Mayıs ayında hamile kalmak isteyen anne aday adayları :)

anladım canımın içi doğrudur tabiii ozaman bana doktor vermedi ben kendim aldım bilgim vardı zaten ozaman folik aside devam minnoşlarrrr hapcı oldumm günde 3 taneeebonibonlarını içtinmi dioo bana kocişkomm

ben o zaman 1 ay sona başlimmi bacım folike

valla bebişimmm bence hemen başlaaa
mesela ben doğum kontrol hapını bırakıcam diye doktora gitmiştimm doktorum bana koruması bir süre devam edicek dedi bünyedern bünyeye de değişebiliyormuş bu 4 ayı bile bulabilir dedi (ben uzun kullandım yaa ondan) ilacı bırakır bırakmaz hemen başlıyoruz dedii ne kadar kullanırsan o kadar faydalı açıkçası ben senin yerinde olsam şimdi başlardımmm karar senin tabiii

Folik asit kullanmaya ne zaman başlamalı?
Folik asitten maksimum fayda sağlamak için gebe kalındığında değil gebelikten 3 ay önce başlanması gerekir. Ne zaman hamile kalınacağı kesin bilinemeyeceği için hamilelik planlayan herkesin o andan itibaren folik asit kullanmaya başlaması gerekir. 3 ayda hamilelik oluşmasa bile daha uzun süre kullanılmasında bir sakınca olmaz.
Folik asit ne kadar (günde kaç miligram ve kaç kere) kullanılmalı?
Her gün 0.4 mg (miligram) yani 400 mcg (mikrogram) folik asit alınması önerilir.
Daha önce nöral tüp defekti anomalisi olan bebek doğuran ve risk grubunda olan kişiler için (epilepsi ilacı kullananlar, insülin kullanan diabetikler) bu doz on katı yani günde 4 mg (4000 mcg) olmalıdır.
İlacın günde kaç kere alınacağı markasına, ticari formuna göre değişebilir, bunu doktorunuz size tarif edecektir. bazı folik asit ilaçları günde bir kere, bazıları günde 3 kere veya daha farklı alınabilir. Önemli olan ilacın günlük alınan toplam dozudur.

doğum kontrol hapını bırakınca 1 ay daha sürüyormuymuş yani koruması. Hayatımda daha saçma bişey duymadım. 1 gün bile içmeyi unutup hamile kalanlar var.

Bebişim napıyorsun nasılsın annişkom yaa iyimisin bakem sen hıı??özledik seni kaytıl artık aramısaa:))

bebekim doğru söylüyo madamım biraz yoğunum yarın yurt dışından misafirler gelecek.bende kocişin ameliyatı yüzünden bikaç gün gelemedim ya işe şimdi bisürü iş var. onları toparlamaya çalışıyorum aradada size bakıyorum öyle. sen nasılsın canım benim.bebişin nasıl. ayyyy yerim ben onu aman da ona iyi bak annişiiii

bernardommmm hoşgeldin tatlımmm ohhh tatile giriyorsunuz bu hafta ne güsellllll bende bi haber yokk madamımm hamişşşş

madamı biliyorum tatlım. Bizim tatile daha var ya. Seminerler var ya. Benmde adetim çok uzun sürdü. 1 haftada sökülemedi tam. Acayip bişeyler oluo ya. Aman bee

Slm kızlar ne var ne yok bakalım. öle uzun zaman oldu ki girmeyeli. Ne haberler var sizde

bernardommm hoşgeldinnn bebeğimmm

bebeğim zaten şurda 15 gün sonra dr a gitçem ya yazdırırım ona

madamı biliyorum tatlım. Bizim tatile daha var ya. Seminerler var ya. Benmde adetim çok uzun sürdü. 1 haftada sökülemedi tam. Acayip bişeyler oluo ya. Aman bee

hımmm pekiii tatil havasına girdin sanmıştım bendeee ondan didimmdii :26:
o hastalık hava değişimindenmidir nedir benimde uzun sürdü bernardom yaaa benim söküldü söküldü hiçbişey kalmadı maşallah beni bile söküp atıcaktı nerdeyseee yazında hiç çekilmiyor dimi bernardomm

hımm anladım canımm benimde bilmem ii herhalde anlamıyorumki ben bişi yarın gidicez bakalım doktora kesemize bakacaklar varmı yokmu diye:)))
canım seçimde görevliydim. Pazarteside tatildi. O yüzden yoktum. Onun dışında iyiyim. Senn hamişlik nasıl gidio

su bebek doğru diysın annem yazın pek çekilmiiyi

güzelim ayın birinde lekelenmem oldu tam 1 hafta sonra tam manasıyla adet oldum. Ha oldum ha olucam acayip bişey yani. Gerçi çok fazla da dökülmedi. şu yaz tatilinde bi düzene girsin artık. Doğum knt haplarından sonra böle olabiliyormuş

hımm anladım canımm benimde bilmem ii herhalde anlamıyorumki ben bişi yarın gidicez bakalım doktora kesemize bakacaklar varmı yokmu diye:)))

oh oh maşallah. Ne güzel. Geçen düşünüodumda hamile olsaydım 2 ay sonra doğuracaktım. Bir an o düşünce bana çok yabancı geldi. Acaba hazır değil miyim ben die düşündüm. Ne dersin

slm kızlar nasılsınız bugün? herkeşler iyimi? bugün yine tahlil verdik yarın sonuçlarını alcaz inşallah bu defa iyi çıkar. sonuç yine her zamanki gibi olursa bundan sonra hiçbişey yapmıycaz dua edip bekliycez, eşimle öyle karar aldık. boşuna ne o nede ben stres oluruz en azından. geçmişe bi göz atıp geleyim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…