Aşılama Mayıs 2010 da Aşılama Yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Üzülme canım ya ben de ilk aşılamamı 28 mayısta oldum 14 haziran da hastalandım üzüldüm ama yapacak birşey yok canım zaten ilk aşılamada şansımız çok az ben hemen 2.aşılamam için 16 haziranda doktora gittim inşallah ay sonuna tekrar yaptırıcam onun için sağlık açısından sana sıkıntı doğurmayacaksa bence yaptır bir kez daha dene

hayırlısı olur inşallah 2.aşılamam inşallah hanileliğin gerçekleşir yürekten diliyorum çünkü çok zor yaşamayan asla bilemez.ben tereddütlüyüm açıkçası eşim istemiyor 2.aşılamayı 1 ay ara verip yaptırsammı acaba doktorumu aramadım bakalım o ne diyecek.sen adet olmadan veya adetten sonra kan testi yaptırdınmı gerek varmı

ben de mayıs ayında aşı olucaktım : (((( ama;
Merhaba Arkadaşlar,
ben de 3 yıllık evliyim ve henüz çocuk sahibi değilim. Adetlerim çok düzensiz nerdeyse 2 ayda bir adet görüyorum.Yumurtalarım olgunlaşmıyor, kilom var ve de eşimin de sperm ileri hareketi neredeyse sıfır.
Biz de doktora gittik ve aşılama için uygun olduğumuzu söyledi doktor. neyse geçen mayıs ayında adetin 2. günü gittik ve tedavi sürecim başladı. Göbekten iğne ile (progeron) yumurta olgunlaştırma işlemi başladı.kilom da olduğu için doktor 125 den başladı dozu. neyse sonra düşürdü biraz. ama ben de yumurtalar erkenden olgunlaştı (nerdeyse 5 kez iğneden sonra) aşılama tarihim bile belli olmuştum.yumurta çatlatma iğnesini yapıp aşılama olacaktı. fakat ben de nerdeyse 20 nin üzerinde yumurta olgunlaştı ve çatlamaya başladı (çatlatma iğnesi olmadan).ve doktor ad geçen ay ki sirküsü iptal ettiğini söyledi. inanın o kadar üzüldüm ki. o kadar adapte etmiştim kendimi. o kadar da masraf ettik ama aşılamaya kadar gelemedik bile. ben de moralmen çöktüm tabi. aşılama olup tutmasa bir derece ama. o kadar doktora gidip işten izin alıp, sıkıntı çektikten sonra tedavinin iptal olması çok canımı sıktı. bir de olgunlaşan yumurtaların kistleşme durumu söz konusu dedi. doğum kontrol hapı verdi. haftaya haplarım bitecek. tekrar adeti ne zaman göreceğim belli değil. tedavi sırasında benim gibi sorunlarla karşılaşan oldu mu. gerçekten eğer 2 den fazla yumurta olgunlaşırsa aşılama yapılamaz mı. nolur bana yardım edin.

lal 1980 canım öncelikle üzülme hepimiz aynı durumdayız, önceki yazılanları şöyle bir bak istersen. diğer konuya gelince bende ilk aşılamamı yaptırdım bir ay ara verdim şimdi regli olmayı bekliyorum.ikinci için . benim dr rafael levi yani erol travmegenle birlikte çalışıyorlar ve dolayısı ile tedavi yöntemleride aynı ve eminim dr sana 1 ay dinlen diyecek. benimkiside öyle söyledi..

canm cok fazla yumurtan olmuş coğul gebelik riskinden dolayı mı iptal etti acaba..bide nedense yazdıklarını okuyunca pco mi ki acaba die düşündüm ama sanırım ole birşey söylememiş doktor.genelde pco lularda kilo sorunu oluoyormuş.

öncelikle geçmiş olsun canım , evet bu işlemin her aşaması zor ve stresli, seninde bahsettiğin gibi kendini hazırlamak,işden izin almak , maddiyatı hazırlamak ve bunların sonucunda karşılaşılan olumsuz sonuçların etkisi çok zor oluyor ama hiçbir zaman yılmak yok , her seferinde biraz daha umutlu olmak lazım.

Bana göre ( deneyimlerime göre ) dr ilk seferde senin iğne dozunu çok yüksek vermiş, en azında 75 ile başlatsaydı ,daha sonra seyrine göre dozu yükseltirdi,ama tabiki dr la bunu konuşup netleştirmen daha sağlıklı olur.Ben bu iğneyi ilk yaparken dr açıklama yapmışdı ,yüksek doz yapmayalım ,aşırı dozda fazla yumurta olur ve bunu istemeyiz demişdii kiste dönüşme riski olur demişdi.Yine bildiğim kadarıyla fazla yumurta olunca aşılama yapılmıyor .
Dr la konuş bence enine boyuna , kendinide toparlayıp, hayırlısıyla başla inşallah tedavineopuyorumnanaktan

kızlar günaydınnnn nasılsınız bakıyımmmmm, sizi çok merak ediyorum ne yaptnız diye ayrılamıyorum burdan opuyorumnanaktan

çok sağol canım;bakalım artık allah hayırlısını nasip etsin inşallah.arayıcam bakalım ne diyecek.kafama takılan ben kan testi yapmadımya sorarlarsa diye adet oldum gerek varmı 17.günde

Öncelıkle sunu sÖyleyım her Şerde bır hayır vardır. Onun ıÇın ısmet deĞılmıŞ bu ay dıye dÜŞÜn. Bu arada asılama olup sonunda adet olmak yada negatıfı gÖrmek Çok daha yıkıcı. 2 den fazla deĞıldır o sayı benım genelde 4 yumurtam olgunlaŞıyor ÇÜnkÜ bı engel olmadı 2 aydır senın sayın bayaĞı yÜksek.
ıĞnenın dozu bence yÜksek gelmıŞ.
Dr una gÜvenıyorsan eĞer o ne derse ona gÖre hareket et. Bol bol dua et.
GeÇ olsunda gÜÇ olmasın. Hakkında hayırlısı olsun.

Amin canım hepimiz için inşallah hayırlı olur hepbirlikte bu mutluluğu yaşarız inşallah.yok yaptırmadım canım reglimin 3.günü dr gittim ultrasyonla karından baktı ben ara vermek istemiyorum kendimi bu kadar haırlamışken.

merhabalar arkadaşlar;
ben sizler kadar foruma katılamıyorum maalesef
iş yoğunluğum sebebyle.
Bilenler bilir bende 2.aşılamamı oldum
Bende hiç bir belirti olmuyor
neden acaba ne kasık ağrısı, ne bel ağrısı
hiçbir ağrım olmuyor.
11/06 da 2.aşılamamı oldum.
Lütfen banada dua edin, hiçbirimizin emekleri
boşa gitmesin inşallah.
Çok heyecanlı bir bekleyiş içerisindeyim.

cnm hayırlı olsun aşılaman. inşallah bu sefer pozitif olur hepimizin.
bende 5-06 da oldum 2 aşılamayı.
nerdeyse adet günüm geldi benimde hiçbir yerim ağrımıyor.
senin gibi bende neden acaba diye düşündüm.
şöyle bir varsayıma ulaştım tabi kendimi çok umutlandırmadan.
geçen ay olgunlaşan yumurtalar döllenmediği için hepsi rahim boşluğuna birikiyor orda hormonun düşmesiyle birlikte kanama olşup adet baslıyor bunun öncesindeki süreçtede cok ağrılar kramplar olusuyor.
hamile kalınıncada iğnelerin falan etkisinden hassasiyet olusuyor o arada ağrılar geçiyor yerleşme oluncada ağrı falan olmuyor delikafadulden
ayyyyy ne kadar pollyannayım.yada artık sağlıklı düşünemiyorum galiba akannehir

Kızlar arenden haber yok bugÜn. O dr gİdİcektİ ne yaptı acaba...

başka bir topikte gördüm ben onu ama buraya yazmamış sanırım.

meldicim bilirmisin bilmiyorum ama ankarada hacı bayram veli türbesi var.
geçen cuma öğle arası oraya gittim arkadasımla. bugün öğlende gittim o kadar rahatlıyorumki oraya gidince sanki ettiğim bütün dualar kabul olacakmıs gibi içim serinliyor. insan seli bi görsen o kadar kalabalıkki.
dileğini diliyorsun duanı ediyorsun. orda daha önce gelip dilekleri kabul olanlar şeker lokum vs. şeyler dagıtıyorlar. süper bi meditasyon yani anlatamam.
ve ben evlenmeden öncede gitmiştim. kurban adamıştım. hiç olmayacak şeyler oluverdi
orası hiç geri çevirmiyor eğer kalben inanıp gidiyorsan.

:1hug:

merhaba landarch ,cevabın için teşekkürler. pco yok bende. hsg çektirmiştim tek tüpüm tıkalı çıktı. kilo meselesine gelince de, ben hep tombik bi bayandım zaten. bakalım haziran ayında adet görünce tekrar gideceğim dotora. umarım 2. turda aşılama yapılabilir. bu arada peyzaj mimarısın galiba. ziraat kökenlimisin orman fakültesi mi? merak ettim. seninle tanışmak isterim. arkadaş olarak eklersen sevinirim.

Bubuşum ben hala regli olmadım ya neden acaba , çok meraktayımmm

germe kendini olmuyorum olmuyorum diye. beynini serbest bırak gününü falan düşünme.
biz telaşa kapılıp aa olmadım neden bilmem ne derken 3-4 gün ileri atıyormuş tarih.ona göre. stresssssssss yoooooooookkkkkkkkkbuyrunnnnnnnnn

bubuşum benim eşim ankaralı. yenimahallede doğmuş . gelip gezdim bende. doğduğu evi gösterdi bana. şimdide hem iş için hemde anenanneleri orada yaşıyor onları ziyaret için geliyoruz zaman zaman onlarda etlik aşağı eğlencede oturuyorlar. gelirsek seninle görüşmek isterim.

bu türbe hangi semtte...

bende mayis ayinda aşilama yaptırmıştım olmadı.. haziran ayı boş geçti, kist oluşmuştu.bakalm bu ay sonunda adet olursam temmuz ayında 2. aşilamayı yapıcaz allah izin verirse.temmuzun sonunda da tatile çıkıorz nasıl olacaksa artk.. akışına bıraktım artk kendimi. canm orman fakülesi kökenliyim, sen de mi peyzaj mimarısın yoksa meslektaşmıyız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…