- 21 Ekim 2010
- 8.647
- 2.001
- 248
- Konu Sahibi kolera_vebasi
-
- #9.941
yee bebişmmm sen çok zayıfsınnn biras toparlannmalısınnn
ayyy bebüşüm ya en korktuğum seylerden biri su catlak olayııı yaaa ama birasda genetik benceee benim yengemde hic öle bişiy olmadıı cillop gibi suan valla karnında hic bişiy yokkkk ..... madamım sende göbişine badem yağı sür duştan sonraaa okiş tatlımmm .....
günaydın kızlar nasılsınız...?
nikitam dün yoktun merak ettim...
ben bugün evdeyim kendimi iyi hissetmiyorum başım dönüyo ve halsizim ....
kıznaaaaaaaaaaarrrrBen şimdik ne zaman çocuk çalışmalarına başliiim kaç ay sonra varmı bilgisi olan olmayan. Herkesner yorum yapsınnn
Madamımmmm ceviz yemeyide ihmal etme emiii kuşum. Yeğenn zeki olsun
Su bebeeeem nikitammm cucumm zuyalimmmmm ve diğer kankişlerimmm sizner napıyonuz bakem
valla ben folik asittenmidir bilmiyorum aslında ne ekmek,ne makarna,ne pilav yemiyorumm tatlı desen malumşeker var bende ondan yiyemiyorummm nasıl aldımm anlamadım gitti neysee iştee cucumm benim kuzen doğum yaptı geçen nisan ayında görsen karnındaki çatlakları ohaldede giyilmezkii şekerimm yaaa mecbur mayoo olucak sonumussssss
ayy tamam ozaman kızın olursaa aynım ben olcekkkkGerci kıss halaya ceker ama seninki farklı olsun yanii ne de olsa özgür kızzz kime isterse ona cekerrr
kıznaaaaaaaaaaarrrrben şimdik ne zaman çocuk çalışmalarına başliiim kaç ay sonra varmı bilgisi olan olmayan. herkesner yorum yapsınnn
madamımmmm ceviz yemeyide ihmal etme emiii kuşum. yeğenn zeki olsun
su bebeeeem nikitammm cucumm zuyalimmmmm ve diğer kankişlerimmm sizner napıyonuz bakem
Spina Bifida Nedir?
Spina bifida, yeni doğanlarda gözlenen bir hastalık olup, omurilikte meydana gelen bir gelişim bozukluğudur. Hamileliğin ilk ayında oluşur. Sonradan meydana gelen bir hastalık değildir. Bazı kaynaklarda bel açıklığı olarak da geçer. Omurilikteki gelişim bozukluğu nedeniyle, omurilik görevini tam olarak yerine getiremez. Omurilikdeki hasara bağlı olarak bazı organlar görevini tam olarak yerine getiremez. Spina bifidalı hastaların bir bölümü yürüyebilirken bir bölümü yürüyemez. İdrar ve dışkı kontrolünü sağlayan sinirler hasarlı olduğu için buna bağlı sekonder hastalıkların gelişmesi muhtemeldir. Yapılan tedavilerle tam şifa söz konusu değildir.
evet bende çok korkarım ama kuzi daha öğrendiğ andan itibaren neler sürmedi çatlayan çatlıyor ne yaparsa yapsın tabiii sürmeseydi belkide daha fazla olucaktı ama bizimkilerin hepsi çatlamışlarrr bendemii çatlıcamm yaneeeeeeeeeeeee
Koleramm sen şimdi bence varya ohhhhhhhhhh şöle 3-4 ay yani şu yazı tatili doya doya geçir gez eğlen tatil yap takılmasın bişi kafana sev kocişini bol bol acısını çıkar :))) ondan sonraa şöle sonbaharda tam aşk zamnında yap planlarını ben olsam kesin öyle yapardım valla doktorunada danış o da öle der bence gibi yaz geldi yaa bu sıcakta düşünme öle şeyler sen:)) yiyorum bebişim ondanda zate biz hesap ettik kova olucak bebiş en belirgin özelliği zekiliği :))))
çatlakmıııı off offf napıcez onları yaaa istemiom ben yaa((
halasınada çekebilir acaip eğlenceli bir karakter olur o zamanda :)))
öylemiii görüyonn benii cucummmmmmmmmmm ama o gördüğün foto 1-1,5 ay öncekiydi annemm yaaa ben 3 kilo falan aldım onun üstüneee nasıl oldu bende anlamadım amaaaaa:26:yokk bebüşşş cok zayıff diilimm yanii normall iştee sanki sen cok sismansın delüüü yaaa fıstığımmm benimmmm
zeytinimmm karagöslümmmm geldinmii annem sennnnnnnnn bittimi işler?nabersiniz cicişler ne var ne yok.
koleracım ne zaman çalışmaya başlayayım demişsin ya. doktorlar 3 ay bekleyin en az diyolar ya benim çok yakınım kürtajdan hemen sonra hamiş kaldı.hiç beklemeden. bebişleride turp gibi maşallah.. hem derlerya düşen kürtaj olan bebişlerin ayağı içerde kalır hemen arkasından yeni bebiş gelir. hadi bakalım senden de yeni hayırlı haberleri bekliyoruz :):89::89:
Koleramm sen şimdi bence varya ohhhhhhhhhh şöle 3-4 ay yani şu yazı tatili doya doya geçir gez eğlen tatil yap takılmasın bişi kafana sev kocişini bol bol acısını çıkar :))) ondan sonraa şöle sonbaharda tam aşk zamnında yap planlarını ben olsam kesin öyle yapardım valla doktorunada danış o da öle der bence gibi yaz geldi yaa bu sıcakta düşünme öle şeyler sen:)) yiyorum bebişim ondanda zate biz hesap ettik kova olucak bebiş en belirgin özelliği zekiliği :))))
çatlakmıııı off offf napıcez onları yaaa istemiom ben yaa((
halasınada çekebilir acaip eğlenceli bir karakter olur o zamanda :)))
[ı]günaydın kızlar nasılsınız...?
Nikitam dün yoktun merak ettim...
Ben bugün evdeyim kendimi iyi hissetmiyorum başım dönüyo ve halsizim ....
[/ı]
spina bifida nedir?
Spina bifida, yeni doğanlarda gözlenen bir hastalık olup, omurilikte meydana gelen bir gelişim bozukluğudur. Hamileliğin ilk ayında oluşur. Sonradan meydana gelen bir hastalık değildir. Bazı kaynaklarda bel açıklığı olarak da geçer. Omurilikteki gelişim bozukluğu nedeniyle, omurilik görevini tam olarak yerine getiremez. Omurilikdeki hasara bağlı olarak bazı organlar görevini tam olarak yerine getiremez. Spina bifidalı hastaların bir bölümü yürüyebilirken bir bölümü yürüyemez. Idrar ve dışkı kontrolünü sağlayan sinirler hasarlı olduğu için buna bağlı sekonder hastalıkların gelişmesi muhtemeldir. Yapılan tedavilerle tam şifa söz konusu değildir.
evet bende çok korkarım ama kuzi daha öğrendiğ andan itibaren neler sürmedi çatlayan çatlıyor ne yaparsa yapsın tabiii sürmeseydi belkide daha fazla olucaktı ama bizimkilerin hepsi çatlamışlarrr bendemii çatlıcamm yaneeeeeeeeeeeee
öylemiii görüyonn benii cucummmmmmmmmmm ama o gördüğün foto 1-1,5 ay öncekiydi annemm yaaa ben 3 kilo falan aldım onun üstüneee nasıl oldu bende anlamadım amaaaaa:26:
zeytinimmm karagöslümmmm geldinmii annem sennnnnnnnn bittimi işler?
bencede kolerammm geçir yazı at stresiii ohhh mis gibi dinlenmiş şekildeee gelsin bebiş birasdaa large olmayı öğren sen benceee kafana çok takıyosun herşeyiii ime bebiş?
madamımm annenlerinnn nasıldı? valla bizim hatunların hepsi çatlak ben şimdi çatlak sonra ordanda çatlarsammmmmmm offf offfffffff
amanda bebnim bebekim tıbba soyunmuş :) bide folik asit kullanan annelerin bebeklerine dikkat edin bebekler doğduğu andan itibaren kafayı dik tutabiliyo. eskiden bebekler sallabaş gibi hep kafa aşağı sallanırdı.hiç dik tutamazlardı. şimdiki doktorlar hep folik asit kullandırdığı için bebişler doğar doğmaz kafalar dimdik maşallah. kemik gelişimine çok etkili.
Günaydın berremm iyiyiz çook mersi tatlımm sen halsizmi düştün bakimm ayyy ne çok istiyom bebiş gelsin sanada bu ayyy belkimde gelir şu belirtilere bak:)))
sağol bebiş engin bilgileri paylaştığın için:)))
bu çatlak genetik bişi hemen annemi yoklamam lasım bu konuda anneme çekersem doğumdan sonra tığ gibi kalırım ben annem bi doğum yapmış 50 kiloya düşmüş dedem bebek görmeye geldiğinde tanıyamamış annemi yanlış yere geldiğini sanmışAyyy inşallah annme benzerim
yokkk cucummm sen bana bakma gelsin biii bak ben nasıl olucammm hiç dert etmem ben öyle şeylerii herşey bebişim içinnn çatlarsa çatlasınnn boşverrrr koçişimm beni herhalimle seviyorrr eminim en çok o mutlu olucak bikini konusundaaaayy bebüşş biz tedbirimizi alalımda artık catlarsak catlarıss napalımmm canım bebüşler için iki catlağın lafımı olur dimiii napalım bizde mayo giyerisssbi hamiş kalalımda hayırlısıylaaaa
madamımm ne dimek foliki senin için paylaştım ben sen hala almadınn,içmiyosun çünkü ondan ciddiyetini anlatmak istedimm bebemmmm n'olur kullannnnGünaydın berremm iyiyiz çook mersi tatlımm sen halsizmi düştün bakimm ayyy ne çok istiyom bebiş gelsin sanada bu ayyy belkimde gelir şu belirtilere bak:)))
sağol bebiş engin bilgileri paylaştığın için:)))
bu çatlak genetik bişi hemen annemi yoklamam lasım bu konuda anneme çekersem doğumdan sonra tığ gibi kalırım ben annem bi doğum yapmış 50 kiloya düşmüş dedem bebek görmeye geldiğinde tanıyamamış annemi yanlış yere geldiğini sanmışAyyy inşallah annme benzerim
ayy bosver bebüşümmm hayırlısıyla hamiş kalıcasss ya inşallah.... doğumdan sonraaa topik olarak diyet yaparısss atarıs fazlalıkları nolcekkk sankiiii
evet soyundummmmm
yaa napıyımm okurken sizlerde paylaşmak istedim işteeee ama bunlar möhöömmm konular zeytinimmmm:89:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?