beni dinlersen hemen aşılama yaptırma olmayınca çok büyük hüsran oluyo yaşadığım için biliyorum.bak canım ben 5 yıllık evliyim ilk 2 yıl istemedim 2 yılın sonunda istedim hemen oldu ama düşükle sonuçlandı ve o düşük sonrası bidaha hamile kalamadım yaklaşık 3.5 yıldır gitmediğim doktor kalmadı sonuç sebepsiz kısırlık 1 aşılama 1 tüp bebek negatif hiçbir sorun yok ama neden olmuyo çıldırmak üzereyim taki 3 ay öncesine kadar en son gittiğim doktor laparoskopi yapmayı önerdi ve hamile kalamamamın sebepsiz olmadığını öğrendim sorun çözüldü 3 aydır ilaç tedavisi oldum şu an tıbben hiçbir sorunum kalmadı 2 ay normal yoldan deneyeceğiz olmazsa aşılama yapılacak.yani sana demek istediğim önce iyice bir araştırılsın sonra aşılama yapılsın.
genetik tahlil yapıldımı canım sana, kan pıhtılaşması varmı diye bakıldımı?
evet aşılamada şansın düşük olduğunu biliyorum asıl korktuğum da o
yine olmazsa dediğin gibi çok büyük hüsrana uğrayacağımdan eminim
yarın doktora gidip iyice bi konuşucam gideceğim doktor da baya iyi bi doktor o ne derse onu yapıcam açıkçası hayırlısı olsun
bir de aşılama ücreti ne kadardır? devlet karşılıyor mu?
yok canım yapılmadı
aslında ilk defa senden duyuyorum doktorlar da hiç söylemedi yaptır falan diye
bak canım kaç yaşındasın bilimiyorum ama ben 28 yaşındayım eğer senden büyüksem bir ablan olarak küçüksem kardeşin olarak söylüyorum bu tahlilleri yaptırmadan aşılama yaptırma ben bu yollarda çok deneyim kazandım istiyorumki kimse benim yaşadıklarımı yaşamasın:çok üzgünüm:banada bu tahlilleri hiçbir doktor yaptırmadı sebepsiz deyip durdular hemde bir düşüğüm olmasına rağmen seninde bir düşüğün var bu tahlilleri mutlaka yaptırmalısın bunlarda bişey çıkmazsa laparoskopi yaptır inş. bişey çıkmaz en azından kafan rahatlamış olur.
ben de 27 yaşındayım ama çok yoruldum artık uğraşmak istemiyorum
kendimde o gücü göremiyorum açıkçası
neden ben deyip duruyorum mafoldumben
hurrem cim bende emineu ya katılıyorum..şöyleki;bende 1,5 yıldır deniyorum ve olmadı.doktorlara göre herşey normaldi,sadece eşimin morfolojisi düşük diye ondan olmuyo sanıyoduk.neyse en sonunda tıp fakültesinde bi prof a gittik,dediki sebepsiz olma olasılığı az.önce laparoskopi yaparım sonra devamına karar veririm.şunu belirtmeliyim tabii bu bana has bi durum;son 6-7 aydır adetlerimde şiddetli karın ağrılarım vardı.neyse ben laparoskopi oldum,ve sonuç;endometriozis 4.evre ve rahimde polip.tedavi oldum ve hemen aşılama yapalım dedi.ilk kontrolümde tsh yüksek çıktı ve haşimato sendromu teşhisi kondu.haşimatoda ovülasyonu engelleyen bişeymiş.ve hemen ilaç başlandı.şimdi 4 gün oluyo aşılama olalı,pek umudum olmasada doktora güveniyorum..devam edeceğim yani.sana diyeceğim şu ki;iyi bi doktor bul,yerinde olsam tıp fakültesine giderdim.ücrete gelince 3 yılı geçtiyse evlilik süreniz ilaçların yüzdesini falan ödüyo,ama ben tamamen ücretleri kendim ödedim ve 700-800 arası tuttu.tabii yazılan ilaç kişiye göre değişiyor,bana yazılan ilacın 5 günlük dozu 132 tl.yani diğerlerine göre ucuz.fazla yazdım kafan karışmamıştır umarım.ama en azından düşüğün bi sebebini bulmaları lazım..
burdayım canım:) uzun uzun yazayım dedim..zor günlerdi ama Allahtan laparoskopi olmuşum,yoksa öleee beklerdim.
tıp fakültesi dememde ki sebepte şu;ufacık bişey çıksa araştırıyolar.orada tanıdığım arkadaşlardada öle olmuş..başta off diyosun oyalıycaklar bunlar beni..ama geç olsun sağlam olsun..arkadaşın tedavsini 1 ay ertelemişlerdi..bende erteleme olmadı,tsh nin yüksekliğini önemsemedi doktor.endokrinden ilaç başlandı ve doktor gebe kalman mucize olurdu,kalsanda düşük yapardın dedi.o gün ağladım üzüldüm ama dedimki,ya buraya gelmesydim..körü körüne iş yapacaktık...
neden ben deyip duruyorum mafoldumben[/QUOTE
birilerine üzülme,sakin ol dediğime inanamıyorum....o kadar göz yaşı döktüm ki...kendimde güç görsemde görmesemde yaşayacağım aşamaları yaşadım.ve devam ediyorum..belki çok uzun sürecek.ama çektiğim ağrılardan kurtulunca yeni doğmuş gibi oldum ve inanki hayat varmış dedim..diğer sayfalarda ilk okuduklarımda nasıl kabulleniyo bu insanlar diye düşünüp duruyordum ve şimdi bende onlardanım..olgunlaştım resmen..19 yıl sonra ufacıcık bi opersayondan sonra doğal yolla hamile kalmış bi kadınla tanıştım.oğlu 4 yaşında.19 yılda 5 kere tüp bebek ve sayısızca aşılama yapılmış..bunu ilk biz yaşamadık ve sonda değiliz..
neden ben deyip duruyorum mafoldumben[/QUOTE
birilerine üzülme,sakin ol dediğime inanamıyorum....o kadar göz yaşı döktüm ki...kendimde güç görsemde görmesemde yaşayacağım aşamaları yaşadım.ve devam ediyorum..belki çok uzun sürecek.ama çektiğim ağrılardan kurtulunca yeni doğmuş gibi oldum ve inanki hayat varmış dedim..diğer sayfalarda ilk okuduklarımda nasıl kabulleniyo bu insanlar diye düşünüp duruyordum ve şimdi bende onlardanım..olgunlaştım resmen..19 yıl sonra ufacıcık bi opersayondan sonra doğal yolla hamile kalmış bi kadınla tanıştım.oğlu 4 yaşında.19 yılda 5 kere tüp bebek ve sayısızca aşılama yapılmış..bunu ilk biz yaşamadık ve sonda değiliz..
yaşadıklarımız bizi olgunlaştırdı gerçektende bir söz vardır bilirmisin beni öldürmeyen acı güçlendirir diye bu söz çok doğru bizde güçlendik farkında olmadanguclubacismile
yaşadıklarımız bizi olgunlaştırdı gerçektende bir söz vardır bilirmisin beni öldürmeyen acı güçlendirir diye bu söz çok doğru bizde güçlendik farkında olmadanguclubacismile
kızlar eğer bir dr çocuk olmuyor problemi ile gidiyorsanız yaşınız gençse 1 yıllık 35 den sonra ise 6 ay korunmasız dönemden sonra hamile kalamadıysanız problem var demektir.dr gittiğininzde sizden hormon testleri,eşinizden sperm testleri va hatta rahim filmi çektirmeden tedavi yöntemi uygulamaya başlıyorsa yapacağınız ilk iş önce doktorunuzu değiştirmek olamaldır...
bubuş, kızım asıl haber sende o kahverengi lekelenme iyiye işaret yerleşme kanaması diyorlar, hadi bakalım hayırlısı gelişmelerden haberdar et...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?