mayıs 2011 hamile kalıp ŞUBAT 2012 anne adayları beraber ilerleyelim mi?

cnm geçmiş olsun. inşallah hiç bişeycikleri yoktur bebişinin... rabbim sağlık versin ikinize de inşallah. sen içini ferah tutmaya ve güzel düşünmeye çalış...

cnm kalp atışını görmek yeterli oluyor...çünkü bu haftalarda kalp atışını dinlemek bebek açısından iyi olmuyormuş...
benim çok yakın bir akrabam kadın doğumcu o söylemişti..benim bebeğimde 8 haftalık bende dinlemedim sadece gördüm.

şimdi iyiyim canım dün gece 1 saat kadar cam açıktı çekyatta uyuyakalmışım sanırım üşüttüm ondan ağrıdı.çok şükür şimdi iyiyim tşk ederim

keesinlikle cam açık yatmayın arkadaşlar bende 8 haftalık hamileyim...hava sıcak diye balkonda yattım aman allahım yatmaz olsaydım...ertesi gün midem çıkacaktı..sabahın 5 inde wc ye zor yetiştim...balkonda yattığım için midemde acı sarı safra birikmiş 3 gündür resmeen yerlerde süründüm...şuan şükür geçti..kendinize dikkat edin arkadaşlar.

bu konudan bahsetmiştim kızlar. hekimce.com da okuyunca paylaşayım dedim. buyrun:

Hamilelik kadınları zorlu ve her hareketlerini kontrol etmeleri gereken bir döneme sokuyor. Yasaklarla dolu bu dönemde yenilen balığa da dikkat..

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), bazı balık türlerinin yenilmesinin, hamile olan ya da olması muhtemel kadınlar ve çocuklar için sakıncalı olduğunu açıkladı.

Fazla miktarda civa içerdiği belirtilen köpekbalığı, büyük uskumru, kılıç ve kiremit balıklarının, doğacak çocukta merkezi sinir sistemine hasar verebileceği ve beynin gelişmesini yavaşlatabileceği bildirildi. Ancak yakın zamanda bu balık türlerini yiyen kadınların paniğe kapılmaması gerektiği, tehlikenin bu türlerin uzun dönem sürekli tüketilmesiyle oluşabildiği kaydedildi.

Farklı balık cinslerinin, farklı dozda civa içerdiğine işaret eden araştırmacılar, hamile olan ya da olması muhtemel kadınlara, haftada 355 gramdan fazla balık yememelerini salık veriyorlar.

Araştırmacılar, hamile kadınların, sürekli aynı cins balığı yememeleri gerektiğini belirtiyorlar.

FDA kurulu, ton balığının da uyarı listesine alınması teklifine ise bu türde daha az civa bulunduğu gerekçesiyle karşı çıkarken, bir grup bilim adamı, konserve ton balığının da zararlı olabileceğini ifade ediyor ve bazı eyaletlerde hamile kadınların, haftada 198 gramdan fazla ton balığı yememeleri konusunda uyarıldığına dikkat çekiyorlar.

FDA nın ton balığını uyarı listesine almamasını sürpriz olarak nitelendirenh halk sağlığı uzmanlarından Carolina Smith DeWaal, ton balığının da büyük balıklar kategorisinde bulunduğunu, büyük balığın yediği küçük balıklardan ve sudan bir civa türünü depoladığını kaydetti.

FDA yetkilileri ise uyarı listesine alınan dört balık cinsinin, ton balığından üç kat fazla civa içerdiğini belirttiler.

Ben zaten doktorlara güvenmiyorum..Her zaman en kötüsünü söylüyorlar..Rabbim o yavruya can verdi , kalp verdi , ruh verdi..Bunları bizim yok etmeye hakkımız yok..

İnşallah bebeğimiz sağsalim doğar..Eşim de dünden beri çok üzgün..

canım sen moralini yüksek tut çünkü o senden etkileniyor haliyle bir sorun çıkmayacak allahın izniyle rabbim gönderdiği meleklerimizi korur inşallah bol bol dua et sıkmayın canınızı

cnm uzulme sakın bolbol dua et bızım burdada bır koömsumuzuzn bebegınde var dedıler kafasında su toplamıs dedıler hatta sakat olur dedılerr kadın doğurdu turp gıbı valla baska doktorada gıtt prof olsun ama gıttın doktor cnm yanlıslık yapabılıyormlar cunkuu kadının cocugunu alcaz dedıler dusun aldırmadı ben sağlam dogcak hıssedıyrum dedı ve ölede oldu dua et cnm sağlıklı dogsunn

kızlar sürekli midem bulanıyor canım hiç bir şey hatta su bile istemiyor bugün doğru dürüst hiçbir şey yiyip içmedim ne yapacam bebeğim beslenemeyecek diye susuz kalacak diye korkuyorum kussam rahatlıyacam ama kusamıyorum sadece sürekli bir tiksinti ve mide bulantısı ilaçtanda tıksiniyorum içemiyorum sizin kullandığınız bir şey varmı bana yardım edin ne olur

Sen içini ferah tut stres yapma.Rabbim herşeyin hayırlısınız nasip eder.

Son düzenleme:
arkadaşlar ben de şubat annesi olacağım hayırlısıyla..6+4 deyim bugün..iki gündür mide bulantım azaldı,ama uykum çookkk,halsizim..ama bulantı en kötüsü,çok iştahsızım..yoğurt vs yiyorum..haftaya tatil planım var,ne yapsam bilemiyorum..doktor herşey yolunda kalbi etıyor kesesi var olması gereken yerde dedi..ama küçük bi lekelenme oldu die progestan verdi sarhoş gibi ediyor beni,bi bitseydi..kasıklarınızda hala adet sancısı gibi kramplar giriyor mu sizinde bunu merak ediyorum..

Kızlar bende hala çok halsizim.Özellikle yemeklerden sonra midem bulanıo.Hiç bir şey canım istemiyor........:26:

Öncelikle herkesi tebrik ediyorum bende iki çizgiyi 27 mayısta gördüm 30 mayıstada keseyi gördük ilk gebeliğim dış gebelikti dolayısıyla çok sevindim gerçi kahve rengi az az akıntım var bebek iyi görünüyor bende bulantılar var her belirti var ama bu akıntılar geçmiyor.Sizde de aynı durum varmı yada oldu mu? Yine kafaya takmıyorum tadını çıkarmaya çalışıyorum inşallah herbirmiz kova burcu miniklerimizi kucağımıza alırız peşpeşe...

merhaba..bende de kahve akıntı var ama çok az..günde bir iki damla gibi..doktorum progestan verdi,belki o azaltmıştır die düşünüyorum..sen de bi doktora görün bu akıntı iiçin istersen..bulantılar devam malesef(pek yiyemiyorum,kafama takıyorum bebek ne yiyor die:)hemen geçsin şu bulantılar lütfennnnn...:2:

Doktor kanama alanı görmedi kese bebek hepsi temiz net canlı bir sorun yok dedi dr ama yinede progestana devam dedi ve vajinal yoldan almamı istedi.Gerçekten azalttı o yöntemle almak...Çok yorulup ayakta kaldığımda fazla oluyor..Birçok kişidende uzun süre bu şekilde akıntı şikayeti oldugunu duydum kırmızı olmadıkça korkma diyorlar, bende kafaya takmıyorum çünkü hep düşünürsen araştırırsan herkese sorarsan o denli stres oluyorsun..en son dr kontrolunde tansiyonum 14 8 oldu dr tansiyon takibi istedi e şimdi evde bakıyorum 10- 11 6-7 yani anne adayı olarak hormon bombası gibi dolaşarak çok takacak yer arıyorum sonuçta iş geliyor teslim olmaya...önlemini alıp dr tavsiyesine uyduktan sonra dahada takmamak lazım...Sonuçta kromozom anomalisi olan bebek zaten progestana rağmen bile düşermiş

Bulantı bendede oldu hemen acıkıyorsun yiyorsun miden bulanıyor, yada çıkarıyorsun yine birşeyler yemek zorunda kalıyorsun kusak halsiz bırakıyor..sabahın köründe bulantıyla kalkıyorum çoğu zaman çıkarıyorum kahvaltı yapıp midemde durmasını sağlamak ve o halsizlikle o iç fenalığıyla akşam 5 e kadar nerdeyim bilmeden sürünüp akşam saatlerinde biraz gözüm açılıyor...gecede 11 oldumu gözlerim kapanıyor...ama günler geçtikçe bulantı şiddeti azaldığını hissediyorum yine bir öğürme refleksleri oluyor yemekten içmekten tiksinme oluyor...ama çocuk için ne besin alıyor diye dertlenmiyorum ona gerekli olan herşeyi zaten vücut kendi kimyasından avans veriyor onun ihtiyacı zaten o kadar az ki...topu topu 4 cm 5 gr..o yüzden çok kafana takma ama 4.cü aydan itibaren zaten bulantılarımız biter nispeten ağzımızın tadı gelir besleriz bebişlerimizi..seninki kaç haftalık?

Allah razı olsun hepinizden..Hepimiz birbirimiz için dua edelim inşallah..

Ben de nedense hiç korkmuyorum..İçim çok rahat..sanki hiç birşey olmayacak , bebişimiz sağsalim, sağlıkla doğacak gibi geliyor..

canım hayırlı olsun öncelikle....sağlıkla doğumunu nasip etsin Rabbim....
kasıklarımda adet sancısı gibi sancıyı ben de sık sık hissediyorum....5-6 ve 7. haftalarımda daha yoğundum...8. haftaya girdik hala var arada.....
normal olduğu söyleniyor ve yazıyor özellikle adet gününde sancı artar hatta lekelenme bile görülebilirmiş....hepsi normalmiş ama doktora sormak daha sağlıklı...
Kızlar bende hala çok halsizim.Özellikle yemeklerden sonra midem bulanıo.Hiç bir şey canım istemiyor........:26:

e hamilesin canım....halsiz olmasan ve yemeklerden sonra miden bulanmasa anormal bir durum olma ihtimali artardı....
şükredelim....ne güzel ki halsiziz

canım doktorun sana en sağlıklı bilgiyi verecektir.....kahverengi lekelenmeler olabiliyormuş ama doktor kontrolünde olmalısın...çünkü dış gebelik yaşamışsın....

sağlıcakla kal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…