mayıs 2011 hamile kalıp ŞUBAT 2012 anne adayları beraber ilerleyelim mi?

Evet sen bizden onde gidiyorsun ve bizr yol gostericeksin YagmurSuyu
Ben de 2 gun once sabah mide bulantısıyla uayndım ve kusmayla sonuclandı 1-2 saat boyunca kustum oyle. Ama suan iyiyim.
Kokulardan midem bulanıyor benim de. MEsela dun yedigim seyi bugun dusununce midem kalkıyor nasıl yedim ben onu diye. Cok sacma sanki

Hamilelikte bacaklardaki koltuk altındaki tuyler dokuluyormus hamilelik boyunca gorumcem soylemisti bana gecen sene eylulde bacaklarını almıs en son ve daha yeni cıkmaya basladı tuyleri

Aynen benimde öyle yaa..Ben nasıl yemişim onu diyorum..Hele kendim hiç yemek pişiremiyorum..Kayınvaldem yakın..Ordan geçiniyorum çoğunlukla ya da sağolsun eşim yardım ediyor..

Tüy olayı iyiimiş..Sene de 1 kere cıkcaksa yaşadık..

ah ah bende de aynı sorun var arkadaşım. normalde zaten su içmek aklıma gelmezdi ama şimdi zorluyorum kendimi. en fazla 1.5 lt. içebiliyorum. ya sen?

ya ben dün mesela anca 1 lt içmişimdir, 2 hafta önce kendimi zorlayarak günde 2,5-3 lt içtim ama artık zorlayamıyorumda bugün bu saate kadar 330 ml. su içtim hepsi bu

arkadaşlar su içmek neden bu kadar yararlı? benim bildiğim idrar yolu enfeksyonu için çok faydalı.başka neden önemli kim bi sorun yaşasa doktoru bol su iç dinlen diyo.bende anca 1.5 litre içebiliyorum.sabahları da sıcak suya limon damlatıyorum harika oluyo deneyin derim artık çay içmiyorum.ayrıca benimde tuvalet spreylerine,bazı parfüm kokusuna,sigara kokusuna acayip tiksinme hassasiyet duyuyorum çok fenaaaaaa

Benim kuzenim yaklaşık 3 ay önce felan doğum yaptı karnı son günlerinde çok şişti doktor suyu az iç demiş çünkü ayakta gezemiyordu sürekli yatması gerekiyordu o kadar şiş ama doktor biraz daah araştırınca çocuğun yemek borusunda problem olduğunu bulmuş ve bebek anne karnındaki suyu alamadığı için o kadar şişmiş.. doğumdan sonra bebeğin yemek borusunu dikmeğe çalıştılar 5,30 saatlik bir ameliyatla ama hala aynı 10 kilo olmasını bekliyorlar...

Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin..

Gebelikte bol su tüketiminin faydaları:
- Rahim kasılmalarını engeller, erken doğumu önler
- İdrar yolu enfeksiyonu olmasını engeller
- Cİldin daha parlal ve sağlıklı görünmesini sağlar
- Kabızlığı ve hemoroidleri önler
- Bebeğin suyunun azalmasını önler
- Özellikle sıcak yaz aylarında rahat ve serin kalmanızı sağlar
- Bulantı, mide yanması gibi şikayetleri azaltır
- Bol su içmek vücuttaki şişlikleri (ödemi) arttırmaz tersine azaltır. Bu nedenle şişliklerim var diye su içmekten kaçınmamak gerekir.

evet aynen öyle, sadece gebelikte değil normaldede zaten bol su içmek gerekiyor,
insan vücudunun topraktan hiç bir farkı yoktur, nasıl ki toprak susuz kaldığında resmen çatladığını yarıldığını görürüz aynısı vücut içinde geçerli, bol su içen insanların ciltleri daha parlaktır, kuru değildir, doğum sonrasındada bol su içmek gerekiyor süt yapan ana içecek "SU".

kızlarr doktordann geldimm.. muayenedee gördük kii koyu renkk akıntıı devam ediyooo. b-normall ultrasondaa yinee kesemm görünmedii.. tekrarr vajinall baktıı doktorr kesee göründüüü gebeligin devam edio korkmaa dedi gülerekk hatta kesen büyümüss dedii.. amaa bebkk görünmüoo kücükk dahaa görünmeyebilirr dedii. tammm kapatmayaa meyletti kiii ekranda bişi belirdiii.. bebükkkkkkk aa bakk bebekk göründü dediii bakk buda kalbii atıyo didii.. annemm nasıll atıyoo pıt pıtt... ölürüm sana ben didimm.. kıyamadı annesinee gösterdii kendinii hemennn kuzummm amaa düsükk tehlikenn varr artık ilişki yok dedii.. yorulma işş yapmaa yatt dinlen bol su içç dedii. progestan verdii 10 gün sonraa gelceksin dedii.. buu da bebegimmmmmmmm

Eki Görüntüle 211412

Ayy canım yaaa benim de p.tesi kesin duyulur ve gorulur o zaman. Cok heycanlandım.
Bana da doktorum dusuk tehliken var dedi ama kanamam falan olmadı benim oyle akıntım da olmadı. Benim gittigim salak doktor anlamadı tabi.
Kendi doktorum da basladıysan bırakma 3 ay kullan dedi.

ilaccc 10 günn kullanılcakmıss zaten cnmm konrolee bitio zatenn günde 3 tanedenn.. nasıll teyzesiiii balıgaa benzioo dimiiiiiiii

ilaccc 10 günn kullanılcakmıss zaten cnmm konrolee bitio zatenn günde 3 tanedenn.. nasıll teyzesiiii balıgaa benzioo dimiiiiiiii

Valla solucana da benziyo sanki Benimki nasıl goruncek acaba yaa. Senin ultrason cok bulanık gosteriyo. İnsallah ben cok net gorurum fasulyemi

Valla solucana da benziyo sanki Benimki nasıl goruncek acaba yaa. Senin ultrason cok bulanık gosteriyo. İnsallah ben cok net gorurum fasulyemi

aslındaa elimdekii cok nettt telefon kötü cekiyyy.. kuyrukk gibi görünendee altt cıkıntısıı bidee iki bacakk filizi koll tomurcugu bilee belli oluoo.. diger hastahanedee 4 boyutlu varrr.. yarınn gidersemm orayaa vazgecmeyipp belkii 4 boyutluyaa girerimm o dahaa net olurr

Hamilelerin kaçınması gereken yiyecekler

Dengeli beslenmek hayatın tüm dönemlerinde önemli, hamilelikte ise şarttır. Gelişmekte olan bebeğiniz temel bazı besinler, vitaminler ve minerallere ihtiyaç duyar. Yiyeceklerin çoğu güvenli olmakla birlikte, hamilelik sırasında kaçınılması gereken bazı yiyecekler de mevcuttur.

Çiğ Et: Koliform bakterisi, toksoplazma ve salmonella bulaşma riskinden dolayı sushi, pişmemiş deniz mahsulleri, az pişmiş et ve tavuktan kaçınmak gerekir.

Salam-sucuk-sosis ve sakatat: Bu gibi yiyecekler düşüğe yol açan Listeria bakterisi bulaşmasına neden olabilmektedir. Listeria plasentadan geçebilmekte ve bebeğe bulaşarak enfeksiyona ve hayati tehlike yaratan kan zehirlenmesine neden olabilmektedir. Hamileyseniz ve bu yiyeceklerden yemek istiyorsanız, yemeden önce buhar çıkarana kadar ısıtmaya özen gösterin.

Karaciğer: Karaciğer içerdiği A vitamini miktarından dolayı tehlikeli olabilmektedir. Fazla miktarda A vitamini anne karnındaki bebek açısından bazı risklere yol açmaktadır. Bu nedenle hiç karaciğer yememek en güvenli yol olacaktır.

Civa içeren balıklar: Yüksek düzeyde civa içeren balıklardan kaçınmak gereklidir. Genellikle iri tuzlu su balıklarının daha fazla civa içerdiği söylenebilir. Konserve ton balığı güvenli olmakla birlikte hafta bir küçük kutudan fazlasını yememelisiniz. Hamilelik sırasında civa alınması bebekte gelişim geriliği ve beyin hasarı ile ilişkilendirilmektedir.

Kabuklu deniz mahsulleri: Deniz mahsulleri kaynaklı hastalıkların çoğuna istiridye ve midye gibi az pişmiş, kabuklu deniz mahsulleri neden olmaktadır. Pişirmek bazı enfeksiyon türlerini önlese de, enfeksiyon riskini tamamen yok edememektedir.

Çiğ yumurta: Salmonella riski nedeniyle çiğ yumurta veya çiğ yumurta içeren herhangi bir gıdadan kaçınmak gereklidir. Bazı salata sosları, mayonez, evde yapılan dondurmalar çiğ yumurta ile hazırlanmış olabilmektedir.

Pastörize sütten yapılmayan peynirler: Pastörize sütten yapılmayan peynirler düşüğe neden olan Listeria bakterisi bulaştırabilmektedir. Listeria plasentadan geçebilmekte ve bebeğe bulaşarak enfeksiyona ve hayati tehlike yaratan kan zehirlenmesine neden olabilmektedir. Pastörize sütle yapılan peynirleri ise güvenle yiyebilirsiniz.

Pastorize edilmemiş süt: Pastörize edilmemiş süt de Listeria isimli bakteriyi içerebilmektedir. Listeria plasentadan geçebilmekte ve bebeğe bulaşarak enfeksiyona ve hayati tehlike yaratan kan zehirlenmesine neden olabilmektedir. İçtiğiniz sütün pastorize edilmiş olduğundan emin olun.

Kafein: Pek çok araştırma ölçülü miktarda kafein alımının sorun yaratmadığını gösterirken, kafein alımının düşükle ilişkili olabileceğini gösteren araştırmalar da mevcuttur. Bu nedenle düşük riskini azaltmak amacıyla birinci trimesterde kafeinden kaçının. Genel bir kural olarak hamileliğin ilerleyen dönemlerinde günlük kafein alımı en fazla 300 mg. ile sınırlandırılmalıdır. Kafein diüretiktir, yani vücuttan sıvı atılımını kolaylaştırır. Bu da su ve kalsiyum kaybına neden olabilir. Kafeinli içecekler yerine bol bol su, meyve suyu ve süt içmeniz önemlidir. Bazı araştırmalar yüksek miktarda kafeinin düşük, erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve bebeklerde çekilme semptomları ile ilişkili olduğunu göstermektedir.

Alkol: Hamilelikte güvenli olarak kabul edilen bir alkol miktarı yoktur ve bu nedenle hamilelikte alkolden kaçınılmalıdır. anne karnındaki bebeğin alkole maruz kalması bebeğin sağlıklı gelişimini etkileyebilmektedir. Alınan alkolün miktarı, zamanı ve alkol kullanım tarzına bağlı olarak hamilelikte alkol tüketimi Fetal Alkol Sendromuna veya başka gelişimsel sorunlara yol açabilmektedir. Emzirme döneminde de alkolden kaçınılmalıdır. Küçük bir bebeğin alkole maruz kalması bazı riskler getirir ve alkol anne sütü yoluyla bebeğe de geçer.

Yıkanmamış sebzeler: Evet sebzeler güvenle yenebilir ve hamilelikte de bol bol sebze tüketmeniz gerekecek. Ancak toksoplazma riski nedeniyle sebzelerin çok iyi yıkanmasına özen göstermelisiniz.

Bitkisel ilaçlar/çaylar: Doktorunuza danışmadan hiçbir şey almayın. Bazı bitkiler rahimde kasılmalara neden olabilmektedir.

bende saçlarım niye dökülüyo diyorum. canım sat aynı ama bende daha tam bi bulantı yok.ara ara gelen hafif bi bulantı iştahsızlık var.iştahım yok derken yemeye başlayınca maşallah 2 kişilik yiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…