mayıs 2011 hamile kalıp ŞUBAT 2012 anne adayları beraber ilerleyelim mi?

merhaba

bende 9 hafta 1 günlük hamileyim,bulantılarım var,pek birşey yiyemiyorum,henüz hiç kilo almadım,umarım düzelir

Düzelir merak etme bir kaç hafta sonra sık sık az yemeye çalış bulantıların için işe yarayacaktır atıştır sık aralıklarla bol sıvı tüket ve yoğurt ye en güzeli yoğurt ..

Düzelir merak etme bir kaç hafta sonra sık sık az yemeye çalış bulantıların için işe yarayacaktır atıştır sık aralıklarla bol sıvı tüket ve yoğurt ye en güzeli yoğurt ..

Yoğurt süt yiyemiyorum ,öncedende yiyemezdim meyvalı yoğurt falan yesem faydalımıdır acaba ?

merhaba kızlar. ben de mayıs ayında hamile kalanlardanım. 11 haftalık hamileyim. bulantılarım benim de inanılmaz şiddetliydi hastaneye yatıp çıkıyordum. yemek yıyemıyordum ama yine de 2 kilo aldım bu dönemde. çünkü yediğim serumun, vitamin 'in haddi hesabı yok. son 1 haftadır bulantılarım azaldı gibi. artık çıkarırken daha normal sesler çıkarıyorum :)

bu benim 2. hamileliğim ilkini 8 haftalıkken kaybettim. 6 ay üzerine hamile kaldım. umarım bu hamileliğimiz hepimiz adına hayırlı uğurlu olur. sağlıklı hayırlı melekler bulsun bizi.

Bayanlar benim hamileğim şu şekil sizde paylaşırsanız yardımlaşırız alıntı yaparsak konu hep aşağıya kadar birleşik karşılaştırmamız kolay olur.
27 yaşındayım ilk hamileliğim /Kilom 48 ile başladı şuan 50,20 / 15 mayıs 2011 / 18 -19 şubat tahmini doğum tarihim.Allah cümlesine hayırlı hamilelik ve evlat versin amin.

*Güne yumurtayı haşlayıp yiyerek başlıyorum ve bir bardak süt içiyorum peynir az ve iki üç zeytin yiyerek işe gidiyorum .
*Sabah bulantılarım henüz hiç olmadı gibi bişey bir kere oldu o da diş fırçasından dolayı NOTiş macunu kullanmak iyi değilmiş bebişin beyni için bilginiz olsun.
*Sabahları canım limon çekiyo sıkıyorum içiyorum uyanınca son bir kaçgündür yapmıyorum çünkü midem yanıyo sonra.
*İş yerinde sık sık meyve tüketiyorum masamda meyvem mutlaka oluyor saat başı atıyorum bir parça sık yemekte iyi değilmiş meyve, kanda meyve şekeri yükseliyormuş bilginiz olsun.
*Yoğurt yemeye özen gösteriyorum bir kase mutlaka yoğurt yemelesiniz sizde mayasından dolayı çok faydalı bilginiz olsun.
*Ekmek yememeye özen gösteriyorum hem sağlık için hemde kilo için çok faydası yok bir iki dilim yiyorum.
*Tek sıkıntım uyku çok uykum ve halsiz hissediyorum knedimi ama onun çaresininde kesinlikle enerji veren yiyecekten alıyorum çikolata yiyorum o iyi geliyor iş yerinde uyuyamadığımız için enerji şart.
*Vajinal bölgede kaşıntı,akıntı gibi v.s sıkıntılarım yok henüz.
*Ani hareketlerde bazen unutuyorum kramp giriyo şiddetli o konu biraz rahatsız ediyo sizde ani hareket yapmamaya özen gösterin.
*Islak mendil kullanmayın zararlı.
*Ojede sürülmesini uygun görmüyorlar sürmeseniz iyi olur asiton ile silindiği için zararı asiton aslında.
*Manikür yaptırmayın her kuaförde kesinlikle.
*Ellerinizi sık sık yıkamaya özen gösterin ve sıvı sabun kullanmayın katı sabun hacı şakir v.s gibi sabun kullanın
*Sütyenlerinizin lastik kısmı artık sıkmaya başlamıştır sizin rahat sütyen takın kan dolaşımınız engellemisin.
*Uyumudan önce mutlaka ayaklarınızı vucudunuzu yıkayın inanın rahat uyuyacaksınız ve ya yoğurt yiyin yatın yada süt için.
*Soda içmeye özen gösteriyoum öğle saatlerinde ve akşam saatlerinde sizde içerseniz hem mineral bakımından zengin hemde midenizi rahatlacaktır.
*İşyerinize rahat bir terlik götürün işe gidince onu giyersiniz şartlarınız uygunsa ayaklarınız rahat olmalı.
*Biraz sivilcelenme oldu tek tük yüzümde hem yaza bağlıyorum hemde normaldir sıkmayın yanlız sizede çıkıyorsa izi geçmiyor sonra.

Benim aklıma gelenler bunlar ve yaşadıklarım sizde alıntı yaparak paylaşırsanız hepimiz karşılaştırma yapabiliriz anneler.

*

Kendini psikilojik olarak rahatlamalısın ve asıl yemen gereken onlar yemelisin
bebeğim için de ve ye severek ye ki ona gitsin...En azından 4.aydan itibaren yediklerine dikkat etmeliyiz ben sana dua ederim inşallah yiyebilirsin ya bebek için gerekli olan şeyler bunlar...Peynir ye en azırddan ama tüket kendin yap meyveli yoğurdunu çilekli muzlu v.s ama tüket... :s
Yoğurt süt yiyemiyorum ,öncedende yiyemezdim meyvalı yoğurt falan yesem faydalımıdır acaba ?

Çok sağol,bugün muzlu sütle bir deneme yapıcam,bebeğim için,peynir yiyebiliyorum ,inşallah yiyebilirim hepsinden

Çok sağol,bugün muzlu sütle bir deneme yapıcam,bebeğim için,peynir yiyebiliyorum ,inşallah yiyebilirim hepsinden
Bence yiyeceksin merak etme yeterki kendini yiyemiyorum diye şartlama ona gittiğini düşününce insan herşeyi yemeli ben mesela balık hayatta yemem çok fena olurum ama bebeğim için yiyeceğim yerkende hımmm nefis olmuş dicem :)) severek yiyelim onun tadı ona başka gidermiş o zaman.

selam kızlar..

ben dolaba şişe şişe süt depoluyorum ama gelin görün ki, yemeği yer yemez devrilip uyuduğum için sütü içemiyorum ne olacak benim bu halim böyle!!

Benimde 2 gündür bulantım yok kızlar bi sorun yoktur dimi????????????

:) uyanık olduğun anlarda iç :) keşke ben de içebilsem süt. normalde de o kadar severim ama ı ıhhh gitmiyor içemiyorum

aklına kötü şeyler getirme. zaten 11 haftalık olmuşsun, geçtiğimiz hafta büyük riskimizi atlattık çok şükür. bundan sonra Allah'ın izniyle kolay kolay bişey olmaz.

bakın kızlar moral gerçekten çok önemli hamileyken. dediğim gibi ben bundan önce 8 haftalık bebeğimi kaybettim kalbi durdu meleğimin. ama sorun hep kötü düşünmemdi. hamile kaldığımı öğrendiğim gün başladım paranoyalara, iç çamaşırımda kan görecem diye kendimi o kadar şartlandırmıştım ki, her 5 dakıkada bir tualete gıdıyor iç çamaşırımı kontrol ediyordum. ve nitekim bi sabah korktuğum başıma geldi. sakın sakın yapmayın bunu.

iyi düşünün. melek anneler melekleri için iyi düşünsün, sonuç iyi olsun :)

canım korkma maaşallah,sübhanaallah bak 12. haftaya gelmişsin.artık azalmış olması normal olabilir.sen gönlünü ferah tut.iyi düşün ki iyi olsun inşallah.ben de senin gibiyim aslında ama bol bol dua ederek korkularımı yenmeye çalışıyorum.kan pıhıtlaşması topiiğinden hatırlarsın belki beni.inşallah sağlıkla gebeliğimizi sürdürür bebeğimize de kavuşuruz.

yoktur yoktur :)) sende benim gibi kuruntu yapma, bende hiç bulantı olmadı bebişin kalp atışını duyduğum halde acaba hamile değilmiyim derdim bulantım yok diye :))

:) uyanık olduğun anlarda iç :) keşke ben de içebilsem süt. normalde de o kadar severim ama ı ıhhh gitmiyor içemiyorum

içine nesquik filan gibi birşey de karıştırsan içemiyor musun??

Selam herkese;

Sabah değişiklik olsun diye tost yaptım kendime. yerken kırıntı boğazıma bir takıldı .hayatımda böyle olmadım. ölüyorum sandım. nefes alamadım bir süre. evde yalnızım diye balkona attım kendimi . bişey olursa bari biri duyup görüp doktor çağırır diye. öksürmekten canım çıktı. Alt katlardan bir çift noluo diye baktılar :S kelime-i şahadet bile getirdim içimden ( çok korktum . nefes aldıgımda ellerim titriyordu. inşallah bebişi de korkutmamışımdır. korkmak iyi değil diolar ya :44:

caım çok geçmiş olsun verilmiş sadakan varmış.dikkat et canım kendine

bundan bir hafta önce sabah yatağımdan kalkarken şiddetli sırt ağrılarım başladı. nedir değildir diye düşünürken pek umursamadım çünkü kendimi bildim bileli vardır sırt agrım. (boyun düzleşmesi ve sırtta kas spazmından dolayı fizik tedavi görmüştüm)

ama, bu sabah ağrılar dayanılmaz olmaya başladı. buna bir de öğle saatlerıne doğru nefes alırken gögüs daralması da eklendi. derin derin nefes alırken gögüs kafesim sıkışıyor ve sırtıma doğru ağrı yayılıyor. nette baktım korkutucu şeyler de yazmışlar.

klimadan olabilir diye avutmaya çalışıyorum kendimi. odadan dışarı çıktığımda klimayı açıyor, iş yerinin koridorunda volta atıyor 5 dakıka sonra gerı donup kapatıyorum klimayı. 4 adamla birlikte aynı odada çalışıyorum ve malumunuz onlar da klimayı açalım falan dıyorlar. ama beni çok çarpıyor klima eskıden beri. ne dersınız kızlar klimadan olabılır mi?

selam kızlar..

ben dolaba şişe şişe süt depoluyorum ama gelin görün ki, yemeği yer yemez devrilip uyuduğum için sütü içemiyorum ne olacak benim bu halim böyle!!
eşine bu konuda görev ver bence sen nasıl olsa ondan önce uyuyorsun normal olarak seni yatmadan önce uyandırsın sütünü versin iç uyumaya devam et bence süt ister mama ister

kızlar ben de 8 + 4 oldum bugün ...geçen cuma doktora gittim amniyon sıvısının (bebek suyu)normaşden az olduğunu söyledi..bebekte bi anomali olabileceği durumlarda görüldüğünü sık sık kontrol edeceğini eğer öle bir durum varsa bunun bi şekilde önümüzdeki günlerde kendini göstereceğini söyledi (10 gün sonrasına randevu verdi..haftaya pazartesi..herkes koşarak bebeğini görme sevinciyle gider ben ise korkuyorum..kötü bişey duymaltan korkuyorum..hiç gitmek istemiyorumm..konu hakkında bilgisi olan veya tanıdık birinin başına gelen varsa..bilgilendirirse benii çok mutlu olurumm ...çok zor yaa beklemedeyim..işkence gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…