ya ben napiyim 70 kg yum şuanda 85 olurum herhalde ya uff, veremiorum zaten nasıl vericem bilmiorum,
teşekkürler canım benim ,
darısı hepimizin başına..
bu arada balık yiyememe ihtimalime karşı marincap balık yağı kapsülü önerdi ,
haftada 2 defa tüketmek şartıyla..
ilk başlardaki şaşkınlık duygum şimdi biraz daha sahiplenmeye dönüşmeye başladı..
balık ceviz ve semizotu yemek gerekiyomuş. Eğer yiyemiyorsanız doktor omega 3 veriyor. Sanırım bi çeşit balık yağı, her gün kullanılıyor. Yurtdışında folik asit gibi standart olarak veriliyormuş omega 3 hapı.
ben salı günü dr gittiğim balık hapını sordum çok da gerekli gördüğüm önerdiğim birşey değil dedi.ben balık yemiyorum aslında yiyorum da yapamıyorum dokunamama gibi takıntım var e her zaman yapan birini de nerde bulacam.c.tesi yine kontolüm var sorcam bakalım bu sefer ne diycek.
ıyı yapıs bakmakla bence canım cunku bende ısteye bılrıdım aslında bak dıye sölemedım bazen saflıma gelıyo ısde bu hafta bakıcam ama karından göremessem dedı
kısmetı varsa canım hersey yolunda gıder bol bol dua edıyorumm yapcak bıseyım yok cunkuu baska bırde hep ıyı dusunmeye calısıyorum artık
benim doktorum da ilk başta vermedi. haftada 2 kez balık yemek, semizotu ve ceviz tüketmek şartıyla. ancak şu an kokuya karşı hassasım ve iştahsızım, doktora söyledim durumumu riske atmamak için omega 3 kullanmaya başladım.
cnm bebeği kucağına alıp kokladığın an varya 200 kilo da olsan dünyanın en güzel ve şanslı annesinin sen olduğunu anlıyorsun.
Ben o anı ilk dk gibi hatırlıyorum muhteşemmmmmmmm
canım ben de aynı durumdayım ,
o nedenle riske atmamak adına marincap balık yağı kapsüllerinden verdi..
seni çok iyi anlıyorum inşallah bir an önce şu bulantılarımız biter. ilk üç aydan sonra olmuyormuş diyorlar :)
inşallah canım..
yemek yemekten resmen nefret eder oldum..
yemek saati geldiğinde resmen panik atak geçiriyorum..
bir an önce geçsin bu ruh hali..
aynen, yemek yemek istememek, ne yiyeceğini bilememek ve sonrasında hap içme işkencesi de ayrıca tuz biber oluyor.
çok mutluyum ,
beni anlayan ve benimle aynı şeyleri yaşayan birini buldum
ben de aynen:) zaten yasak gıdalar var yememeiz gereken bi de iştahsızlık olunca en iyisi çorba ve meyve oluyor. inşallah bir an önce şu zor devreyi atlatırız. bebeklerimiz sağlıklı ve sıhatli şekilde dünyaya gelir inşallah
canım yasak gıdalar nedir?
bu arada doktoruma sordum bu dönemde beslenememem bir sorun yaratır mı diye ,
bir sorun olmaz , bu dönemde 5-6 kilo veren hastalarımız bile var dedi..
ilk 3 ay bebek bizden yiyormuş
teşekkürler canım benim ,
darısı hepimizin başına..
bu arada balık yiyememe ihtimalime karşı marincap balık yağı kapsülü önerdi ,
haftada 2 defa tüketmek şartıyla..
ilk başlardaki şaşkınlık duygum şimdi biraz daha sahiplenmeye dönüşmeye başladı..
ben hamileliğimin başından beri hiç balık yemedim. bi balık cinsini yemememiz lazım diye duymuştum ama hangi cins balık olduğunu hatrlamıyorum:44: ama sanırım ben evde balık pişiremem iki gün çıkmıyo kokusu:95:
çok şükür erkenden raporumu alarak erkenden tatile girdimve önümde kocaman 2,5 ay var (nisbet yapar gibi olmadım inş )
Ay ruhum daraldı
bir de her akşam eve gidip yemek yapmak çilesi
allahtan annemle yakınız da imdadıma yetişiyor.
Cnm annem iyi ki var anne olunca daha da iyi anladım
toksoplazma riski için; iyi pişmemiş yumurta, mayonez, salam, sosis, sucuk, çiğ köfte, iyi yıkanmamış sebze ve meyveden uzak durmak gerekiyormuş. çay, kahve, gazlı içecekler, kızartma, hamur işi şeyler de sağlık açısından uzak durulması gereken şeylermiş. bildiklerim bunlar canım:)
ne kadar şanslısın..
senin yerinde olmak isterdim..
anladım canım,
buna benzer bir liste okumuştum..
bir de ton balığı da yasaklar arasında..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?