Aşılama Mayıs 2010 da Aşılama Yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

maya için bende pek olumsuz şey okumadım. ağırlıklı orayı düşünüyorum .
mikro ıvf yi orası yapıyormuş ya. onun için bir görüşmeyi düşünüyorum.

canım neden kötüsünü düşünüyorsun, üstüne görme diye birşey var.. kanamayı kesici ilaç verdi doktor demiştin, bikere düşük olduğuna emin olsa doktorun o ilacı vermezdi.bide keşke ultrasonla baksaydı kese varmı diye? bence ewde bol bol dinlen, sabah zor kalktım demişsin işte hamilelikte aşırı uyku oluyormuş.bebeğinle konuş sana sıkıca tutunmasını söyle.. yarın eğer gelişme kötü ise de üzülme demekki hamile kalabiliyorsun, allahım bize de yaşat bu duyguyu

canım benim inşallah birşey olmamıştır. kanaman bitti mi senin.
kimyasal olsaydı değerin hemen bu kadar çıkmazdı diye düşünüyorum. canım hayırlısı olsun. olumsuz olsa bile iyi yönden bak. çok şükür demekki kafan rahat olunca hamile kalabiliyorsun.
morfolojiye falan bakma. şans olunca herşey oluyor. benim eşimin morfolojisi krugere göre %15. doktor bunca senedir bu işi yapıyorum morfolojisi böyle olan nadir kişi gördüm dedi. ama gördüğün gibi ortada birşey yok.
içini ferah tut.

sen enyaptın meldi ne oldu dr ne dedi.

canım ben dün akşam gittim dr önce geçen aşılama ile ilgili konuştuk. senden umutluydum dedi herşey yolunda idi dedi. eşimin sper sayısını sormamıştım onu sordum 118 milyon dedi. çok iyi dedi bunun yarısı bile yeter bize dedi. ama dedi % 20 umutlu iken % 80 umutsuzdum çünkü başarı oranı bu dedi. neyse
şimdi içinde aşılamya olan inancımı yitirdiğimi söyledim. o da dediki herşey normal ise bu yaşta hemen tüpe geçmem. ha bu da tutmazsa ve sonraki ayda kendiliğinden gebelikoluşmazsa bu da normala göre daha yüksek miş. o zaman bu söylediğin makul bunu konuşuruz dedi. ayrıca 3 aşılam ortalaması şans % 30 dur bu da ciddi bir oran dedi.

meldi
dün dr da ne yaptın merak ettim.

canım bende sana cevap yazıyordum görmeden. işte ikinciye başladık. muyene sonucu iyi dedi rahim temiz vs. serephone verdi yine bugün den itibaren bugün 5. günüm sabah başladım sabah akşam içicem beş gün 28 i pazaertesi kontrole çağırdı. bulamazsan klomen al dedi bulamadım klomen aldım. senin merak ettiğin şeyi söyleyeyim dr dediki iğne ile yumurta geliştirmek daha fazla dozaja ihtiyaç duyulduğunda gelişmediğinde yapılır. sana fazla gelir. fazla yumurta oluşumunu sağlar ki bu istemediğimiz birşey. çok yumurta gelişimini de istemiyorlar. sırf bu yüzden tedavisi yarım kalanlar var.senin de klomene iyi cevap vermiş iğne vermemesi iyi bir durum..

bizde cinsellik yasaktı birçok kişide yasak değildi onu sorucaktım unuttum..pazatresi sorucam..senin kontrol ne zaman arenn. beraber başladık bu sefer ne kadar ara olucak, çom heyecanlı değilim bu sefer.belki böyle daha iyi olur bilmiyorum..

gulem canım allahın işini görüyormusun. inş sorun olmaz düşmez seninle kalır. ama öyle olmasa bile üzülme bence en azından olabildiğini gördün, allah sana bir ışık yaktı bence olaya böyle bak ve hakkında hayırlısını iste. dualarımız seninle...

canım bu ay doktor değiştirdim biliyorsun. geçen sefer 5.gün günde 2 tane 5 gün kullanmıştım. ben ayın 15 inde salı günü regl olmuştum ama öğleden sonra lekelenme şeklinde olmuştu gece tam söküldü. dr öğleden sonra regl olduğun için ayın 16 sını 1.gün sayıyoruz dedi. bana da serephone verdi ve gittiğim gün bana göre 4. ona göre 3.gün hemen kullanmaya başlattı. bulamazsan klomen al dedi bulamadım zaten serephone. bugün bitiyor yarın kontrole çağırdı. 8.günüm oluyor. bu sefer erken kullanmaya başladım umarım erken aşılama olmaz. haftasonuna denk gelirse eşim olamayacak((
yalnız ben sabah akşam kullanmadım. önceki dr akşamları 2 tane iç demişti. bu dr birşey demedi bende akşamları 2 tane aldım.

Son düzenleme:

canım benim ne olursa olsun içini frah tut , olumlu düşün, bak mucizeler çok uzakda değil , demek ki herşey çok yakınımıza , heran beklenmedik şeylerle karşılaşabiliriz, kendiliğinden hamile kalmak , onu bilme bile çok mutluluk verici.

Yenididen yola çıkan aşılamaya başlayan arkadaşlarıma bu sefer hayırlısı olur inşallah , sağlıkla huzurla başlayın , rabbim hepinizin göndlüne göre versin.

bende dr geldim , konuşduk , oda bizim düşündüğümüz gibi ara verelim dinlen , güzel bir tatil yap dedi, aynı zamanda kiloda ver dedi , bende öyle düşünüyorum, tüp ü hemen düşünmeyelim dedi , değerlerin gayet normal , aradan sonra tekrar 2 kere daha aşılama yaparız dedi ( ama ben aşılama konusunda pek emin değilim eşimle konuşalım bakalım o nedecek) , yani benim son durumum bu, kızlar sizin için dua edicemm , güzel güzel haberler verin bakımmmm sıraylaopuyorumnanaktandelikafadulden

canım bende de heyecan yok. aksine bir umutsuzluk var kendi kendimi telkin etmeye çalışıyorum. iyi düşün ki iyi olsun. birazda işte haftasonuna denk gelirsem eşim olamayacak onun sıkıntısı var. diğer aşılamam 14.gün olmuştu inşallah bu da öyle olur.
biryandan kafam karışık. aşılama doğru karar mı diye. gerçi benim hem eski dr um hemde yenisi bu sene kesinlikle tüp bebeği aklından çıkart dedi.
sabah yolda aklıma bebeğim geldi doğsaydı 9 aylık olacaktı. gözlerim doldu. canım bebek bende takıntı haline geldi galiba.

canım benim dr bir de dedi ki bir hastanın önceden kendiliğinden gebelik geirmesi bizim için çok pozitif bir durumdur. çünkü hastaların tüm verileri normal gözükür (sebebi belirli olmayan infertilite) fakat molüküler düzeyde tespit ediemeyen açıklanamayan sorunlar vardır, bir kez hamile kalmış olmak bu sorunu bertaraf eder ve diğer etkenler üzerinnde durulur dedi bana dün. o yüzden sen umutlu ol.

ben de söylemedi bugüne kadar benmim de bie gebeliğim var çok eskiden ve kürtaj yaptırmıştım. bunu yazarken içimmmm sızlıyor, öyle pişman oluyorum ki anlatamam. neyse...yani senin gebeliğin var yasemin sebepsiz inf değilsin bu pozitif bir durum biraz sabır dedi... sen de aynı durumdasın hamile kalmışsın aren hemde senin çok eski de değil benim 10 sene önce

hayatım bendede takıntı haline geldi..biraz da yaştan benim seni bilmem ama ben ondan dolayı çok korkuyorumm

hayatım bendede takıntı haline geldi..biraz da yaştan benim seni bilmem ama ben ondan dolayı çok korkuyorumm

canım aslında hemen ilk aşılamayla olacağını sanıyordum.bir eşimi ikna etsem aşılamaya diye uğraşıyordum. o dr lar birşeyiniz yok normal yolla olur dediği için istemiyordu. ikna ettim sonunda ama olmadı. belli etmiyordu ama onunda morali çok bozuldu. o benden daha çok umut bağlamış gibi. birazda benim yüzümden ben illahi aşılama aşılama dedim o da herhalde kesin gözüyle baktı.

biraz sabırlı ve umutlu olmayı öğrenmem lazım.

bubuşum senin sesin çıkmıyor bugün...yoğunmusun

EVET CNM BİRAZ YOĞUNUM Bİ YANDANDA DR U ARIYCAM ONU DÜŞÜNÜYORUM KAFAM DA DOLU. GULEM İÇİNDE COK SEVİNDİM GÖRDÜNMÜ BAK HAYAT HER AN BİR MUCİZE CIKARABILIYOR KARSIMIZA..
ALLAHIM İNŞALLAH YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRÜR TEZ ZAMANDA.

CNM BAK YENİ BİR DÖNEME BASLIYOSUN LÜTFEN ÖNCE KENDİNE SONRA BİZLERE SÖZ VER. COK RAHAT OLACAKSIN COK POZİTİF DÜŞÜNECEKSİN.
VE İNŞ. SONUCUNDA HERŞEY GÜZEL OLACAK. AMA ÖNCE İNAN.

EŞLERİMİZİN DEĞERİ HEMEN HEMEN AYNI. AMA İŞTE O MİLYONLARIN İÇİNDEN BİRTANESİDE GİRİP SU YUMURTAYI DÖLLEMİYOR. HAYIRLISI BAKALIM. BİDE BEN ARAYIM SU DR U KAÇMANIN ANLAMI YOK DİMİ kaydirigubbakcemile

NRY sen neyaptın canım. yeniden başlıyormusun.

Evet canım ben ara vermedim geçen hafta dr gittim kontrolleri oldum 25 inde tekrar gidicem yumurtalara bakacak uygunsa 2.aşılamayı yapacak öğle bekliyorum ama 1. ye oranla daha rahatım çok fazla heyecanım yok.En önemlisi bundan çok umutluyum niye bilmiyorum ama sanki hemen olacak yada kendimi öğle şartlandırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…