bende abartıyorum sanıyodum ,yemeden uyku girmiyor gözüme
günaydın arkadaşlar bende sizin gibi şubat annesi olacağım inşallah.kızlar benimde 10 haftam bitti.şimdiye kadar hiç kilo almadım.tam tersine 3 kilo verdim sizce bu normalmi.
günaydın arkadaşlar bende sizin gibi şubat annesi olacağım inşallah.kızlar benimde 10 haftam bitti.şimdiye kadar hiç kilo almadım.tam tersine 3 kilo verdim sizce bu normalmi.
Kaç kiloyla başladın hamileliğine bu arada birşey olmaz merak etme ilk üç bişi yemesek bile bebeği beslemek için yetiyor kanımız.
Evet canım 1 gün varmış aramızda.herhafta düzenli 1 kg alıyorum son bi kaç gündür iştahsızım aslında ama böle giderse çook fazla kilo alıcam :18:
Aaaaa olmaz ama düzene oturtben daha almaya başlamadım ya.. 55 le başladım hala da öyleyim
yalnız bende süt içme, yoğurt yeme, hergün 1 haşlanmış yumurta yeme, ceviz, fındık yeme gibi alışkanlıklar yok henüz.. oturtamadım düzeni.. 1 gün yesem 1 hafta yemek gelmiyor içimden!!!
Gunaydın guzel anneler nasılsınız?
gunaydın guzel anneler nasılsınız?
Günaydın melek anneleri nasılsınız == :)
Ben hafta sonunu c.tesi denizde, pazar ise sabah 7,30 uyanarak ütü ile geçirdim 11`e kadar, akşama kadar ev temizliği yaptım ama sonra acısı çok fena çıktı abartmıyorum ne oturabildim, ne yatabildim, ne ayakta durabildim çok şiddetli bel ağrısı çektim size önerim temizlik konusunda kendinizi asla yormayın ayakta duracak işler yapmayın ben çok pişman oldum.çok fena bel ağrısı çektim dün akşam, sabah uyandığımda çok şükür sancım minicikti.
Ve sağ gözümde arpacağa benzer altında ve kuruluk oldu sizinde gözle ilgili sıkıntınız oldumu hanımlar? c.tesi uyandığımda gözümün altı yaklaşık 2cm kadar şişti şuan var şişkinlik doktora gidecem daha öcne hiç böyle birşeyim olmamıştı hamilelikten önce.
Bu hafta bizi neler bekliyor (10+2) sat 15 mayıs
Bebeğimiz
Şu ana kadar bir embriyo olarak adlandırılan bebeğiniz onuncu haftanın sonundan itibaren resmen bir fetustur. Onuncu haftada bebeğinizin gelişimi ile ilgili bazı başlıkları aşağıda bulabilirsiniz,
•Bebeğinizin boyu neredeyse 3 cm, ağırlığı ise ortalama 5 gr. Birinci trimesterin yani onikinci haftanın sonuna kadar bebeğinizin boyu neredeyse 7,5 cm olacak (ortalama bir kivi kadar). Bu ölçüm yapılırken kol ve bacakların uzunluğu hesaba katılmaz, başının üstünden kuyruk sokumuna kadar olan uzunluk bebeğinizin boyunu verir.
•Tüm hayati organları şekillenmiş durumda.
•Omuriliğinin altında bulunan ve embriyonik kuyruk adı verilen uzantı yok oldu.
•Kemikleri sertleşmeye devam ediyor. Ultrasonda beyaz renkte görünmeye başladılar.
•Artık kulakları neredeyse yetişkinlerinkine benziyor.
•Göz kapakları gelişmeye devam ediyor ve dişleri de oluşmaya başladı.
•Eğer bebeğinizin cinsiyeti erkekse testisleri onuncu hafta civarında testesteron hormonu üretmeye başlar.
•Minik el ve ayak parmakları neredeyse tamamen birbirinden ayrıldı.
•Beyin gelişimi ise inanılmaz hızlı. Her dakika, 250.000 yeni nöron üretiliyor.
Hamileliğinizin onuncu haftasında bebeğiniz gibi vücudunuz da bir çok değişiklik ve gelişme yaşar. İşte bazıları;
•Alt karın bölgenizde baskı hissetmeye başlamış olabilirsiniz. Artık rahminizin büyüdüğünü hissedebilirsiniz. Bu büyüme sebebiyle mesanenize baskı artacağından daha sık tuvalete çıkmak isteyebilirsiniz.•Onuncu hafta ile birlikte gözlerinizde de bazı değişiklikler fark edeceksiniz. Bunlar, - Gözlerinizin en dış katmanı (kornea) kalınlaşır. Sebebi hamileliğin bir yan etkisi olan sıvı tutumudur.
- Kuruluk ve göz kapaklarında şikinlik.
Bu semptomlar geçicidir ve doğumdan sonra gözleriniz normale dönecektir. Normalden daha şiddetli olduğunu düşünüyorsanız, havada uçan renkli noktalar görüyorsanız ya da aniden görüşünüz bulanıklaşırsa doktorunuzla görüşün. Kan şekeriniz veya tansiyonunuzda bazı anormallikler de aynı belirtileri gösterebilir.
Egzersiz yapmaya devam etmek (günde 30 dk ve haftanın olabildiğince çok günü) hamilelikte tavsiye edilir. İşte deneyebileceiğiniz bazı farklı egzersizler,
Aerobik, kan döngüsünü düzenler, kalp ve akciğerlere iyi gelir, kasları rahatlatır ve güçlendirir.Düşük ağırlıklı çalışma, kasları düzenler, güçlendirir ve stabiliteyi artırır.Su egzersizleri, stresi azaltır.Yoga, esneklik sağlar, nefes alış-verişi ve duruşunuzu düzenler. Ayrıca kaslarınızı da güçlendirir.Pilates de yoga gibi duruşunuzu düzeltir, nefes alış-verişinizi düzenler ve kasları güçlendirir.
Bebeğinizin Kilosu : 5 grBebeğinizin Boyu : 3 cm
merhabalar arkadaşlar.. bugün bebişimin kalp atışını duydum...
ne kadar hızlı atıyordu öyle..
bu arada bebeğim 8+5 çıktı ultrasonda. benim hesaplardan 3 gün geride..
tahmin doğum 29 şubata gelecek..
yazık bebeğime 4 yılda bir doğum günü
Amin tatlım :)) hayırlısıyla kavuşuruz inşallah bebişlerimizemerhaba arkadaşlar. ben de şubat 2012 annesi olcam hayırlısıyla.. şu anda 8+6'dayım. doğum tarihi 28 şubat çıkıyor ama sezeryan olacağı için sanırım daha erken kavuşacağım bebişime..
umarım biran önce hepimiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.
herkese günaydın
kızlar 16 gündür yoktum kanamam artıncaq acil yıllık izne ayrıldım çok şükür şimdi iyiyim özledim sizleri ve sayfamızı.Umarım herkes çok iyidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?