamanın falan lafını bile etmiodu. geçen ay çok iyi gelişmiş yumurtalar gördü diye hadi ihtimali arttıralım aşilama olsun demişti son anda. hiç doktora gitmeden 1 yıl deneseydiniz bunlarla uğraşmak zorunda kalmazdın diyor, aslında güveniyorum ona ama sanırım o benim cocuk konusunda aceleci olduğumun farkında değil

canım aynı benim dr umda bana bir 6 ay daha bekle dedi. ne aşılama nede yumurta takibi önermiyorum bunlar daha strese sokar, aşılamada şans az olmazsa daha çok üzülürsün herley geyet iyi, zaten bir kere hamile kalmışsın dedi. önce tamam dedim. ama 1 ay bekleyebildim. zaten 1 senedir bekliyordum. ve tekrar gittim durumumu anlattım eş durumumu. ısrarla aşılama istedim. eşinle birarada değilsiniz diye tamam aşılama yapalım yoksa önermiyorum dedi.
normalde genelde aşılama günü ultrasonla bakılmıyor galiba çünkü çok nadir duydum. ben aşılama günü istedim bakılmasını rahim zarı kalınlığı için. benimde çatlamayan yumurtam vardı gördüm. 2 tane peşpeşe duruyordu. ben normaldir diye birşey sormadım. ama buradan okuduklarımdan anladığım aşılama günü yumurtanın çatlamış olması gerekiyormuş öyle değil mi ben mi yanlış anladım yoksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…