mayıs 2011 hamile kalıp ŞUBAT 2012 anne adayları beraber ilerleyelim mi?

merhabalar..
bende mayıs da hamile kaldım.sat 15 mayıs.daha önce bi kaç kere burda yazmıştım,sorularım olmuştu sağolsun arkadaşlar hemen cevapladı.
araa ara takip ediyorum sizleri ama herzaman yazma fırsaı bulamıyorum.benim sorum şu:sat a göre 9 hafta 3 günlük hamileyim.(internet hesaplayıcıya göre)7 haftalıkken kalp atışlarını duyabildik çok şükür.internette sizde hafta hafta bebeğinizin gelişimini mutlaka takip ediyorsunuzdur.9+3 günlük gebelik gelişimini 10.hafta gebeliğemi bakıcaz,9.haftayamı??bazı sitelerde 9 haftayı 8+o-8+6 diye göstermiş,10.haftayıda 9+0-9+6 olarak...benim anlayamadığım bebeğimiz in gelişimi bu duruma göre hangi haftada.ve mesela ben 9 haftalıkmı 10 haftlıkmı hamileyim dicem?çok basit bi soru biliyorum ama nedense içinden çıkamadım!

İçinden çıkamamakda haklısın bende bu konuya takıldım,bir arkadaşımda hamile onun hafta hesabıyla benimki farklı ben bugün 9 haftalığım,ona göre 9 u doldurup 10 haftalığa girdim .Bilen varsa benimde çok merak ettiğim bir konu

Bakin söyle hesaplayacaksiniz diyelim ki 9 hafta 2 günlük hamilesin demi sen 10 cu haftandasin ben yurtdisindayim yurtdisinda böyle hesaplaniyor ve dikkat edin hafta hafta gebelik bölümlerinde 9 haftaya tiklayinca orda 8 hafta 2 gün yaziyor mesela off yazarken bende karistiriyordum : ))) ama anlamissinizdir umarim : ))

Çok teşekkürler anladım, o zaman ben bugün tam 10 haftalık oldum

ayyy bu resim süper çıkmış ya tebrikler vallaha maşallah allah nazarlardan saklasın
bizde 11. haftada böyle görecekmiyiz ya merak ettim vallaha
bende henüz eşimi hiç ultrasona götürmedim yanımda böyle boyutlu olacağı zaman götürmeyi planlıyorum çünkü o zaman daha iyi anlarlar öbür siyah beyaz ultrasonda pek bişe anlamaz erkekler

merhaba,seninle aynı günüz :) bebişlerimiz birlikdenasıl gidiyor hamilelik

önerileriniz için çok sağolun kızlar, neyse yarın kontrolümüz var,doktor birşeyler önerir sanırım,boğazımda ağrıyor zaten
benimde geçen hafta boğazım çok acıyordu ne yutkunabiliyordum nede yemek yiyebiliyordum , tavuk haşladım suyunu içtim içine hiçbirşey koymadım (şehriye v.s ) bol limon sıktım karabiber koydum içtim ve zencefil kaynattım gargara yaptım yattım sabah uyandığımda çok şükür dedim ne acı kalmıştı ne bişi hemen geçti bilgin olsun...
tavuk suyu doğal antibiyotik yerine geçiyor ve ertesi gün daha enerjiliyidim hatta eşim hep sen bu çorbadan iç dedi :))) normalde hiç sevmemöyle bişi koymadan filan ama güzel gledi tadı.

1.sorum:???? benim hiç bulantım olmuyor tam tersi iştahlıyım ee bakıyorum halk arasında bulantı sağlıklı bebeye işaret diyorlar ne sabah oluyor ne öğlen bulantı bende gayet normal olağan hayatım gidiyo... saedce akşam uykum geliyo o kadar erkenden bide gündüzleri enerjim bittiğinde.
2.sorum????? ben iki kere kontrole gittim ultrasonla baktılar ama alttan bakmadılar sizdede öylemi oldu ve ay zamanımı var onun.
3.sorum????? sadece bana doktor folik asit verdi başak vitamin filan vermedi gerek yok sana dedi iştahın varsa dedi ama yine yeterli vitamini alıyormuyumdur...

10 haftadayım bu arada.

merhaba sen kaç haftalık hamilesin benimde saçımda dökülme başladı başka bi sorun yok şimdilik
10 haftalık ve normalde düz saçlı birisiyim ince telli saçlarım resmen kabardı sanki iki kişilik saç oldu kafamda :))) nemsiz ama okuru birde, sağ gözümde kuruluk başladı göz çevresinde bugün fark ettim ilginç geldi.

Bu soruların cevabını ben de merak ettim çünkü ben de tam olarak böyleyim :) 9 hafta bugün bitiyor.

Sen 9+3 günlük hamile olduğunu söylediğin zaman dokuz hafta bitti 10 haftanın da 3 günü bitti demek istiyorsun yani hamileliğinin 10. haftası içerisinde 3. günündesin. Hamileliğini soranlara yine 9 hafta+üç günlük dersin kaçınca hafta derlerse 10. haftanın içindeyim demelisin .
İnternet sitelerinde 10. haftayı 9+0-9+6 diye göstermeleri doğru 9+ dediğin anda zaten 9 bitti 10. hafta içindesin demek 9+6 sonunda yani yedinci günde 10. hafta tamamlanıyor bu sefer de 10+1 demeye başlıyorsun yani 11. haftaya giriyorsun.
Umarım kafanızı karıştırmamışımdır :)

ve 4 kilo aldım 2,5 ayda ne olacak bu durum :s

Bende sana benzere şeyler yaşıyorum ,miğdem hiç bulanmıyor,gayet rahatım çok şükür ,eskiden çok erken uyumak isterdim ama şimdi oda düzeldi,12 de uyuyup 8 de uyanıyorum ...bana 2 kere altdan baktı doktorum çünkü hamileliğimi çok erken farketmiştim o zaman altdan bakması gerekiyordu 7. haftada karnımdan bakmaya başladı,artık ayda 1 gidicem.Bu arada miğde bulantın olmuyosa sağlıksız bir bebek anlamına gelmiyor,benim kuzenimdede hiç olmamışdı ve gayet sağlıklı bire oğlu var :) bu durumda erkek olma ihtimali olabilirmiş vitamin içiyorum hergün,onun dışında folikasitli içinde 1-2 vitaminin olduğu bir ilaç var onuda testlerim düzgün çıktığı için 2-3 günde bir içmemi söyledi doktor.Ayrıca şimdiden 1,5 kilo aldımbebeğim için değer napıyım artık

Maşallah bebişler yavaş yavaş cinsiyetlerini göstermeye başladılar demek çok sevindim senin adına. Allah önce çok sağlıklı çok akıllı çocuklar versin hepimize sonra da cinsiyetlerini gönlümüze göre versin inşallah. Ben erkek bebek isteyenlerdenim. İlk bebiş erkek olsun Allah izin verirse diyorum. Tekrar maşallah bebişine

merhaba,seninle aynı günüz :) bebişlerimiz birlikdenasıl gidiyor hamilelik

evet canım aynıyız vallaha ben hiç bişey hissetmiyorum aynı hamilelikten önceki gibiyim yani görmesem bilmesem inanmayacağım hamile olduğuma tek fark olan göğüs uçlarım acıyor dokununca ve bazen adet sancısı gibi hafif kasılmalar oluyor başka bişe yok
senin nasıl gidiyor
ayrıca senin son adet tarihin ne zamandı ben en son 9 mayısta oldum ultrasona göre bu çizelgedeki hafta doktorum geç döllenme olmuş dedi zaten bende yumurtlama sorunu vardı tam bir mucize oldu hiç beklemediğim bi anda

Bende 2,5 kilo aldım. Mide bulantısı olmaması iyiliğine karşılık kilolalar bunlar :)
Bir de elimdeki bi kitapta yazıyor eski cinsiyet belirleme yöntemlerindenmş mide bulantısı varsa kız yoksa erkekmiş.
Pek güvenilir değil tabi ama istatistik oluşturabilirz sonrasında kimin bulantısı vardı kimin kızı oldu kimin oğlu oldu diye

bulantı bendede yok sadece sarımsaklı yoğurt yersem midem yanıyor
bende iki kere kontrole gittim ilkinde kese küçücüktü karnımdan baktı ikincide kese büyümüştü ama içi tam net görünmüyordu eee bende bişe hissetmediğimden dolayı korktum boş gebelik falanmı diye ozaman alttan baktı daha net göründü ve kalp atışları duyuldu meğer benimki rahimin alt tarafına yapışmış saklanıyormuş
haftaya tekrar gideceğim herhalde 11. haftadada ense kalınlığına bakar
bana doktorum multivitamin verdi ayrıyetten folik asite gerek yok dedi gerçe ben zaten hamile kalmadan önce folik asit kullanmıştım

Arkadaşlar omega 3 ya da balık yağı alan var mı aranızda? bir internet sitesinde ilk beş ay beyin gelişimi için önemli diyordu. Ama benim doktorum da sace folik asit verdi başka hiçbir ilaç kullanmıyorum.

vallaha eskilere göre birçok şey var mesela karın sivri olursa erkek kalça genişlerse kız ama her bünyede farklı oluyor herşeyden önce sağlıklı olsun bende kız isteyenlerdenim
benimde mide bulantım yok annem diyor bana çektiysen hiç olmaz annemde iki hamileliğinde hiç bi fark yaşamamış ayrıca annemde kızda karnı sivri oğlanda kalça genişlemiş :97:
artık bekleyeceğiz mecburen ne olduğunu öğrenene kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…